Gecimsiz de olsalar, siz sonucta onlari bir yere davet etmissiniz. İkeada ne var belli,alir koyarsiniz masaya ister yesinler ister yemesinler. Siz almak icin kalkmasaniz da esiniz kalkip alabilir. Siz soylersiniz kalk al diye alir. Sıklık onemli degil,sonucta cocugu onlara birakmissiniz,pasta da yedirebilirler. Esiniz de biraksa pastaneye bunun bir onemi yok,cocugunuz sizinle kalsa o pastayi yememis olurdu. Benim anlam veremedigim nokta hem cocuklari birilerine emanet etmek hem de o kisilerin baktigi sekli begenmemek ve elestirmek.Cevap vereyim öncelikle kv ve kp normal insanlardan değil çok geçimsizler
Bugün ak dediklerine yarın kara derler, bugün bunu yemem der akşama onu yiyip aman nolmuş diyen insanlar.
Yoksa neden almayalım onlara da yani kendi oğulları bile almadı beğenmezler diye
Ben ayda yılda bir gidiyorum kv kp yani biz her yere kızımla gidiyoruz onlara atayım rahat rahat gezeyim gibi bir durum yok yani.
O an almaya gidemezdim çünkü kızımın kahvaltısını yaptırıyordum zaten dedesi babaannesi geldi diye heyecanlıydı bir an önce yedireyim onlarla oynasın diye düşünmüştüm. Durum öyle gelişti yoksa neden kalkıp almayayım. Ama insanın önünden de tabak alınmaz yani.
Bu arada postalasam alın çocuğu gidin derim eşim bıraktı kafeye benim kahvaltım bile bitmemişti bekleyemediler çünkü kp dayanamadı daha fazla, ben birlikte gezeriz diye düşünmüştüm ama kayınpeder sigara komasına girdi.
siz ky ve kp sevmediğiniz için ne yapsalar batıyor size anladığım kadarıyla insanların tuhaf yaptıkları bişey yok.nie kapalı alandasınız açık alan daha iyi (aynen)torunlarına bakıyorlar sizin rahat etmeniz için.ayrıca hediye alıyorlar.Kuzum sorun sizde bence büyüğe içten içe saygınız yok onlar bir anne baba...
Konu sahibinin duygularını çok iyi anlıyorum sen sevmiyorsun onları istemiyorsun da ondan böyle oluyor ama kv yine iyimis sanki.
oyuncak bile almış
Arıza çıkaran kp.
Gerek yok böyle sürat asacaksa pazar günümü mahvetmesin
Yakın oturmama şansın varsa arkana bakmadan kaç... ne kadar kararlı davranırım dersen de onlar da kararlı olup seni delirtiyor. Bir şartel atması yaşamadan durum düzelmez.Valahi kızlar şuan evli değilim yakın zamanda bende kv evine yakın oturacağım şuan rahat konuşuyorum ama o zaman ne olur bilemem en fazla kararımda ısrarcı olurum çok gitmem zamanla alışırlar diye düşünüyorum.
Kv şimdiden beni iki günde bir arıyor hatta niyeti beraber oturmaktı ama ben kabul etmedim ne olacak bilemiyorum ilerde benim de konularımı okuyabilirsiniz:)))Yakın oturmama şansın varsa arkana bakmadan kaç... ne kadar kararlı davranırım dersen de onlar da kararlı olup seni delirtiyor. Bir şartel atması yaşamadan durum düzelmez.
Gecimsiz de olsalar, siz sonucta onlari bir yere davet etmissiniz. İkeada ne var belli,alir koyarsiniz masaya ister yesinler ister yemesinler. Siz almak icin kalkmasaniz da esiniz kalkip alabilir. Siz soylersiniz kalk al diye alir. Sıklık onemli degil,sonucta cocugu onlara birakmissiniz,pasta da yedirebilirler. Esiniz de biraksa pastaneye bunun bir onemi yok,cocugunuz sizinle kalsa o pastayi yememis olurdu. Benim anlam veremedigim nokta hem cocuklari birilerine emanet etmek hem de o kisilerin baktigi sekli begenmemek ve elestirmek.
İnsanlar gecimsizdir veya gecimlidir onemli degil. Kendi anne babaniz olsaydi, kalk al mi diyecektiniz? Veya esiniz boyle deseydi yanlis bulmayacak miydiniz? Kpin onunuzdeki tabagi alip yemesi bir yanlissa sizin veya esinizin davet ettigi insanlara kalkin kendiniz alin demesi iki yanlis.
Sizin yemeginizi almasi buyuk terbiyesizlik olmus ama onun disinda birgun pasta yedi diye cocuga birsey olmaz.
Cocugun kp ile oldugunu duyunca ki tepkileriniz cok cirkin. Adam sanki alip kaciracak cocugu ya da zarar verecek gibi davraniyorsunuz. Boyle yapacaksaniz birakmadaydiniz.
