Aldıklarını kapıya bırak, birbirimize temas etmeyelim

Abartmıyor muhtemelen aynı yaşlarda insanlar. Hali hazırda öğretmen olduğuna göre yaşlı birisi de değil. Ki sonra okudum 20li yaşlardaymış, risk grubunda falan da değil. Komşu hanımın canı can da konu sahibininki patlıcan mı? Ben olsam aldıklarımı bırakmaz kendi evime götürür, bi zahmet kendi alışverişini kendisinin yapmasını söylerdim. Resmen bencillik, kabalık hatta terbiyesizlik.

Dip not: aynı şeyi 65 yaş üstü risk grubunda birisi yapmış olsaydı, anlayışla karşılardım.

Son düzenleme:
Böyle tepki vermeseydi bile, yaşlı, yatalak, ya da kronik hasta olmadığı sürece ben kimsenin alışverişini yapmazdım.

Marketler en kalabalık ortam şu an, niye hatır bilmez birinin keyfi için ekstra 5 dk markette kalasınız ki?

Kronik rahatsizligi olabilir riskli gurupta olabilir.su zamanda anlayis gostermek gerek

Kesinlikle gitmem muameleye bak
Senin günahın ne market gibi kalabalık günde yüzlerce insanın girdiği alana giriyorsun

Işe gitmek başka markete girmek başka.

Ayrıca 20 yaşında birinin karantina yasağı yok.ciksin alsın bi zahmet.

Tövbe estağfurullah.
Benim için iyilik yapmış birine, hem de böyle bir zamanda
oracıkta öleceğimi bilsem böyle davranamazdım.
Çok çok çok ayıp..Ne utanmazlar var hayret!
Bundan sonra asla market alışverişini yapmayın.
Çıksın kendi işini kendi görsün nezaketsiz, nursuz.

Kapıya çıkıp alsaydı markete gitmeyi dert etmeyecektiniz gibi anladım. Açık sözlü davranmış endişesini dile getirmiş. Markete gitmek bir sorunsa sizin için (ki şu an en riskli yer bunu anlarım) doğrudan alamayacağınızı söyleyin. ya da ancak kendi alışverişiniz için gittiğinde alabilirseniz bunu açıkça söyleyin. parayı sonra vermesi problemse, iban verin efet yapsın. dert ettiğinz ne ise onu açıkça söyleyin.
problem kapıya bırakıver demesi ise ben abartılı ve duygusal bir tepki olarak yorumlarım kendi açımdan. Ben eşimin geitrdiği market torbalarını da kapının önünde bir süre bekletiyorum, o süre bitince tek tek silip alıyorum eve.
Artık insanların açık sözlülüğünü, pazarlıksız konuşmasını kabalık olarak algılamasak ne güzel olur.

Kısa ne ihtiyaçlarınp almayacaksınız.
Demek ki sizden daha samimi olduğu komşularına da aynı bu şekilde davrandı insanlar verdi ağzının payını sizi arıyor şu an.

Bence çok kırıcı kadının davranışı. Kendisi evde ızole olmuş parayi bile ertesi gün kapıya bırakacak vay be! Konu Sahibi markete girip risk alamam de. Herkesin canı can. Kapıyı açar teşekkür ederim demek bu kadar zor olmamalı. O zaman 65 yaa üzerinde alışveriş yapanlar da kapıya bırakıp ayrilsaydi.
Konu Sahibi komşun insanlık yapmaya değmez.

Mantıklı açıdan bakınca evet söyledikleri gayet doğru ama üzücü yinede insan kendini hastalıklı gibi hisseder

Siz çalışmak için zaten çıkıyorsunuz diye neden genç ve sağlıklı biri için ekstra riske giresiniz ki ?
Onun canı can da,sizin ki patlıcan mi ?
Parayı daha sonra verecek kadar kendini izole ediyor ama başkası hiç umrunda değil.Bencilliğin dibi.

Siz de alışveriş yapmayı degil de para verme kısmını mi dert ettiniz,bu da ilginç.

Astımınız var risk grubundasınız bence alışveriş işleriyle çok uğraşmayın hatta kendi ihtiyaçlarınızı da mümkünse online yapın. Beni iten sadece paranı ertesi gün kapıya koyarım demesi yapasım varsa da yapmam açıkçası.

Bazıları çok korkuyor ve pimpirikli sinir bozucu olabiliyorlar.
Ama temas etmeyelim vs demesine bozulmazdım ben olsam zor zamanlardayız.
Kendisini karantinaya alması biraz abartı olmuş.
Siz insani olarak yapmanız gerekeni yapmışsınız.
Boşverin.

Kapıyı açmaması değil de, sizi kendi ihtiyaçları için kullanması feci sorun bence. Böyle şeyler ancak biri teklif ederse istenebilir bana göre. Yani siz ona teklif etseydiniz, o kapıya bırakır mısın deseydi bir sorun yoktu. Ama basbayağı hem sizi kullanıp, hem öküzlük yapıyor, üstüne onun için ekstradan riske giriyorsunuz. Yerinizde olsam parmağımı kıpırdatmam böyle bencil insanlar için. Onunki can da sizinki patlıcan mıymış? Ayrıca birinden isteyemeyen insanlar nasıl hallediyorsa, o da öyle halletsin. Olması online alışveriş yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…