Akşam saat 7 de haber verilen akşam yemeği emrivakisi ..

Anlamazsa kayınvalidesi ömür boyunca çeksin mi kocası ondan soğumasın diye ?

Aslında alıntı benden değil ama yine de cevap vermek istiyorum bu konuya.

Aslında evet çekmek zorunda. Çünkü bu zorunluluğu kendi yaratıyor.

Bu konuda bu adamın ilk falsosu değil. Konu sadece kv gelmiş gitmiş değil. Devamlı bir misafir var evde biri gidiyor biri geliyor.

Sevgiliyken konu sahibinin kocası da eminim yemeği orada burada yiyen, orada burada kalan biriydi. Hadi o zaman anlamadı.
Nişan evresi oldu, eminim bu tarz tatsız misafirlikler duymuştur, görmüştür. Ciddiye almadı diyelim.
Evlendi, e o düzenin içine girdi. Kendi düzenini kurmadı. Hadi kuramadı diyelim. Evliliğin en başında o ip kaptırma evresi var ya, o ipleri de kaptırdı.
Hamileyken da muhtemelen yaşadı bu sorunları.
Çocuk varken yaşaması sürpriz mi oluyor şimdi?

Bu noktaya gelene kadar ya sorunu çözmesi gerekiyordu, ya orta yolu bulması gerekiyordu, ya bu duruma alışması gerekiyordu.

Yani adamın her şeyi iyidir, o zaman huyunu bilir hazırlıklı olursun. Ya da bu konu zaten illallah etmiştir artık kötüdür ona göre yoluna bakarsın.

İlişkide keskin sınırların olması, saygıyı kaybetmekten iyidir.

Konu sahibi söylenip söylenip ağırlamaya devam ediyor.
 
Yorum alnından öpülmelik . Diyecek bir şeyim yok
" İlişkide keskin sınırların olması, saygıyı kaybetmekten iyidir." hele en önemlisi bu cümleydi
 
Müthişşşşş
 
Konu hakkında 2. Yorumum ilkinde konu sahibini hatalı bulduğumü belirtmiştim ama sizin durumunuz çok farklı.
Burda siz sonuna kadar haklısınız
temizlik + oruç tutmak + küçük bebek ve kvnin emrivakisi. Bende delirirdim.
Ama normalde de çok fazla abartmamak lazım. Gönlümüzü geniş tutmalıyız. Yazdıklarımı okuyanlar şimdi benim ağız attığımı düşünüyor olabilirler ama asla. En büyüğü 7 yaşında 3 çocuğum var 25 yaşındayım. Eşimin 2 Kardeşi var biri 30 yaşında diğeri 20. Kayınvalidemle devamlı bendeler. Ben severim misafir. Ve çok içimden gelerek yaparım. Ha eğer ki o an yoksa bişey bu problem dahi olmaz. Bi yumurta da kırsam yerler. Böyle biriyken ben iftarda size yapılan emrivaki yapılsa çileden çıkardım tabi.
 
Birşey sorabilir miyim size ? Siz misafir seviyor yapıyor yorulmuyor olabilirsiniz fakat konu sahibi sevip yapmak ve yorulmak zorunda mı ? Kv vs sürekli sizde olması sizin tercihiniz konu sahibinin böyle bir tercihi yok kadın bağıra bağıra söylüyor
 
Çok haklısınız tercih meselesi.
Ancak üslup çok yanlış! Belki sakin sakin eşine uygun dille anlatmaya çalışsaydı kendi de eşi de bu denli yıpranmazdı.
Her ne koşulda olursa olsun kimse kimseye başlarım senin anana ...... ile başlayan bir cümle kuramaz. Ben asla eşimin annesine kur(a)mam. Eşim ise benim anneme ! Annem hayatta olmasa da babam var abim var.
Hepimiz zaman zaman eşimize de ailesine de sinirleniyoruz ama tavır, üslup ne kadar sakin olursa savunduğumuz şey o denli bize haklılık getiriyor. Ben bu düşüncedeyim yani.
 
Evet çok haklısın yukarıda birisine daha yazdım bunu . Ben eşime böyle şeyler diyemem en fazla senin annen yalancı dedikoducu dedim ki herkes gördü böyle olduğunu durduk yere demedim eşimde cvp veremedi zaten . Bu kadının kocadı yüzünden yaşanıyor bunlar
 
Ama bir de şuradan bakmaya çalışın. Güzellikle usulünce söylendiği zaman gerçekten anlaşılıyor mu? Bizim Türk erkekleri ne yazık ki sizi anlasalar bile işlerine gelmediğinde anlamıyor gibi yapıyorlar. Sonra siz de salon kadını çizgimi bozmayım diye susuyorsunuz :) Bazen surat asıyorsunuz ama gram ilerleme yok. Sus sus sus derken öyle bir patlıyorsunuz ki suç da size kalıyor. Sizi buna itenler göze görünmüyor. Yani her türlü erkek işin içinden sıyrılıp çıkabiliyor. İnsan olan da eşini bu noktaya getirmez, getirmemeli.
 
Bekarım ve düşüncesi bile kabus gibi Evlilik ne zor yahu
 
Kimse gelmesin demiyorum gelmenin sınır vardır 2 hafta 3 haftada bir gel birazda o çağırsın gelini yemek hazırlayıp
Ya biri cagirmadan iki de bi gelmek nedir zaten en basta. Yol gecen hani mi evlerimiz. Bi de anne kocanın, kayinbirader kocanın kayinbaba kocanin. Cocuga bakan gelin, yemegi yapan gelin üstüne kocanin yedi sulalesine hizmette kusur etmemesi gereken gelin. Illa birilerini takip kicina getirecek bu adam ya ailesini getirio ya baska misafir getirio. Kendi de hicbi is yapmadan atarli atarli gezio. Erkek olarak dogmak varmis anasinisatim.
 
