günaydın yawru kuşlar
dünden beri kimse uğramamış bnm 5gün 5 kilo patladı 3. günde
1.5 kilo gitti geri gelmezse tansiyon falan yerlere düştü şimdi güzzeelllll bi kahvaltı etcem cnm ne istiosa sorada acıkmayı beklicem acıkmadan yemicem kesinliklegerçi midem küçüldü aşırı yiyebileceğimi sanmıorum bi kaç dilim tam buğday ekmee kızartcam rafadan yumurta istio cnm yanınada zeytin ne hikmetse peynir değilde yoğurt yiyesim var belki bi dilimde reçel yparım 3 gün boyunca aşırı tatlı istedi cnm ki normalde ben tatlıya düşkün değilimdir neysem işte böle şekerler sizde ne var ne yok bakem?
malesef tartı bana küsmüş 97 çıktım bir ileri bir geri offfffffffff
geçen hafta 96 9dum kesin adıyamandan nar gelmişti onlardan aldım kilo hergün 2 tane yedim ekşiydi ama büyük narlardı başkada kaçamak yapmadım ama spor hiç yok
arkadaşlar bizim yöntemimizi kullanmış ve zayıflamış birinin hikayesini aktarayım32 Kilo verdi!
Akşamları hafif yiyerek tüm kilolarımdan kurtuldum.
ısim: Meral Könbe
Yaşadığı yer: ıstanbul
Boy: 1.63 cm
Meslek: Moda Editörü
ÖNCESı: 80 Kg
SONRASI: 48 Kg
Oluşumu:
12 yaşındayken böbreklerimle ilgili bir rahatsızlık yaşadım. Tedavi sürecinde kortizon almam gerekti. Ortaokul yıllarıma denk gelen bu zamanda kilo almaya başladım. Tedavi bitse de benim kilo alışım devam etti.
Kırılma Noktası:
Tartıda 80 kilo olduğumu görünce bir şeyler yapmam gerektiğini anladım. ış hayatına bir moda dergisinde moda editörü asistanı olarak başladım. Moda dünyasında sürekli sıfır bedene yakın modellerle çalışmak, kendime aynada daha dikkatli bakmamı sağladı. Böylece 19 yaşında hayatımı değiştirecek büyük diyetime başlamış oldum.
Değişiklikler:
Rejimle birlikte düzenli kahvaltı yapmaya başladım. Kepek ekmeği, beyaz peynir, domates ve zeytin rejimimin en kritik anahtarıydı. Haftada üç defa yumurta yediğim de oluyordu. Öğlen yemeklerinde sebze, tavuk ve balık tercih ettim.Akşamlarıysa çorba veya meyve yedim ve bol bol su içtim. Kilo vermemdeki en büyük etken akşamları yemek yemememdi. Sekiz ayda 20 kiloyu çok rahat bir şekilde verdim. Spor yapmıyordum ama çekim malzemelerini taşırken fazlasıyla hareket ediyordum. Detay soracak olursanız çikolata hiç yemedim ama dondurma yedim. Kola hiç içmedim ama meyve suyu içtim. 60 kiloya düştükten sonra iki-üç ay kadar kilo veremedim ama rejim yapmaya devam ettim. Bir süre sonra tam 48 kiloya düştüm. Yaklaşık 1,5 senede toplam 32 kilo vermiş oldum.
Ödül: Bence en büyük kazancım, 32 kiloyu kendi irademle verebilmiş olmamdır. Artık daha sağlıklı ve daha hızlı hareket edebilen bir insan olmuştum. Bronşiyel astım hastalığımdan dolayı yaşadığım nefes darlıkları, tıkanmalar kilo verince sonlandı. Ðnsanların bana bakışları değişmişti ve kendime olan güvenim artmıştı. 48 kilomun üstüne bir yıl geçti ve aynı kiloyu koruyorum. Akşamları yememeye hala dikkat ediyorum ve bol bol su içiyorum. Şu anda yemek konusunda hiçbir kısıtlamam yok. Ama eğer gün içinde bir tabak mantı yediysem, akşamına hiçbir şey yememeye dikkat ediyorum.
Meral’in önerileri:
Akşam 6’dan sonra kesinlikle yemek yemeyin.
Bunun zor olduğunu biliyorum ama karnınız çok acıkırsa küçük bir porsiyon çorba veya meyveyle geçtirin.
Beyaz ekmek ve yağı minimuma indirin.
Tamamen kesin demiyorum ama yiyeceksiniz bu gıdaları sabah kahvaltıda almaya dikkat edin.
Haftada bir kere tartılın.
