- Konu Sahibi powerpuffgirl23
-
o noktada haklısınız ilk mesajda ben de olacak iş mi bu, böyle konu mu açılır dedim.Bence de öyle ama konuyu kira üzerinden açtığı için haliyle tepki gördü
Babannenin evi değil, eşimin evi ve eşimden öncede babası yaptırmış babannesi sadece oturuyor onun bir katkısı faydası olmamış
iyide burda iş kocasında bitiyor.herkes konu sahibine hem o ev sizin değil demiş hem de size ev vermişler evlilik sürecinizde çeyiz yapmamaları normal demiş; arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? konu sahibinin neyden dem vurduğu ilk mesajında net değil ama üçüncü sayfadan itibaren eşit paya sahip olduğu halde el üstünde tutulan kardeşle koca arasındaki adaletsiz dağılımdan dert yandığı anlaşılıyor. Kadın açık açık kendi evinde misafir gibi olduğunu ve manipüle edilerek babaannenin yanına yerleştirildiğini anlatmış. Hepiniz mi kaynanasınız yahu? Hem geline evlilik sürecinde destek olma, hem oğluna verdiğin ev hakkında gelinini konuşturma, bu gelin kapıya semerle bağlanacak eşek olarak mı alındı? Söz hakkı vardır eminim. Ayrıca kardeşler arasında eşit pay edilen mülkün üstünde artık babanın söz hakkı yoktur. Vermiş çekilmiş, diğer kardeşin de apartmanı var ama onun eşi niye babaanneyle oturmuyor mesela, aşırı üstüne gitmişsiniz konu sahibinin.
Ayrıca eklemek istedim bir mesajında 700 eurodan az maaş alıyor eşim demiş, iki yıldır düğün borcu ödediklerini söylemiş. Kardeşin kapısında da iki araba olduğu halde yardım edildiğinden bahsetmiş. Üstelik hamile, ki kimin ne zaman hamile kaldığı hakkında ahkam kesmek kimsenin haddi değil. Vicdanı olan bir aile bu noktada en azından adil davranırdı. Elde olmasa, veremeyecek durumda olsalar zaten muhtemelen dert olmazdı ama burada elinde olanı ihtiyacı olana hak ettiği halde vermeyen bir aile var. Empati edince çok üzücü, "ben olsaydım evlerinizin canı cehenneme der işe girer eşimle kazandığım üç kuruş maaşla harabe gibi bir evde güvenliksiz, gıda yetersizliğiyle ve hatta ısınmadan bile mahrum yaşardım" diyebilene de helal olsun.
Bunu konu sahibi isteyemez, bana niye kardeşime ettiğiniz gibi yardım etmiyorsunuz diyecek tek kişi eşi.Zaten kira isteyebilecek bir konumda değil anladığım, eşinin bu konuda laf ettirmediği aşikar. Kira istemesi değil ama adil muamele istemesi bence hakkıdır bu durumda.
konu sahibi eşinin bir şey dedirtmediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam bir mesajında. eş bu durumdan memnun olabilir, kendi mülkü kendi tasarrufu. ama konu sahibinin gereksiz linç yediğini, hislerinin anlaşılır olduğunu düşünüyorum. adı kadınlar kulübü olan bir forumda gerçeğe dökmeyeceğimiz zararsız fikirleri de değerlendirebiliriz kadınlar olarak.iyide burda iş kocasında bitiyor.
Ben kendimi kullandırmıyorum diyecek evi kiraya verip başka yere taşınacaklar. Kardeşinede söylicek seninde katkın olacak bakıma diye bakıcı tutacaklar. Beni biri bu kadar rahatsız edecek eşim adım atmayacak ondan çocuk yaparmıyım??? Konu sahibi buna katlanıyorsa eşine verilen ev yüzünden.
