- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
dayıma sordum şimdi whatsap tan haklısınız öyleymiş.Dava süresince sadakat yükümlülüğü devam ediyor. Hatta karşı tarafın sevgilisi olduğunu ispat edebilirseniz ekstradan dava açabiliyorsunuz. Sonra o dava boşanma davası ile birleşiyor.
Tazminat isteyebiliyorsunuz.
Boşanma aşamasındayım. Avukatım söyledi.
Dayına artık danışmanlık ücreti vermek gerek. Geçen konuda da çok yardımcı olmuştudayıma sordum şimdi whatsap tan haklısınız öyleymiş.
adam artık evde bürosunu kapattı geçen yıl .yılda bir kaç dava alıyor gene ama çoğunlukla boşşş.işe yarıyor işte adam daha ne istiyorsunuz bedavaa avukatttDayına artık danışmanlık ücreti vermek gerek. Geçen konuda da çok yardımcı olmuştu
Bence biraz “seçilen kadın” gibi hissetme isteği de var bazılarında.Turkiye'de kiz cocuklari dogduklari ailede de cok deger gormeyebiliyorlar, o yuzden ilgi, sevgi beklentileri de cok yuksek olmayabiliyor.
dayıma sordum şimdi whatsap tan haklısınız öyleymiş.
Sizin bu saldırgan tavrınızın nedeni nedir? Bir konuda fikir alışverişi yapmak "bulaşmak" mı size göre? Eğer öyleyse evliliğin nasıl biteceği konusundaki fikirlerinizi de saçma bulmama şaşırmadım. Ne bir saygısızlık ettim, ne bir terbiyesizlik. Sadece fikriniz bana yanlış geldi ve kendi fikrimi söyledim. Bu konuda bir yasak mı var?
"Benim için" yazmışsınız, sizin için öyle olabilir, ama toplumun genelinde de, hukukta da bu yapılan ahlaka sığmaz. Herkes için toparlanıp gitmek demek "bu evlilik bitti" demek anlamına gelmiyor. Kimi için kafa dinlemek, uzaklaşmak anlamına gelebildiği gibi, kimi için de evliliğin tamamen bitişi anlamına gelir.
Sevgililikle evliliği ayırabilmemiz için var hukuk, tek bir mesajla, tek bir ayrılık konuşmasıyla ya da tek bir dakikada bitiremiyoruz evlilikleri. Dolayısıyla kadının evden gitmesiyle eve kadın "atılması" yanlıştır.
Size de iyi geceler.
Hem "iyi geceler" diye konuşmayı kendi açınızdan sonlandırdığınızı belirtiyorsunuz, hem de yeniden alıntılayıp üzerine bir de "beni alıntılamayın" diyorsunuz. Oysa anlamadığınız şu, ben size kötü hiçbir şey söylemedim, söylemiyorum, söylemem. Neden böyle davrandığınızı da anlayamıyorum.Bir anda başkasına yazılan mesajı alıntılayıp olayı tartışmaya çeviren sizsiniz ama saldırgan olan ben miyim? Hala daha ısrarla bu tavrınıza devam ediyorsunuz. Ben sizinle fikir alış-verişi yapmak istemiyorum, farklı düşünüyoruz ve orta noktada buluşamayacağız belli. Benim için demişim kendime göre bir görüş belirtmişim sizin cevabınız, toplumun geneli, ahlak, hukuk. Tamam bütün dünyaya göre başka türlü olsun bana benim için başka. Neyi uzatıyorsunuz hala? Hukuken neyin ne olduğunu biliyorum 3 kere yazdım. Dahası tek bir cümleyi alıp nerden nerelere taşıdınız. Gerçekten daha fazla uzatmak istemiyorum lütfen artık beni alıntılayıp durmayın.
Hem "iyi geceler" diye konuşmayı kendi açınızdan sonlandırdığınızı belirtiyorsunuz, hem de yeniden alıntılayıp üzerine bir de "beni alıntılamayın" diyorsunuz. Oysa anlamadığınız şu, ben size kötü hiçbir şey söylemedim, söylemiyorum, söylemem. Neden böyle davrandığınızı da anlayamıyorum.
"Polemik çıkarmaya çalıştığımı" söylediniz ancak "toplum, hukuk, ahlak" nezdinde tamamen haklı olan, haklı bir üzüntü taşıyan insana gelip can yakıcı şeyler yazdınız. Burayı hınç alma merkezi gibi kullanmışsınız. Kusura bakmayın. Hem fikriniz, hem tavrınız yanlış.
