Aklıma bu takılanlara bir cevap var mı?

Az önceki yanlış oldu. Özür dilerim. emojiyi koyunca yazı silindi. Nasıl sıkılmıyorsunuz ben ütülemeyeyim diye gömlek pantolonu ona göre seçiyorum. Temizlik takıntımın önündeki tek engel üşengeçliğim yazmıştım. :işsiz: bu arkadaşı koyarken silindi
Ah önemli diil. Kıyafetlerden ziyade iç çamasırı ve nevresim, havlu ütülemeyi cok sevdim. Kendi evimi kuruyorum herseyi paketinden acıp yıkadım. Sonra da ütüledim. Aklınıza ne gelirse ki annem sagolsun gaza gelmiş cifter cifter Almıs neyse düzenli olmayı seviyorum ben ama sanırım. Seffaf, büyük kutulara yerlestirdim simdilik dolaplara daha sonra. Pantolon ütülemeyi hiç sevmem. Ama gömleği cocukluktan beri severim huy sanırım. Ayrıca pantolon ütülemeyi de bilmiyorum =) =)

Ah önemli diil. Kıyafetlerden ziyade iç çamasırı ve nevresim, havlu ütülemeyi cok sevdim. Kendi evimi kuruyorum herseyi paketinden acıp yıkadım. Sonra da ütüledim. Aklınıza ne gelirse ki annem sagolsun gaza gelmiş cifter cifter Almıs neyse düzenli olmayı seviyorum ben ama sanırım. Seffaf, büyük kutulara yerlestirdim simdilik dolaplara daha sonra. Pantolon ütülemeyi hiç sevmem. Ama gömleği cocukluktan beri severim huy sanırım. Ayrıca pantolon ütülemeyi de bilmiyorum =) =)
Havlu ütüleme mi 🤣😂 ben havluları katlayıp koysam yetiyor

Ben frosh markasını kullanıyorum mutfak için beyaz sirke.. Tabi ki frosh pahalı.
Süt de Tire koop. Çiğ süt alıp kendi yoğurdumu yapıyorum. Yoğurt kaymağını da gece dolapta bekletip sabaha tereyağı gibi yiyorum. Siz de bulunduğunuz yöredeki kooperatif sütünü alırsanız daha güvenli olur diye düşünüyorum

Teşekkür ederim. Peki bu beyaz sirke karbonat baya çıkarıyor mu? Ne kadar sürede tahmini temizlik sizin için yinede mesela kaç günde bir gibi. Bizim burada tanıdığım birisi var bu inek sütü vs işi yapıyor. Tatlı yapmaya kızımın içmesi için kendim için yoğurt için alsam mı diyprum gerçi yoğurt için alıyorum ama sürekli içmeye olur mu bilemedim
Çıkarıyor. ben kaynar suyun içine sirke karbonat atıp birkaç kere tekrarlıyorum. düzenli yapınca zaten kireç tutmuyor. Ocak sildim geçen gün ciften iyi temizledi vallaha.
Ben yoğurt için aldığımın dışında (bir de kefir için tabii) mandıra sütü kullanamıyorum.
Temizliği de haftada 1 gün, misafir falan geldiyse 2 gün eve yardımcı gelmiyor. Kendim yapıyorum. Tekim zaten evde ne kirlenecek. Toz da gözüme çarptıkça alırım zaten.

Ayyy hiç ütüleyemem havlu falan. İyi sabrınız varmış :) Ben de işte işim gereği gömlek pantolon. Onları da idareli kullanıyorum. Ütülenmeyecek olanları daha sık giyiyorum. Ütü konusunda cidden üşengeçim :KK70:

Ayyy hiç ütüleyemem havlu falan. İyi sabrınız varmış :) Ben de işte işim gereği gömlek pantolon. Onları da idareli kullanıyorum. Ütülenmeyecek olanları daha sık giyiyorum. Ütü konusunda cidden üşengeçim :KK70:
Ben calısıyorken üniformamı hergün ütülemek zorundayım düşünün öle Bi işim var 🙈tertemiz ve ütülü olmaya orada da alısmıs olabilirim aslında. Pamuklu kumasları tercih etmek saglıklı ama cabuk kırısıyorlar.

Kızlar aslında aklıma takılan birkaç soru var hepsini toparlıyorum.
1. Geçen gün marketten süt aldım bilindik bir marka 1 litresi 5,25 tl sizce maddi olarak düşündüğümüzde güvendiğimiz bir yerden süt alsak kaynatsak şişelesek taze tüketsek daha mı iyi olur daha ucuz ama sağlıklı mı?
2. Şu inst. Bazı bayanlar var ev temizliği vs atıyorlar mesela sürekli beyaz sirke kullanan beyaz sabun karbonat kullanan bayanlar var şimdi öyle bir temizlik sizce daha mı sağlıklı olur daha mı ekonomik olur
3. Evi haftada kaç kez temizliyorsunuz. Özellikle birkaç çocuğu olan bayanlar rutin en çok neyi yaparsınız?
Buarada beni tanıyan ve cevap veren bayanlara da demek istediğim bir şey var destek almaya karar verdim araştırma içindeyim ama birqz telkin vererek kendi e geldim sayılır mesela yemek yapıyorum eşime özenerek temizlik deseniz öyle kızımın hareketlerine takmıyorum bakmıyorum kızıma inceleyip dert edecek şekilde hatta eşim bunun farkında ve daha iyi hissediyoruz.