Konu sahipleri ilk soru sordukları yerde bütün detayı verecekler o zaman. Burada hatalı olan üste çıkmaya çalışan çok kadın gördük. Hatalı buluklarımızın sonradan ekledikleri genelde tepkiyi azaltmak için de oluyor.konu sahibi eşinin bir şey dedirtmediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam bir mesajında. eş bu durumdan memnun olabilir, kendi mülkü kendi tasarrufu. ama konu sahibinin gereksiz linç yediğini, hislerinin anlaşılır olduğunu düşünüyorum. adı kadınlar kulübü olan bir forumda gerçeğe dökmeyeceğimiz zararsız fikirleri de değerlendirebiliriz kadınlar olarak.
çok haklısınız ben de kendi hayatımda tam olarak sizin gibi düşünüyorum, herkes kendi hayatı için çabalamalı evlendikleri için başkalarından medet ummamalı, kesinlikle hak veriyorum dediklerinize. benim konu sahibine empati ettiğim nokta aile kültüründe yardım olgusunun bulunduğu halde bir çocuğa diğerinden daha ayrı muamele edilmesi. ben insanları benimsedikleri kültürlere göre değerlendiririm. mesela benim müstakbel eşimin ailesi bu kültüre sahip değil ve bu benim için hiç sorun değil. ancak bu kültüre sahip oldukları halde eşimi bu kültürün dışında bıraksalardı ben en başta eşim için yani sevdiğim insan için çok üzülürdüm ve dertlenirdim. eşim yerine düşünecek kadar takıntı eder miydim bilemiyorum, onun için bir zarar görseydim mutlaka konuşurdum. gel gelelim gelecekte eşimin ailesi beni bir apartmana oturtup yanıma da hiç tanımadığım yaşlı bir kadının bakım sorumluluğunu verirse ben eşime verilen mülk için kendi rahatımdan edilmiş oluyorum. haliyle ya eşime verilen mülkte söz hakkım olmalı ya da eşimin babaannesi benden uzak olmalı. bunu istememek de benim en doğal hakkım olur.Bunu konu sahibi isteyemez, bana niye kardeşime ettiğiniz gibi yardım etmiyorsunuz diyecek tek kişi eşi.
Konu sahibi kendisini ortaya atarsa eşi asla arka çıkmaz tek kalır.
Ben kayınvalideyim ama kızımdan dolayı kayınvalideyim, şahsen kızım kayınvalidesine geziyorlar tozuyorlar diyemez, onların para hesabını tutamaz önce benden tepki görür, ki dünürüm bu yaz eşiyle geziyor tozuyor sefası olsun.
Neden yardım etmiyorlar da diyemez, 30 yaşında bir çift kızımla damadım, ana babaları bu zamana kadar yemedi içmedi yedirdi içirdi baktı büyüttü, otursunlar kendi rızıklarını kendileri kazansınlar, imkan olmasına rağmen biz hazır ev de vermedik, önce sorumluluk nedir tırnaklarınla kazıyıp kazanmak nedir bir öğrensinler, tüm gençler öğrensin sonra büyüklere laf söylesinler, kaldı ki dünürlerimin ikisi de vaktiyle çalışmış, kadın olan dünürümün 30 yıllık çalışma hayatı sağlığına mal olmuş, kadının ağrımayan yeri yok, hala vücudu onu taşırken elbette maaşını yiyecek gezecek tozacak, buna ne evladı laf söyleyebilir ne kızım, ikisi de beni bulur karşısında.
Şahsi görüşümdür siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ama ben gençlerin önce emek verdiklerini görmek isterim, gençlerin tarafından baktığımda da baştan kabul etmek yerine itiraz etmelerini, ama şimdiki bazı gençler hem büyükler ev versin hem el versin, bizde nikah olana kadar her şeyi kabul etmiş görünelim diyorlar, olmaz bugüne kadar kaç aile hem her şeyi verdi hem geri çekildi ? Ya kimseye eyvallahınız olmayacak, ki bana göre böylesi makbuldür ya da eşiniz susuyorsa eşe resti çekeceksiniz ailesine değil.
