Akrabanızdan kira alır mıydınız?

iyide burda iş kocasında bitiyor.
Ben kendimi kullandırmıyorum diyecek evi kiraya verip başka yere taşınacaklar. Kardeşinede söylicek seninde katkın olacak bakıma diye bakıcı tutacaklar. Beni biri bu kadar rahatsız edecek eşim adım atmayacak ondan çocuk yaparmıyım??? Konu sahibi buna katlanıyorsa eşine verilen ev yüzünden.

Zaten kira isteyebilecek bir konumda değil anladığım, eşinin bu konuda laf ettirmediği aşikar. Kira istemesi değil ama adil muamele istemesi bence hakkıdır bu durumda.
Bunu konu sahibi isteyemez, bana niye kardeşime ettiğiniz gibi yardım etmiyorsunuz diyecek tek kişi eşi.
Konu sahibi kendisini ortaya atarsa eşi asla arka çıkmaz tek kalır.

Ben kayınvalideyim ama kızımdan dolayı kayınvalideyim, şahsen kızım kayınvalidesine geziyorlar tozuyorlar diyemez, onların para hesabını tutamaz önce benden tepki görür, ki dünürüm bu yaz eşiyle geziyor tozuyor sefası olsun.
Neden yardım etmiyorlar da diyemez, 30 yaşında bir çift kızımla damadım, ana babaları bu zamana kadar yemedi içmedi yedirdi içirdi baktı büyüttü, otursunlar kendi rızıklarını kendileri kazansınlar, imkan olmasına rağmen biz hazır ev de vermedik, önce sorumluluk nedir tırnaklarınla kazıyıp kazanmak nedir bir öğrensinler, tüm gençler öğrensin sonra büyüklere laf söylesinler, kaldı ki dünürlerimin ikisi de vaktiyle çalışmış, kadın olan dünürümün 30 yıllık çalışma hayatı sağlığına mal olmuş, kadının ağrımayan yeri yok, hala vücudu onu taşırken elbette maaşını yiyecek gezecek tozacak, buna ne evladı laf söyleyebilir ne kızım, ikisi de beni bulur karşısında.

Şahsi görüşümdür siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ama ben gençlerin önce emek verdiklerini görmek isterim, gençlerin tarafından baktığımda da baştan kabul etmek yerine itiraz etmelerini, ama şimdiki bazı gençler hem büyükler ev versin hem el versin, bizde nikah olana kadar her şeyi kabul etmiş görünelim diyorlar, olmaz bugüne kadar kaç aile hem her şeyi verdi hem geri çekildi ? Ya kimseye eyvallahınız olmayacak, ki bana göre böylesi makbuldür ya da eşiniz susuyorsa eşe resti çekeceksiniz ailesine değil.

konu sahibi eşinin bir şey dedirtmediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam bir mesajında. eş bu durumdan memnun olabilir, kendi mülkü kendi tasarrufu. ama konu sahibinin gereksiz linç yediğini, hislerinin anlaşılır olduğunu düşünüyorum. adı kadınlar kulübü olan bir forumda gerçeğe dökmeyeceğimiz zararsız fikirleri de değerlendirebiliriz kadınlar olarak.

Konu sahipleri ilk soru sordukları yerde bütün detayı verecekler o zaman. Burada hatalı olan üste çıkmaya çalışan çok kadın gördük. Hatalı buluklarımızın sonradan ekledikleri genelde tepkiyi azaltmak için de oluyor.

Konu sahibi bunu düşünebilir
Ama isteyemez isterse kocası ister
Kocası isterse babasıda ondan ister
Ev aslında babaya ait
Eğer bahanenin geliri torunların gelirinin çok üstündeyse
Destek olması adil olur
Bu kadar yermeye yargılamaya gerek yok

çok haklısınız ben de kendi hayatımda tam olarak sizin gibi düşünüyorum, herkes kendi hayatı için çabalamalı evlendikleri için başkalarından medet ummamalı, kesinlikle hak veriyorum dediklerinize. benim konu sahibine empati ettiğim nokta aile kültüründe yardım olgusunun bulunduğu halde bir çocuğa diğerinden daha ayrı muamele edilmesi. ben insanları benimsedikleri kültürlere göre değerlendiririm. mesela benim müstakbel eşimin ailesi bu kültüre sahip değil ve bu benim için hiç sorun değil. ancak bu kültüre sahip oldukları halde eşimi bu kültürün dışında bıraksalardı ben en başta eşim için yani sevdiğim insan için çok üzülürdüm ve dertlenirdim. eşim yerine düşünecek kadar takıntı eder miydim bilemiyorum, onun için bir zarar görseydim mutlaka konuşurdum. gel gelelim gelecekte eşimin ailesi beni bir apartmana oturtup yanıma da hiç tanımadığım yaşlı bir kadının bakım sorumluluğunu verirse ben eşime verilen mülk için kendi rahatımdan edilmiş oluyorum. haliyle ya eşime verilen mülkte söz hakkım olmalı ya da eşimin babaannesi benden uzak olmalı. bunu istememek de benim en doğal hakkım olur.

