Aklıma bu takılanlara bir cevap var mı?

Pazartesi ve cuma gunleri kapima kadar sut getiren bir abladan beser kilo sut alirim. Bir kilosunu ogluma icirmek icin ayiririm, kalanini yoğurt yaparim.

Temizlikte kimyasallari kullaniyorum. Dogal receteleri denemedim, ne kadar etkilidirler hic bilmiyorum. Sadece evde kendi yaptigimiz elma sirkesini cam silerken ya da yesillikleri yikarken kullaniyorum. Bazen de viledaya da ekliyorum.

Temizlik rutinim cocuklarin ruh haline gore sekil aliyor. Iki tane supurgem var. Biri philips marathon ultimate. Onunla haftasonu dip kose temizlik yapiyorum. Digeri de korkmazin dikey supurgesi. Onu da her gun oturdugumuz odayi ve mutfağı süpürmek icin kullaniyorum. Bir de balkonlari her sabah mutlaka silerim. Mutfak tezgahini hep temiz tutmaya calisirim. Aksam toplamadan yatmam.

Evime gelen yardımcı kesinlikle kimyasal kullanmıyor.
Tüm temizlikte sıvı arap sabunu ve beyaz sirke kullanıyor.
Benim zorumla lavabo, klozet ve küvet çamaşır suyu ve cifle ovuluyor.
Zaten bebeklerim olduğu için bulaşık makinasına parlatıcı yerine limon ve beyaz sirke kullanıyorum.
Yiyeceklere direkt temas eden buzdolabı, tost makinası, su ısıtıcı gibi şeyleri soda, karbonat ve limon tuzuyla temizliyoruz.
Tencere bardaklar makinada yıkanıyor ama frosch marka organik temizlik maddesiyle.
Bu markanın biberon temizleyicisini el bulaşık için kullanıyorum, yerlere de sirkelisini aldım.
Bir tek çamaşırlar normal deterjanla yıkanıyor yoksa lekeleri çıkmıyor gerçekten.

Süt meselesi ise elbette daha sağlıklı olur ama daha ucuz olmaz.
3 litre sütten kayıpla 2 kiloya yakım yoğurt çıkar.
Diğer kaynatılan sütün ömrü de 3 gün olduğunu düşünülürse, 5 litre süt 5günde tükenir.

Temizlik konusunda haftada 2 gün kadın geliyor, bazen 1.
Ama benim ve eşimin eşinden şarjlı süpürge asla düşmez, günde 3 kere falan evi süpürürüz.
Kadın haricinde ben 1 kere yerleri siliyorum buharlı temizleyici ya da viledayla, hangisi kolayıma gelirse.
Banyolarda domol mendil kullanıyorum, her gün silerim onlarla.
Yine kendim de mutlaka 2 kere daha cif ve çamaşır suyuyla ovarım.
Mutfağı ise neredeyse her gün tezgahları sirkeli ve çamaşır sulu suyla temizliyorum.

Bunlara rağmen ev pislik içinde, 2 küçük çocukla anca başa çıkıyoruz.

1. Soruna cevap
Eğer sütünden eminseniz tabiki taze süt daha iyidir
Aksi asla şu mahalle aralarında satılan sütlere asla güvenmem evimede sokmam
2. Soruna cevap
İnst. Falan filan saçmalık
Temizlik abartmamak şartıyla kimyasallarla hem daha sağlıklı hem daha verimli hemde daha temizdir
3. Soruna cevap
Hergün evimi düzenli toplarım dağınıklığa izin vermem
Banyo ve tuvaletler neredeyse hergün yıkanır
Haftada bir günde altan üsten temizlik yaparım
Yemek ise kim uygun ise o yapar eşim ben kızlar
İşte böyle bizde
Teşekkür ederim cevaplar için az çok aklımda ne yapmama ilgili bir şeyler oluştu

güvendiğiniz bir yerden açık inek sütü alın taze cam kavanozlarda 6 gün dayanıyor
evi hergun temizliyorum ben evde olduğum günlerde
ayrıca yerleri silmek ve toz almak için mutlaka sirke kullanıyorum oyuncaklarda sirkeyle yıkıyorum
Bir aile dostumuzun inekleri var ve satış yapıyor her gün taze ve güvenilir hemde uygun fiyata en iyisi buna tamamen geçiş yapayım

Pazartesi ve cuma gunleri kapima kadar sut getiren bir abladan beser kilo sut alirim. Bir kilosunu ogluma icirmek icin ayiririm, kalanini yoğurt yaparim.