Anlıyorum ama ben Türkiye şartları, bu ülke insanlarının gelenek görenek kültürlerine göre hayatın gerçeklerini yorumluyorum konuda.çok haklısınız ben de kendi hayatımda tam olarak sizin gibi düşünüyorum, herkes kendi hayatı için çabalamalı evlendikleri için başkalarından medet ummamalı, kesinlikle hak veriyorum dediklerinize. benim konu sahibine empati ettiğim nokta aile kültüründe yardım olgusunun bulunduğu halde bir çocuğa diğerinden daha ayrı muamele edilmesi. ben insanları benimsedikleri kültürlere göre değerlendiririm. mesela benim müstakbel eşimin ailesi bu kültüre sahip değil ve bu benim için hiç sorun değil. ancak bu kültüre sahip oldukları halde eşimi bu kültürün dışında bıraksalardı ben en başta eşim için yani sevdiğim insan için çok üzülürdüm ve dertlenirdim. eşim yerine düşünecek kadar takıntı eder miydim bilemiyorum, onun için bir zarar görseydim mutlaka konuşurdum. gel gelelim gelecekte eşimin ailesi beni bir apartmana oturtup yanıma da hiç tanımadığım yaşlı bir kadının bakım sorumluluğunu verirse ben eşime verilen mülk için kendi rahatımdan edilmiş oluyorum. haliyle ya eşime verilen mülkte söz hakkım olmalı ya da eşimin babaannesi benden uzak olmalı. bunu istememek de benim en doğal hakkım olur.
Ben almam eşime babası evi vercek ben babanenin geliri olsada istemem hiç hoş olmazBabası yaptırmış olabilir babannesinin bir desteği yok ve babası eşime ev verdi diye bizim burdan gelir sağlama şansımız varken babanneye bakıp sağlayamıyoruz
Konu sahibinin elinde büyük bir koz var: Evden gitmek. Kiraya çıkar sessiz sessiz oturur. Dağdan gelip bağdakini kovamaz.Yahu kadın Müslüman. Yoksa banane hangi dinden nasıl dua ediyor.
Sabahın nurunda çok gürültülü şekilde açılan kapıyı açıp konu sahibini uyandırıp bağıra çağıra dua ediyordu bahçede. Zararsız mı bu?
Sitede birçok hadsiz konu sahibi gördüm bugüne kadar ama siz ilk sırayı aldınız. Tebrikler (!)Merhaba kızlar, benim sürekli canımı sıkan aklımı kurcalayan bir durum var ve ön yargılarınızı bir kenara bırakıp kendinizi benim yerime koyarak yorum yapmanızı istiyorum.. müstakil bir binada eşimle yaşıyorum ve bina eşimin adına fakat bu binada aynı zamanda eşimin babaanneside yaşıyor ve bize hiçbir gelir desteği yok aylık emekli geliri var ve aynı zamanda yurt dışından da emekli maaşı yatıyor. Eğer babannesi olmasaydı orayı kiraya verip daha rahat geçinebilirdik ama babannesi olduğu için ne satabiliyoruz ne kiraya verebiliyoruz. Durumumuz iyi olsa bu konuyu açmazdım ama bir bebeğimiz olucak ve evlendiğimizden bu yana borçtan başımız hiç çıkmadı ve eşimin ailesinin durumu iyi olduğu halde hiç destek olmadılar istediğimiz zamanlar da bizde de yok deyip geçiştirdiler. Kayınvalidem kendi kayınvalidesine bakmıyor babanneninde hiç onlara gidip yerleşesi yok zaten, olan bize oluyor yani anlayacağınız.. ben kira alma taraftarıyım yada hiç olmazsa bize cüzi bir miktarda kira kadar olmasada destek olmasını istiyorum fakat bunu eşime açmadım. Eşime tek söylediğim şey babannen burada olmasaydı daha rahat geçinebilirdik herşey farklı olabilirdi dedim oda olmaz öyle şey deyip konuyu kapattı. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?