Alışamıyorum yine ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke evlenmeseydim doğru yada onlara yakın olsaydım en azından şuan mutsuz olmazdım herşey için çok geç zamanı geri alamıyoruz

Gitmeniz tasinmaniz mumkunse gidin. Ne olacak ki? İmkansiz degilse ayarlayin tasinin.
Mumkun olan bir sey icin kendinizi yipratmayin. Olabilir, alisamayabilirsin, sevemeyebilirsin.
Denemeden bilemezdin, bilemezsin.
Dedigim gibi, mumkun olan bir sey icin bu kadar uzulmeyin

Ben de İstanbul'dan Bursa'ya geldim. Daha gelmeden triplere girmiştim. Başta zorlandım. Büyük şehir ama İstanbul'a göre çok küçük geliyordu. Şimdi İstanbul'a gideyim, 15 gün falan kalıyorum ama bir haftayı zor çıkarıyorum. Bir daralma geliyor. Alışırsınız.

Bu arada çevre edinmeye başladığınız da daha kolay olur. Kaç yaşındasınız?

Fazla abartmiyor musunuz? Isteseniz her haftasonu ya da en az ayda 2 kez ailenizi görürsunuz.
Insanlar yurtdisinda yasiyor yeri geliyor birkac senede bir defa gorusuyor. Memleketin en ucra yerlerinde yasayanlar var. Hapishanede olup senelerce ailelerini göremeyenler var. En onemlisi ebedi ayrilik yasayanlar var.
Kirici olmak degil maksadim ama bence fazla simariklik yapiyorsunuz.
2 saatlik mesafedesiniz ailenize buna sukredin. Esinizi ve kendinizi daha fazla bunaltmayin.

Şöyle mümkün eşimin 1 buçuk yıl görev süresi var o bitsin gidebiliriz ama ben o kadar dayanamıcak gibi hissediyorum önden gitsem eşim sonra gelse idare etsek olmaz mı (((

Düşünüldüğü gibi olmuyo yaşamak

Keşke evlenmeseydim doğru yada onlara yakın olsaydım en azından şuan mutsuz olmazdım herşey için çok geç zamanı geri alamıyoruz

Heh iste sorun da bu duygu.Sen evlilige hazir olmadan evlenmissin.Esimi seviyorum vs gec bunlari.Sen ailenle yasamak istiyorsun esinle degil.Konu istanbul,bursa,isyeri,mobbing degil.Esinle degil ailenle yasamak istemek.Esin kabul etse ailenle yasayalim diye havada kapacaksin bu fikri.Belki ozaman evliligin yuruyebilir ama bu mutsuzlugunla ve esine yansitmanla cok gidecegini de dusunmuyorum.

Şöyle mümkün eşimin 1 buçuk yıl görev süresi var o bitsin gidebiliriz ama ben o kadar dayanamıcak gibi hissediyorum önden gitsem eşim sonra gelse idare etsek olmaz mı (((

Ayrica bu istanbula tayin tayin diye de sartliyosun ya kendini olur da cikmazsa baska bir plan hazirla kendine.

Bursa İstanbul endamla iki saat gerekirse her hafta sonu gidersen ama eşine böyle eziyet etmeye ne hakkın var yok kendi bilir boşansın yokzorla getirdi bence kendini yuvana ait hissetmelisin ne güzel eviniz var işiniz var ben ve şükür edin eşinizin de sabrını tüketmeyin

27 işimdende memnun değilim
Daha bir buçuk ay olmuş. İnanın çevre edindiğinizde Bursa size çok güzel gelecek. Telefirik tarafında oturuyormuşsunuz sanırım. Oralar çok boğucu. Biz Nilüferde'yiz. 14 ay Demirci'de yaşadık kimse yoktu buhran gibi geçti bir kısmı. 4 sene de Özlüce'de. Özlüce'nin hareketliliğine alışmıştım. Evi sevmiyordum hiç hatta ben artık isyan ettim eşime o kadar inşaat yapıyorsun bizim evi de yap artık diye. Sitemde kafeterya vardı, yaz kış oradaydık komşular edinmiştim. Geçen sene ocak ayında Göçmen Konutlarına taşındık, karşımızda Görükle var oldukça hareketli bir yer ama tekim burada şimdi bana deseler ki Özlüce'ye dön. Hiç durmam burada ama yine de duruyorum, yavaş yavaş alışıyorum.

