- 15 Mart 2017
- 931
- 1.435
- 113
- Konu Sahibi Kalimeeero
-
“İmam nikahı” diye bir şey bile yok. Dini nikah var. Bu da iki müslüman şahit önünde eşlerin birbirlerine “nikahlı” olma sözü vermesini içeriyor. Ortamda hoca bulunması farz bile değil. Erkek ve kadın evliliklerinde dini gerekliliklere uyacaklarına dair bir anlamda söz verip seni nikahladım diyor. Erkek de kadına mihir olarak bir şeyler vaat ediyor falan. Tabii birkaç dua okunması da gerekiyor. Bu kadar. Yani kadının haklarını görünmez bir imzayla yalnızca Tanrı huzurunda garanti altına alan bir şey. Ama günümüzde kesinlikle yeterli bir şey değil. Sırf vicdanen yapılan bir şey haline gelmiş durumda. Resmi nikah olmadan hiçbir anlamı yok denilebilir. Tabii bu nokta tartışmalı, o yüzden kesin hükmü ben veremem.iki sevgili beraber yaşasa auuuvvv ama bi hocanın önünde evet deseler çocuk bile yapabiliyorlar ve buna bütün aile de inanıyor he mi? jsksjsksjs imam nikahı nasıl oluyor bu arada bilmiyorum hocaya mı imza atılıyor? sallamış olabilirim baya. off turnusol gibi konu ya yine.
Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.[/QUOTE
Nasil is guc ki bu resmi nikah dediginiz sey 200 liraya patliyor buna zaman para yok ama cocuga var.Adam cocugu alamaz gorumcede adamdan 5 kurus alamaz
Keske telefon karistirmayi akil etmeden once resmi nikah kiymayi akil etseydiniz ...Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Ya he he nasıl ispatlayacak sınız İmsk nikahla olduğunuzu hocanın verdiği kağıdımı verecek Sinizbildigim kadariyla artik imam nikahli olmanin da bazi haklari var. arastirin lutfen.
Geçen gün böyle bir olay haberlerde çıktı. Resmi nikah yok kimse kimseye tecavüz etmemiş istemiş çocuk yapmış diye dava düştü. Yani dava açamaz diğer kadına zaten hiçbirşey yapamaz. Ama çocuğu alırmı bilmem. Çalışmıyor kazancı yoksa alabilir sanki. Çünkü mahkemeler şartlar ne olursa olsun önceliği çocuğun iyi yetişeceği yere veriyor.Maddi olmasa da aldattığı için kişilik hakkına hakaret etti diye dava istiyoruz.. mümkün değil mi? Ya da resmi nikah diye diye oyaladigi için
8 aylık hamiledir belkiArkadaşlar gerekeni söylemişte benim dikkatimi şey çekti. Geçen aralıkta evleniyor ve bebek 8 aylık nasil oluyo o zaman görümcenle adam hamile diye düğün yaptı sadece sevdiği için değil bu süreç 2 yıllık bir süreç nerdeyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?