aldatıldığım halde neden ayrılmadım....

valla aynen dediklerinize katılıyorum ben de aynı şeyi yapardım.Sabredin oturun eviniz de hiçbir yer eviniz deki kadar sakin ve huzur verici değil.Evlatlarınla vaktini geçir büyüt onları sonra yoluna bakarsın.Allah yardımcın olsun.Bırakıp gitsen sorunlar bitecek mi?bitmeyecek ve daha da zor olucak.Çocuklarına ilgili babaysa bırak biraz daha büyüsünler evde çatışma ve kavga yok ise sen de nasıl birikim yapar ve nasıl daha az enkazla bu işten kurtulurum planları yap ve asla duayı elden bırakma .Allah eşini doğru yola yöneltsin.Ortalık iyice bozulmuş gerçekten

yüzüne nefretle baksın,yatıp uyumasın ya da sırtını dönüp yatsın zor mu? tenine dokundurtmasın çocuklar olunca herşey farklı oluyor.Kavga ses gürültü yoksa bence idare edip ,sonra çocukları için ayrılır

Bu kadinin cinsel birliktelik yasayacagini zannetmiyorum.. eger tek dusuncesi cocuklar ve ev arabaysa

Benim merak ettiğim kocanız size karşı nasıl?
Ezik mi,mağrur mu,nasıl davranıyo,kendini parçaladı mı sizin için,nedir yani?

Bir diğeri de af buyurun özel hayatınız var mı?
Aynı evin içinde sadece anne baba rolünde misiniz yoksa karı kocalık var mı?

Boşanmak benim için en son,en zor,en kötü ihtimaldir bu hayatta.
Ama ihanet için de boşanılmayacaksa ne için boşanılır?
Bir de şiddet işte...Bu ikisi en önemli iki nokta değil midir?

Siz tercihinizi yapmışsınız.
Bana göre yanlış,size göre doğru.
Bana göre güçsüzlük,size göre güçlü kadınlık.
Yaptığınız tercih sizi bağlar,bir de çocuklarınızı.
Bu tercih sonucunda GERÇEKTEN mutlu olsaydınız belki örnek teşkil ederdiniz.
Ama ne yazıkki bu seçimi yapan kimse gerçek mutlu olamıyor.
Hep bir şüphe,paranoya,pişmanlık,başa kakma ve sonu yine hüsran.
Siz de ne yazıkki mutlu değilsiniz.Konu açmazdınız öyle olmasa...

Kendi adıma konuşuyorum bir gün aldatılırsam 5 çocuğumda olsa detayları hiç düşünmeden o adamı boşarım.

Aldatılmak ve şiddet tahammül edilemez benim gözümde.

Hergün yüzüne nefretle bakacağı bir insanla çocuklar için aynı evde bulunsun diyorsunuz.Çocuklar her şeyi hisseder hanımefendi,bunu ne kendine ne de çocuklara yapmasın madem ayrılacak 5 dk durmasın,sineye çektim böyle kabul ettim diyorsa da üstte yazdıklarımı tekrar okusun ve yazdıklarıma dikkat etsin

bir de böyle affettim yuvamı kurtardım, kocamı elin ...larına kaptırmadım diyen kadınların çoğu, 20-25 yıllık evlilikten sonra terkedilip yapayalnız bırakılıyorlar.
gençlik elden gidiyor,
adam kart zampara, parayı bulmuş oluyor, genç bir kadının peşine takılıp gidiyor.
en yakınım dayım yaptı bunu yahu, yengem "kocamın yemeğine sinek düştü, çıkardım" diye böbürlene böbürlene anlatıyordu.
ne oldu, 50 yaşında boşandı gitti, benden küçük bir kadınla evlendi dayım, çocuklar bile annelerini suçladılar, bunca zaman hem sen kahrını çektin hem bize çektirdin diye.
eh işte arada, parayı bulamayan, ya da sağlığını erkenden kaybedenler de karım bana baksın diye evliliğine devam ediyor.

Peki eşleri ölen iki üç çocuklu kadınlar ne yapıyor ...?

"Çoçuklarım toparlanıncayadek kullanıcam bende bu adamı onu yok sayarak idare edicem sonra çok iyi hazırlanıp donuna kadar alıp basacağım tekmeyi " demenizi felan anlarım ama öbür türlüsü yeminle kendinize yapacağınız büyük bi işkence .Kendinize küseceksiniz ve hayata..

Yaşam çok değerli bi hediye yazık etmeyin .