Temizlikte kimyasallari kullaniyorum. Dogal receteleri denemedim, ne kadar etkilidirler hic bilmiyorum. Sadece evde kendi yaptigimiz elma sirkesini cam silerken ya da yesillikleri yikarken kullaniyorum. Bazen de viledaya da ekliyorum.

Temizlik rutinim cocuklarin ruh haline gore sekil aliyor. Iki tane supurgem var. Biri philips marathon ultimate. Onunla haftasonu dip kose temizlik yapiyorum. Digeri de korkmazin dikey supurgesi. Onu da her gun oturdugumuz odayi ve mutfağı süpürmek icin kullaniyorum. Bir de balkonlari her sabah mutlaka silerim. Mutfak tezgahini hep temiz tutmaya calisirim. Aksam toplamadan yatmam.
Sizinle iki çocuk olması çalışan anne olmamız ve çocukların yaşının yakın olmasından dolayı birbirimize benziyoruz aslında okudukları ı dikkate alacağım mutlaka. Buarada nasıl gidiyor bebekle durumlar. Şu zor oldu dediğiniz bir şey oldu mu? Temizlik konusunda ben ciddi saldım hamileliğim nedense yoğun iş temposu vs derken beni biraz yordu. Ondan da sanırım ben erken yatıp iş güç yapmadan uyuyorum ve çok birikiyor bu sefer eş geriliyor falan ama kendime geldim gibi be yapmamam gerektiğini biliyorum. Buarada bebeğe bakmaya yardımcı birisi var mı? Çok zorluyor mu ya da ne yapmak lazım merak ediyorum da özellikle kızımın hissettikleri için önemli ne yapmalıyım

Evime gelen yardımcı kesinlikle kimyasal kullanmıyor.
Tüm temizlikte sıvı arap sabunu ve beyaz sirke kullanıyor.
Benim zorumla lavabo, klozet ve küvet çamaşır suyu ve cifle ovuluyor.
Zaten bebeklerim olduğu için bulaşık makinasına parlatıcı yerine limon ve beyaz sirke kullanıyorum.
Yiyeceklere direkt temas eden buzdolabı, tost makinası, su ısıtıcı gibi şeyleri soda, karbonat ve limon tuzuyla temizliyoruz.
Tencere bardaklar makinada yıkanıyor ama frosch marka organik temizlik maddesiyle.
Bu markanın biberon temizleyicisini el bulaşık için kullanıyorum, yerlere de sirkelisini aldım.
Bir tek çamaşırlar normal deterjanla yıkanıyor yoksa lekeleri çıkmıyor gerçekten.

Süt meselesi ise elbette daha sağlıklı olur ama daha ucuz olmaz.
3 litre sütten kayıpla 2 kiloya yakım yoğurt çıkar.
Diğer kaynatılan sütün ömrü de 3 gün olduğunu düşünülürse, 5 litre süt 5günde tükenir.

Temizlik konusunda haftada 2 gün kadın geliyor, bazen 1.
Ama benim ve eşimin eşinden şarjlı süpürge asla düşmez, günde 3 kere falan evi süpürürüz.
Kadın haricinde ben 1 kere yerleri siliyorum buharlı temizleyici ya da viledayla, hangisi kolayıma gelirse.
Banyolarda domol mendil kullanıyorum, her gün silerim onlarla.
Yine kendim de mutlaka 2 kere daha cif ve çamaşır suyuyla ovarım.
Mutfağı ise neredeyse her gün tezgahları sirkeli ve çamaşır sulu suyla temizliyorum.

Bunlara rağmen ev pislik içinde, 2 küçük çocukla anca başa çıkıyoruz.
En son kısma gelinceye kadar baya ağzım açık okudum 😂 sürekli temiz bir ev gibi geldi bana yani bu okuduklarımla benim evim ciddi pis gördüm 🤣çünkü haftada bir süpürge silme haftada 2 lavabo temizleme şeklinde şuan yardımcı olmasına rağmen sizinde yapıyor olmanız baya temiz yapar aslında. Bir an önce bende dikkat etsem iyi olacak kendimi kötü hissettim

yaklasik 2 yildir sutumu alir yogurdumu yaparim.kizimada içiririm.
market sutu uzun zamandir eve girmez.
doguda yasamanin en guzel avantaji.
yumurtalarim yine ayni şekilde.
ilk soruya cevap verip kaçiyorum:)
Teşekkür ederim bu süt durumu kafama yattı birkaç günlük alıp kaynatıp kavanozda tutup tüketmek mantıklı

