- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
- 548
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Türk toplum yapısı ve gelenekleri ile evlilik gerçekten zor5 senelik evliyim. Evlilik zor değil. Bir insan evladıyla evlendiğin sürece.
Evimizde hic seslerimiz yükselmedi birbirimize. Çünkü eşimin önceliği benim ve benim önceliğim de eşim.
Eşler birbirini harcamamali
Ben eşimin maaşını çarçur edemiyorsam, o da benim emeğimi ve zamanımı carcur etmemeli.
Eşim haftanın 2 günü hiçkimseyi istemez evimizde . Benim "istemiyorum" dememe gerek bile kalmaz.
Ama yok illaki yemeğe birilerini getirecekse yapacağı yemeği planlayıp malzemesini almıştır. Benden yardım ister sadece.
Mesela bazen annemle yengem geliyor akşamları oturmaya. Eşim çayı koyup servisimizi yapar sohbetimiz bölünmesin diye.
Esimin misafiri gelmişse de ben onlara hizmet ederim.
Biz paslaşırız. Biz birbirimize kıyamayız. Eşim yorulmamı asla istemez. Ben de onun yorulmasını istemem.
Birbirimize iş yıkmak yerine iyi bir takim çalışması çıkarırız ortaya. Iyi bir ekibiz.
Ben çok anlayışıyım eşime karşı. Toleransım sonsuz. Çünkü o da bana karşı öyle.
Kadınlarımız genel anlamda geçim taraftarıdir. Yeter ki onları seven iyi eşleri olsun. Feda ederler kacinmazlar.
Ama haftanin 3 günü, ayın 20 günü, senenin 300 günü yatılı,yatısız, yakin, uzak, misafir olan/olmayan birilerinin eve gelmesine ortam hazırlayan, bebekli kadına is yükü icat eden, nazik reddetmelerden anlamayan, yüksekten ters konuşunca da "defol" git diyen adamla zor olan tek şey evlilik değil. Bu adamın varlığı bile tek başına zor. Ekstra zorluğa lüzum yok.
Neticede carcur olan evliliKleri olur. Başka da kimseye bi şey olmaz.
Anana başlatma demek yanlış olabilir. Ama atalarımız der ki söyleyene değil söyletene bak.
Evet adama bakıyorum. Bakılacak bi tarafı yok. Düşman başına nasip olmasın.
konu başka tabi ama çalışan her kadın mecbur olduğu için çalışmıyor. bu konuda kocaman bir yanlışınız var bana göre. üzüldüm açıkçası bu yoruma. ayrıca her çalışan kadına birilerine minnet etmiyor bakıcı var kreş var. sadece babaanne faktörü yok yani. esasında biraz düşünürseniz minnet eden taraf sizsinizAllah’a binlerce kere şükür ki çalışmak gibi bir zorunluluğum yok oğlumu kimseye bırakamazdım . Kv ye minnet etmiyorum. Her izinde her geldiklerinde bir sorun oluyor . Eylül sonu döndük şimdi kesin birkaç hafta içinde onlar gelecekler ben eminim hissediyorum
Bunu ben yapıyorum meselaHer geldiklerinde dışarıdan söyleyin yemeği.
Hahahakonu başka tabi ama çalışan her kadın mecbur olduğu için çalışmıyor. bu konuda kocaman bir yanlışınız var bana göre. üzüldüm açıkçası bu yoruma. ayrıca her çalışan kadına birilerine minnet etmiyor bakıcı var kreş var. sadece babaanne faktörü yok yani. esasında biraz düşünürseniz minnet eden taraf sizsiniz
Kadın yazmıyor ki yok yani konu niye geri hortladı anlamadım benKonu sahibi baharyagmuru çıktı gerçekten de. Gelemedi bir türlü
Kesinlikle çok haklısınızkonu başka tabi ama çalışan her kadın mecbur olduğu için çalışmıyor. bu konuda kocaman bir yanlışınız var bana göre. üzüldüm açıkçası bu yoruma. ayrıca her çalışan kadına birilerine minnet etmiyor bakıcı var kreş var. sadece babaanne faktörü yok yani. esasında biraz düşünürseniz minnet eden taraf sizsiniz
Yemek falan yapmayın çocuk durmadı diyin onlar gelince de makarna haşlayın daha da gelmezler yemeğe, eşinize de ben bu kadar ise yetisemiyorum kolaysa gel sen yap deyin ,adama bak ya hem elini bir ise sürmezler hem de anasını danasını getirir hizmet beklerler ...Evet bebeğim ile akşam 7 de sürekli en az haftada iki kez kayinvalidem ve kaynım bana geliyor çocuk erken uyuyo diye erken geliyolar hep yemeğe geliyolar kardeşim ben bıktım usandım artık ama ya bende insanım git dışarda ye gel öyle sev madem ben ikidebir uğraşmak zorunda mıyım..
