Aldatan imam nikahlı eş hakkında

Daha önce bir haberde okumuştum. imam nikahıyla evli olan kadın boşanıyordu eşinden nafaka almak için dava açmıştı. Evli olduğuna dair şahit getirmişti ve Hakim nafakayı baglatmisti. Istisna ama olmuştu Erzurum da.

Başka bir kadınla görüşmüş dediğiniz kadın adamın belki de resmi nikahlı eşidir.

Düğün yapmak nikah yapmaktan cok daha zahmetli ve uzun süren bir iş. Düğüne vakit bulup nikaha bulamamaları ayrı tuhaf.

E kadının hamileliği ve 8 aylık bebeğini hesaplayınca enaz 17 ay gibi bir süre çıkıyor ortaya. Siz geçen Aralık’ta evlendi demişsiniz demekki hamileyken evlendi.

Amacım kınamak değil kesinlikle. Herkesin kendi hayatı ve kendi tercihleri sonuçta. Ama allah aşkına bir kişi de çıkıp resmi nikah kıymadan vermeyiz kızı demedi mi? Evlenirken hukuk yok sayılmış simdi hukuktan medet umuluyor. Onlar hukuken es bile degil ki dava falan açamazsanız bence. En fazla cocugu babasına vermezler bebeği annede kalır, nafaka alabilir. Ama bu kadar çakal adam kendini işsiz de gosterir üstüne olan seyleri de başkasına gecirir size maddi olarak bir sey vermemek icin.

Resmi nikahı yok, şu an devlette ve kanunda sadece çocuğun annesi konumunda. Adama karşı açacağı davalar bu birlikteliği kapsamaz. Ancak hakaret davası açabilir varsa eğer.. dava açmak isteyen insan resmi nikah yapmak ZORUNDA. Yani bu yargılamak değil olanı söylüyoruz. Ayrıca dini nikah dediğiniz olay, resmi nikah öncesinde evliliği belirtmek için kullanılan “resmi” bir yol gibi bir şeydi. Ama güncel olanı çıktı, dolayısıyla hukuk önünde tüm haklar resmi nikahla elde ediliyorken dini nikah resmi olana eklemlenen bir “dini” boyut olduğu için büyük ihtimalle şu durumda geçerli bile değil. (Bu nedenle bir dönem tek başına dini nikah yasak demişlerdi) Neden?? Çünkü önemli olan niyet derler, niyeti temiz olan resmi nikah yapmalıdır. Bu adamın kadını gerektiğinde saf dışı bırakabilmek gibi bir niyeti olduğu apaçık olduğundan bu ihtimalden bahsediyorum. Bunları neden söyledim? Olası bir dava açılsa hakim de soracak bunları, burada söylenenlerden daha beterlerini de söyleyecek o yüzden. Kısacası madem nikah konusunda kaderine razı geldi, çocuk konusunda da gelecek..

“İmam nikahı” diye bir şey bile yok. Dini nikah var. Bu da iki müslüman şahit önünde eşlerin birbirlerine “nikahlı” olma sözü vermesini içeriyor. Ortamda hoca bulunması farz bile değil. Erkek ve kadın evliliklerinde dini gerekliliklere uyacaklarına dair bir anlamda söz verip seni nikahladım diyor. Erkek de kadına mihir olarak bir şeyler vaat ediyor falan. Tabii birkaç dua okunması da gerekiyor. Bu kadar. Yani kadının haklarını görünmez bir imzayla yalnızca Tanrı huzurunda garanti altına alan bir şey. Ama günümüzde kesinlikle yeterli bir şey değil. Sırf vicdanen yapılan bir şey haline gelmiş durumda. Resmi nikah olmadan hiçbir anlamı yok denilebilir. Tabii bu nokta tartışmalı, o yüzden kesin hükmü ben veremem.

