- 26 Şubat 2008
- 2.683
- 3.911
- 373
- 37
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Abartmıyor muhtemelen aynı yaşlarda insanlar. Hali hazırda öğretmen olduğuna göre yaşlı birisi de değil. Ki sonra okudum 20li yaşlardaymış, risk grubunda falan da değil. Komşu hanımın canı can da konu sahibininki patlıcan mı? Ben olsam aldıklarımı bırakmaz kendi evime götürür, bi zahmet kendi alışverişini kendisinin yapmasını söylerdim. Resmen bencillik, kabalık hatta terbiyesizlik.Abartıyorsun bence. Sen işe falan gidiyorsun sonuçta korunsan da, ama o evden çıkmayan biri olduğu için dışarıyla teması tamamen kesmesi normal. Bunda alınacak bişey yok bence. Burda kimse senin yüzde yüz korunabildiğinden emin olamaz
Böyle tepki vermeseydi bile, yaşlı, yatalak, ya da kronik hasta olmadığı sürece ben kimsenin alışverişini yapmazdım.Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.
Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
yuh.20li yaşlardaymış bir de
Bence çok kırıcı kadının davranışı. Kendisi evde ızole olmuş parayi bile ertesi gün kapıya bırakacak vay be! Konu Sahibi markete girip risk alamam de. Herkesin canı can. Kapıyı açar teşekkür ederim demek bu kadar zor olmamalı. O zaman 65 yaa üzerinde alışveriş yapanlar da kapıya bırakıp ayrilsaydi.Bugün 12.30-14.30 arası 4 farklı aile için alışveriş yaptım. Ben zaten çıkıyorum, daha tehlikeli durumda olanlar çıkmasın dedim. Çok yoruldum, çok uğraştım totomdan ter aktı ama muhtemelen yine yaparım. Ve hepsinin ihtiyaçlarını kapılarına bırakıp sonradan haber verdim. Siz yapmak istemezsiniz, yapmazsınız bilmem, yargılamam ama ben yapmak istedim çünkü vicdanım başka türlüsünü kabul etmezdi.
Kadının söylediğinde kırılacak bir şey yok bence. Normal olan kapıya bırakmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?