Kayinavlidemin ayağı burkmus yuruyemiyormus evde tek başına yaşıyor neyse eltim bebeğide çocuğu yok o halde bilerek bırakıp gitmişler bana kaldı bende kalacak smdi bikac gin ben bakicam .. ben kimle ugrasicm acaba ev isleriylemi yemeklemi kaynanamlami çocukla mi .. neyse kayinvalidem gelecekti biliyordum şimdi bı de bekâr kaynım da çıktı o da gelecekmiş yeni öğrendim bu saatte yemege bende balık almistim ama yetmeyecekti başkada elimin altında birşey yoktu zaten çocuğu uyutmaya çalışıyordum çok sinirlendim esime yeter artık ya başlarım ananada kardeşine de sizle ki ugrascam ben yeter ya dedim çocukla ugrasiyorum eve geldi beş dk sonra kavga ettik sonra bırakıp gitti bende aradım mecburen gelecekler ya nerdesin diye biz üçümüz yemeğe geldik defol git deyip yüzüme kapattı .. umarım gelmezler .. çok moralim bozuk .. ben haksız mıyım ..?? Amaç bebek sevmekse gel sev bu ne anca yemek saati size yemeğe geliyoruz diyip 7 de haber vermek bıktım ama ben ya ..
Kavga edince zaten dedim bu saatten sonra asla yemek yapacaksam da yapmam dedim asla dokunmam
Ne alaka kadın bebeği ile her hafta kayın aileyi ağırlamak yemek yapmak zorunda mı? Siz olsanız emin olun bir yerden sonra bıkardınız, bem yeni evliyken tam bir yıl bu şekilde eş ailesini haftada 2 bazen 3 ağırlamak zorunda bırakıldim, pat diye arar gelirlerdi ben de acele en az 3 cesit yemek hazırlardım ayıp olmasın diye ama birsüre sonra gına geldi ce dayanılmaz bir hal aldı, ve en sonunda patladım eşime de bu durumu çözmesini söyledim, eşim annesi ile konuştu ve çok şükür rahatladım biraz tabi eşimin gidip konuşması öyle pek kolay olmadi , yani demem o ki yaşamadan büyük konuşmayın, konu sahibinin üslubu hoş değil ama kadın bıkmış yani gayette haklı...Bilemiyorum yaaa bana tepkileriniz aşırı fazla geldi. Hele ki okuduğum yorumlar ise beni iyice şok etti.
Kızlar ne zaman bu hale geldik toplum olarak ? “ Kaynana ” adından ötürü mü kötü yoksa gerçekten mi kötü bi ayırt etmek lazım. Ha yok kötü birisi değilse de eşinizin annesi sonuçta. ANNE .
Kapıların açık kalıp komşuların birbirlerine rahatça girip çıktıkları nesilden eşimizin annesini istememeye gelmişiz. Ben cidden üzülüyorum bu tavırlara. Bizler de kayınvalide adayıyız. Bu denli keskin bi tarzı önümüzdeki yıllar bizlerde yaşarsak ne hissederiz ? Ya da annemize yengemiz yapsa ?