Muhtemelen buyugumdur sizden,aslinda kp ve kvniz gozunden degil de 3 yas 2 aylik bir cocuk sahibi oldugum icin o gozle bakmaya calistim konunuza. Cumartesi gunu ben de oglumla yalniz sekilde ikeaya gittim hatta. Yanimda kimse yoktu,yemek de yedik beraber,gezdik de. Ama misal annemi yanima almis olsaydim oglum o yemegi ikimize de zehir ederdi bundan eminim. Cunku annemden yuz buluyor ve annem bir egitimci olmasina ragmen torununa soz geciremiyor,orta yolu bulamiyor. Reyonda pasta gorse benim oglum da ister. Ben yanindayken hayir der gecerim,arkami doner yurumeye devam ederim. Boylece vazgecer oglum. Ama annem olsa o pastayi alir. Cunku hayir dese oglum yerlere yatar aglar zirlar. Annem dayanamaz. Veya disariyi gectim,anneme ayda bir defa oglumu birakirim,o gun oglum yemek yemez. Cunku annem yediremez,onune koyulani da oglum asla yemez,butun gun findik fistik yer maymun gibi. Niye cunku annem var yaninda.Benden yaşça büyüksünüz diye tahmin ediyorum çünkü onların gözünden bakmaya çalışıyorsunuz ama benim surat asıp huzursuzluk çıkarmam değil mesele . Çünkü kimse bana bir şey sormadı bile.
Ben pasta yedirdiler diye kızmadım sadece kv çok akıl verir neden çikolata yedirdin diye gibi buna izin verip sonra bana balığın kızarmış olması zararlı gibi anlatması. Yani akıl vermeye gelince hepsinin maşallahı var.
Ben kendi anne babama da kendin al ben bilemem derim. Çünkü gerçekten kimse yoktu ilk açılma saatiydi. Eşim dese yanlış anlamazdım
Kızımı emanet etmek hiç istemiyordum bile. Çünkü bir şey olacağını az çok tahmin ediyordum.
Bunlar onlara yansıtmadığım şeyler. Çünkü kv de az değil öyle şeyler yaptı ki aynı masaya bile oturmak içimden gelmiyor bazen.
Bu eski konum
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yine-kayinvalide.1096244/
Muhattap olma ama çok da ters davranirsan Allah korusun öldüğünde arkandan "çok tersti" demelerini ister misin ?Benden yaşça büyüksünüz diye tahmin ediyorum çünkü onların gözünden bakmaya çalışıyorsunuz ama benim surat asıp huzursuzluk çıkarmam değil mesele . Çünkü kimse bana bir şey sormadı bile.
Ben pasta yedirdiler diye kızmadım sadece kv çok akıl verir neden çikolata yedirdin diye gibi buna izin verip sonra bana balığın kızarmış olması zararlı gibi anlatması. Yani akıl vermeye gelince hepsinin maşallahı var.
Ben kendi anne babama da kendin al ben bilemem derim. Çünkü gerçekten kimse yoktu ilk açılma saatiydi. Eşim dese yanlış anlamazdım
Kızımı emanet etmek hiç istemiyordum bile. Çünkü bir şey olacağını az çok tahmin ediyordum.
Bunlar onlara yansıtmadığım şeyler. Çünkü kv de az değil öyle şeyler yaptı ki aynı masaya bile oturmak içimden gelmiyor bazen.
Bu eski konum
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yine-kayinvalide.1096244/
Bosverin,akil vermekle bakmak ayni sey degil. Herkes akil verir ama herkes o verdigi akildaki gibi cocuga bakamaz. Tecrubeyle sabit,esim atip tutuyordu ben bakarim oglana nolacak diye,3 gun bakti gordu dunya kac bucakmisPasta yedi diye o kadar sinirlenmedim aslında ama pasta yedirip bir de balık hakkında akıl vermeleri sinir bozucu oluyor.
Ben istemiyorum haber vermeden ayrılmalarını, kendi annem babam yapsa tepkim yine aynı olurdu.
Bilsem zaten bırakmazdım hoş bırakmasam da zorla çeker götürürdü laftan anlamıyor.
Her şeyden ortaya alıp klasik 1er de kahvaltı tabağı yapacaktınız hepsi bu. Neden yemeğinizi yediğinde gidip tekrar almadınız, ayıp mı? Hiç büyütecek bir konu değil bu. Homurtu çekmenize değmemiş.
Kayınvalide olsa bile kayınpederle çocuğu göndermemeliydiniz. Kadın zaten engel olamaz, ne derse yine yapacak belli. Bile bile lades demişsiniz.
Hediyeye de kızacak bir şey yok. Şimdi verse ne olur sonra verse ne olur. Yılbaşında hani bana hediye demez heralde çocuk. Amaç onu mutlu etmek.