Siz site kuralları dahilinde beni dilediğiniz kadar alıntılayabilirsiniz.
Siz evi terk edip gitmişsiniz. Resmi olarak evliliğiniz devam etse de fiili olarak bitmiş. Hakkınızda hayırlısı olsun, umarım bundan sonra iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Kadına resmen gaslighting yapıyorsunuz, herkesin üzüleceği ve hatta kanun karşısında tazminat alabileceği bir konuda "e ama evi terk etmişsiniz" diyorsunuz. Sanki üzülmemesi gerekiyor, bunu göze almış gibi yorum yapıyorsunuz. Zaten herkesin her konusunda yapıyorsunuz benzer şeyleri, insanlara sert tepkiler vererek onları sarsmaya mı çalışıyorsunuz, nedir bilemiyorum. Kadın gayet normal şekilde derdini anlatırken "ablacım" yazdı diye üslubunuzu iyice sertleştiriyorsunuz, sanki ilk mesajınız çok normalmiş gibi. Ama size "yok öyle değil, böyle" deyince POLEMİK!!! diyorsunuz. İstiyorsunuz ki herkesin her konusuna doğru ya da yanlış dahiyane düşüncelerinizi en sert üslupla, en rahatsız edici şekilde yazın, ama herkes size "vaaay güçlü kadın (alkış alkış alkış alkış)" desin. Yok. Olmaz.Ben iyi geceler yazarak konuşmayı kendi açımdan bitirme çabası verdim sizin bana cevabınız da kendinizi açıklamanız ve benim açımdan da bu konuşma bitti şeklinde sonlansaydı hakkınızda başka düşünürdüm ama ısrarla hala devam ettirdiğiniz için bu saçma tartışmayı evet ben artık eminim ki sizin amacınız polemik çıkartmak. Tamam karşılıklı sabaha kadar böyle alıntılayıp duralım birbirimizi, sonrasında polemikten banlanalım. Belli ki istediğiniz bu sizin tamam istediğiniz olsun. Tekrar kendi mesajımı ekliyorum bu sefer okuduğunuzu algılayabilirsiniz umarım
Bu mesaj mı can yakıyor? Mesajda diyorum ki zaten ayrılmak maksatlı evden gitmişsiniz, kafada bitmiş olması lazım yani bu uğurda bir adım atılmış. Gerisi de iyi bir temenni zaten. Nasıl bir hınç çıkartmış olabilirim gerçekten anlamadım? Dahası konu sahibiyle bir alıp veremediğim yok, geçmişten gelen bir davam yok. Bildiğim kadarıyla hiç aldatılmadım hayatımla ilgili bir hıncım da yok yani. Nasıl bir senaryo yazdınız neyin hıncını çıkartıyorum? Bu konuyu bu kadar neden sahiplendiniz onu da anlamadım. Konu sahibinin avukatlığına soyunmanız çok gereksiz. Tavrınızda itici bulduğum nokta şu ki öğretmen edasıyla bana ders vermeye çalışıyorsunuz. Kendime göre diye belirttiğim bir yorumu eleştirmeniz bana göre hem saygısızlık hem komik. Kendi fikrim bu tartışınca değişmeyecek o yüzden tartışmak istemediğimi yazdım çok kez. İki kişilik bir konuşmaya da dışarıdan bir insanın istemediğimi kerelerce yazdığım halde dahil olması gerçekten hoş durmuyor.
Kadına resmen gaslighting yapıyorsunuz, herkesin üzüleceği ve hatta kanun karşısında tazminat alabileceği bir konuda "e ama evi terk etmişsiniz" diyorsunuz. Sanki üzülmemesi gerekiyor, bunu göze almış gibi yorum yapıyorsunuz. Zaten herkesin her konusunda yapıyorsunuz benzer şeyleri, insanlara sert tepkiler vererek onları sarsmaya mı çalışıyorsunuz, nedir bilemiyorum. Kadın gayet normal şekilde derdini anlatırken "ablacım" yazdı diye üslubunuzu iyice sertleştiriyorsunuz, sanki ilk mesajınız çok normalmiş gibi. Ama size "yok öyle değil, böyle" deyince POLEMİK!!! diyorsunuz. İstiyorsunuz ki herkesin her konusuna doğru ya da yanlış dahiyane düşüncelerinizi en sert üslupla, en rahatsız edici şekilde yazın, ama herkes size "vaaay güçlü kadın (alkış alkış alkış alkış)" desin. Yok. Olmaz.
