Aldatmak sonrası...

tebrik ediyorum seni. gerçekten sabrına hayran kaldım... Alah her zaman ve her konuda bizlerede senin ki gibi sabır verir inş...

inş. yaşadığın olayı kısa sürede unutursun, eski güzel günlerini yaşamaya devam edersin... Allah yardımcın olsun...

pardon da, size ne kadının hayatının mahvolup olmamasından? siz acı çektiniz diye onun eşi de mi acı çeksin?

sizi kendi eşiniz aldatmış, sizin derdiniz onunla.. gerisiyle niye uğraşıyosunuz?

oncelikle durumunuza cok uzuldugumu belirtmek istiyorum arkadasim, affettiyseniz aldatildiginizi unutmaya calisacaksiniz.
ya da ikinci secenek olarak ayrilacaksiniz.
madem affetiniz o zaman kendinizi iyilestirmenin yollarini arayin, psikolojik yardim iyi olabilir.
ya da durumunuzu nasil atlatilabilecegine dair kitaplar okuyup rahatlayabilirsiniz belki...

kadinin kocasina aldatma durumunu anlatmayin, mazallah gelir kocanizi oldurur falan 3. sayfa haberlerine cikarsiniz...aman diyim...
sizin o kadinla isiniz yok...
kocanizdan mesulsunuz elin kadinindan degil, o yuzden ders verilmesi gereken kisi esiniz.
esinize guzel bir ders vermek gerekli...
bence bunu dusunun o kadini degil...

Son düzenleme:
pardon da, size ne kadının hayatının mahvolup olmamasından? siz acı çektiniz diye onun eşi de mi acı çeksin?

sizi kendi eşiniz aldatmış, sizin derdiniz onunla.. gerisiyle niye uğraşıyosunuz?

Epey empatik olmuş yanıtınız.

İnsan böyle bir duyguyla karşılaşınca ilk hissettiği acı cektirmek, intikam almak vs olur?

O kadın da üye arkadas için empati kurdu mu acaba? GÜnahı onlar işlesin acısını aldatılan eş ceksin. Çok duyarlı gördüm sizi.

böyle bir olayda her iki kişide suçludur bana göre eşimde o kadında...ötesi yok bunun...
tabiki benim derdim eşimle olduğu kadar onunlada olacaktır.
o kadının hayatından banane diyebilmek için bu olayı yaşamamış ve böyle bir olayı hiç idrak edememem lazım ki sizin gibi diyebileyim..

çok uzatmak istemiyorum
sizi hiç yorum yapmamış sayıyorum.
kendinizi benim yerim koyabildiğiniz anda ancak beni anlar ve böyle bir konuda yorum yapabilirsiniz.

En sinir olduğum ve saçma bulduğum cümledir ''Aldatıldım çocuğum için affettim!''
İyi de sizin de mutlu olmaya hakkınız yok mu? Her gece bu düşüncelerle beyninizi mi kemireceksiniz?
Affettim deseniz de unutabilecek misiniz?
Çocuğunuz çok mutlu mu büyüyecek siz bu haldeyken?
Ben olsam aldatan baba ve mutsuz bir anne ile yaşamaktansa babamı haftada bir cumartesi günleri görmeyi tercih ederdim...
Madem ki affetmişsiniz yani öyle söylüyorsunuz, kadının kocasına birşey söyleseniz ne olacak?
Evet insan elbette sinirlenir, bilemiyorum...

muhakkak ki psikolojik destek almalısın.
hazmedemiyorum diyorsun ya. olayları hazmetmek zorunda değilsin, kaldı ki hazmedilir bir şey değil ki edemezsin. bugün çocuğuna bakıp karar verirsin içini soğutursun bir an gelir acını tekrar tekrar yaşarsın.
üstesinden geleceksin yeni bir yerden başlayacaksın. bunları da öğreneceksin. bir uzmandan yardım al arkadaşım. hatta eşinle beraber git, o da alsın.
bunu da erteleme. Çocuğun için yap.
geçmiş olsun dilerim.

bende önceden öyle derdim biliyormusun bekarken
çocuk için kocaya katlanılırmı diye
büyük konuşmamak lazımmış canım.
ayrıca yazılarıma dikkat ettiysen çocuğum için boşanmıyorum katlanıcam gibi bişey demedim.
evliliğimde hiçbir sorun yoktu,
eşimi seviyorum ve evimde mutluyum artı birde çocuk var bütün bunları düşünerek karar verdim
ayrılsam ne olur diye düşündüğümde ise aklıma ilk gelen şey çocuğum oldu dedim.
evliliğimde sorunlar olsaydı eşimden zaten memnun olmasaydım ha birde aldatıldım derdim ayrılırdım bu durumda çocuk etken olmazdı..

