- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Milana,
kadın da masum değil ama senin evladını senden ve eşinden başka kimse sizin kadar düşünemez, herhangi bir durumda bile ben senin evladın için ilk duyduğumda üzülürüm, sen de benim evladım için aynı şekilde, ateş düştüğü yeri yakar sözü boşa denmemiştir, işyerindeki kadınında belki çocukları var, kendi çocuklarını önemsemeyen biri Cute'ın çocuğunu neden önemsesin, tanıdık birinin başına gelince duygusal yaklaşılıyor ama objektif bakınca burada o çocuğu düşünecek olan kocasıdır, kocanın umursamadınız evlilik, eş ve çocuklar için kadının empati yapmasını beklemeyin.
Mune ; bu tarz olaylarda bence iki tarafta eşit derece de suçlu. Kişilerin bir hata yapacağı zaman empati yapmasına yada etrafındaki insanları düşünmesine gerek yok ki. Kendini düşünmek en güzeli. Biz normal kadınlar neden evli bir erkekle ilişki yaşamıyoruz, karısını ya da çocuklarını düşündüğümüzden mi? Hayır, kendimizi, kimliğimizi, hayatımızı en önemlisi adımızın önüne gelecek o iğrenç sıfatı düşündüğümüz için. Ahlak yapımız uygun olmadığı için yapmıyoruz. Evet erkek zinhar suçlu kabul. Ama terazide benim için biri diğerinin önüne geçmiyor. İkisi de rezil, ikisi de eşit şekilde cezalandırılmalı. Cezalandırılmalı ve toplum görmeliki, bunların sayısı azalsın.Milana,
kadın da masum değil ama senin evladını senden ve eşinden başka kimse sizin kadar düşünemez, herhangi bir durumda bile ben senin evladın için ilk duyduğumda üzülürüm, sen de benim evladım için aynı şekilde, ateş düştüğü yeri yakar sözü boşa denmemiştir, işyerindeki kadınında belki çocukları var, kendi çocuklarını önemsemeyen biri Cute'ın çocuğunu neden önemsesin, tanıdık birinin başına gelince duygusal yaklaşılıyor ama objektif bakınca burada o çocuğu düşünecek olan kocasıdır, kocanın umursamadığı evlilik, eş ve çocuklar için kadının empati yapmasını beklemeyin.
Ay beni anlayan biri nihayetMune, ben de cevaplamak istedim; ben eşini ayrı, diğer kadını ayrı parçalayanlara bir şey diyemiyorum bu pozisyonda. Başıma gelmedi, yaşamadım ki belki çok serin kanlı karşılarım seviyemi kıl kadar bile bozmam, belki zıvanadan çıkarım bilmiyorum o anki ruh halime göre (Yani yaşamadan görmeden bir şey diyemiyorum, umarım da yaşamam) ama bu tip konularda, kendimi konu sahibinin yerine koyduğumda, ihanetin en büyüğünün çocuklara yapıldığını düşünmeden edemiyorum, kendisini, kendisinin dışarıdan nasıl görüneceğini unutup, çocuğunun ikinci kez aynı yerden yaralanacak olması karşısında ikisine de "Bu kadar kolay sıyrılamayacaksınız" tavrı alması, çok insani, çok doğal ve beklenen geliyor.
Hemcinsine de kızar ki insan; bir anne olarak bir başka annenin bunu yapabiliyor oluşuna daha da rahatsız olur insan. Cahil desen, muhatap cahil biri değil kandırılmamış-biliyor, aileyi tanıyor, senin ruhundan anlamaz bilmez desen, az buçuk anlar çünkü o da kadın; zaten bu olaya maruz kalan kadınların, öfkenin bir miktarını hemcinslerine yöneltme sebebini de buna bağlıyorum "Kadın kadına bunu yapmasın" kırıklığı(Beyimi gandırdılar diyenler hariç). Kendi çoluğuna çocuğuna yapan, elbet elin çocuğunu düşünecek değil ama bu olaydan adı sanı çıkmadan sıyrılması da bir cesarettir, karşısında susmayan ve onu iş yeri de dahil herkese, kocasıyla birlikte (Zaten suçun en büyüğü adamda, ailem deyip bağrına bastığın adamın, geçmiş travmalarını, çocuğun halini bile bile sırtından bıçaklamasından öte daha ne olsun) düdük edecek bir kadınla karşı karşıya kalınca, belki O kadın da kaybedeceklerini gözünün önüne getirir, bundan bir ders çıkarır.
