Akşam saat 7 de haber verilen akşam yemeği emrivakisi ..

Çok fevri davranmışsınız. Eşinize daha kibar şekilde söyleseydiniz, yemeği dışarıdan alıp getirirdi hepiniz yerdiniz. Böyle yaparak eşinizle aranızı soğutursunuz. Güzel şekilde söyleseydiniz eminim size hak verirdi. Eşiniz sizin ailenize başlarım anana babana gelmesinler istemiyorum derse ne hissedersiniz?
Bir erkek için annesine gelmeyin sürekli evime demek çok zor, keşke kendileri düşünceli olsa da bu tarz şeylere hiç gerek kalmasa. Düşünmeyince de direk yüzüne gelmeyin demek kırıcı oluyor.
Birdahaki sefere kayınvalidenize zorlandığınızı, yetişemediğinizi imalı şekilde söyleyin. Anlarsa ne ala,..
Bence kocanızı da hiç kötü etmeyin.

Anlamazsa kayınvalidesi ömür boyunca çeksin mi kocası ondan soğumasın diye ?

Cok iyi anladim ahahha. Gercekten de boyleleri var. Bana ugramaz ama bu ya. Ben nerdeysem yardimeli öteki tarafta olur. Mesela benim kaynana hep kizina özen gösterir. Benim annem de oğluna

Anlamazsa kayınvalidesi ömür boyunca çeksin mi kocası ondan soğumasın diye ?
Çoğunlukla erkekler ailelerini atmazlar. Oyüzden
kendisi imalı şekilde söyleyecek yada net şekilde istemiyorum gelmeyin diyecek ama sonuçları daha kötü olabilir. Kayınvalidesi küsebilir birdaha gelmeyebilir, eşi uzun süre bunun dırdırını yapar ve aynı şekilde karşılık verir seninde ailen gelmesin diye.

Ee o zaman kayınvalide anlayışlı biri değilse sizin mantığınıza göre gelin çekmek zorunda .Kadınlar da erkeklerde ailelerini atmasın ama evdeki kadın köle değil bence düşünce yapınızı değiştirmelisiniz

Ben köle demedim ki, karşısındaki insan düşünceli değilse ona göre davranıp sonuçlarına katlanması gerekir diyorum. Siz bu durumda napardınız? Net şekilde gelmeyin, istemiyorum diyip eşinizin suratını mı çekerdiniz?

Araya eş sokulmuyor ben artık hiç bir konuda eşimi sokmuyorum

Şöyle ki hiç gelmeyin denilmez imkansız yani . Mesela oğlum 22 aylık arada çocuk var mecbur görüşülecek . Sadece sınır çizmek lazım uzun misafirlik vs olmasını engellemek lazım

Araya eş sokulmuyor ben artık hiç bir konuda eşimi sokmuyorum
Yanlış hatırlıyorsam düzelt.

Senindi de bir konun vardı, eşinle kayınvalidenin köy evine gitmiştin. Kayınvalidenin bebeğe karşı olan ve senin hoşuna gitmeyen davranışlarını eşine söylediğinde sana tepki veriyordu. Sen sert şekilde kayınvalidene söylesen kavga çıkıyordu.

Hatta sana öneri vermiştik, eşini araya sokma. Daha sakin ve tatlı dille direk kayınvalidene söyle diye

Cok iyi anladim ahahha. Gercekten de boyleleri var. Bana ugramaz ama bu ya. Ben nerdeysem yardimeli öteki tarafta olur. Mesela benim kaynana hep kizina özen gösterir. Benim annem de oğluna
hahaha aman boşver Kv ne kadar ilgilenirse o kadar söz Sahibi olduğunu zannediyorlar

Aynen öyle ve ben eşimi aradan çıkarttım burada yazılanların bana aşırı faydası oldu

Açıkcası benim eşim benden habersiz ailesini dışarı çıkarsa bana birde bağırsa olay çok büyürdü. Öncelikle 2 haftada 1 falan belki kabul ederdim istediği kadar ortalığı yıkabilir eşim ve ailesi kimseye hizmetçi olmaya gelmedim. Bana defol git diye bağırırsa bedelini ödetirim çok kinci biriyimdir. O şirret sus bu çirkef sus vallahi gerekirse hepsinden şirret ve çirkef olabilirim

Şöyle ki hiç gelmeyin denilmez imkansız yani . Mesela oğlum 22 aylık arada çocuk var mecbur görüşülecek . Sadece sınır çizmek lazım uzun misafirlik vs olmasını engellemek lazım
Kimse gelmesin demiyorum gelmenin sınır vardır 2 hafta 3 haftada bir gel birazda o çağırsın gelini yemek hazırlayıp

Kimse gelmesin demiyorum gelmenin sınır vardır 2 hafta 3 haftada bir gel birazda o çağırsın gelini yemek hazırlayıp
Evet bak bu doğru . Ama çocuğun uyku düzeni olayı var ya o sorun işte. Kv eline bir yemek alıp gelse

Konu sahibi nerede ya aşırı merak ettim akşam ne oldu

Çok haklısınız. Net!
Belli ki doldunuz doldunuz eşinize de o yüzden öyle bağırdınız. Keşke bu kadar dolmadan çnce eşinize münasip bir lisanla anlatsaydınız, her hafta aynı şey, yetişemiyorum, son dakika haber verilmez falan filan...
Siz ne yaptınız bilmem ama ben bu durumun üstüne ailesini dışarda yemeğe götürüp bir de bana defol diye bağıran adamı bu hareketine pişman ederdim. İçimde bastırmadığım çirkef bir yanım vardır.

Yok haklısınız tabiki. Genelde gittiğimizde biz de kesintisiz kalmıyoruz bi otele geçiyoruz yada kamp yapıyoruz rahatsız etmemek için ama ısrarla yeni evlendiniz para harcamayın gelin kalın diyor bir de muhabbetimiz de iyi onun da etkisi oluypr olabilir birlikte vakit geçirmeyi severiz memlekete geldiklerinde de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…