Velhasıl; daha çok konuşmanız gerekiyor. Her olayda susmuşsunuz, pasif takılmışsınız, en sonunda her şeye söylenmişsiniz.
Muhtemelen buyugumdur sizden,aslinda kp ve kvniz gozunden degil de 3 yas 2 aylik bir cocuk sahibi oldugum icin o gozle bakmaya calistim konunuza. Cumartesi gunu ben de oglumla yalniz sekilde ikeaya gittim hatta. Yanimda kimse yoktu,yemek de yedik beraber,gezdik de. Ama misal annemi yanima almis olsaydim oglum o yemegi ikimize de zehir ederdi bundan eminim. Cunku annemden yuz buluyor ve annem bir egitimci olmasina ragmen torununa soz geciremiyor,orta yolu bulamiyor. Reyonda pasta gorse benim oglum da ister. Ben yanindayken hayir der gecerim,arkami doner yurumeye devam ederim. Boylece vazgecer oglum. Ama annem olsa o pastayi alir. Cunku hayir dese oglum yerlere yatar aglar zirlar. Annem dayanamaz. Veya disariyi gectim,anneme ayda bir defa oglumu birakirim,o gun oglum yemek yemez. Cunku annem yediremez,onune koyulani da oglum asla yemez,butun gun findik fistik yer maymun gibi. Niye cunku annem var yaninda.
Demem o ki cocuklar kac yasinda olurlarsa olsunlar buyuk ebeveynleri nasil kullanacaklarini cok iyi bilirler. Siz cocugunuzu da kv kpinizle beraber gondermek zorunda degilsiniz,kendiniz de gorusmek zorunda degilsiniz. Mutlaka yasanmisliklar vardir,durduk yere kimse kimseye gicik olmaz sizi anlayabiliyorum. Yeryuzundeki belki en deli kp ve kv bendedir, napiyorum,gorusmuyorum. Esim de oglum da isterlerse giderler gorusurler beraber vakit gecirebilirler. Bana kotuluk yapmadilar ve ben buna ragmen belli bir cizgi cektim. Her kim olursa olsun benim yanimda homurdanan insanla ne gorusurum ne de cocugumu emanet ederim. Ha ettim diyelim,o zaman da ne akil verdiklerine ne yedirdiklerine inanin kafayi takmam. Sizin caniniza yazik.
Valla öyle bir izlenim aldım ben inşallah başına gelmez. Eşine en başta anlat o koysun tavrını sen kötü olma.Kv şimdiden beni iki günde bir arıyor hatta niyeti beraber oturmaktı ama ben kabul etmedim ne olacak bilemiyorum ilerde benim de konularımı okuyabilirsiniz:)))
Her şeyden aldığınız bir tabak hazırlayabilirdiniz. Mesele şu; huyunu biliyorsunuz adamın, e kahvaltıyada çağırmışsınız. Tedbir alabilirdiniz, siz yada eşiniz farketmez.Onunda lafını çekerdik bunda sucuk yok yemem ben , şu yok yemem ben artık o an neye surat yapacaksa kp bulurdu.
Gerçekten adam her şeye bir sorun çıkartıyor, geçimsiz.
Bize geldiğinde yaptığım yemeğin suyu biraz az olmuş, yemem ben bunu kötü olmuş dedi .
Hediyeye kızmadım sadece adam dinlemiyor sormuyor onu belirtmek için yazdım hani bir karar alıyoruz banane diyip geçiyor. İstediğini yapmak istiyor her konuda.
Kızımı yediriyordum o sırada kalkıp kendime kahvaltı alayım diyemedim zaten suratsızlığı homurtuyu görünce keyfim de kaçtı.
Konuşmak istemiyorum çünkü anlamıyorlar artık başka olaylardan dolayı da çok doluyum, hani anlasalar keşke.
Neden böyle insanlarla gezmek,vakit gecirmek istediniz ki? Sorunlu olduklarını biliosunz.Torunlarını oğullarını özledikleri zaman 1 kac saat siz ugrayın.Ben gecinemedigim insanlarla vakit geciremem mesela.Kendi ailemdende olsa.Kabus gibi bir hafta sonu geçirdim.
Öncelikle eşimin ailesine gidecektik hafta sonu hava güzeldi
Sonra İkea'ya gidelim onlar da gelsin hem kahvaltı yaparız hem de bakınırız dedik tamam dediler
Neyse biz gittik tabaklarımızı aldık kendimize göre, onlarda geldiler daha içeri girmelerinden ilk dakikadan itibaren Kp homur homur "Neden açık alan bir yere gitmiyoruz, burası ne ya?" bunu bir de azarlar gibi söylüyor bize. Maksadı ise rahatça sigara içebilmek.