Konu sahibi kardeşimiz tabiki evliliğinin devam edip etmecegine kendisi karar verecek,onun için hayırlısı olsun ama burada konu açan diğer kadınlara da haksızlık ettiğimizi ben de dusunuyorumSevgili filmdelisi;
Sizce bu forum bu konuda tarafsız mı?
bunu söylesek dahi cute’nin konusu bitecek kapanacak, x bir şahıs yazacak anlatacak aynılarını. Burada olan tarafsız çoğu kişi midesiz gurursuz diyecektir.
yine az bile geldi bu saldırmalar hayret ettim. Galiba tanıdığımız üye olunca böyle ılımlı yaklaşıldı empati kuruldu.
Evet yaşamayan bilemez ama bugün bu kadını yaktın geçtin, yarın başka bir kadını, yine aynı şeyi yineleyeceğim ama baş sorumlu koca, ya adam sende yapıyorsundur diyor Milana, bunu söyleten diğer kadın mı? Yazıyorum ama sanılmasın diğer kadını savunuyorum, ben eşlerin birbirini aldatmasını çok ahlaksızca buluyorum, benim kitabımda yazmaz aldatma, aldatacağıma öleyim daha iyi, aldatılırsam da ki bunun garantisi olmaz, adamın yakasına yapışırım sonra da kapı dışarı ederim, cute henüz ayrılacak mı ayrılmayacak mı belli de değil üstelik, ki şu an çocukların haberi olduğunu da sanmıyorum, Cute psikolojilerini düşünerek çocuklarına yansıtmamıştır durumu, o halde şu an yapılacak en güzel şey sakinliği koruyup ne yapacağına karar vermek, eğer boşanılmayacaksa ortalığı ayağa kaldırmanın da gereği yok çünkü boşanmayacaksa olay büyür çocuklarına da yansır, işyeri çalkalanırsa eşi Cute'a sakin kalacak mı sanıyorsunuz?Yanlis anlasildim sanirim mune , ben o kadin cocugumu umursasin demedim ya da kimseden benim evladimi dusunmesini beklemem , cocugumum caninin yanmasina vesile olan herkese ofkemi kusarim dedim
Basta kocama sonra kadina , mesela soyle ornek veriyim ne demek istedigime oglum olmasaydi sadece mila olsaydi esim beni aldatsaydi ben kadinla hic muhatap olmaz esimi bosar hayata devam ederdim
Ancak babasiz buyuyen ve tekrardan bir babaya sahip olan cocuklarin durumu farkli , onceden de yazdim bunu da yasamayan bilemez , anlayamaz
Ben oglumu tek basima buyuttum , parka gittigimizde babasiyla gelen cocuklara dalar seyreder sonra bana doner gozleri dolu dolu " anne benim de bir babam olsa benimle boyle oynasa ne guzel olurdu dimi " derdi , ben icimdeki aciyi , ofkeyi bilirim , bunu da dedigim gibi kimse anlayamaz
Sonra bu cocugumun bir babasi olacak , cocugum hayata geri donecek ama gun gelrcek bu babadan kazik yiyrcrk , arkadas benim gozum orda kimseyi gormezdi once adami sonra kadini mahvederim , o isyerini bile yakar gecerim , dedigim gibi olaylara farkli bakiyoruz , ben ne yasadigimi bilirim cute'un ne hissettigini cok iyi anliyorum
Valla ben etmedim hiçbir zaman. Şimdi ne diyorsam hep aynı şeyleri savundum.” Herkesin durumu yaşantısı çevresi maddiyatı farklı. Oturduğu yerden konuşmasın kimse” temalı cümleler kurdum ama evet forumda ünlü üyelerin kollandığının farkındayım ve bu başlıkla bu gerçek iyice ortaya çıktı. Aynı insaniyeti ve empati dolu yaklaşımı devam ettirmeniz dileğiyle değerli üyeler...Konu sahibi kardeşimiz tabiki evliliğinin devam edip eteecegine kendisi karar verecek,onun için hayırlısı olsun ama burada konu açan diğer kadınlara da haksızlık ettiğimizi ben de dusunuyorum
Eh ayni seyi soyluyoruz , ben mesajlarimin basindan beri sayet bosanirsam ki bosanirim bunu yaparim diyorum ama cute bosanir mi bosanmaz mi bilmiyorum , bosanmayacaksa zaten yapmasin bunu da yazdim ilk mesajimdaEvet yaşamayan bilemez ama bugün bu kadını yaktın geçtin, yarın başka bir kadını, yine aynı şeyi yineleyeceğim ama baş sorumlu koca, ya adam sende yapıyorsundur diyor Milana, bunu söyleten diğer kadın mı? Yazıyorum ama sanılmasın diğer kadını savunuyorum, ben eşlerin birbirini aldatmasını çok ahlaksızca buluyorum, benim kitabımda yazmaz aldatma, aldatacağıma öleyim daha iyi, aldatılırsam da ki bunun garantisi olmaz, adamın yakasına yapışırım sonra da kapı dışarı ederim, cute henüz ayrılacak mı ayrılmayacak mı belli de değil üstelik, ki şu an çocukların haberi olduğunu da sanmıyorum, Cute psikolojilerini düşünerek çocuklarına yansıtmamıştır durumu, o halde şu an yapılacak en güzel şey sakinliği koruyup ne yapacağına karar vermek, eğer boşanılmayacaksa ortalığı ayağa kaldırmanın da gereği yok çünkü boşanmayacaksa olay büyür çocuklarına da yansır, işyeri çalkalanırsa eşi Cute'a sakin kalacak mı sanıyorsunuz?
