Aklımda hep intihar düşüncesi var.

Oncelikle gecmis olsun. Umarim avukatiniz vardir.
Su an depresyondasiniz ve doktora gitmelisiniz. Depresyon tedavisinde kullanilan ilaclar basagrisinda kullandigimiz ilaclar gibi degil onu soyleyim oncelikle. Soyle ki, ilaci ictiginizde hemen kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz. Depresyon tedavisi en az 6 ay surer. Ilaclari duzenli kullanmalisiniz cunku ilacin vucutta akumule olmasi yani birikmesi gerekiyor. Ilac akumule olup belli bir doza ulasinca etki gosterir. Dolayisiyla tedaviye ilk basladiginizda yaklasik 3 ay erkiden cok yan etki gorebilirsiniz. Yan etki herkes de olmaz yalniz. Eger ilacinizdsn memnun kalmazsaniz da doktorunuza soyleyin degistirsin. Dolayisiyla ilk 3 ay ilacin vucutta akumule olma donemi. Ve tedavi bitirilirken de hemen bir anda ilac alimi kesilmez. Yavas yavas doz azaltilarak tedavi bitirilir. Bu nedenle de genelde en az 1 sene surer tedavi.
Intihar egilimleriniz baslamis. Yataktan kalkamamalar, fiziksel olarak bazi yerlerinizde agri hissetmeler, dunya yikilmis siz altinda kalmis gibi hayata bakis acisi, olumlu seyleri gorememe... tum bunlar depresyon belirtileri.
Lutfen acilen psikiyatriste gidin. Bazi doktorlarimiz online terapi de yapiyor. Ancak sizin intihar egiliminiz de oldugu icin sanirim ilac destegine de ihtiyaciniz var. Cok gecmis olsun.
Gececek. Hangi aci sonsuza kadar suruyor ki... su an oyle goremeseniz de bu da gececek. Inanin.

Tedavinin süreci durumu bagli. Yani surda basladi burda bitti demek zor. Agir sürecte haftada iki kere terapiye gittim. Ondan sonra sadece haftada bir kere. Tedaviye adim atmak da zor, ama tedaviyi sürdürmek de zor. Cünkü bazen istemediginiz veya aklinizin en arkaya sakladiginiz durumlarla da yüzlesmek zorundasiniz. Bir kere resmen terapistle kavga edip aglayarak ciktim "bir daha gitmem" diyerek, ama haftaya tipis tipis gittim yine, cünkü gereken oydu (ve sakin kafayla terapistin hakli oldugunu da anladim😅).yada söyle diyelim: biz bir günde bu duruma gelmedigimiz gibi, bir günde tekrar o durumdan cikamiyoruz. Ama tedavinizi sürdürseniz iyi sonuclar elde edersiniz. Depresyonu yendikten sonra bende tekrarlanmadi sükür
İnanın bir Kişiye baştan sona anlatacak ne gücüm var ne kuvvetim.

Oncelikle gecmis olsun. Umarim avukatiniz vardir.
Su an depresyondasiniz ve doktora gitmelisiniz. Depresyon tedavisinde kullanilan ilaclar basagrisinda kullandigimiz ilaclar gibi degil onu soyleyim oncelikle. Soyle ki, ilaci ictiginizde hemen kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz. Depresyon tedavisi en az 6 ay surer. Ilaclari duzenli kullanmalisiniz cunku ilacin vucutta akumule olmasi yani birikmesi gerekiyor. Ilac akumule olup belli bir doza ulasinca etki gosterir. Dolayisiyla tedaviye ilk basladiginizda yaklasik 3 ay erkiden cok yan etki gorebilirsiniz. Yan etki herkes de olmaz yalniz. Eger ilacinizdsn memnun kalmazsaniz da doktorunuza soyleyin degistirsin. Dolayisiyla ilk 3 ay ilacin vucutta akumule olma donemi. Ve tedavi bitirilirken de hemen bir anda ilac alimi kesilmez. Yavas yavas doz azaltilarak tedavi bitirilir. Bu nedenle de genelde en az 1 sene surer tedavi.
Intihar egilimleriniz baslamis. Yataktan kalkamamalar, fiziksel olarak bazi yerlerinizde agri hissetmeler, dunya yikilmis siz altinda kalmis gibi hayata bakis acisi, olumlu seyleri gorememe... tum bunlar depresyon belirtileri.
Lutfen acilen psikiyatriste gidin. Bazi doktorlarimiz online terapi de yapiyor. Ancak sizin intihar egiliminiz de oldugu icin sanirim ilac destegine de ihtiyaciniz var. Cok gecmis olsun.
Gececek. Hangi aci sonsuza kadar suruyor ki... su an oyle goremeseniz de bu da gececek. Inanin.
Gerçekten geçer mi ? Uyusam uyansam hersey süt liman olsa keske . Hafızamdan hersey silinse.
Malesef avukatımız yok. İşin kötü tarafı avukat tutacak paramız da yok. Kenarda az birsey var o da pandemiden dolayı bize yetecek kadar.

