- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 613
- 448
Engel deyince hep fiziksel engel algılanıyor ama ben akraba evliliği yapanların çocuklarının psikolojik olarak da daha sorunlu olabildiklerini duymuştum, şizofreni gibi hastalıklara daha meyilli olabiliyorlarmış. Tabi istatistikler her zaman tam doğruyu yansıtmıyor ne kadar doğrudur bilemem. Görüş meselesine gelince ben hoş karşılamıyorum, başka adam mı yok? Bir kere ömrümde ilk defa gördüğüm uzaktan akraba biri bile olsa akraba dendiği zaman asla o gözle bakamam ben. Bilemiyorum benim görüşüm böyle.
Baba tarafi akrabalikta evlilik son derece tehlikeli,anne tatafi farklidir olabilir . . Cunku babalar ayri , kan ayri teyze oglu kizi olur diye biliyorum. Ama ask bu hic birseye bakmaz.
bizim ailemizde akraba evliliği var, ben de çok yakın akrabamla evlendim... biz ayrı ortamlarda hatta ayrı ülkelerde büyüdük.. ben böyle bir akrabam olduğunu bile bilmiyordumsonra gördük beğendik birbirimizi, ailelerde istedi ve evlendilk. iyi ki de evlenmişim, çok şükür çook mutluyum.. rabbim uzun ömür versin, çok sağlıklı bir kızım var.. uzak ve yakın ailemizde akraba evliliği yapıp hasta cocuğu olan da yok.. nikah düştüğü sürece kiminle evlendiğin önemli değil.. Peygamberimizin kızı hz. fatıma babasının amcasının oğluyla evlenmiş... demekki dinen de bi sakıncası yok..
Dinen sakıncalı diyen kimse çıkmadı zaten burda :) Ayrıca uzak akrabadan bahsediyorsun sen babanın amcasının oğlu değil burda bahsi geçen şahıslar direkt amcanın teyzenin dayının halanın oğlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?