Akşam saat 7 de haber verilen akşam yemeği emrivakisi ..

Türk toplum yapısı ve gelenekleri ile evlilik gerçekten zor Sınır tanımaz anne-babalar, onların büyüyememiş, özerkleşememiş çocukları ve anne-baba olmayı kutsayıp bunu evladına karşı kullanan ebeveynler... Özetle sorun sosyolojik boyutta. Türk aile yapısı, başlı başına sorunun ta kendisi. Mevzu hayli derin daha da derinlere dalmayayım. Ben ne demek istediğinizi anlıyorum, sevgiler

konu başka tabi ama çalışan her kadın mecbur olduğu için çalışmıyor. bu konuda kocaman bir yanlışınız var bana göre. üzüldüm açıkçası bu yoruma. ayrıca her çalışan kadına birilerine minnet etmiyor bakıcı var kreş var. sadece babaanne faktörü yok yani. esasında biraz düşünürseniz minnet eden taraf sizsiniz

Son düzenleme:
İnsanların iletişimsizligi beni şaşırtıyor. Ya esinize ya da kayinvalidrnize düzgun bir üslupla deseniz, benim için yorucu oluyir diye, her insan anlayiş gosterir bence. Lahmacun falan soyleyin. Ya da balik yapacakmisiniz azsa yanına çokça çorba yapın allah ne Verdiyse yeyin. O da eşinizin annesi sonucta. Dogurmuş buyütmüş size vermiş. Güzel bakan güzel görür bence

İştr bagıra bagira buraya yazmayacak. Kadinı alacak karsısına, anne ben yoruluyorum yetişemiyorum boyleyken boyle diyecek. Ya da esine desin o iletsin. Yani arkadan söylenmek bir anlam ifade etmiyor

Hahaha o kadar yanlış kişiye çaptınız ki . Liseden mezun oldum ünv sınav sonucu beklerken çalışmaya başladım . Ünv 5 seneydi sabah okula öğleden sonra işe gittim geceye kadar çalıştım. Okul bitti başka bir pozisyonda çalışmaya devam ettim 7 sene çalıştım netice de . Eşimin tayin durumu sebebi ile işten ayrılmak zorunda kaldım şuan ülkenin en ücra şehirlerinden birisinde görevliyiz burada iş bulamadım eğer bulsaydım devam edecektim . Fakat şuraya gelecek olursam eğer devlet memuru olsam ve doğum yapmış olsaydım izinleri tamamlar daha sonra çocuk biraz daha toparlanana kadar ücretsize çıkardım . Özel sektörde olsaydım işten ayrılırdım. Çocuğu bir bakıcıya bırakmak benim için imkansıza yakın çünkü . Kreş zaten belirli döneme gelince başlayabiliyor . Netice de çocuğun önemli döneminde maddi sorunum yoksa kendim için çalışmayı asla tercih etmezdim bunu anlatmaya çalıştım. Herkesin tercihi ister annesine bırakır ister bakıcıya ister kreşe beni ilgilendirmez benim tercihim böyle üzüleceğiniz bir durum yok

Kesinlikle çok haklısınız Çalışmak özgürlük denektir

Yemek falan yapmayın çocuk durmadı diyin onlar gelince de makarna haşlayın daha da gelmezler yemeğe, eşinize de ben bu kadar ise yetisemiyorum kolaysa gel sen yap deyin ,adama bak ya hem elini bir ise sürmezler hem de anasını danasını getirir hizmet beklerler ...

Ne alaka kadın bebeği ile her hafta kayın aileyi ağırlamak yemek yapmak zorunda mı? Siz olsanız emin olun bir yerden sonra bıkardınız, bem yeni evliyken tam bir yıl bu şekilde eş ailesini haftada 2 bazen 3 ağırlamak zorunda bırakıldim, pat diye arar gelirlerdi ben de acele en az 3 cesit yemek hazırlardım ayıp olmasın diye ama birsüre sonra gına geldi ce dayanılmaz bir hal aldı, ve en sonunda patladım eşime de bu durumu çözmesini söyledim, eşim annesi ile konuştu ve çok şükür rahatladım biraz tabi eşimin gidip konuşması öyle pek kolay olmadi , yani demem o ki yaşamadan büyük konuşmayın, konu sahibinin üslubu hoş değil ama kadın bıkmış yani gayette haklı...

Ne alaka yaaaa, kadın bıkmış bıkmış, mecbur mu her hafta eş ailesini ağırlamaya siz de varya kendiniz olsanız isyan edeceksiniz ama başkasına vicdan yaptırıyorsunuz , bence Allah bu zihniyetteki insanları bizden uzak eylesin , bebekli bir eve her hafta saat 7 de aç gidilmez hoş bebekli olmasa bile sürekli gidilmez ayıp ya hu ...