Offf bilemiyorum ama ben bu tavırları pek doğru bulmuyorum. ( kayınvalide kötü bi insan olmadığı sürece !!! )
Ne alaka yaaaa, kadın bıkmış bıkmış, mecbur mu her hafta eş ailesini ağırlamaya siz de varya kendiniz olsanız isyan edeceksiniz ama başkasına vicdan yaptırıyorsunuz , bence Allah bu zihniyetteki insanları bizden uzak eylesin , bebekli bir eve her hafta saat 7 de aç gidilmez hoş bebekli olmasa bile sürekli gidilmez ayıp ya hu ...Tek verebileceğim cevap Allah sizin gibilerine muhtaç etmesin. Ve bir gün oğlum olursa sizin gibi gelin vermesin. Siz çocuğu çocuğun bakımını bahane ediyorsunuz. Eşinizde iyi yapmış gitmiş dışarıda yemişler. Zaten yemek yapıyorsun iki tabak fazladan koymak çok mu zor. Aklım almıyor böyle insanları . Merak ediyorum sizin aileniz gelince eşiniz nasıl davranıyor. Onun yerinde olsam bende aynı sizin davrandığınız gibi davranırım.
2 sene çalışmadık diye ayaklarımızdan eve bağlanmadık veya parasız kalmadık . İnsanaşr ister çalışır ister çalışmaz çocuğuna bakar kimseyi ilgilendirmez .İnsanların fikirlerine saygı duymayı öğrenin Abartmayın konu bu değil ayrıca duyar kasmayın.Kesinlikle çok haklısınızÇalışmak özgürlük denektir
Sizde anane babaanneye bırakmayı minnet etmek olarak adlandırmayın burda bir sürü insan vae çocuğunu ananeye babaanneye bırakan borç ödeyen çalışan böyle yazarak onları üzüyorsunuz kırıyorsunuz evet herkesin kendi düşüncesi ananeye babaanneye bırakmak minnet etmek değil bir annenin kendi ayakları üzerinde durması çocuğuna ekonomik olarak daha rahat bir gelecek sunmasıdır.2 sene çalışmadık diye ayaklarımızdan eve bağlanmadık veya parasız kalmadık . İnsanaşr ister çalışır ister çalışmaz çocuğuna bakar kimseyi ilgilendirmez .İnsanların fikirlerine saygı duymayı öğrenin Abartmayın konu bu değil ayrıca duyar kasmayın.
Bakın bazı mesajları okuyunca gerçekten çok şaşırıyorum . Herkesin kendine ait özel durumları var hiç birimiz birbirimiz ile aynı şartlarda yaşamıyoruz . Benim Kayınvalidem ile yaşadığım sorunları siz bilemezsiniz birbirimize olsan sevgimiz bitti sadece eşimin annesi olduğu için saygı duyuyorum ona karşı hiç bir his beslemiyorum bir sürü sorun yaşadık bu yüzden benim oğluma onun bakması demek benim ona minnet etmem anlamına geliyor . Diyelim ki y isimli kadının çocuğa kv bakıyordur ve aynı durum söz konusu değildir minnet vs yoktur . Tamamen bizim aramızdaki yaşanan sorunlar yüzünden durum bu şekilde ve bu beni bağlar başkasını değil . Mesela eşimin teyzesi benim oğluma bakacaktır teyzeye minnet etmiş olmam çünkü arada sorun yok anlatabildim mi ? burada bir kere anlaşalım . Çalışma mevzusuna gelecek olursam oğlum şuan 2 yaşında ve kreşe gidebilir bende çalışabilirim . Fakat bulunduğumuz şehir itibari ile bu söz konusu olmuyor .çocuğu emanet edecek düzgün bir kreş yok bu birinci sorun . 2 sorun ben buraya geldiğimde işten ayrılarak geldim ve iş imkanı denen şey burada yok . Seneye tayin görürüz başka bir şehire gideriz çocuk 2.5 yaşına gelmiş olur kendini ifadesi güçlenir bezden kurtulur toparlanır benim iş imkanım ortaya çıkar çocuk kreşe ben işe başlarım . Herkesin maddi imkanı da bambaşka zaten . Eşim şuan zaten kalbur üzeri bir maaş alıyor ve benim çalışıp kazanacağım parayı adam zaten Doğu tazmınatı diye burada alıyor . Hem birikim yapıyorum hemde canım ne isterse alabiliyorum oğlumun bes hesabı var ayrıca evimiz arabamız ve arsamız altınımız var . 3 sene çocuğu bakıcıya kreşe bırakıp çalışmadım diye hiç birşey kaybetmiş olmuyorum anlayacağız . Lütfen olayları bilmeden konunun içinden bir tek kelime çekip yorum yapmaya çalışmayın .Sizde anane babaanneye bırakmayı minnet etmek olarak adlandırmayın burda bir sürü insan vae çocuğunu ananeye babaanneye bırakan borç ödeyen çalışan böyle yazarak onları üzüyorsunuz kırıyorsunuz evet herkesin kendi düşüncesi ananeye babaanneye bırakmak minnet etmek değil bir annenin kendi ayakları üzerinde durması çocuğuna ekonomik olarak daha rahat bir gelecek sunmasıdır.
