Erkektir bakar, yapar, ederden çok insandır bakar olayı bence bu. Siz çok yakışıklı bir erkek ya da hoş bir kadın gördüğünüzde şöyle bir bakmaz mısınız, bakmanız onunla birlikte olmak istediğiniz anlamına mı gelir. Bence yanında sevgilisi varken hoş bulduğu başka birine bakan erkek ya da kadın eğer karakterliyse yanımda keşke sevgilim yerine bu olsa diye düşünmez zaten. Birisi sizi sevgilisi olarak seçtiyse sadece güzelliğiniz için seçmemiştir başka özelliklerinizden karakterinizden, zekanızdan vs.de etkilenmiştir. Sırf karşısındakini bakılmaya değer buldu diye sinirlenmenize kendinizi kötü hissetmeye, tadınızı kaçırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Eğer her baktığına kendini kaptırıcak, güzel bulduğu her kadını/erkeği isteyecek, başkalarının güzelliği uğruna sizi kaybetmeyi göze alıcaksa da bırakın o sevgiliyi zaten uğraştığınıza değmez. Siz kızsanız da ne yapacaksa yine onu yapar. Heran yanında olup denetleyemezsiniz ki...
insan tabi ki yakışıklı güzel birini görür dikkatini çeker elbet vay be dersin ama sonra kafanı çevirirsin
ama özellikle "süzmek" kelimesini kullandım farkındaysanız
bi insan birine uzun uzun bakmayı/süzmeyi kontrol edebilir bence,
etmeli de.
en başta kendine olan saygısından, sonra birlikte olduğu kişiye olan saygısından.
kaldı ki yanında olmasa bile partneri, dikkatini çekse bile biri kendini kontrol edip bunu yapmamalı
yanında eşi sevgilisi olduğu zaman hatta bunu asla yapmamalı
bu benim düşüncem benim doğrularım ben bunu yaşarım ve karşımdan da bunu beklerim
bir gün 2 çift dışarı çıkmıştık karşılıklı oturuyorduk, diğer çiftin erkek olanı her mini etekli ya da güzel bi kız geçtiğinde gözlerini kayırırdı
sevgilisi ise somurtuk sessiz bi şekilde yanında oturuyordu
en son sevgilim bile anlayıp rahatsız oldu artık çünkü hakikaten saygısızlıktı yaptığı bana göre
kimi kabul eder, ömrünce bu muameleye maruz kalır
kimisi kabul etmez ya ayrılır, ya da adam ayağını denk alır
herkesin kendi hayatı.
ayrıca bu kıskançlıktan öte gurur meselesidir
çünkü erkek kişisi ömrünü paylaştığına gözlerini çevirmek yerine dışarıdakini gözetlemeyi tercih etmiştir
yani bir tercih yapmıştır. kadını bu tercih yaralar işte.
herkes benim gibi düşünmek zorunda değil dediğim gibi herkesin kendi hayatı
ama ben kadın hassasiyetine önem veren bir eş tercih etmeyi isterim
açıkçası vurdumduymaz bir insan değilim olabileceğimi de sanmam.
hiç bir kadının da vurdumduymaz olabileceğine inanmam.
ay şu kadın ne kadar güzel diye kocama gösteriyorum diyen bayanlar acaba eşleri onlara ay şu erkek de ne kadar yakışıklı der mi? böyle bir ihtimal var mı?
erkektir yapar diye diye o kadar içselleştirmişiz ki erkek düşüncelerini o kadar benimsemişiz ki anormalleri normal görmeyi.
şu konuya verilen cevaplar bile ne kadar erkek bazlı bir toplumda yaşadığımızın kanıtıdır.
neyse konuyu başka yerlere çekmeyeyim, gene toplum bazında sinirlenmeye başladım. pek uğramıyorum artık buralara zaten.
konu sahibine anormal ve haksız olmadığını söylemek istedim sadece, o kadar yorumun arasında bunu göremedim ne yazık ki.
iyi geceler herkese.