- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi asksizmevsim
-
Sordum cnm sağol dini boyutlara getiren onlardi zaten arkadaşlarıyla oyun oynamaya gidecekmiş o yüzden bazen annesinden gider ama söylerdi annemden kahveye gidecem diye :) bende neler düşündüm boş yere kızdım o kadar
Offf gercekten arastirmaniz cok hosmus.Evet konu oruç tutmak için zorlaması değil, konu annesine gidip konu sahibine başının çaresine bak demesi? Anlamak çok zor olmasa gerek, hadi diyelim başta öyle yazdı sonraki mesajlarda da gayet anlatmış konunun ne olduğunu ama illa bir yerlere çekilecek? Neden? Ne gerek var. Sizin çoçuğunuz, inançsız olsanız atıyorum imam Hatipe gitse ne yapacaksınız? Geçenlerde bir yerde yazmışsınız " eşim birden sakal bıraksa, dine tam girse asla kabul etmem" diye. Böyle bir şey vardı tam hatırlamıyorum, şimdi gelmiş konu sahibine baskı yapmayın diyorsunuz. E sizin yaptığınız ne oluyor, insanlar değişebilir değil mi?
Ben eşimin sigara içmesini istemediğim için gayette baskı yapabilirim ya da istemediğim bir tarza büründüğünde de! İnsan başını yastığa koyduğu eşine her şeyi diyebilecek cesareti de gösterebilmeli. Bunun adı baskı olmuyor, istek rica oluyor. Baskı olsaydı o adam yalan söylerdi oruç tutuyorum diye ya da başka yollara girerdi. !
Neyse gereksiz uzattım ne de olsa anlamayacaksınız.
Rica ederim alıntılamayın.
Ben baski kurmaya yanlis dedim yine diyorum.Hatirlatmak farkli bisey, ama konu sahibinin ilk cümlesinde israrlarima ragmen diye baslamis. Dogru mu bu sizce?
Evet cidden suclu biz olduk. Sanki biz sorduk orucu bilmemneyi.Ilk mesajda oruc vurgusu yapan sen , suclu olan biz. Sahi o kismi aciklamaya neden gerek duydun.
Dini açıdan yorum yapmak yasakmış bilseydim boylelerine cevap vermezdim insanın eşinin iyiliğini istemesi suç oldu nedense anlam veremedim bende bı an ben bile gaza geldim :) napiyorum diye halbuki ki bı kaç kez dedim sen tut yeterki ne istersen pisiririm beş çeşit yaparim hatta dedim bu zorlama değil benceEvet konu oruç tutmak için zorlaması değil, konu annesine gidip konu sahibine başının çaresine bak demesi? Anlamak çok zor olmasa gerek, hadi diyelim başta öyle yazdı sonraki mesajlarda da gayet anlatmış konunun ne olduğunu ama illa bir yerlere çekilecek? Neden? Ne gerek var. Sizin çoçuğunuz, inançsız olsanız atıyorum imam Hatipe gitse ne yapacaksınız? Geçenlerde bir yerde yazmışsınız " eşim birden sakal bıraksa, dine tam girse asla kabul etmem" diye. Böyle bir şey vardı tam hatırlamıyorum, şimdi gelmiş konu sahibine baskı yapmayın diyorsunuz. E sizin yaptığınız ne oluyor, insanlar değişebilir değil mi?
Ben eşimin sigara içmesini istemediğim için gayette baskı yapabilirim ya da istemediğim bir tarza büründüğünde de! İnsan başını yastığa koyduğu eşine her şeyi diyebilecek cesareti de gösterebilmeli. Bunun adı baskı olmuyor, istek rica oluyor. Baskı olsaydı o adam yalan söylerdi oruç tutuyorum diye ya da başka yollara girerdi. !
Neyse gereksiz uzattım ne de olsa anlamayacaksınız.
Rica ederim alıntılamayın.
Ben baski kurmaya yanlis dedim yine diyorum.
Bence de baski kurulmamali.
Ben konunun orasinda zaten degilim esas mevzu hamile esinin de yemegini dusunmesi bence.