Basbaya zayıflık örneğisiniz üzgünüm. Çocukların sorumluluğunu tek başına alma ihtimalinden korktuğunuz için, kocanızın siz yokken mutlu olma ihtimalinden korktuğunuz için ayrılamamışsınız. Gurura noldu? Özgüvene noldu? Sizin gibi yapmasın artık kadınlar.

gerçekten bunun normal olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kadının parası mesleği var. Nafaka alır. Ev araba hepsi bölünür bu işin davası hukuğu var. Gayet de daha güzel Yaşar

Olay sadece çiftler arasında aşk, tutku, cinsellik vs. değil ki. Tamam çocuklar için birarada, ama o çocuklar anne baba arasında bir sevgi, uyum, hoş sohbet, karşılıklı içilen bir kahve, beraber oynanan bir oyun bir etkinlik göremeyecek ki.
Çocuk sevgi ile büyürse gerçekten bir birey olur. Zaman içinde aklı ve mantığı geliştikçe o sevgi kıtlığını farkedecek hırçınlaşacak, içine atacak vs. Kendimden bile çok örnek verebilirim hatta..

Hadi bir anne çocukları için kendinden fedakarlık ediyor onu bir nebze anlarım ben de anneyim. Ama çocuklar sevgisizliği anlar. Yani çocuğum babasını her gün görsün kenarda dursun ama yine yanında olsun demek ne derece doğru tartışılır?

Hiç bir şey olmamış gibi affedip hayatına devam eden çiftleri anlayabilirim ama bu şekli pek aklım almaz benim..

En azından çocuk adını koyar. Annem babam ayrı der. Böyle adı bile ykk bi Aradalar sevgi saygı Yok. GURUR Yok

Valla benim anneannem 1970 te 5 çocukla köy yerinde dul kalmış kadın, terzilik vs çocuklarına bakmış. o tek başına 5 çocuk yetiştirdiyse o devirde .... bi ateşlenmeye adama gerek yok zannımca. Ayrıca aldatan kişi o, suçlu olan o. Kanunda yazıyor evlilik eşlerin birbirine sadakatini gerektirir diye. Burada atıp tutmak kolay tabii ama yalnız olmakta ölüm değil

Şimdiki çocuklar bir harika. Arkadaşım ayrıldı oğlu o zaman 7. sınıfa gidiyordu. Karşısına alıp konuştu ve çocuk, anlaşamıyorsanız tabiki ayrılın. Benim annem babam değişmiyor ki diye cevap vermişti.
Boşandıktan sonra çocuğun hem dersleri düzeldi hemde sosyal hayatı.
Etrafımda çok boşanmış aile ve çocukları var. Hiç bir travma görmedim ben.
Çocuğum için katlanıyorum diyenler bence çocukları bahane ediyorlar.
Kaldı ki, konu sahibi çocuklarından ziyade, kendi sıkıntı çekerken eşinin keyif yapmasını istemediğinden boşanmamış.

En azından çocuk adını koyar. Annem babam ayrı der. Böyle adı bile ykk bi Aradalar sevgi saygı Yok. GURUR Yok

Tabi ki.
Tahammül yok nefret var. Bağırış çağırış yok ama derin bir sessizlik var. Uyum yok gerginlik var..

Yani kısacası yuva yok sadece ev var..

Boşanma, ayrılma-ayrılmama... Kararı size ait şeyler, nitekim eş sizin, ilişki sizin, hayat sizin.

Bir birlikteliğin, temel ayakları var bilirsiniz; sevgi-saygı-güven filan.
Dünyaya geldiğimizde aradığımız ilk şey ise ne sevgi ne saygı; sevmek, bilmek, saymak için önce "Güven"..

Güvensiz, sadakatsiz bir ortamda kalınır mı? Kalınabilir, şöyle ki, bu güvensizliği tamir için, güveni zedeleyen taraf tüm samimiyetiyle çabalıyordur, bu pişmanlığı ve çabayı görür üzerine düşünür, şans verebilirsiniz. Ancak konuda gördüğüm; sizi suçlayan umursamayan biri anlattığınıza göre. Bu adam, size hakaret gibi bir şey zaten yanınızdaki varlığıyla.

Çocuğum için diyebilirsiniz, onların alıştığı bir düzeni değiştirmek istemeyebilirsiniz hadi onu da anladım.
Ama kendinizi hafiflettiğinizi hiç sanmıyorum şu halde. Sadece kandırıyor, zannetmeyi seçiyorsunuz. Çocuklar bunu fark eder, bilginiz olsun. Güvensizliğin gerilimini sezmeyen insan görmedim ben daha. O ayağı tek başınıza nasıl götürür dirersiniz bilemem... Sizin seçiminiz.

Doğruluğu tartışılır.

Bizi anlamadı ya ben ona yanıyorum

Konu sahibinin gerçekten sadece çocuklarını düşündüğünü sanmıyorum. Düşünseydi çok yönlü düşünmesi gerekirdi. Ki bahsettiğimiz şeyler bir insan şekillendirirken en ağır basan kısımlardır.
Konu sahibi en çok eşi özgür kalmasın diye dert ediyor. Ki kendisi de bahsetmiş zaten..
Umarım geç olmadan anlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…