Bekarım ve düşüncesi bile kabus gibi Evlilik ne zor yahu
5 senelik evliyim. Evlilik zor değil. Bir insan evladıyla evlendiğin sürece.

Evimizde hic seslerimiz yükselmedi birbirimize. Çünkü eşimin önceliği benim ve benim önceliğim de eşim.


Eşler birbirini harcamamali
Ben eşimin maaşını çarçur edemiyorsam, o da benim emeğimi ve zamanımı carcur etmemeli.

Eşim haftanın 2 günü hiçkimseyi istemez evimizde . Benim "istemiyorum" dememe gerek bile kalmaz.

Ama yok illaki yemeğe birilerini getirecekse yapacağı yemeği planlayıp malzemesini almıştır. Benden yardım ister sadece.

Mesela bazen annemle yengem geliyor akşamları oturmaya. Eşim çayı koyup servisimizi yapar sohbetimiz bölünmesin diye.

Esimin misafiri gelmişse de ben onlara hizmet ederim.

Biz paslaşırız. Biz birbirimize kıyamayız. Eşim yorulmamı asla istemez. Ben de onun yorulmasını istemem.

Birbirimize iş yıkmak yerine iyi bir takim çalışması çıkarırız ortaya. Iyi bir ekibiz.

Ben çok anlayışıyım eşime karşı. Toleransım sonsuz. Çünkü o da bana karşı öyle.

Kadınlarımız genel anlamda geçim taraftarıdir. Yeter ki onları seven iyi eşleri olsun. Feda ederler kacinmazlar.

Ama haftanin 3 günü, ayın 20 günü, senenin 300 günü yatılı,yatısız, yakin, uzak, misafir olan/olmayan birilerinin eve gelmesine ortam hazırlayan, bebekli kadına is yükü icat eden, nazik reddetmelerden anlamayan, yüksekten ters konuşunca da "defol" git diyen adamla zor olan tek şey evlilik değil. Bu adamın varlığı bile tek başına zor. Ekstra zorluğa lüzum yok.


Neticede carcur olan evliliKleri olur. Başka da kimseye bi şey olmaz.

Anana başlatma demek yanlış olabilir. Ama atalarımız der ki söyleyene değil söyletene bak.

Evet adama bakıyorum. Bakılacak bi tarafı yok. Düşman başına nasip olmasın.
 
Neden geliyorlar biliyormusun konu sahibinin Kv sorsan der ki burası bizimde evimiz oğlumun evi misafir değilim ki çağırmalarına gerek yok gelirim ben . Benim Kv de aynen böyleydi ben lohusayken anneme demiş ki ben kızlarımın evinde hiç rahat edemiyorum burada çok rahatım . Çünkü burası oğlunun evi kendi evi gibi görüyor Kızlar el kapısındar damatlar el ayrıca da kızlarını 2. Sınıf evlat olarak görüyor onlardan doğan çocukları da öyle . Oğlum doğmadan önce kp ile gelirlerdi hafta içi eşim işte 07:00 gibiyor 17:00 de geliyor mesela . Sabah 08:00 de kalkardık o kadar saat ayakta ben evde ne işimi yapabilirim ne başka şey çay yap kahve yap öğlen yemeği akşam yemeği yemek sonrasına tatlı . Eşim gelir 5 saat oturur uyuruz . Aynen böyle oluyordu çocuklarından çok beni görüyorlardı ben sürekli hizmet halindeydim. Oğlum 2 aylıktı kp görmemişti daha bize gelecekler . Kv kp den 10 gün önce geldi . Ben faranjit olmuştum gelip bize bakacakmış geldi uyuyan çocuğun başında oturdu bende dedim ki bari gidip perdeleri filan yıkayayım ( ne salağım yarabbim ) ama nasıl öksürüyorum sana anlatamam sesim berbat oldu . Arkadaşlarımız bebek görmeye geliyorlar benim oğlan meme reddi yaşıyor bu yüzden kendimi sıktım hastalandım . Kp geldi bana dedi ki tarlada çalışan kadınlara dönmüşsün ki ben hiç lohusa olup yatmadım eve geldikten hemen sonra düzgünce giyindim saçım başım yüzüm düzgün yine sustum eşimle kavga ettim . Oğlum 9 aylıktı dedikodumu yaptılar diye tartışma çıktı olay büyüdü . Görümcem diyor ki annemler seni kızları gbi görüyorlar bizden ayırmadılar. Bende ben kızları değilim yeter ayırsınlar istemiyorum dedim bitti işte şimdi 2 gün ancak kalıyorlar bizde oda haftasonu eşim varken yoksa Yanlız kalmıyoruz artık
 
Gerçekten öyle kadınlar bile yadirgiyor sonra sen niye bunu yapmadın şunu yapmadin . Nedir bu kadınların çektiği anlamadım
 
Oh oh maşallah iyi dayanmissin seni o hale getirip bi de ustune şekline semaline laf ediolar vala esinin anasina babasina küfür etmeden cevap yazabilmem mümkün degil. Gelin aldik hizmet etsin kafasindalar kızlarına kiyamiolar damattan cekiniolar geline her sey reva. Allahin cezalari. Neyse biraz bari kurtulmussun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…