öyle yaptık canım evlilik danışmanı psikologla görüşüyoruz şuan ikimizde.
doktorunda ilk söylediği bu olaydan önce mutlumuydunuz herhangi bir sorununuz varmıydı oldu
bizde yok herşey çok güzeldi deyince ;oda evliliğinizi kurtarmaya çalışmakla iyi yapmışsınız dedi
yani kötü giden bir evlilikteki aldatma olayında boşanmayı ama
gayet güzel iyi giden bir evlilikte devam etmeye çalışmayı
bir şans daha vermeyi doğru gördüklerini söylediler.

şimdilik devam etmeye yaralarımızı iyileştirmeye çalışacağız..

beni yanlış anlayan arkadaşlara seslenicem;
ben illaki o kadının kocasına anlatıcam demiyorum
bazı anlarda içimde şimşek gibi çakıyor ve o anlarda sağlıklı düşünemiyorum
(bu elimde olmayan bişey)
ve kadına içimdeki nefreti iyi bir cümleyle belirtmek gibi birşey yapmak istiyorum
normal zamanlarda bunu istemiyorum zaten...
sadece bazı anlarda gelgitler yaşıyorum o ana denk geliyor yani.

sonuçta gerçekten çok zor bir durum allah kimseye yaşatmasın

allahım içinizi ferahlatsın inşallah okuyunca dayanamayıp ağladım

amin canım. gerçekten çok zor bir şey olsa gerek. yerinde olsam ki allah korusun çok zor birşey aynen senin gibi düşünürdüm karşı tarafında huzursuz olmasını isterdim. kesinlikle. kocasını bir şekilde uyandırırdım bu konuda gözünü açsın belkide teşekkür edecek adam gözümü açtınız diye ne belli bu gün senin eşin yarın başka birininkini böyle kadınlardan nefret ediyorum tabire caizse y..tık kadınlardan. be kadın eşini sevmiyorsan illa başkasınınkinemi göz dikeceksin...
allah size sabır versin canım inşallah hep mutlu olursun ailenle..

Canim senin duygularini cok iyi anliyorum ...farkli bir bicimde ayni duygulari bende yasadim...halada yasiyorum belki...zarar vermek bir cesit intikam almak istiyorsun cok dogal...ben esimin beni aldatmasina ortak olan onunla birlikte hareket eden arkadasinin esine soylemek istedim birlikte yaptiklari pislikleri...ozelliklede benim esimin bunu yapmasinin sebeblerinden biriydi ama onun esi ogrenmedi...bizim dunyamiz yikildi...sonra dusundum ne olacak ...esi mukemmel bir kadin...ustelik hastalik sahibi ...12 yasinda bir oglu var...ayrica ogrenmek istese cok rahatlikla ogrenebilirdi..sadece bana supelerini sormasi yeterdi...bunu ogrenmeye gucu yok...soylersem olan kadina olacak ve cocuguna...belki hastaligi artacak..kanser telikesi atlatti daha bir suru hastalik...yani anlayacagin buyuk olcude kadin ve cocugu zarar gorecek ve sebeb olarakta ben gosterilecektim...belki vicdan azabi cekecektim...zaten adam kimbilir kac defa yapti bunu..ben nasil buluyorumda o bulamiyor...bazilarida ogrenmek istemiyor ben bunu anladim...cok ima etmeme ragmen bana bir kere sormadi ...bir sey mi soylemek istiyorsun diye...esiyle huzursuzluk cikardi anladigim kadariyla ama bana sormadi...esine inanmak istedi cunku...adama agzima geleni saydim..ve esi bana sorarsa ona anlatacagimi soyledim...bu endiseyle yasadi...sonucta ne yapysa kadinda benden uzaklasti...esine inanmayi secti sanirim bilmiyorum...yani ozetle adama soyleyeceksin en iyi ihtimalle kadini bosayacak...esine ofkelenecek...cocuk varsa olan onlara olacak..esine olacak...kadin bu kadar adiyse o sizle ugrasacak...yani sen zarar goreceksin..yada daha mahsum olanlar...istersen kadini korkut biraz ama gerisini bosver hayatindan cikar ...yaralarini sarmaya calis...