Ben ne seviyorum aşığım karıma diyen adamlar gördüm, aldatıp iş ortalığa yayılınca nasıl çirkinleştiklerini bilirim, aldatırken işyerindeki itibarını düşünmeyen adam bir anda itibarım da itibarım demeye başlar, herşey için eşini suçlar, ki Cute'ın eşi daha ortalık ayağa kalkmadan ilk savunmada beni yalnız bıraktın demiş, suçlama potansiyeli var, kendisini kurtarmak için düşünmeden çocuklarını da alt üst edebilir maalesef.
Mune, ben de cevaplamak istedim; ben eşini ayrı, diğer kadını ayrı parçalayanlara bir şey diyemiyorum bu pozisyonda. Başıma gelmedi, yaşamadım ki belki çok serin kanlı karşılarım seviyemi kıl kadar bile bozmam, belki zıvanadan çıkarım bilmiyorum o anki ruh halime göre (Yani yaşamadan görmeden bir şey diyemiyorum, umarım da yaşamam) ama bu tip konularda, kendimi konu sahibinin yerine koyduğumda, ihanetin en büyüğünün çocuklara yapıldığını düşünmeden edemiyorum, kendisini, kendisinin dışarıdan nasıl görüneceğini unutup, çocuğunun ikinci kez aynı yerden yaralanacak olması karşısında ikisine de "Bu kadar kolay sıyrılamayacaksınız" tavrı alması, çok insani, çok doğal ve beklenen geliyor.
Hemcinsine de kızar ki insan; bir anne olarak bir başka annenin bunu yapabiliyor oluşuna daha da rahatsız olur insan. Cahil desen, muhatap cahil biri değil kandırılmamış-biliyor, aileyi tanıyor, senin ruhundan anlamaz bilmez desen, az buçuk anlar çünkü o da kadın; zaten bu olaya maruz kalan kadınların, öfkenin bir miktarını hemcinslerine yöneltme sebebini de buna bağlıyorum "Kadın kadına bunu yapmasın" kırıklığı(Beyimi gandırdılar diyenler hariç). Kendi çoluğuna çocuğuna yapan, elbet elin çocuğunu düşünecek değil ama bu olaydan adı sanı çıkmadan sıyrılması da bir cesarettir, karşısında susmayan ve onu iş yeri de dahil herkese, kocasıyla birlikte (Zaten suçun en büyüğü adamda, ailem deyip bağrına bastığın adamın, geçmiş travmalarını, çocuğun halini bile bile sırtından bıçaklamasından öte daha ne olsun) düdük edecek bir kadınla karşı karşıya kalınca, belki O kadın da kaybedeceklerini gözünün önüne getirir, bundan bir ders çıkarır.
Siz olması gereken ahlak değerleri üzerinden yazıyorsunuz, kendini bilen biri zaten aldatmaz ama aldatanlar bizim gibi düşünmüyor ayrıştığımız nokta bu, aldatan erkek içinde kadın içinde ha o ha bu, ha evli ha bekar, ister çocuklu olsun ister çocuksuz önemsemiyor ve sanıyor musunuz ki karşısına geçip ağzınıza geleni söylediğinizde yüzü kızaracak? Yüzü kızaracak olsa aldatmaz, başka bir kadının canını yakmaz, sizler yaşamayın inşaallah, çevrenizde de denk gelmemişsiniz demek ki ama benim çevremdeki çoğu arkadaşım aldatıldı, birçoğuna birebir şahidim ne yazık ki.Mune ; bu tarz olaylarda bence iki tarafta eşit derece de suçlu. Kişilerin bir hata yapacağı zaman empati yapmasına yada etrafındaki insanları düşünmesine gerek yok ki. Kendini düşünmek en güzeli. Biz normal kadınlar neden evli bir erkekle ilişki yaşamıyoruz, karısını ya da çocuklarını düşündüğümüzden mi? Hayır, kendimizi, kimliğimizi, hayatımızı en önemlisi adımızın önüne gelecek o iğrenç sıfatı düşündüğümüz için. Ahlak yapımız uygun olmadığı için yapmıyoruz. Evet erkek zinhar suçlu kabul. Ama terazide benim için biri diğerinin önüne geçmiyor. İkisi de rezil, ikisi de eşit şekilde cezalandırılmalı. Cezalandırılmalı ve toplum görmeliki, bunların sayısı azalsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?