Konu başlığının "evin asıl sahibinden kendi evinde oturması için kira alır mıydınız?" şeklinde güncellenmesini talep ediyorum

Anlıyorum ama ben Türkiye şartları, bu ülke insanlarının gelenek görenek kültürlerine göre hayatın gerçeklerini yorumluyorum konuda.
Mesela bizim toplumda hala evlat ayrımı vardır, kimi aileler erkek çocuğuna daha vericidir kız çocuğuna toplu iğne bile vermek istemez, sevgisini bile esirger, kimi aileler baskın karakterdeki çocuğuna daha vericidir o ne isterse cazgırlığıyla alır zaten, kimi aileler de sessiz pasif çocuğuna daha verici koruyup kollayıcıdır, aktif çocuğuna nasılsa o her işini kendi görüyor deyip bir şey yapmazlar.

Birden fazla çocuğu olan birçok ailede bu toplum kurulduğundan beri var olan bir durumdur bu, aynı şekilde erkek çocuk evlendirme konularında da 3 aşağı 5 yukarı benzer şeyler yaşanır, ya aile maddi olarak her şeyi üstlenir ama parasıyla gelin aldık deyip kızın suyunu çıkarır ya hiçbir şeye karışmaz varlığıyla yokluğu birdir.

Velhasıl bu toplumda yetişen gençlerin görmediği bilmediği bir tablo yok karşılarında, pekala ailelerinde veya yakın çevrelerinde şahit oldukları şeyler hepsi.

Size gelince gelecekte müstakbel eşinizin ailesi sizi bir apartmana oturtmasın bunu hiçbir kadın kabul etmesin zira defalarca denenmiş ve her seferinde sorun yaşanmış bir mesele aile apartmanı, kayınvalide veya babaanneyle oturmazsınız da görümceyle veya eltiyle aynı binada oturursunuz yine sıkıntı.

Mesela bu konuda yaşlı babaanne değil de eltiyle aynı binada oturulsaydı yine dert olacaktı ve konu açılacaktı, çünkü bu seferde gözümüze soka soka kapımızın önünden geçip eltime gidiyorlar elleri kolları dolu, eltim kayınvalidemler gelince beni çağırmıyor, kayınvalidem eltime daha yakın davranıyor, sosyal medyada storyler atıyorlar, ben gelince susuyorlar, eltim bana kayınvalidenin parasıyla hava atıyor, bakın ben bunun üzerine ne başlıklar atarım burada :))

Yazdığım yorumlar konu sahibine aşırı ters gelecek okuyunca ama tecrübeli kadınlar yazıyor bu konuya, evlenmeden önce konu açsa ben dahil herkes sakın o evde oturma derdi, evet bazı yorumlarda abartılmış konu sahibinin üzerine gidilmiştir bizim hatunların da bazen ayarı olmuyor lakin açık söylüyorum gökten zembille bu ev senin diye ev indirilse tapusu da senin üzerine olacak denilse ama içerisinde kendi ailenle veya eşinin ailesiyle yaşayacaksın deseler kaçarım, ki evlendiğimde de bu kadar olgun da değildim, aklı havada toy biriydim ona rağmen aman ayrı ev olsun bir göz olsun ama sadece bana ait olsun dedim kirada oturdum.

Bizde kayınvalidemin evinde oturuyoruz 2 senedir yani evlendiğimizden beri. Sağ olsun bir kere kira verelim vs derdi olmadı zaten bana değil oğluna yapıyor orası ayrı ama yakın bir tanıdığımın kayınpederi kira alıyor mesala çocuğundan. Bende dedim anne Allah razı olsun hani bu devirde kira vermek zor ay dediğin hemen geliyor bi tanıdıgımın kpederi onlardan kira alıyormus dedim o da olır mu kızım ha siz ha biz ev varken niye kiralarda gezeceksiniz yada bana kira ödeyeceksiniz o parayla evin başka ihtiyacını görürsünüz demişti. Yani kısacası sizin de kira istemeye hakkınız yok bence size ne oğlu dururken??

Konu sahibinin elinde büyük bir koz var: Evden gitmek. Kiraya çıkar sessiz sessiz oturur. Dağdan gelip bağdakini kovamaz.

Sitede birçok hadsiz konu sahibi gördüm bugüne kadar ama siz ilk sırayı aldınız. Tebrikler (!)

Konu sahibinin haklı olduğu tek satır yok. Kardeşlerden birine isterse yalı verir kayınpeder yine de haksızlık diyemez. Dilerse eşi söyler, ama yorum yapmak bile konu sahibine düşmez. Konu sahibi kendi ailesinde kardeşler kayırılıyorsa hakkı olur. Eş ailesinin malını mülkünü hesaplamak çok çirkin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…