Eklemek istedim...sonucta seni aldatan esin...bunu soyleyenlere kizma...bende aldatilmis biriyim...seni aldatan esin...o kadinin sana bir sorumlulugu yok...benide aldatan benim esim sebebler ve fisekleyenler kim olursa olsun...ofken dogal ama gercegi malesef degistirmiyor...duzgun durmayi becerebilseydi eslerimiz bunlari yasamazdik...

ben evli değilim ama cok acı bişi oldugunu biliyorum insanın umutlarının kırılması hayatının elinden alınması herseyin sana dokunusunun sözlerinin gözlerinin bile yalan oldugunu düşünmek ve bilmek insanın etini acıtıo...benim eski sevgilim evliymiş ve ben bunu 7 ay sonra ögrendim..7 ay nasıl anlamadın diye düsenebilirsiniz daha önce bi evlilik yaptıgını biliorum boşanma ilamını ve 2 yasında bi cocugu var velayetinin onda olduguna dair evraklarını göstermişti gece gündüz birlikkteyiz dükkanı vardı kendine ait hemen hemen hergün dükkandayım telefonu hep ortada ve işin garibi eski sevgilileri aradıgında telefonu bana veriyodu sen ac hayatım die..karısı tarafından ne bi arıyan ne bi soran ne gelen ne giden yok..o kadar adi ki pazar günleri cocguyla birlikte alışveriş merkezine gidiyoruz evlenmek için sürekli baskı yapan bi adam gelip aiilemle bile tanıstı ablası dayısıyla tanıstırdı anlamak imkansızdı ta ki bigün telefonum calana kadar megerse resmi olarak yurtdısına cıkmak için bosanmıslar anlasmalı olarak 2 yıl önce meger se bu eşini ilk aldatışı deilmiş kadınla yuzyuze geldik içim parlandı onunla birlikte agladım yüzlesmek istedi dükkana gittiğimizde karısına benim yanımda şiddet uyguladı kanım dondu bitirdim canım cok acısada arayıp aglıo bazen telefonlarda ve karısı yine affetti onu ... demem o ki bence bi kere affedersen bidaha aldatılmayı göze almış olursun...canım hala cok yanıo kabullenemiyorum hazmedemiyorum nasıl inandım?? kahretsinki ben böyle aşaalık bi adamı cok seviyorum....allahtan tek istedigim bu acının bitmesi ...

Son düzenleme:

öyle tabiki canım en büyük hata eşimde bunu kesinlikle biliyorum
ama dediğim gibi bu olay insanı öyle bir derinden etkiliyorki sağlıklı düşünemiyorsun
bu olayda kim varsa yüzlerine haykırmak istiyorsun içindekileri...
birde kadını facebookta gördüm ya eşiyle çocuklarıyla fotolarını ondanda çok çıldırdım ben
o fotoğraflarda nasılda iyi bir aile tablosu vardı peki neden başka bir adamla birlikte oldun be kadın..
allaha dua ediyorum sadece herşeyin düzelmesi için.gerisini boşverdim zaten inanki
o kadın benle konuşmak istese bile artık kesin kararlıyım ne hali varsa görsün karışmayacam

allah sanada sabır versin canım,seninkide zor tabiki
birde böyle erkekler var maalesef...off off
bazen böyle olayları yani ilişkilerdeki sorunları görünce duyunca varya
keşke hiç evlenmeseydim annemin babamın yanında kalsaydım diyorum
herşeyin hayırlısı tabiki,her işte bir hayır aramak lazımmış.

bence bu bi anlamda konuyu tekrar gündeme getirmek olabilir o kadını hayatınıza sokma derim ben erkekler kadınlar gibi değil eşi boşasa başına musallat fln olur Allah korusun . Zaten eşin pişmanmış , vicdan azabı çekiyomuş. Evet affedilmesi çok güç ve zor bir durum ama sen o aşamayı biraz atlatmışsın yani ayrılmak ve ayrılmamak gibi 2 seçenek var önünde sen ayrılmamayı seçmişsin şu adımdan sonra eşinin hatasını düzeltmesine izin ver ama tabi ki ona da bu olayın konusunu kapatsan bile unutmayacağını söylemelisin. Her neyse ben o kadınla asla muhattap olma derim zaten yaptığı yanına kalmaz mutlaka çıkar bir yerlerden