Resmi nikah olmadan çocuğun söz hakkı annededir. Resmi nikahta da çocuk kendi karar verecek yaşa gelene kadar eğer annenin yüz kızartıcı bir durumu yoksa annede kalır. Siz hiçbir dava hak iddia edemezsiniz ne yazıkki. Çünkü eşi değil.

cahilliğin bedeli bazen ağır olabiliyor flörtle imam nikahlı arasında zerre fark yok dava mava açılmaz o adama çocuğu da adam alamaz

Adam kadına karşı bi dava açamaz, ama çocuk nüfusuna kayıtlı ise velayet davası açabilir. Çocuk küçük olduğu için muhtemelen annede kalır. Tazminat davası açamazsınız, eşlerin birbirine sadakat yükümlülüğü vardır o yüzden aldatan eşten tazminat alabilirler, ama arada resmi nikah olmadığı için adamın bi yükümlülüğü yok resmen. O yüzden dava açamazsınız.

Peki ya diğer kadın da bi şekilde nikahlıysa da görümceyi üstüne getirdiyse o kadın da mahkeme yolunu tutma hakkına sahip olmaz mı yani??

Her şeye vakit var iki dakikalık resmî nikaha yok kadın yanlış aile tümden yanlış hiç kimse çıkıp ne oluyo demedi mi? Şimdi dövünmek boşa derim geçmiş olsun bi dahakine vaktini verimli kullanmayı öğrenmiştir olan çocuğa olmuş bahtı açık olsun.

iş yoğunluğu derken? devlet başkanı falan mı?bu bahaneyi sunup da nikahı erteleyen adamdan çocuk yapmak da ayrı bir tuhaf.o telefondaki öteki kadın da adamın"karısı" belki ne malum.evli falan değiller sonuçta.neyse çocuğu almak falan yok öyle bir dünya.manevi tazminat davası da açabilirsiniz adama ama kadına bilmiyorum

Keske telefon karistirmayi akil etmeden once resmi nikah kiymayi akil etseydiniz ...

Çocuğun kimliği var mı çocuğı tanıyıp üstüne aldı mı? Eğer bunun için de oyalıyorsa yani babası olarak görünmüyorsa babalık davası açabilirsiniz dna testi yapılıp mahkeme kararıyla çocuk babası tarafından tanınır iştirak nafakası alabilirsiniz çocuğun babası olduktan sonra ama bu iştirak nafakası sadece çocuk için hesaplanır. Resmi nikah olmadığı için yoksulluk nafakası alamazsınız. Fakat yargıtayın değişik kararları mevcut yine de şansınızı deneyebilirsiniz kişilik haklarına saldırı adı altında manevi tazminat davası açabilirsiniz. Üçüncü kişiye değinmiyorum bile çünkü resmi nikahlı eş aldatsa bile üçüncü kişiye dava açılmıyor.

Resmî nikahı Yok demiş siniz çocuk kimin üzerin de baba adı ne yazıyor hukuken evli olmadığı için hiç birşey açamaz sınıf hangi devirde yaşıyoruz ya imam nikahıyla evlen birde çocuk yap şimdi bana allah katında doğru olan bu diyecekler okacaktık tabi ki doğrusu bu ama kanunen hakkınız olmasını istiyorsanız resmî nikah olmak sorunda görümceniz sogık su içsin adam gider bir başkası ild evlenir sizde izler siniz ailecek

Hiç bi dava açamaz maalesef diye düşünüyorum. Görümceniz, ben eşimden şikayetçiyim dese adam demez mi o benim eşim değil belge getirsin. İşte resmi nikah kıymanın önemi. Eşi diyor ama eşi değil hiç bişeyi değil hatta. Yıl 2018 olmuş ya ne demek işinden gücünden fırsat bulamıyo ben şok. E çocuk yapmaya nasıl vakti vardı demezler mi adama

Maddi olmasa da aldattığı için kişilik hakkına hakaret etti diye dava istiyoruz.. mümkün değil mi? Ya da resmi nikah diye diye oyaladigi için
Geçen gün böyle bir olay haberlerde çıktı. Resmi nikah yok kimse kimseye tecavüz etmemiş istemiş çocuk yapmış diye dava düştü. Yani dava açamaz diğer kadına zaten hiçbirşey yapamaz. Ama çocuğu alırmı bilmem. Çalışmıyor kazancı yoksa alabilir sanki. Çünkü mahkemeler şartlar ne olursa olsun önceliği çocuğun iyi yetişeceği yere veriyor.

8 aylık hamiledir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…