Sinemaya giderdim, arkadaslarimla cafede oturus uzun uzun sohbet ederdim, seminerlere, konferanslara katilirdim.
Yardim organizasyonlari düzenlerdim, ya da düzenleyenlere destek olurdum.
Akrabalarimi gezerdim , en önemlisi degisik sehirler görürdüm .
Ama esimle ne zaman bir yere gitsem, yorulur, cafede oturmayi anlamsiz bulur.
Sinemaya gitmez.
Kendiliginden gel bugünde suraya gidelim demez.
Ev ve isi arasinda mekik dokur.
Tamam evcil olmasi güzelde ben bunaliyorum.
Eski hayatimi özlüyorum, böyle kafeste hissediyorum.
Tek basima degil esimle bir yerlere gitmek, onunla gezmek istiyorum.
Yanlış anlamayın beni nolur kötü niyetle değilde, başıma gelenlerden yola çıkarak yazdım.
8 sene çıktım ben biriyle. Üstüne titrerdim, görmediğimde özlerdim, aşk dolu mesajlar atardım. Bu arada belirteyim 8 yıl yani :) Adam öküz gibiydi. Cevap yok ses yok tık yok. Giderdik cafeye uzun uzun anlatırdım, şekerim bak şöle böle bak bigün bende bırakırım ipin ucu halimiz nolur yapma böyle seviyorum seni, seninde beni sevdiğini biliyorum ama bak olmaz böyle şeklindeeeee uzun uzun konumalar yaptım.
Belki duyduğum heyecanlı bir aşk değildi, ama çok sadıktım yahu. Başka bir erkek etek giydiğimde bacaklarıma baksa, rahatsız olurdum. Ben onunlaydım başka bir erkeğin bana bakması söz konusu olamazdı. Hani beğeniyle saygılı bakışları bile kaldıramazdım. Erkeklerle el şakası yapamazdım canımlı cicimli konuşamazdım. Anlayacağınız efendi uslu bi kızdım.
Ama olmadı, adam hem seni seviyorum diyordu, hemde hala öküz öküz davranıyordu. Bir konuşmanın etkisi 3 bilemediniz 4 gün gidiyordu. Sonra aynı tas aynı hamam. Üstüne bide annesiymiş kuzeniymiş derkeeeeeeeen bana masraflı geldi, bitti.
Ama gelin görün ben yanlış yapmışım öğrendim. Bir arkadaşım var, 6 senedir dostum olur kendisi. Bir erkek arkadaşı var, inanırmısınız hergün peşinde. Ama görseniz, sanki 1 aydır çıkıyorlar. Yahu dedim, sen naapıyorsun bu adama? Ben benimkini adam edemedim, acaba benim ki mi beni sevmiyordu, ondan mı oldu?
Yok hayatım dedi, bende senin gibiydim dedi. Üstüne titrerdim özlerdim, öküz gibi davranırdı bana dedi. Gün içinde bırak aramayı, mesaj bile atmazdı dedi. Birgün canıma tak etti, kendimi komple değiştirdim, farklılaştırdım. Önce dolabımı yeniledim, sırf o kızıyor diye giymediğim eteğimi dekolteli bluzlerimi çıkarttım, o karışıyor diye görüşemediğim erkek arkadaşlarımı aradım, grupçe buluşmalara başladık. Kız arkadaşlarımla haftanın bir günü takılıyorduk, izmirin en güzel barlarına gidiyor, yine de saat 11 i etmeden eve dönüyordum dedi.
Anlayacağınız, adam peşinde pervane. O gün anladım ki, kadın kendini adama adarsa, evine adarsa, yani kadın gibi kadın olursa olmuyormuş. Bu adamlara namuslu, kocasını seven kadın yaramıyormuş. Vallahi Allah şahidim olsun, bundan sonra biriyle çıkarsam, normalde giymediğim kıyafetleri giyip, hususi erkek arkadaş edineceğim :)
Evlilikte mutlu olmamak, aradigini bulamamak bosanma sebebi degil mi?
Bundan gecerli bir sebep mi var.