Ne kadarda affetsen, terapiyede gitsen yaşadığın olay kalbinin bir köşesinde ömür boyu senle gidiyor

eşin gene yalan sölemiş durumu kurtarmak için
erkekler neden hep böledir? ve kadınlar neden hep inanır?
o kevaşenin kocasının telefon numarasına fln ulaş git bi tane sim cart al msj at karın seni aldatıyor diye sonra o sim kartı kır at. adamıniçine şüpheyi ektin mi gerisini o adam getirir. ama sen o aşalık kocanı nasıl korucaksın onu düşün.

ayrıca böyle bir evlilikte büyümüş bir çocuk olarak (o zamanlar 9 yaşındaydım ve hala yaşattırdıkları dün gibi aklımda ve kalbimde) kesinlikle tavsiyem şudur:
1. aile terapisi
2. durum değerlendirmesi
3. karar aşaması ayrılın yada ayrılmayın ama kararınızı kesin verin her şeyi tüm detayııyla düşününki sonra hazımsızlık problemleri yaşamayın

anneme neden boşanmadın diye sorduğumda maddi geliri olmadığını zamanında babam için okulu bırakıp şimdi bu halde olduğunu ve bizim için (2 kardeşiz) boşanmadığını sölüyor.

şu an annem tam bir ruh hastası babam az yemek yese nerde yemek yedin diye sıkıştırıyo, babam nomal günlük vücut temizliğini yapsa kimin için yapıyosun diyor, babam telefonda çalar saatini kurdu diyelim kim o diyor, babam eve 2 dk geç geldi diyelim annem sinir krizi geçiriyor, babamın telefonu meşkul çalsın veya ulaşılamıyo olsun bi şekilde gene aynı... benim ilişkim uzun süreli ama annem sayesinde psikolojim bozuluyor. sana öyle yapcak böle yapcak daha erken bak sen gör. sen çok safsın ben de böleydim. biz çok aşıktık bak şimdi ne oldu. zaten sayelerinde çok zor geçti çocukluğum hep bi dram hep kavga hep gürültü hep hüzün be gözlerimde yaş..

babama gelcek olursak evet belki bin pişman ama yaşananları geri alamıyoruz. annemin hastalanan ruhu babamı da hayatından bezdirmiş durumda ama annemi bu hale o getirdi. bizi bu hale o getirdi. ama sonuçta o benim babam.

o olaydan sonra yani öğrenmemizden sonra tam 12 sene geçti. sevgi zaten yıllar önce birmiş. saygı, gurur, onur bunlar bile değerini yitirmiş... ben annemin iyi bi psikolojik yardım alması gerektiğini düşünüyorum hala. hatta ananem ve teyzemde bunu dile getiriyolar durum o kadar vahim.

annem demişti ya sizin için ayrılmadım, sizi başkaları büyütmesin babanız yanınızda olsun eksik kalmayın diye. şimdi düşünüyorum da annem ve babam boşansalardı daha mutlu, huzurlu, sakin, sevgi dolu , ruhen ve bedenen sağlıklı bir çocukluk geçirir öyle büyürmüşüm... annem daha az yaralanırmış. sevdiği adamı kaybetmemeye çalışmış. ama onu sırtından bıçaklayan adamla aynı yatağa girmiş. çocuklarının babasını çocuklarından almamış. ama onun ruhunu yaralayan adama kendini mahkum etmiş. çocuklarının şimdi ruhu hasta ve yaralı.

annem bir garip babam bir garip... ben ve kardeşim de garip...

tüm bunları yazdım ki aynı olayı yaşamış bi aile nasıl oluyor görün diye. o olayı yaşadık ama bitmedi hem de hiç. her kavgada her tartışmada her huzursuzlukta biz 12 yıldır her gün aynı şeyleri tekrar kurulan cümleleri duyarak yaşıyorz ve ben artık 22 yaşımda olmama rağmen ağlama krizlerine giriyorum bir kuytuya çekilip. çok etkilendim çünkü.

benim babam çok iyi bir babadır bu arada. bir baba olarak hiç bir eksiği yoktur. mükemmel bir babadır babamdan hep iyi bahsederim hep gurur duyarım bu yüzden.

ben babamı çok seviyorum. ama anemin kocasını sevmiyorum

değerlendirmenizi buna göre yapın ve lütfen ama lütfen çok iyi düşünüp sonra karar verin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…