Biz dedik siz ne istersiniz bilmediğimiz için almadık size çok sıra da yoktu zaten
Kp "Bekleyemem" diyip oturup eşimle kendimize aldığımız şeyleri başladı önüne alıp yemeğe. hem homurdanıyor hem yiyor.
Ben de kv pek samimi olmadığım için (eskiden çok olayımız oldu) şundan al bize kocan önümüzden aldı diyemedim. Zaten sabah sabah suratsızlıklarını görünce iştahım da kaçtı.
Tabi oturup kızıma yedirip biz karnımızı doyurmadan kayınpederin karnını doyurdu kızıma (3.5yaşında) "Hadi hadi hadi biz gidiyoruz gezmeye burası ne böyle açık alanlı bir yere gideceğim of pof sıkıldım" diye habire bağırıp duruyor herkese
Kp güvenmiyorum çocuk bakma konusunda en basiti sigara, kv nispeten daha iyi bakıyor
Ben eşime ters bi bakış attım eşim "Baba yemekten sonra annemle birlikte gidersiniz nereye isterseniz" dedi.
Neyse bizim kahvaltımız bitene kadar kayınpederin suratını, homurdanmasını çektik.
Eşim, kv kp ve kızımı bir yakın kafeye bıraktı yanıma geldi. Alacaklarımızı aldık yanlarına gittik.
Bir baktım kızımın ağzı yüzü çikolata ne yedin dedim pasta dedi.
Koca dilim pastayı kızımın yemesine izin vermişler hadi neyse dedim. Kızım pasta yiyor ama kahvaltıda çok az yedi onları görünce benim bile zor bitirebileceğim büyüklükte bi pastayı tek başına yemiş.
Aynı kayınvalide bana balığı kızartma çok zararlı, bak X kişisi çocuğuna buğulanmış balık yediriyor diye akıl veriyor. Koca pasta kızarmış balık kadar zararlı değil demek ki.
Sonra lavaboya kadar gittik eşimle geldiğimizde kp ve kızım yok kv soruyorum cevap ne bileyim aldı kızı gitti şu tarafa.
Benim sinirlerim iyice bozuldu "Bundan sonra baş başa bırakmayacağım yanlış yapıyorum ben salaklık ben de dedim."
Neyse araya araya kızımla kayınpederi bulduk.
Kızımın uykusu geldi eve gidelim artık dedik.
Kv bebek almış yılbaşı hediyesi olarak kızıma, dedi ki şimdi mi vereyim sonra mı ben de dedim görürse açmak ister yılbaşına yakın ver.
Kp çıktı oradan "Size ne vereceğim ben bebeği, sana bebek aldılar arabada git al onu" diye kızıma söylüyor.
O kadar sinir oldum ki yani ben kızımı sevmek istiyor diye götürüyorum habire surat, sigara için yer arayan, kızım için eşimin benim onayımı almadan kafasına göre iş yapmasına sinir oluyorum.
Onun üstüne bir de kızım sandalyeden düştü, düşmesinde kimsenin suçu yoktu. Hepsi üst üste gelince patlamaya hazır bomba gibiydim.
Sonra neden az görüşüyoruz diye sorguya çekmeye çalışıyorlar.
Bu arada yanlış anlaşılma oluyor diye belirteyim. Amacım kaynanam kayınpederim çocuk baksın biz gezelim değildi hep beraber gezecektik ama kayınpederim kapalı alanda durmak istemedi.
Aynısını yazacaktım yormayayım kendim :)Simdi soyle bir sekilde yaklasacagim olaya
Kp yiyecekleri onunuzden aldiysa kalkip kendinize yenisini alirsiniz,zor degil. Ki zaten buyuklere hadi kalk git al gel denmez ki,siz davet etmissiniz,bir zahmet yiyecekleri kahvaltiyi da alip masaya koymaniz gerekirdi. Ne yiyeceklerini bilmiyorduk demeniz yanlis. Bir kahvalti tabagi,seviyorlarsa bir sucuk,biraz sosis,borek,simit var zaten ikeada. Ben asla kendime alip da siz de gidin alin demem kimseye. Benden buyuklere hele asla demem,denmez.
Kpin homurdanmasina ragmen kizinizi kahvalti sonrasi onlarla gondermeniz cok cok cok yanlis. Adamin bakmasini begenmiyorsunuz,sigarasi var diyorsunuz,ustune size surat yapiyor ama siz yine cocugu yanlarina verip postaliyorsunuz,neden? Esle beraber takilmak,alisveris yapmak daha kolay degil mi? Eee demek ki neymis,insanlara cocuk emanet ediyorsaniz sonuclarina da goz yummalisiniz. 3,5 yasindaki cocugu yaninizda goturebilirsiniz her yere. İkea alisverisiniz varsa arabaya oturtursunuz cocugu bu kadar basit. Siz hatalisiniz ozetle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?