diyetetik öğrencisi bir partnerim olduğu için çok iyi biliyorum ki bu tip şeyler faso fiso kızlar
bir kere şöyle düşünün eve 7 de gelen çalışan birinin bunu uygulaması mümkün değil,olmadığı içinde suçluluk psikolojisini tetikleniyor ve ipin ucu kaçtı bir kere deyip bırakıveriliyor perhiz
halbuki kendi yaşam stilinizi baz alarak bir yemek yeme alışkanlığı sistemi oturtmak en sağlıklı olan ve uzun vadede sizi mutlu edicek olandır.bunu yazıyorum çünkü nasıl bir pazar payı olduğunu hayal edemezsiniz bu işlerin, güdülüyor olmaktan bıkmıyor millet oysa çözüm sizde saklı
yüksek ihtimalle vücudun koruma mekanizmasını harekete geçirmiştir beslenme şeklini ya da ürün çeşitlerini türevleriyle değiştirirsen metabolizmanı yeniden harekete geçirebilirsin bir nevi vücudu uyandırmak gibi.
yalnız şu var ki 6 öğün beslenme şekli hayat boyu sürdürülecek bir yaşam şekli değil,lütfen bir parça ölçüp biçin herkesin her dediğine hemen inanmayın, ki bu diyetisyen bile olsa değişmez, sizi en iyi siz tanırsınız. kim inananır allasen günde 6 kez yemek yemenin ergonomik olduğuna ?
diyetisyenlere gelince , onlar tabiki bunu öneriyorlar bir yerde siz onların maddi kaynaklarısınız. umarım meslek ahlakına uygun çalışanlara denk gelirsiniz
esasında bir kilo takıntığınızın olması beklenen ama hoş olmayan bir durum zira mühim olan sizin proporsiyonunuz yani kimisi 62 de harika görünür kimi 52 de bu tamamen kemik yapınız yağ dağılımı gibi hakkında konuşurken dikkat edilmesi gereken veriler ile ilgili
metabolizma yavaşlamasında sık yemek doğru fakat cidden küçük porsiyonlar olmalı , kendinizi şaşırtın hergün fiks bir mönü rutine bağlar hem vücudu hem de ruhsal yapınızı sıkılıp bırakmak istersiniz ya işte metabolizmada sıkılıp yavaşlıyor
çeşitli alternatifler ve hoşluklar geliştirin şöyle ki;
rezeneyi hayatınıza dahil edin bence ama kokusu anasona benzer
acı yemek iyidir fakat midenizi düşünüp karar verin
tarçın tatlı alımı isteği kırıyor ne şekilde kullansama karar verin gibi
bir de meyve aldatmacasına kanmayın bir çok kilolu insanın ortak söylemiymiş bu veri bana ait değil ama erkek arkadaşım da istatiksel olarak doğru olduğunu savunuyor.mesela elma tok tutmaz ,muz aslında kabız yapmaz,erik şişkinlik yapar gibi notları var o pek önermiyor meyveyi.
tatlı ihtiyacı için kuru meyve daha sık kullandığı bir teknik hem adet olarak az yemiş oluyorsunuz hem de kuru meyve olduğu için şekerin kana karışması daha yavaş ve tatmin edici oluyormuş
selam kızlar ben 98 kiloyum 22 yaşındayım boyum 1.68 bugün itibariyle kalori sayma yöntemini deneyceğim şimdilik sınırım 1200 ayrıca akşam 6 ya kadar yemeğimi yemiş olacağım 12 de yattığım içinde 8 gibi meyva yiyeceğim ya da süt içeceğim var mı benimle başlayacak
merhabaaa
yazını görünce yazmak istedimm kilon için 1200 kalori az cnm
bende en az 1300 almalısın neden dersen?
kilo verdikçee aldıgın kalori miktarını düşürüceksin ve sen 1200le başlarsan ilerde ne yiyceksin?
her ögünde mümkün oldugunca ekmek ye mesela sabah 2 dlm öglen ve akşam 1 er dlm
çünkü şimdi sıkarsan ilerde zorlanır kilo vermen
bende 65 e çıktım yinee malesef vee bu yöntemi deniycem yine
teşekür ederim cevabın için biraz aceleciyim sanırım peki 1300 alırım canım.bu arada hikayeni okudum tebrik ederim 2 çocukla muhteşem şeyler başarmışsın
tşklerr cnmmm isteyince herşey oluyor daa
sounuu getiremeidm bi türlü ya bünyem alıştı diyet yapmayaa
Merhaba Bayanlar
Thor'un desteği ve izniyle böyle bir topik açtım. Kensinin başarı hikayesini okuyup çok etkilendim. Saat 18 de akşam yemeği faslını bitirip Saat 21 gibi bir meyve yiyip veya süt içmeyi becerebilirim diye düşündüm. En azından azmettim yapıcam. Bir hafta oluyor nerdeyse deniyorum ve 1 kilo 200 gr farketti. Kendimi çok kasmadım bu bir hafta boyunca gün içinde. Sadece bol bol suyumu içmeye dikkat ettim. Kahvaltımı sabah en geç 9 da yapıyorum. Kahvaltımı yapmadan önce bir bardak su içiyorum. Gün içinde de sağlıklı besleniyorum. Öğlen sebzemi veya etimi yanında yoğurt veya salatayla birlikte. Akşamda yine aynı şekilde öğlen ne yemediysem onu yiyeyerek sağlıklıda besleniyorum. Artı canım çok kola çekiyorsa bir kutu light içiyorum (günde bir kutu light kolanın bir zararı olmadığını diyetisyen söylemişti ona güvenerek) veya asitli bişey istiyorsa maden suyu.
Gelin hep beraber 18'den sonra ağzımızı tutarak kilo verelim :dance:
ben de bayram fln derken 61 oldumkılo cızelgemı degıstrmedım elım gtmıyo haftaya da okullar baslıyor yenı ogrencılerımn karsısına bıraz fıt cıkmak ıcın kosu bandı aldım aksam 6dan sonra da yemezsem en azından cızelgemdekı kıloya gerı donerım dıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?