Illaki dayak yemek mi gerekiyor bosanmak icin?
yaa erkekler böyle işte romantik olamıyolar benim eşimde öyledir maç,tv.. yemek yeriz tv izler ben konuşursam muhabbet oluyor konuşmazsam susuyoruz
evlilik yıldönümümüzde sabahtan işi vardı dışarda dedim bugun için bişeyler yaparsın artık pasta almış yanınada baklava tulumbaal işte nerde romantiklik
ama ben yaparım genelde mesaj atarım seni seviyom diye gider sarılırım öperim sevgimi belli ederim sürekli...
senin içinde ona karşı bişeyler kalmadıysa yapmak istemiyo olabilirsin tabi
boşanma konusuna gelince onsuz daha mutlu olabileceğini düşünebiliyormusun 1-2 gün yalnız kaldığında onu özlüyormusun
Oyun iki kisiyle oynanir, bir taraf hep pasif hep isteksiz. isin garibi ona göre harika bir ciftiz.
ne kadar cabaladigimi bir bilseniz....
Yok bu monotonluk beni öldürecek. Ben bir erkegin evini temizlemek, gömlegini ütülemek televizyone gözlerimi kitlemek icin mi evlendim.
Yorgun argin isten geliyorum, yemegi hazirlamasi gereken ben, sofrayi hazirlamasi gereken ben, camasiri yikamasi gereken ben.
Biz neyi paylasiyoruz?
Neden ben? Bana biri hizmetci sifatini verdi de benim mi haberim yok.
Bu nasil hayat bu nasil paylasim?
Kizlar ben artik suna inaniyorum.
Bir erkek bir kadini istiyor ve seviyorsa olmazi oldurur.
Ama karisi olduktan sonra o romantik adam gider tv karsisinda göbegini kasiyan adam gelir.
Bu haksizlik. Kadin esini secmis tek bir adami sevmeyi onunla bir hayat gecirmeyi tercih etmisse,
bunun degeri bilinmeli.
Simdi bosanmaya kalksam inanin bana ayrilmamak icin elinden geleni yapar, ama neden
beni buna zorluyor ki?
Sevgisini evliyken göstermedikten sonra ne kiymeti var.
Yorumların tamamını okudum,
pek çok kişi Esin'e eşin sana uymuyorsa sen eşine uy taktiği vermiş....
Neden arkadaşlar?
Neden hep erkege uyan kadın olsun, erkek alıştıgı düzene devam etsin,
kadın saçını süpürge etsin...
Neden erkek de denemiyor, eşini mutlu etmek için bir şeyler yapmıyor?
Kaldı ki Esin de çok fedakarlık yapmış bu ilişki için...
Evlilik iki ikişiliktir.Bir taraf mutsuzsa orada bir düşünüp durmak gerekir...
Herkesin kendi hayatıdır , ancak adamın içkisi kumarı olmaması, evine vaktinde geliyor olması ,
onun iyi eş oldugu anlamına gelemez.
Evet beterin beteri var ama Esin bu adama güvenip gözü kapalı çocuk sahibi olmayı düşünemiyor...
Neden?
Çünkü biliyor ki çocuk dogdugunda adam yine tv karşısında maç, dizi izliyor olacak...
Esin'in tek başına aldıgı sorumluluk 2'ye katlanacak...
Zaman geçtikçe iyice yıpranacak.
Kadınlar buna mahkum olmamalı. Evlilik bu degil.
Esin sen elinden geleni yapmışsın. 4 yıldır degişen bir şey olamamış.
karşında iki güzel sözle senin gönlünü aldıgını düşünen bir erkek var.
O mutlu hayatından, ama sen degilsin.
Eşini seviyorsun aslında, yoksa bir şeylerin düzelmesi için bu kadar kafa yormazdın.
İşte olayın kilit noktası bu.
Sen bu kadar kafa yorarken eşin ne yapıyor?
Aynı tas aynı hamam devam ediyor...
Aslında sen de ne yapacagının farkındasın.
Bir cinnet her şeyi çözer.
İlişkinizde şöyle bir deprem etkisi yaratacak, eşini kendine getirecek bir şey lazım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?