Akrabanızdan kira alır mıydınız?

Karşı çıktığım nokta yaşlı bir insanın hasta mı değil mi bilmeden yaftalanması.
Psikolojisi yerinde değilse değiştirir Kkedi zira yaptığının doğru veya yanlış olduğunu algılamadan yapıyordur hastaysa, akli melekelerin zayıflaması çok kötü bir şey Allah düşmanımın başına vermesin

Belli ki bu tip yaşlılarla karşılaşmadınız, Allah da karşılaştırmasın çok üzücü çünkü, daha 2 gün önce normal konuşup sizinle sohbet eden insanın pencereleri açıp bağırması anne korkuyorum diye ölmüş annesini çağırması çok acı, ben çok denk geldim böyle yaşlılara diğer konudaki konu sahibi gibi ağzına bir tane çarpasım gelmezdi.

Yine başa sararsak büyüklerle oturmasınlar, baştan kabul edip sonra bilmiyordum demek bahane değil.

Kayınaile 2 katlı müstakil ev bahçeli ev vermiş ama hala yaranamıyorlar neymiş bir çöpleri yokmuş insanlar ev vermiş bohcayla takıyla bir mi 2 katlı ev.

Kendi ailesi haftalık Pazar alışverişi yapıyormuş benim ailem yardım ediyor diyor haftalık Pazar alışverişi ile 2 katlı evin fiyatı bir mi tutuyorsunuz cidden .

Karşı çıktığım nokta yaşlı bir insanın hasta mı değil mi bilmeden yaftalanması.
Yine söylüyorum aklı başında ya da değil, bu yaptıkları onu çok zor ve sıkıntılı biri yapar
Bu yazdığım saygısızlık ya da yaftalamak değil
Belli ki bu tip yaşlılarla karşılaşmadınız
benim babaannem alzheimerdı uzun süre de bizimle yaşadı. Karşılaşıp karşılaşmamam da fikirlerimde bir değişiklik yapmıyor, çünkü sıkıntılı bir şey söylemiyorum ki zaten
Siz çok karşılaşmışsınız siz daha iyi bilirsiniz, kolay mı böyle insanlarla yaşamak?

Yani pazarınıza kadar aileniz destek oluyorsa siz niye evlendiniz üstüne çocuk yaptınız?
evlendiniz madem kendi düzeninizi kurun bence aileniz size bakmak zorunda değil

Kkedi, kolay değil kolay olduğunu da söylemedim dedelerimden biri alzheimerdı, İstanbul’da oturduğum muhitte birçok tanıdığım arkadaşım komşumun ya annesi ya dedesi ya kayınvalide veya kayınpederi alzheimerdı, ekstra olarak yıllarca şizofreni hastası bir abiyle kapı komşusuydum lakin burada benim üzerinde ısrarla durduğum rahat ederim oh ev verdiler diyerek gençlerin kayınvalide kayınpederin verdiği evde yaşlı birinin oturuyor olmasını dahi hiçe sayarak oturması, hayır desinler kimseyle oturmam kimseye bakmam demek bu kadar zor mu? Çalışmak çabalamak varken biri önünüze bir mülk koyuyorsa karşılığını ister, bu çoğunlukla şaşmaz.

Diyelim ki diğer üyeyle bu üye aynı, aynı değilse de hikayeler benzer, diğer üyenin konularına baktım ilk konusu ne biliyor musunuz?
Evleneli 1 yıl dolmamış aşılama yaptırmak istiyormuş, sizin deyiminizle sorunlu bir babaanneyle aynı binada yaşam var, eee

Siz veya ben aynı durumda olsak ilk işimiz ne olurdu? Ben söyleyeyim asla kat’a kimsenin verdiği evde oturmazdım ama diyelim saflık ettim oturdum hemen bir işe girer biraz durumu toparlayınca kiraya giderdim kocaya da geliyorsan gel gelmiyorsan herkes yoluna derdim çocuk yapmazdım.

Bu konuda da keza 2 yıllık evliler borç var babaanne var, bunların üzerine bebek geliyor, mantıken ne olmalıydı ? İşe girilir borçlar kapatılır başka eve kiraya çıkılır.

Anlatabildim mi, kendimi ifade edebiliyor muyum bilmem, ben ne olursa olsun yaşlı insana kabahat bulmam, evlenecek yetiye sahip insanlar her şeyi enine boyuna düşünüp ona göre hareket etmeli, yardım ederler diye düşündük, şöyle olurdu diye düşündükle yürümez bu işler, kendileri akıl edemiyorsa çevrelerindeki tecrübelerden yararlanacaklardı.

Katılıyorum dediklerinize
Benim eski konuyu hatırlatma sebebim de çıksana o evden demekti zaten

Konuyu çoğu kişi biliyordur, bilenler hatırlar güler bilmeyen en fazla konu ne diye öğrenmek ister diye düşünmüştüm oysa
Konuyu hiç bilmiyorum ama okuyunca kastedilen şeyi anladım Burada sürekli böyle oluyor ya x bir konuda yorum yapılıyor mesela ama y degil yani diye tartışma çıkarıyorlar. Halbuki o konuyla ilgili yorum yapılmamış bile.

