- 29 Ağustos 2014
- 1.612
- 3.841
- 333
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli.
Yaşlı mi komşunuzMerhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.
Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
20li yaşlardaki birisi de bi zahmet, düşünceli olsun başkasını markete sokup ekstra riske sokmasın. Kendi yapıversin alışverişini onunki can da konu sahibininki patlıcan mı? Yaşlı olsa gene anlayacağım da resmen piremses sendromu!Kapıya çıkıp alsaydı markete gitmeyi dert etmeyecektiniz gibi anladım. Açık sözlü davranmış endişesini dile getirmiş. Markete gitmek bir sorunsa sizin için (ki şu an en riskli yer bunu anlarım) doğrudan alamayacağınızı söyleyin. ya da ancak kendi alışverişiniz için gittiğinde alabilirseniz bunu açıkça söyleyin. parayı sonra vermesi problemse, iban verin efet yapsın. dert ettiğinz ne ise onu açıkça söyleyin.
problem kapıya bırakıver demesi ise ben abartılı ve duygusal bir tepki olarak yorumlarım kendi açımdan. Ben eşimin geitrdiği market torbalarını da kapının önünde bir süre bekletiyorum, o süre bitince tek tek silip alıyorum eve.
Artık insanların açık sözlülüğünü, pazarlıksız konuşmasını kabalık olarak algılamasak ne güzel olur.
Ben 20 li yaşlarda olduğunu bilmiyordum bu yorumu yaşlı diye düşünüp yaptım kusura bakma. Eger genç biriyse sen haklısın tabiki gitsin kendi alsın çok biliyorsa ve alışverşi için rica etmesi bile yanlıs. Ama yaslı insanlara bir yardım yapılacaksa da burdaki kızın yaptıgı şekilde izolasyona dikkat edilmeli diye düşünüyorum.Abartıyorsun bence. Sen işe falan gidiyorsun sonuçta korunsan da, ama o evden çıkmayan biri olduğu için dışarıyla teması tamamen kesmesi normal. Bunda alınacak bişey yok bence. Burda kimse senin yüzde yüz korunabildiğinden emin olamaz
Yani 65 yaş üstü kronik hastalığı olmayan biriyse kendi alışverişini kendi yapsın bir zahmetMerhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.
Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
Yaşlı mı kendisi veya kronik hasta mı?Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?