Banlanmak benim için sorun değil, banlanmayı hak edeceğim bir şey de yazmadım, fikirlerimi paylaştım ama siz "BANA BULAŞIYORSUN" dediniz (aynı istediğinizi yazıp, size normal bir şekilde farklı bir bakış açısı sunulduğunda sinirlenmeniz gibi). Bir saygısızlık ya da terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum, forumlar da farklı bakış açılarını sunmak için vardır.
Fikrimi belirtmemi "saygısızlık ve komik" olarak değerlendirmişsiniz, herkesin konusunda yukarıda açıkladığım şeyleri yapmanız bana göre saygısızlık ve komik. Aslında bunu epey de üzücü buluyorum.
Konu sahibinin avukatlığına soyunmadım, öyle bir niteliğim ve becerim yok, onu destekliyorum. Çünkü üzüldüğü konuda üzülmekte son derece haklı ve ona "e ama şöyle..." diyen haksızdır.
Sizle ilgili bir senaryo yazmadım, burada yazdıklarınız dışında hakkınızda bir bilgim yok. Yazdıklarınız ise çok hınçlı ve sinirli olduğunuzu hissettirdi bana. Bu yüzden üzgünüm. Umarım daha sakin biri olursunuz ve herkesin konusuna klavyeyi yumruklayarak yazdığınız izlenimini bırakan üzücü mesajlar yazmayı bırakırsınız.
Bu arada, fikriniz tartışınca değişmeyebilir ancak bu bir "fikir farklılığı" da sayılmaz. Desteklediğiniz şey kanun dışı çünkü.
Bir de, forum sayfasındaki bir konuşmaya "iki kişilik, sen gelme" diyemezsiniz. Özel mesajda pekala bu dediğinizi uygulamaya geçirebilirsiniz.
Şimdi iyi geceler.
Sizle değil, insanlara bu tavırda yaklaşan herkesle problemim var aslında. Mesajlarınızı tek tek incelemedim, profiliniz de gizli zaten. Çok sık denk geliyorum ve konu sahipleri adına üzülüyorum. Fikirlerini merak ettiğim de birisiniz aslında (siz biliyorsunuz sebebini). Ancak bu fikirleri çok yanlış üsluplarda karşı tarafa aktarıyorsunuz. İnsanların söylediğiniz şeyden ötürü yaşadığı sarsıntıdan, fikrinizi anlamaya hali kalmıyor resmen. Keşke böyle yapmasanız.Siz bana hınçlanmışsınız yalnız. Neden bana bulaştığınız şimdi anlaşıldı. Aynı sakinliği ben size öneriyorum. Oturup bütün mesajlarımın analizini mi yaptınız nedir? Şahsi bir problemimiz varmış benim bilmediğim baya da dolmuşsunuz. Bakın uzun zamandır üyesiniz belli ki, biliyor olmanız lazım. Benim mesajlarımı engelleyip görmemek gibi bir seçeceğiniz var. Onu değerlendirin böylelikle acaba yazdığına ne cevap versem de tartışsak diye pusuda beklemezsiniz. Bunu ilk kez yapmıyorsunuz çünkü. Ablacım sen ne diyorsun ya cümlesi mi gayet normal? O cümlenin anormalliğini geçtim bu forumda herkese siz yazarım ben yaşı farketmeksizin. Aynı saygı çerçevesinde konuşma hitabını da karşıdan beklerim. Samimi diyalogları tenzih ederek söylüyorum.
Hayatım bu forumda ibaret değil. Burda alkışlansam bana ne gibi bir faydası var? Burda aldığım emojileri para olarak mı veriyorlar bana? Üslubumun forum kurallarına uygun olmadığı düşündüğünüz anlarda şikayet edebilirsiniz bana bileneceğinize.
Sizle değil, insanlara bu tavırda yaklaşan herkesle problemim var aslında. Mesajlarınızı tek tek incelemedim, profiliniz de gizli zaten. Çok sık denk geliyorum ve konu sahipleri adına üzülüyorum. Fikirlerini merak ettiğim de birisiniz aslında (siz biliyorsunuz sebebini). Ancak bu fikirleri çok yanlış üsluplarda karşı tarafa aktarıyorsunuz. İnsanların söylediğiniz şeyden ötürü yaşadığı sarsıntıdan, fikrinizi anlamaya hali kalmıyor resmen. Keşke böyle yapmasanız.