Doğrudur yazık ama max 80 90 yıl yaşayacağız, tertemiz görünmesi daha önemli gibi geliyor 😂
Marketteki organikler bile kimyasallar kadar iyi değil kaç defa denedim
İşte kullandığımız kimyasallardan dolayı 80-90 yıl yaşayamayabiliriz. Ama en azından arkamızdan pisti demezler, temiz yaşadı, genç öldü derler

Bende sirke karbonat ve Arap sabunu ile temizlik yapıyorum. Wc de ve mutfakta cif kullanıyorum o olmasa asla olmaz bence . Domestosu klozete ve lavabolara döküyorum . Eğer böyle yapmasam sadece sirke karbonat Arap sabunu asla tamamen temizlik olmaz bence . Mesela Çelik tencereleri ciflemezsen nasıl parlayacak temiz görünecek . Mesela Abc nin yeni çıkan cifini aldım el sabunu ile aynıydı bence lavabolar yağlı yağlı oldu sürekli iğrençti zor bitirdim . Banyo tuvalette gidip A101 in cifini alıyorum ama mutfakta mesela orjinal cif çok fark ediyor . Bulaşık makinasında fairy kullanıyorum geçenlerde finish A101 de 10 TL üzerine 10 TL di 25 lisi sanırım of aldım 2 paket öyle kötü ki bence . Fairy de ben sudan elektrikten tasarruf için full dolduruyordum makinayı bunda daha az ve düzgün yerleştirmeme rağmen mutlaka kirli birşeyler Kalıyor . Fairy niye öyle pahalı farklı böylece anlamış oldum . Sütü alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum her salı

Haftanın 3 günü evde temizlik olur mutlaka . Pazartesi çarşamba cuma şeklinde rutin bizim . Cadde üzerinde ve havası kirli bir yerde oturduğumuz için mecbur bu şekilde oluyor. Tüm evi süpürürüm sonra camların önü elektrik düğmeleri ve kapılar için bir toz alma suyu , mobilyaları silmek için ayrı bir toz alma suyu yaparım bezleri de farklı zaten . Simsiyah su çıkıyor bu kir nasıl oluyor 2 günde çözemiyorum bu sularda Arap sabunu sirke kullanırım . Yerleri silmek için az domestos ve sirke kullanırım oğlum doğduğu zaman çamaşır suyunu yerlerde kullanmayacağım . Halılarımın tamamı bembeyaz 2 güne bir grileşiyor 🤣 yerleri sildikten sonra sıcak suya sirke Arap sabunu karbonat ile temizlik suyu hazırlarım ve halıların da tozunu alırım hızlı hızlı silerim kapkara su çıkar . Wc temizler işi bitiririm haftada bir de ebeveyn banyomuzu temizlerim . Allahtan fazla ıvır zıvır saçma eşyam yok bu işleri 2 saatte bitirebiliyorum . Bulaşık makinasında parlatıcı asla kullanmam sirke en iyisi. 3 ayda bir de büyük temizlik oluyor perde koltuk dolapların içiniboşaltıp silip yerleştirme . Camların çamurunu siliyoruz hiç bir şekilde temizlenmiyor çünkü 2 cam arası zaten kirli su kaçmış lekeli kalmış. Ayrıca el kol yetişmiyor binada kimse cam silmiyor

En son kısma gelinceye kadar baya ağzım açık okudum 😂 sürekli temiz bir ev gibi geldi bana yani bu okuduklarımla benim evim ciddi pis gördüm 🤣çünkü haftada bir süpürge silme haftada 2 lavabo temizleme şeklinde şuan yardımcı olmasına rağmen sizinde yapıyor olmanız baya temiz yapar aslında. Bir an önce bende dikkat etsem iyi olacak kendimi kötü hissettim
Benim çocuklar hansel ve gretel gibi, ne yeseler yerler ve koltuklardan anlarsınız😂
Sıvıları özel olarak dökme huyları var.
Dün koltuk kumaşları yıkandı, kirlendikçe tersini çeviriyorduk çünkü 1 ayda içine ediliyor😂
Yani siz hiç kendinizi kötü hissetmeyin, normal şekilde pislenen bir ev için bizim yaptıklarımız aşırı, ama yaptığımız halde yine temiz değil😂
Çocuktan önce 1 gün kadın temizlerdi, 1 gün de biz süpürürdük ohh pırıl pırıldı ev.

Back
X