Evet biliyorlar ve zamanında hep yardım ettiğimiz insanlardı. Biz onlara hiç bir kötülük yapmamışken neden diyorum kendi kendime ..

Ya bu bu yüzden ceza alırsak , ceza evine falan girersek ... Evladım kalacak..
Diyelim ki ceza aldiniz. Ilk suc ise ceza suresinde indirim yapilir. Sonra o sure gunlugu bilmem kac paradan hesaplanarak para cezasina cevrilir, sonra da hukmun ertelenmesinin geri birakilmasi verilebilir ( yani sicilinize islemeden 5 yil suc islememek kaydi ile para cezasindan da muaf olursunuz. Bu 5 yil icinde eger suc islenirse o zaman bueadaki cezanizi da odersiniz). Bir avukata sordunuz mu?

bir ebeveyn olarak her seyimizle cocuklara ornegiz,
iyi ornegiz veya kotu ornegiz, fark etmez,
cocuklar bize bakiyorlar her turlu.

o yuzden ayri da kalsaniz durusunuzla cocugunuza ornek olmaya devam edeceksiniz.
bunu bilin,
ve asla vazgecmeyi dusunmeyin.

Hakkinizda hayirlisi olur umarim.

Yerinizde olsam biraz kendi icime donerdim, meditasyon yapardim, veya inancli bir insanim yazmissiniz, biraz daha maneviyata donebilirsiniz eger ki size iyi hissettiriyorsa.
Bunlari da en azindan gunun kisa bir aninda bile olsa dusunmemeye calisirdim.
Desteğiniz için çok.i teşekkür ederim.

Gerçekten geçer mi ? Uyusam uyansam hersey süt liman olsa keske . Hafızamdan hersey silinse.
Malesef avukatımız yok. İşin kötü tarafı avukat tutacak paramız da yok. Kenarda az birsey var o da pandemiden dolayı bize yetecek kadar.
Bir avukata danissa idiniz keske. Avukatiniz karsi tarafin yalanci sahitlik yaptigini sorularla kanitlardi.
Siz avukat tutmasaniz da gidip bir avukata danisin.

Diyelim ki ceza aldiniz. Ilk suc ise ceza suresinde indirim yapilir. Sonra o sure gunlugu bilmem kac paradan hesaplanarak para cezasina cevrilir, sonra da hukmun ertelenmesinin geri birakilmasi verilebilir ( yani sicilinize islemeden 5 yil suc islememek kaydi ile para cezasindan da muaf olursunuz. Bu 5 yil icinde eger suc islenirse o zaman bueadaki cezanizi da odersiniz). Bir avukata sordunuz mu?
Sormuştuk bir avukata o zaman ceza almazsınız demişti. Ama sonradan işin içine yalancı şahitler girdi. Dava üst mahkemeye taşındı . Benim sicilimde hiç birsey yok adliyenin önünden geçmişliğim bile yok.

Daha once suc islemedinizse hapis cezasi falan verilmez ki. En en fazla para cezasi verilir. Onda da verilen cezada indirim yapilarak kac gun ise gunlugu 20 tl den ( bu miktar artmis olabilir) falan carpilarak para odersinuz. Cogunlukla da hukmun ertelenmesinin geri birakilmasi denir. Yani 5 yil suc islenmezse hic bu olay olmamis gibi 5 yil sonra hersey silinir. O kadar.