Ayrıca konu sahibinin size ilk mesajı "Boşanma olmadan eve kadın atsın yani, tamam" tarzında bir şeydi. Üzerine siz yine bahsettiğim tarzda bir cevap verdiniz.
Her neyse, amacım gerçekten polemik yaratmak değildi. Son kez iyi geceler.
Ve son kez; size "bulaş"madım.
Konuyu hayatıma çekmekle tehdit etmeyin beni, çekin. Sorun değil. Bir insanın konusuna "dua hakkımı sizden yana kullanamayacağım" yazmışsınız mesela. Ama bunun öncesinde "kendi tercihleriniz nedeniyle bu durumdasınız" gibi bir şey yazıyor. Bunun amacını ben anlayamıyorum. Ağzınıza kapak olmak değil niyetim, istediğiniz gibi at koşturup istediğiniz kırıcılıkta yazabilirken, yanlış fikirlerinize birisi itiraz edince "polemik!" diyemeyeceğinizi anlatmaya çalışmaktı.Kusura bakmayın ama ben sürekli sizin benim ağzıma kapak olmaya çalışmanızdan çok sıkıldım. Bunu daha önce de yaptınız, bir kez değil üstelik. Bana gayet daha önce yaptığınız gibi yine bulaştınız. Üslubum sert evet ama zaten bu forumun olayı bu. İnsanlar kimselere anlatamadıklarını anonim bir isimle anlatıyor. Bir arkadaşımın yüzüne karşı yumuşatarak söyleyeceğim veya söyleyemeyecğim bir şeyi burda tanınmamanın verdiği rahatlıkla yazabiliyorum. Çoğu üye bu objektiflikten dolayı bu platformda. Konuyu sizin hayatınıza çekmek istemiyorum ama sabrımın sınırındayım beni bırakıp kendi hayatınızla meşgul olsanız daha iyi olur. Bir kez daha siz tarafından uyarılmak istemiyorum gerçekten bıktım. Mesajlarımı engelleyin ikimiz de rahat edelim.
Konuyu hayatıma çekmekle tehdit etmeyin beni, çekin. Sorun değil. Bir insanın konusuna "dua hakkımı sizden yana kullanamayacağım" yazmışsınız mesela. Ama bunun öncesinde "kendi tercihleriniz nedeniyle bu durumdasınız" gibi bir şey yazıyor. Bunun amacını ben anlayamıyorum. Ağzınıza kapak olmak değil niyetim, istediğiniz gibi at koşturup istediğiniz kırıcılıkta yazabilirken, yanlış fikirlerinize birisi itiraz edince "polemik!" diyemeyeceğinizi anlatmaya çalışmaktı.
Ne söylerseniz söyleyin yeniden size yazmayacağım, isterseniz "kendine koca satın aldın" da diyebilirsiniz. Şaşırtmaz.
Hoşçakalın.
Yeniden yazmayacağım demiştim ancak bu konunun tamamen dışında; hayır, içerlemedim lafınıza. Çünkü yine hayır, doğru değil. Bu konuyu kendi konuma çevirmek istemiyorum ama ben kendime koca almadım. Sizin zihniyetinizdeki insanların asla yapamayacağı şeyler yaptım sadece ve bununla gurur duyuyorum.Sizi tehdit etmiyorum konular silinmiyor burda duruyor, gizli bir belgeyi ortaya mı çıkartacağım neden tehdit olsun? Siz kendinize koca satın aldınız evet bu lafıma ne kadar içerlemiş olursanız olun doğru olduğunu biliyorsunuz. Zaten o yüzden bu kadar ağrınıza gitti aylar sonra bile karşıma çıkartıyorsunuz. Yazdığım her cümlenin kendimce bir açıklaması var ama muhatabı siz değilsiniz. Bu platformda bir sürü insan yazdı bana, ikili konuşmalarda da alıntılandım evet ama sizin aksinize kimse bana şahsen kinli değil ve evet sizin amacınız polemik çıkartmak. Pusuda bekliyorsunuz beni alıntılamak için. Çok şükür bu tartışmayı sonlandırmaya karar verdiniz
Bence öyle düşünmeyin tazminatızı alın.Değil tazminat eşyalarımı bile almadım. Eksik olsun onun parası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?