İki yıldır ortaya çıkan alerji problemimden ötürü evden bir çok deterjanı kaldırdım. Arap sabunu ve beyaz sirke kullanıyorum. Şampuan ve diş macununda yerli bir marka var vegan sertifikalı onun ürünlerine geçtim çok memnunum. Çamaşır suyunu sadece klozetlerin içinde kullanıyorum üç dört günde bir. Bazı doğal karışımları denedim sirke-karnonat gibi sonuç asla temizlemiyor, ovulması gereken yerlerde cife devam, 750 ml bir cifi yaklaşık 6 ay kullanıyorum minimuma indirdim yani. Doğal sabunlar kullanıyorum vücut temizliği için, roll on yerine de karbonata geçtim. Çamaşır deterjanı olarak bora geçtim. Ciddi bir maddi tasarrufum oldu evde temizlik ürünlerinden dolayı
Güvendiğim bir sütçüm var ondan aldığım sütle yoğurt ve kefir yapıyorum, küçükte olsa tasarruf ettirdi

Evde Pazartesi günleri derin temizlik yapıyorum, çocuğum yok ama kedim ve kedimden çok tüy döken bir kocam var🙈 o yüzden gün aşırı süpürüp siliyorum ilaveten alerjim yüzünden sık sık toz alıyorum, üç ayda bir cam silerim, ayda bir perdeleri indirip camların içten tozunu alıyorum, pencere önleri ve küpeştelerin tozu her hafta alınıyor. Yine üç ayda bir halılarım yıkamaya gider. Her hafta nevresimler bir , havlular iki kez değişir. Sürekli elim üstünde olduğu için mevsim geçişi, bayram temizliği gibi büyük işlere kalkmıyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir

Çıkarıyor. ben kaynar suyun içine sirke karbonat atıp birkaç kere tekrarlıyorum. düzenli yapınca zaten kireç tutmuyor. Ocak sildim geçen gün ciften iyi temizledi vallaha.
Ben yoğurt için aldığımın dışında (bir de kefir için tabii) mandıra sütü kullanamıyorum.
Temizliği de haftada 1 gün, misafir falan geldiyse 2 gün eve yardımcı gelmiyor. Kendim yapıyorum. Tekim zaten evde ne kirlenecek. Toz da gözüme çarptıkça alırım zaten.
Toz diyince camlar kapılar hep acık simdi yeni ev kuruyorum havalansın Die. Ee böylece hep toz oluyor. Bu konuyu hiç sevmedim. Hergün toz mu alcam simdi 🙈

Sirke , kolonya ve karbonat ciddi oranda mikropları öldürüyor. Kimyasallardan daha iyi bana göre.

Kutudakilerde süt değil. Litrelik sütte tartışılır. Ben alıyorum.

Toz diyince camlar kapılar hep acık simdi yeni ev kuruyorum havalansın Die. Ee böylece hep toz oluyor. Bu konuyu hiç sevmedim. Hergün toz mu alcam simdi 🙈
Ay ben gözüme battıkça alıyorum. Bütün gün işteyim zaten. bi de ev işiyle helak edemem kendimi. Madalya takmıyorlar. Takıyorlarsa edeyim :KK53: Düz insanlarda bugün :KK70:

Üç gündür titiz olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Hiç temizlik yapasim yokken kalktım yatak odası temizledim. Bitkisel denilen baya para kosuldugum sabunlar boşa gitmesin diye habeire temizlik yapmak zorunda hissediyorum kendimi 😔 sabunlar bitsede kurtulsam. Ekonomi açısından da temizlik acısından da,kimsayali tek gecerim

Tek yaşıyorum bende. Tuvalet banyo temizliğinde maalesef zararlı dediğimiz malzemeleri kullanıyorum. Evi sade su ile siliyorum. Sadece bulaşık için güvenilir bir deterjan bulamadım

Ben frosh markasını kullanıyorum mutfak için beyaz sirke.. Tabi ki frosh pahalı.
Süt de Tire koop. Çiğ süt alıp kendi yoğurdumu yapıyorum. Yoğurt kaymağını da gece dolapta bekletip sabaha tereyağı gibi yiyorum. Siz de bulunduğunuz yöredeki kooperatif sütünü alırsanız daha güvenli olur diye düşünüyorum
Bildiğim bir aile inek sütü satıyor ve güvenilir oradan almayı planlıyorum. Kaymak işini düşünmemiştim bu da mantıklı. Yani açık süt hem daha ucuz olacak hemde sağlıklı

Hımm tek yaşayınca tabi o daha farklı benşm durumuma göre ben şuan hamileyim kson zamanlarım artık kızım küçük 18 aylık he eyer oyuncak toz lavabo biraz kirli derken öyle ilerliyor liste.

Back
X