Sormuştuk bir avukata o zaman ceza almazsınız demişti. Ama sonradan işin içine yalancı şahitler girdi. Dava üst mahkemeye taşındı . Benim sicilimde hiç birsey yok adliyenin önünden geçmişliğim bile yok.
Hakimler verilen celiskili ifadelerden yalanci sahitligi anliyorlar. Onlar senelerdir bu isi yapiyor. Siz bos yere sagliginizi bozmussunuz. Hapis cezasi falan verilmez. Ilk islenen sucta da o sucun en alt cezasi verilir. Ornegin iftiranin cezasi 6aydan bilmem ne kadara kadar hapis ise 6 ay verilir. Sonra o yariya duser. Sonra da hukmun ertelenmesinin geri birakilmasi denir.

Evet biliyorlar ve zamanında hep yardım ettiğimiz insanlardı. Biz onlara hiç bir kötülük yapmamışken neden diyorum kendi kendime ..

Ya bu bu yüzden ceza alırsak , ceza evine falan girersek ... Evladım kalacak..
icinizi rahat tutun, insallah böyle bir sey olmaz.
neyle suclaniyorsunuz bilmiyorum ama bu durumda size yardimci olacak hukuki destege basvurabilirsiniz. herseyin bir cözümü var emin olun. bu tür olumsuzlari düsünürek kendinizi yipratmayin.

su an basit bir ihtimal varsayiyorum:
bir kimse agir suclu olarak ceza alip, ceza evinde kalmak zorunda olsa bile, bir evlat icin annesinin veya babasinin bu dunyada olmayisi kat kat daha kötü ve üzücü bir durum olur. ceza cekilir, bitet unutulur gider, gecmiste kalir. ama anne babanin yoklugunu evlat ömür boyu tasir ve unutmaz. bu nedenle aklinizdan o kötü fikirleri cikarin, hem kendiniz, hem cocugunuz icin.

Herkese iyi günler..
Bu benim ikinci üyeliğim, yönetimden izin alarak 2. üyeliği aldım .

Nasıl anlatsam nereden başlasam bilmiyorum..
7 yıllık Evliyim , 1 çocuğum var. (Onu dünyadaki herseyden, herkesten daha çok seviyorum. )

Benim uzun bir süredir psikolojik olduğunu düşündüğüm sıkıntılarım var. Zaman zaman ağlama krizlerine giriyorum. İçimde öyle büyük bir sıkıntı var ki asla huzur vermiyor. Rahat uyku uyutmuyor, mutsuzum. Sürekli üşüyorum. Yorganın altından çıkmak , insanlarla iletişim kurmak, yemek yemek vs vs hiç birini istemiyorum. Sürekli kötü şeyler geliyor aklıma ve sürekli de gözümde canlanıyor. Uzun bir süre uykuya dalmak istiyorum. Önceleri bu kadar şiddetli değildi ama artık ölmeyi bile düşünüyorum. Aklımda hep intihar düşüncesi var. Kendimi doğalgaz borusuna asılmış ya da balkondan atlayıp ölmüş olarak düşünüyorum. Sonra evladım geliyor aklıma hemen vazgeçiyorum. Benden sonra çok perişan olur diye ağlıyorum.

İşin kötü tarafı dışarıdan bakıldığında böyle değilim. İnsanlar beni Güler yüzümle , tatlı dilimle bilir. Eşim bile belki bu kadar kötü durumda olduğumun farkında değil. Daha da anlatamadığım kimseyle paylaşamadığı seyler de var.

Kötü seyler yazmayın lütfen zaten hayatımda iyi giden hiç birsey yok . Dün kimseye söylemeden hastaneden randevu almaya çalıştım fakat tüm randevular doluymuş. Birazdan tekrar arayacağım. İnşallah alabilirim.
Şeytan sizle uğraşıyor ve de destek alın mutlaka Allah korusun ailenizin ve sizin cani tehlikeye girebilir, bol kuran okuyun Allaha sığının ve tedaviye başlayın. Allah yardımcınız olsun inşallah

Herkese iyi günler..
Bu benim ikinci üyeliğim, yönetimden izin alarak 2. üyeliği aldım .