Esinin tavri yanlış (soyleyis tarzi yanlis)baska yerde yemek yemesi degil.
bu eşinle senin arandaki bir mevzu.Dini açıdan yorum yapmak yasakmış bilseydim boylelerine cevap vermezdim insanın eşinin iyiliğini istemesi suç oldu nedense anlam veremedim bende bı an ben bile gaza geldim :) napiyorum diye halbuki ki bı kaç kez dedim sen tut yeterki ne istersen pisiririm beş çeşit yaparim hatta dedim bu zorlama değil bence
Sonradan ekleme yaparsanız görmemOfff gercekten arastirmaniz cok hosmus.
Bu arada insanlar degisemez,ben de aniden degisip bir psikopata donersem esim de beni istemesin. Adami ne olarak kabul edip evlendiysem aynen devamini beklerim elbette. Eski mesajlardan vurmaya calistiniz da olmadi maalesef.
boşver canım seni anlamayanlara kendini anlatmak için enerji harcama. ne güzel bir eş eşini düşünüyor dini vazifelerini yerine getirsin istiyor ne kötülük var bunda. rabbim herkeze dini tam maneviyatı düzgün insanlar nasip etsin.Eş benim eşim evlat benim evladım siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz sadece bir kaç kez tut demek zorlamaksa zorladim diyelim o zaman
eşim de fırıncı havalar sıcak da değil ama israrlarima rağmen oruç tutmuyor
Adam da kafa hakketen değişik.Israr ettim dediysem illa tutacaksın demedim sen tut ben tutmasam da gece kalkarım istediğin yemekleri yaparım iftara dedim sigaraya ddayanamiyomus gecesi tutacakmis bir yıl oruç tutmuş gibi oluyormuş neyin kafasiydaysa artık
mune cim aslında dine bağlayan diğer üyeler oldu. konu sahibi derdini anlattı millet nerelere çekti.Hanımlar lütfen sakin olun ve dini İçerikli yorumlar yazmayın, yasaktır.
Annesi yalnız mı? Sizi de alsaydı keşke ... eve geldiğinde yalnız çok sıkıldığınızı yemek yemek için onu beklediğinizi söyleyin. Ben de olsam kızardım, ben iş yerinde olurum mesaide olurum okey ama ben evdeyken tek başına gitmemeli yemeğe. Kayınvalide anaysa beni de çağırmalı.Kızlar hamileyim bunun dolayısıyla oruç tutmuyorum eşim de fırıncı havalar sıcak da değil ama israrlarima rağmen oruç tutmuyor her neyse biraz önce aradı annesinde yemek yiyecekmiş ne yediginin önemi yok büyük ihtimalle eşim yapacak yemeği emin değilim ama sen ye ben annemde yiyeceğim ne demek ben neyim burda nasıl tepki vermeliyim akşam gelince zaten suratimdan anlar ama çok sinirlendim ben annemde yiyeceğim sen yemeği kendine göre yap konuşursam ağır konusucam neyse ya sabır
+100000Of ne uzattınız ya, dini konuya giren kız değil sizsiniz, tuttunuz konuyu dinde zorlamaya, oruç tutmaya tutmamaya getirdiniz, sizene ya? İstediğini zorlar istemediğini zorlamaz bizi niye bu ilgilendiriyor? Koca onun, hayat onun!
Kadının derdi farklı, biraz ordan yorum yapsanız? İlla kapatılacak konu!
Neyse akşamı bekleme, ara eşine sor neden beni çağırmadın bir sorun mu var falan de. Kendini yiyip bitirme, hamilesin bebeğe yazık, üzülmesin.
mune cim aslında dine bağlayan diğer üyeler oldu. konu sahibi derdini anlattı millet nerelere çekti.
Okudum yorumları, elbirliğiyle diyelim zira oruç, namaz vb belirtilen konular dini yorumlara sebebiyet veriyor.mune cim aslında dine bağlayan diğer üyeler oldu. konu sahibi derdini anlattı millet nerelere çekti.
bir anım geldi aklıma. önceki evliliğimde kayınvalide oğlunu arayıp pazar kahvaltıya çağırmış. Pazar sabah aradı çay oldu bekliyorum diye bende hazırlanıyoruz geliriz birazdan dedim, bana iyide ben oğlumu çağırdım seni değilki demişti. Ama hiç dert etmedim herkesin sizin gibi düşünmesini beklemeyin. Hem onlarında yalnız kalıp sohbet etmeye ihtiyacı var. bu bence bir dert değil. Akşam eşiniz gelince de hiç böyle bir olay olmamış gibi davranırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?