Kafanızdan diyette olduğunu atmaya çalışın ve tartıyı sadece haftanın belli günü kullanın.http://img442.imageshack.us/img442/8505/deiim.jpg
yaaaa ne kadar güzel kilo vermiş meral hanım.bende 15-20 kg vermek istiyorum her gün başlamak için kendime söz veriyorum ama ya-pa-mı-yo-rumçok mutsuzum iradesizlik ne kadar kötü bişey çooook mutsuzum arkadaşlar.sanki ne yaparsam yapayım veremeyecekmişim gibi geliyor ((((
merhaba arkadaslar,
Ben 77.5 kiloydum 4 aydır diyetisyen kontrolünde kilo vermeye calısıorum toplamda 7.5 kilo verdim ve suan 70kg yum.Oda ıkına sıkına oldu yani..aralarda cok bozdugum günler oldu patlarcasına kurabiye tıkıstırdıgımı hatırlıorum agzımafastfood ta götürdüm baya ve sonuc sanırım bozdum metabolizmamı :44: suan tık yok istedign kadar listeye sadık kal yok yok bende en son diyetisyenime durumu anlattım burda bu topikten esinlenerek.. 18:00 dan sora bişi yemesem nası olur iice yavaslarmı metabolizmam diye oda aksine aslında insan vücudunun kendini aksam karanlık basmaya baslayınca yavas yavas sistemini yavaslattıgını ve uyumaya hazırladıgını asıl bu saatten sonra alınan besinlerin kiloya dönüştüğünü söyledi..dolayısiyle bu yöntem sağlıklı üstelik aksama kadar çok fazla kısıtlamadan porsiyon kontrolü ile yiyerek kilo verebiliriz.Hava erken kararadıgı için bu fırsatı degerlendirip bu aylarda yaza kadar hayal ettiğimiz kiloya kavusabilirz.Sadece azıcık İRADE ile..
vay bee imrendim doğrusu. benim de boyum 163 cm. ben de 48 olsam ahh.. aynısını uygulicam şu andan itibarenn
uygulamaya başladın mı cnm,başladınsa gelişmeleri bizlerle paylaaşırsan sevinirim
evet tatlım başladım. 6da bitirmiş oluyorum yemek olayını. saat 21.00 gibi ve saat 23. civarında bi ekşın oluyomidem bi kazınıyo ama 23.00 dan sonra yatışıyo ve sabah uyandığında iradeni kullandığın için öle rahat uyanıyosun ki anlatamam. şu sözü unutmayın dostlarım: İRADE KAS GİBİDİR, KULLANDIKÇA GÜÇLENİR. yani hem kaslarımızı hem irademizi kullancazz sporr ve sağlıklı beslenme işte hayat
evet tatlım başladım. 6da bitirmiş oluyorum yemek olayını. saat 21.00 gibi ve saat 23. civarında bi ekşın oluyomidem bi kazınıyo ama 23.00 dan sonra yatışıyo ve sabah uyandığında iradeni kullandığın için öle rahat uyanıyosun ki anlatamam. şu sözü unutmayın dostlarım: İRADE KAS GİBİDİR, KULLANDIKÇA GÜÇLENİR. yani hem kaslarımızı hem irademizi kullancazz sporr ve sağlıklı beslenme işte hayat
ne güzel yaaa.peki tartıldınmı hiç kaç gün oldu başlayalı ve kg verebildinmi tatlım.bende bugün başladım ölücem açlıktan şimdi çay içtim sadece az önce o kdr
wuu bayıldım bu söze bak irade kas gibidir..kullandıkca güçlenir..gaza geldim bak şimdi nerdeyse 3 ten sora bişi yemicem.. süpersinn
MERHABA KIZLAR aksam 6 dan sonra yemek yememe olayına bende dun ıtıbarıyle baslamıs bulunmaktayım
burda bırlıkte bırbırımızı kontrol ederek yapmak ısteyenler ben hep buralardayım gecen sene bu sekılde
1 ayda 9 kılo vermıstım sabah oglen normal yıyordum aksamları ya bır kase corba ya bır bardak sut yada
bır tane meyve ınanın gercekten cok super kılo verdırıyor. malesef ben verdıklerımı gerı aldıgım ıcın tekrar
bu yonteme baslamaya karar verdım bugun ıtıbarıyle 15.11.2011 bır mılat olucak benım ıcın artık hayatımın
her donemınde dıyet yapmaktan bıktım usandım cunku. hadı bakalım ınsallah hepımız hemencecık kurtuluruz
bu pıs karayaglardan
off 5buçukta kapattım bu akşam yemeği. kriz geldi şu an:2: irade show yapmam lazıııımmmm
sana katılıyorum minnoşcumgün içinde normal besleniyosun sadece akşam 6dan sonra yemeyerek sağlam kilo verilir yani. akşamki öğünümüzün kahvaltıya göre daha hafif olması gerekio ama bi kase çorba ya da bi bardak süt ya da bir adet meyveyle kapanış olmaz annem ya çok az olur öle. ondan sonra geri almışsın bak zaten. mahrumiyet psikolojisi oluşmasın beynimizde ruhumuzda. arkadaşlar hepinize burdan sonraki cümlelerim :) çok da diyete bağlanmamak gerekiyo diyetteyim diye zincirlere vurmayın kendinizi. ne var yani istersem yerim alır yerim açar yerim diye düşünün. sıkmayalım yani kendimizi. zaten akşam 6dan sonra yemezsen gün içinde istediğini ye en azından kilo almıyorsun inanın. ama hem diet yapıp hem 6dan sonra yemezsen müthiş kilo verirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?