Nasıl anlatsam nereden başlasam bilmiyorum..
7 yıllık Evliyim , 1 çocuğum var. (Onu dünyadaki herseyden, herkesten daha çok seviyorum. )

Benim uzun bir süredir psikolojik olduğunu düşündüğüm sıkıntılarım var. Zaman zaman ağlama krizlerine giriyorum. İçimde öyle büyük bir sıkıntı var ki asla huzur vermiyor. Rahat uyku uyutmuyor, mutsuzum. Sürekli üşüyorum. Yorganın altından çıkmak , insanlarla iletişim kurmak, yemek yemek vs vs hiç birini istemiyorum. Sürekli kötü şeyler geliyor aklıma ve sürekli de gözümde canlanıyor. Uzun bir süre uykuya dalmak istiyorum. Önceleri bu kadar şiddetli değildi ama artık ölmeyi bile düşünüyorum. Aklımda hep intihar düşüncesi var. Kendimi doğalgaz borusuna asılmış ya da balkondan atlayıp ölmüş olarak düşünüyorum. Sonra evladım geliyor aklıma hemen vazgeçiyorum. Benden sonra çok perişan olur diye ağlıyorum.

İşin kötü tarafı dışarıdan bakıldığında böyle değilim. İnsanlar beni Güler yüzümle , tatlı dilimle bilir. Eşim bile belki bu kadar kötü durumda olduğumun farkında değil. Daha da anlatamadığım kimseyle paylaşamadığı seyler de var.

Kötü seyler yazmayın lütfen zaten hayatımda iyi giden hiç birsey yok . Dün kimseye söylemeden hastaneden randevu almaya çalıştım fakat tüm randevular doluymuş. Birazdan tekrar arayacağım. İnşallah alabilirim.
Bişey sorcam rüyada, yırtıcı hayvanlar, yılan, düşme, uçma tarzı şeyler görüyor musunuz

babasi dogal gaz borusuna kendini asmış birinin çocuğu olarak yazıyorum sana sakin yapma.
ben babamla bir bag kuramamis olmama ragmen aklima gelince ciğerim sökülüyor.
lütfen tedavini ol, gerekirse cocugunu birak babasina bir 10 gun kendin bi yerlere git kafa dagıt keşke şunuda yapsaydim diye icinden gecirdigin biseyler yap.
o yapmak istediğin seyi aklindan çıkar.
kendine acımayacaksan çocuğuna acı lütfen.

İnanın bir Kişiye baştan sona anlatacak ne gücüm var ne kuvvetim.

Öyle düsünmeyin. Herseyi birden anlatmanizi zaten kimse istemez. Öncelikle sizi biraz güclendirmek lazim. Agir süreclerde insanlarin yemek yemeye hali yokken kimse sizden krizin ortasina atlamanizi beklemez. Uzmanlar zaten bu konuda tecrübeli. Eminimki cevrenize cok veren bir insansiniz. O güc kuvetten önce biraz kendinize ayirmaniz lazim. Terapiyi gözünüzde fazla büyütüp korkmayin

Neden ki?
Yılan arada gördüğüm oldu .
Cnm burda yazamıyorum ama kötü şeyler yapıyor bazı insanlar ve kişiyi manen etkiliyor, aklima geldi o yüzden sordum, sen bol bol dua et kuran oku manen kendini kuvvetlendir ve psikiyatri desteği de al iyi olursun inşallah

babasi dogal gaz borusuna kendini asmış birinin çocuğu olarak yazıyorum sana sakin yapma.
ben babamla bir bag kuramamis olmama ragmen aklima gelince ciğerim sökülüyor.
lütfen tedavini ol, gerekirse cocugunu birak babasina bir 10 gun kendin bi yerlere git kafa dagıt keşke şunuda yapsaydim diye icinden gecirdigin biseyler yap.
o yapmak istediğin seyi aklindan çıkar.
kendine acımayacaksan çocuğuna acı lütfen.
Çok üzüldüm inanın ne yazacağımı da bilmiyorum suan size. Boğazım düğüm düğüm oldu.

Çok üzüldüm inanın ne yazacağımı da bilmiyorum suan size. Boğazım düğüm düğüm oldu.
üzülun diye yazmadim önce kendine sonra çocuğuna kiyma lütfen, bu hayatta her şey halloluyor ama gidenin yeri dolmuyor.
hayatta kalmak icin her seyi yap krndin icin degilsede cocugun icin yap lutfen

Back
X