Aldatan imam nikahlı eş hakkında

Resmi nikah tam da boyle durumlar için var ... Gorumceniz hiç bir hak iddia edemez dava acamaz çünkü yasalar karşısında diğer kadından hiç bir farkı yok. Sadece ortak çocuklarıyla ilgili dava olabilir. Düğün yapmaya vakit bulup resmi nikaha nasıl vakit olmaz akıl alacak bir durum değil ..

bildigim kadariyla artik imam nikahli olmanin da bazi haklari var. arastirin lutfen.

Arkadaşlar gerekeni söylemişte benim dikkatimi şey çekti. Geçen aralıkta evleniyor ve bebek 8 aylık nasil oluyo o zaman görümcenle adam hamile diye düğün yaptı sadece sevdiği için değil bu süreç 2 yıllık bir süreç nerdeyse.

Çocugu alamaz
sızde dava açamazsınız.Neden ımam nıkahlıyla yasamalarına musade ettı aıle?

En az 17 aydır adam resmi nikah yapmamış, görümcenizde bunu kabul etmiş. Tazminat davası açarken ne diyebilirsiniz ki? Hele kadına açmak için talepte bulunmanız çok çok komik. Aldatıyor dediğiniz kadın adamın karısı belkide. Yada onada vardır bi imam nikahı, oda hamiledir.

Çocuğuna baksın, büyütsün. Uğraşmasın bence.

Düğüne vakit oluyor ama nikaha iş güçten vakit olmuyor. Nasıl oluyor bu iş ben anlamıyorum. Resmi nikahın ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır umarım. Çocuk şu an kimin üzerinde? Yani belki kimliği bile yok çocuğun. Sadece erkeğin aldatması gerekmez. Allah korusun görümcenizin eşinin başına bir iş de gelebilirdi, veya bebek hastalanabilirdi. Nasıl evli olduklarını, bu çocuğun annesi olduğunu kanıtlayacaktı? Görümceniz hiçbir hak iddia edemez üzgünüm.

Arada resmiyet yokken adam çocuğu nasıl alsın ki... Sevgilinden çocuk yapmışsın misali kadın alır çocuğunu gider yani, sevgili ayrılması gibi. Resmiyet yok çünkü. Görümce hanımın davalık hakkı falan yok. Onlar resmi nikahla alınan haklar çünkü.

Dikkatimi çekti. Düğün yapmaya vakit bulup, şu zamana kadar 5 dakikalık nikaha fırsat bulamamaları da çok komik, kusura bakmayın.

Ben de buna takılmıştım. Matematik isyan etti beynimde!

Yani bu durumda evlilik dışı çocuk yapmış oluyorlar ne gerek vardı ki imam nikahına falan. Ne uğraşmışlar düğün vs.

Kişisel pek bir hak iddia edemez ama çocuk için hakları mevcut onu da avukata sorma uygun olacaktır diye düşünüyorum.

iki sevgili beraber yaşasa auuuvvv ama bi hocanın önünde evet deseler çocuk bile yapabiliyorlar ve buna bütün aile de inanıyor he mi? jsksjsksjs imam nikahı nasıl oluyor bu arada bilmiyorum hocaya mı imza atılıyor? sallamış olabilirim baya. off turnusol gibi konu ya yine.

buna dikkat etmemişim. ailenin nasıl ve neden göz yumduğu belli oldu.

konuştuğu kadına ve eşine dava falan açamaz. adam da çocuğu alamaz. 8 aylık çocuk annenin yanında kalır

Ülkemizde dini nikah ile resmi nikah aynı anda kıyma kuralı gelmedigi sürece
Daha çok kadın magdur olur imam nikahını kullanan aile ve erkegin yüzünden.
Siz avukat ile görüşün dügün kayıtları fotograflar çocugun çıkmış ise kimligi boşanma için olmasada resmi nikah kıyılmadıgı için ceza uygulayabilir

Resmî nikahsız kıyılan imam nikahı suçtur evlilik cüzdanını ister kıyan kişi bir de ne alaka işle güçle kaç zaman geçmiş tamamen bunun arkasında mal kaçırma ve kadını kullanma var bu dini nikahına kim izin verdiyse kim kıydıysa suç işlemiştir.

Hiç yeşilçam filminde de mi görmedin kız

Hanımlar bir sakin! Resmi nikahsız birliktelik evet yanlış. Ama konu sahibinin görümcesinin bazı hakları var.

Anladığım kadarıyla baba çocuğu tanımış. Bu durumda çocuk için nafaka talep edebilirsiniz. Tanımadıysa öncelikle babalık davası açmanız gerekmektedir.

Bu konuda farklı Yargıtay görüşleri mevcut olsa da son yıllarda nikahsız eş için manevi tazminata hükmedilebiliyor. Resmi nikah konusunda oyaladığını, daha sonra aldatarak kişilik haklarını ihlal ettiğini, sosyal çöküntüye uğrattığını belirterek manevi tazminat talep edebilirsiniz. Bu durumda resmi nikâhlı olmayan eş ortak hayatın kurulduğunu, geçerli bir evlilik birliğinden beklenen aile ortamının sağlandığını ispatlamakla mükelleftir.

Ayrıca hakim tazminat miktarını tayin ederken taraflar arası ilişkiye, sosyal ve ekonomik durumlarına bakacaktır.

Maalesef diğer kadına resmi nikahla evli olsanız da artık tazminat davası açamıyorsunuz. Yeni Yargıtay kararları sadakat yükümlülüğünün sadece eşte olduğunu, bu nedenle diğer kadının tazminat sorumluluğu olamayacağını benimsedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…