Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:))Bilmem ki,belki de.Ben klişe kız çocuk rolüne sığmıyordum,benimsemiyordum,erkek rolüne özenmekte değil,insanoğlunun başarabildiği herşeyi başarabileceğime dair inancım vardı.Bu rol beni kısıtlıyordu,daraldığım zamanlardaki kaçışımdı belki de...Sanırım sizinki çocukluktan gelen her şeyi sorma, sorgulama, merak etme içgüdüsüymüş. Annemin dediği geçici varoluş sancısı buydu herhalde. İyi ki de geçici olmuş. :)
Derealizasyon (yabancilasma) sorunum var.Yıllardır gecmiyor.Acaba zamanla ilerler de delirir miyim,aklımı kaybedip herkesi unutur muyum diye cok korkuyorum.Bütün günüm bunu düsünm ekle geciyor.Psikiyatriye gittim birkac kez.Anksiyete bozuklugu diyorlar .Ama ben ikna olmuyorum!Hafizam da cok zayif zaten.Tamamen hafizami kaybedecegimi düsunuyorum.Var mi böyle düsunceler yasayan...ya da atlatan?
Ilaclarin yan etkilerinden korktugum ve yabanciligimi attiracagini düsundügum icin kullanamiyorum...zaman zaman passiflata dikiyorum kafama.Acaba insan böyle düsünerek kendi kendini cıldırtabilir mi?!
Bahsettiğiniz sorunlar bu hastalıkla ilgili değil. Sanki sen sen değilmişsin gibi oluyor. İsmin bile çok garip geliyor insana.Okudukça bana ömrümde 1-2 defa olan şeyi daha iyi anlıyorum.. Bir sabah uyandığımda olduğunu hatırlıyorum en net.
Yataktan kalkma amacım ne? ya bugün ölürsem benden geriye ne kalacak ki? öldükten sonra ne olacak? neden hayattayım ki hala? demek ki bugün ölmem gerekiyor .. gibi ben de ergenlik dönemimde bir ara kapılmıştım o soru bombardımanına.. Sanki bir çeşit vesvese gibi.. Konunun dini boyuta kaymaması gerekir ama belki bu da şeytanın bir oyunu..
Sanırım takıntı haline getirmek anksiyeteye sebep oluyor. Kimileri de gerçek dünyaya daha çabuk dalıp bir kaç dakika sonra kaldığı yerden devam edebiliyor..
Takıntı haline getirenler mutlaka tedavi olmalı. Bu şekilde yaşanmaz. Düşündükçe bunun sonu yok.. Allah korusun intihara kadar gider..
Ilaclarin yan etkilerinden korktugum ve yabanciligimi attiracagini düsundügum icin kullanamiyorum...zaman zaman passiflata dikiyorum kafama.Acaba insan böyle düsünerek kendi kendini cıldırtabilir mi?!
Bahsettiğiniz sorunlar bu hastalıkla ilgili değil. Sanki sen sen değilmişsin gibi oluyor. İsmin bile çok garip geliyor insana.
Takıntı haline getirmiyoruz bi anda başka bi boyuta geçmiş gibi oluyorsun tarifide anlatmasıda çok zor.
Mrb hala üyemisiniz bilmiyorum ama yaşadığınız sorunu ben şuan yoğun bir şekilde yasiyorum bi çözüm buldunuz mu lütfen yazarsanız sevinirimDerealizasyon (yabancilasma) sorunum var.Yıllardır gecmiyor.Acaba zamanla ilerler de delirir miyim,aklımı kaybedip herkesi unutur muyum diye cok korkuyorum.Bütün günüm bunu düsünm ekle geciyor.Psikiyatriye gittim birkac kez.Anksiyete bozuklugu diyorlar .Ama ben ikna olmuyorum!Hafizam da cok zayif zaten.Tamamen hafizami kaybedecegimi düsunuyorum.Var mi böyle düsunceler yasayan...ya da atlatan?
Merhaba uzun yıllar olmuş umarım iyisiniz şu an. Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım 9 aydır ne yapacağım bilmiyorum çok kötüyümDerealizasyon (yabancilasma) sorunum var.Yıllardır gecmiyor.Acaba zamanla ilerler de delirir miyim,aklımı kaybedip herkesi unutur muyum diye cok korkuyorum.Bütün günüm bunu düsünm ekle geciyor.Psikiyatriye gittim birkac kez.Anksiyete bozuklugu diyorlar .Ama ben ikna olmuyorum!Hafizam da cok zayif zaten.Tamamen hafizami kaybedecegimi düsunuyorum.Var mi böyle düsunceler yasayan...ya da atlatan?
Merhaba ne yaptınız ben de aynı durumdayimMerhaba uzun yıllar olmuş umarım iyisiniz şu an. Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım 9 aydır ne yapacağım bilmiyorum çok kötüyüm
Soyle bir bakis açisi yardimci olur mu: delirirseniz sizin probleminiz degil. Cunku farkinda olmayacaksiniz.Bu anksiyete ve panik bozuklukla birlikte siddetleniyor ve cok korkutuyor.Etrafa yabancilasma derealizasyon,kendine yabancilasmaya da depersonalizasyon deniyor.Zaman zaman herkes anlik yasiyor sanirim .Ama nerdeyse surekli bilinc bulanikligi gibi bir halde yasayinca bazen dehsete düsuyorum.Az sonra akil hastanesine kapatacaklar beni diyorum.Doktorlar sadece anksiyete bozuklugu deseler de bir turlu ikna olmuyorum