Zaten kira ile ilgili çok güzel yorumlar yapılmış beğendim geçtim tekrarlamayayım diye düşünüp o konuya değinmedim ama önce konu sahibine bir tur da tekrar kızıp sonra farklı bir şeyden bahsetmeliymişim meğer

Katılıyorum dediklerinize
Benim eski konuyu hatırlatma sebebim de çıksana o evden demekti zaten
Aynı düşünceyi farklı yollardan anlatıyoruz, babaanne konu olunca anlaşamadık anlatamadık derdimizi birbirimize.

Ben konunun başından beri babaanneden çok eve yoğunlaştım, aynı binayı bırakın aynı muhitte bile oturulmaz illa problem çıkar eş ailesiyle, bu erkek için de geçerli sadece kadına özgü değil, kaldı ki içini eş yapmış da olsa evi yapıp veren kayınpeder, ben bunu da kabul etmem, gider tek göz odalı bir evde otururum da ana babamın veya ana babasının verdiği evde oturmam, bizim büyüklerimizin çoğunun fikri bellidir değişmez, mal vermişlerse günü gelince verilen malın diyeti istenir.

Bakın sonuç ne olmuş ? Kayınvalide babaanne için bu zamana kadar ben baktım şimdi sen bakarsın şakası yapmış, şaka değilmiş işte, vaktiyle ne münasebet ben bakmam demek yerine susarsanız dün sustuğunuz bugün derdiniz olur böyle.

Aynı düşünceyi farklı yollardan anlatıyoruz, babaanne konu olunca anlaşamadık anlatamadık derdimizi birbirimize.
Evet. O yüzden bir türlü hangi konuda ayrıştığımızı anlayamadım bile, farklı şeyler söylemiyoruz çünkü
aynı binayı bırakın aynı muhitte bile oturulmaz
eşimin ailesinin şehrine 2,5 saat mesafede bir şehirdeyiz eşimi 3,5 saat mesafede olan şehre taşınmak için ikna etmeye çalışıyorum

Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum da, yazık üzüldüm zor durumdalar diye
Ama haklısınız kesinlikle.

Yazııkkkk, bohça yapmayıp ev vermişler
herkes konu sahibine hem o ev sizin değil demiş hem de size ev vermişler evlilik sürecinizde çeyiz yapmamaları normal demiş; arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? konu sahibinin neyden dem vurduğu ilk mesajında net değil ama üçüncü sayfadan itibaren eşit paya sahip olduğu halde el üstünde tutulan kardeşle koca arasındaki adaletsiz dağılımdan dert yandığı anlaşılıyor. Kadın açık açık kendi evinde misafir gibi olduğunu ve manipüle edilerek babaannenin yanına yerleştirildiğini anlatmış. Hepiniz mi kaynanasınız yahu? Hem geline evlilik sürecinde destek olma, hem oğluna verdiğin ev hakkında gelinini konuşturma, bu gelin kapıya semerle bağlanacak eşek olarak mı alındı? Söz hakkı vardır eminim. Ayrıca kardeşler arasında eşit pay edilen mülkün üstünde artık babanın söz hakkı yoktur. Vermiş çekilmiş, diğer kardeşin de apartmanı var ama onun eşi niye babaanneyle oturmuyor mesela, aşırı üstüne gitmişsiniz konu sahibinin.

Ayrıca eklemek istedim bir mesajında 700 eurodan az maaş alıyor eşim demiş, iki yıldır düğün borcu ödediklerini söylemiş. Kardeşin kapısında da iki araba olduğu halde yardım edildiğinden bahsetmiş. Üstelik hamile, ki kimin ne zaman hamile kaldığı hakkında ahkam kesmek kimsenin haddi değil. Vicdanı olan bir aile bu noktada en azından adil davranırdı. Elde olmasa, veremeyecek durumda olsalar zaten muhtemelen dert olmazdı ama burada elinde olanı ihtiyacı olana hak ettiği halde vermeyen bir aile var. Empati edince çok üzücü, "ben olsaydım evlerinizin canı cehenneme der işe girer eşimle kazandığım üç kuruş maaşla harabe gibi bir evde güvenliksiz, gıda yetersizliğiyle ve hatta ısınmadan bile mahrum yaşardım" diyebilene de helal olsun.

Son düzenleme:

Anlatırken gidiş yolu farklı olunca

Mesafe iyidir güzeldir :))))

Söylediklerinizde haklısınız bence de
Gelini aptal yerine koyup kendi gelininin oğlunun bile bakmadığı babaanneye baktırmaya çalışıyorlar
Ama kira konusunda ne olursa olsun haklı değil
Kimin evi için kimden kira istiyor, asla karışma hakkı yok buna

Zaten kira isteyebilecek bir konumda değil anladığım, eşinin bu konuda laf ettirmediği aşikar. Kira istemesi değil ama adil muamele istemesi bence hakkıdır bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…