Yooo ben bunların daha fazlasını yaşadım ve yorumumu da öyle yaptım.Ne alaka kadın bebeği ile her hafta kayın aileyi ağırlamak yemek yapmak zorunda mı? Siz olsanız emin olun bir yerden sonra bıkardınız, bem yeni evliyken tam bir yıl bu şekilde eş ailesini haftada 2 bazen 3 ağırlamak zorunda bırakıldim, pat diye arar gelirlerdi ben de acele en az 3 cesit yemek hazırlardım ayıp olmasın diye ama birsüre sonra gına geldi ce dayanılmaz bir hal aldı, ve en sonunda patladım eşime de bu durumu çözmesini söyledim, eşim annesi ile konuştu ve çok şükür rahatladım biraz tabi eşimin gidip konuşması öyle pek kolay olmadi , yani demem o ki yaşamadan büyük konuşmayın, konu sahibinin üslubu hoş değil ama kadın bıkmış yani gayette haklı...
Siz yapıyor olabilirsiniz bundan konu sahibine ne ? Bize ne ? Konu sahibi veya bir başkası siz böyle davranıyorsunuz diye biz veya konu sahibi böyle davranmak zorunda değil . Bu tamamen sizin tercihiniz bende konu sahibinin yerinde olsam yapmam herşey bir yere kadar yapılır . Bu durumun iyilikle ne alakası var ? Kadının Kv si eline bir tencere yemek alıp gelsin de iyilik yapsın . Yeter valla sizin gibi insanlardan gına geldi köle miyiz ?Yooo ben bunların daha fazlasını yaşadım ve yorumumu da öyle yaptım.
Mesela şu an en biyüğü 7 yaşında 3 çocuğum var 30 yaşında engelli kaynım ve 20 yaşında bir daha kaynım var. Kayınvalidem korona oldu hastanede yatıyor. Ben kayınpederimle onları asla sefil etmiyorum. Yakın zamanda da ameliyat geçirmeme rağmen her gün 3 çeşit yemek yapıp gönderiyorum. İnsanlık öldü mü. Eş ailesine 1 tas yemek verip, kocanın burnundan geliyorsunuz siz ve sizin gibiler.
İyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir. Sizi daraldığınız zaman böyle düşünmeye davet ediyorum.
Biz ve bizim gibiler emin olun daraldıklarinda sizden daha iyi biliriz yardım etmeyi . Kimsenin zor durumda olmadığı böyle bir konuda hizmetçilik etmek zorunda da değil bu kadınlar . Siz ve sizin gibi anlayışsız insanlar bunu anlasa milleti bunatlmasa çok güzel olurdu herşeyYooo ben bunların daha fazlasını yaşadım ve yorumumu da öyle yaptım.
Mesela şu an en biyüğü 7 yaşında 3 çocuğum var 30 yaşında engelli kaynım ve 20 yaşında bir daha kaynım var. Kayınvalidem korona oldu hastanede yatıyor. Ben kayınpederimle onları asla sefil etmiyorum. Yakın zamanda da ameliyat geçirmeme rağmen her gün 3 çeşit yemek yapıp gönderiyorum. İnsanlık öldü mü. Eş ailesine 1 tas yemek verip, kocanın burnundan geliyorsunuz siz ve sizin gibiler.
İyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir. Sizi daraldığınız zaman böyle düşünmeye davet ediyorum.
Kadın kadının düşmanı valla başka açıklaması yok şu durumunBiz ve bizim gibiler emin olun daraldıklarinda sizden daha iyi biliriz yardım etmeyi . Kimsenin zor durumda olmadığı böyle bir konuda hizmetçilik etmek zorunda da değil bu kadınlar . Siz ve sizin gibi anlayışsız insanlar bunu anlasa milleti bunatlmasa çok güzel olurdu herşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?