Kesinlikle çok haklısınız Çalışmak özgürlük denektir
2 sene çalışmadık diye ayaklarımızdan eve bağlanmadık veya parasız kalmadık . İnsanaşr ister çalışır ister çalışmaz çocuğuna bakar kimseyi ilgilendirmez .İnsanların fikirlerine saygı duymayı öğrenin Abartmayın konu bu değil ayrıca duyar kasmayın.

Sizde anane babaanneye bırakmayı minnet etmek olarak adlandırmayın burda bir sürü insan vae çocuğunu ananeye babaanneye bırakan borç ödeyen çalışan böyle yazarak onları üzüyorsunuz kırıyorsunuz evet herkesin kendi düşüncesi ananeye babaanneye bırakmak minnet etmek değil bir annenin kendi ayakları üzerinde durması çocuğuna ekonomik olarak daha rahat bir gelecek sunmasıdır.

Bakın bazı mesajları okuyunca gerçekten çok şaşırıyorum . Herkesin kendine ait özel durumları var hiç birimiz birbirimiz ile aynı şartlarda yaşamıyoruz . Benim Kayınvalidem ile yaşadığım sorunları siz bilemezsiniz birbirimize olsan sevgimiz bitti sadece eşimin annesi olduğu için saygı duyuyorum ona karşı hiç bir his beslemiyorum bir sürü sorun yaşadık bu yüzden benim oğluma onun bakması demek benim ona minnet etmem anlamına geliyor . Diyelim ki y isimli kadının çocuğa kv bakıyordur ve aynı durum söz konusu değildir minnet vs yoktur . Tamamen bizim aramızdaki yaşanan sorunlar yüzünden durum bu şekilde ve bu beni bağlar başkasını değil . Mesela eşimin teyzesi benim oğluma bakacaktır teyzeye minnet etmiş olmam çünkü arada sorun yok anlatabildim mi ? burada bir kere anlaşalım . Çalışma mevzusuna gelecek olursam oğlum şuan 2 yaşında ve kreşe gidebilir bende çalışabilirim . Fakat bulunduğumuz şehir itibari ile bu söz konusu olmuyor .çocuğu emanet edecek düzgün bir kreş yok bu birinci sorun . 2 sorun ben buraya geldiğimde işten ayrılarak geldim ve iş imkanı denen şey burada yok . Seneye tayin görürüz başka bir şehire gideriz çocuk 2.5 yaşına gelmiş olur kendini ifadesi güçlenir bezden kurtulur toparlanır benim iş imkanım ortaya çıkar çocuk kreşe ben işe başlarım . Herkesin maddi imkanı da bambaşka zaten . Eşim şuan zaten kalbur üzeri bir maaş alıyor ve benim çalışıp kazanacağım parayı adam zaten Doğu tazmınatı diye burada alıyor . Hem birikim yapıyorum hemde canım ne isterse alabiliyorum oğlumun bes hesabı var ayrıca evimiz arabamız ve arsamız altınımız var . 3 sene çocuğu bakıcıya kreşe bırakıp çalışmadım diye hiç birşey kaybetmiş olmuyorum anlayacağız . Lütfen olayları bilmeden konunun içinden bir tek kelime çekip yorum yapmaya çalışmayın .

Yooo ben bunların daha fazlasını yaşadım ve yorumumu da öyle yaptım.
Mesela şu an en biyüğü 7 yaşında 3 çocuğum var 30 yaşında engelli kaynım ve 20 yaşında bir daha kaynım var. Kayınvalidem korona oldu hastanede yatıyor. Ben kayınpederimle onları asla sefil etmiyorum. Yakın zamanda da ameliyat geçirmeme rağmen her gün 3 çeşit yemek yapıp gönderiyorum. İnsanlık öldü mü. Eş ailesine 1 tas yemek verip, kocanın burnundan geliyorsunuz siz ve sizin gibiler.
İyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir. Sizi daraldığınız zaman böyle düşünmeye davet ediyorum.

Siz yapıyor olabilirsiniz bundan konu sahibine ne ? Bize ne ? Konu sahibi veya bir başkası siz böyle davranıyorsunuz diye biz veya konu sahibi böyle davranmak zorunda değil . Bu tamamen sizin tercihiniz bende konu sahibinin yerinde olsam yapmam herşey bir yere kadar yapılır . Bu durumun iyilikle ne alakası var ? Kadının Kv si eline bir tencere yemek alıp gelsin de iyilik yapsın . Yeter valla sizin gibi insanlardan gına geldi köle miyiz ?

Biz ve bizim gibiler emin olun daraldıklarinda sizden daha iyi biliriz yardım etmeyi . Kimsenin zor durumda olmadığı böyle bir konuda hizmetçilik etmek zorunda da değil bu kadınlar . Siz ve sizin gibi anlayışsız insanlar bunu anlasa milleti bunatlmasa çok güzel olurdu herşey

Kadın kadının düşmanı valla başka açıklaması yok şu durumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…