Böyle konulara bakıyorumda insanlar ne kadar rahat diye düşünmeden edemiyorum.
Kusura bakmayın ama Bursa gibi bir yerdesiniz ve hala çok sıkılıyorum hergün ağlıyorum bla bla..
Arkadaşım sen hiç eşinide mi sevmiyorsun...
Bunu neden yazıyorum. Ailem Antalya gibi mükemmel bir şehirde İstanbul gibi keşmekeş çeşit garip insan yok tatil cenneti yaşamayanın bilemeyeceği sıcacık bir şehir ben 3 senedir Siirtte yaşıyorum. Ama birgün olsun ben Antalyayı özlüyorum ailemi özlüyorum diye mızırdadığımı bilmem. Nedeni eşimi çok seviyorum... Çünkü onunla beraberim. Haa süreklide beraber değilim adam bir gidiyor 20 gün tek başıma kalıyorum.Her gece yanımda olamıyor yada ne biliyim en az 3-5 gün haber alamadığım oluyor. Bence sizinki sadece ve sadece şımarıklık he birde rahat batıyor diyoruz biz sizin gibilere. Allah eşinize sabır versin zor kendini istemeyen eş...

Kusura bakmayın , o zaman neden evlenden, neden çocuk yaptın sorularını soran üyeleri pek hoş karşılamıyordum ama ben size soracağım: Madem ailenizden ayrılamyacaktınız neden evlendiniz? Kendi yaşadığınız yerden biriyle evlenseydiniz. Bir yakınım sevdiği kişiyle evlenip 4 -5 yıl başka bir memlekette oturdu. Güzel de bir işi vardı. Ama sürekli ben ailemden ayrılamam, işimden memnun değilim, burayı sevmiyorum diye diye en sonunda öyle olaylar oldu ki işinden atıldı. Ailesinin yanına döndü ama bu sefer de başka sorunlar çıktı. Lütfen elinizdekilerin kıymetini bilin ve olanlarla mutlu olmaya çalışın, belki hakkınızda böylesi daha hayırlıdır. Ben 10 yıldan fazla yurtdışındayım. Ben de buralara hâlâ alışamadım, sevmiyorum. Üstelik sizin gibi istediğim zaman ailemin yanına gitme şansım da yok. Ama hiç bir zaman eşimi yalnız bırakmayı düşünmedim. Ben de eşim beni zorla getirdi , katlanmak zorunda deseydim hayatımız çekilmez olurdu. Sonuçta bir yuva kuruyorsunuz ve eşinizin de o yuvada hakları var.

Ben intihar boyutundayım dayanamıyorum

Ben 1buçuk yıl dayanabilsem hiç gitmem ama o kadar dayanabileceğimi düşünmüyorum
O zaman ayrıl ve kurtar şu adamı kendinden.Bu nasıl bir şımarıklık? Atanmaya uğraşan dolu insan var atanmışsın bir de iş ortamım kötü diye mızıldanıyorsun.Kirada sürünen insanlar var bir tanıdığım kapıya konacak bu kış gününde mesela.Eşin bir buçuk sene sabret sonra dediğini yaparız diyor ki çoğu eş bunu yapmaz.Biraz elindekilerin kıymetini bil hamd et Allah’a.Bu gidişle boşanacak adam senden ya da başkalarıyla gönül eyleyecek sonra açarsın buraya kocam beni neden aldattı konusu.

Boşa kocayı git ailenin yanına madem herkes mutlu olsun ne diyelim artık. O olmaz bu olmaz. İnsan bu dert yüzünden intiharı düşünür mü? Allah geçinden versin aile büyükleriniz vefat edince ne yapacaksiniz? Her zaman aile ile yaşayamayız. Travma var belli ki psikoloğa gerçekten gidin sağlıklı değilsiniz. Ay intihar ne yani? Ne kadar kolay ağza alınıyor bu kelime. Ben sosyal medyada internette bunu yazanlara gerçekten kızıyorum. Kaç genç okuyor buraları kanlarına giriyorsunuz. Sonra en ufak buhranda gerçekten canlarına kiyiyor gencecik insanlar. Her şeyin çözümü var. Ama kendini öldürmek çözüm değil.

İnsanlar evsiz barksız kalıyor savaşın içinde aç aç yaşamaya çalışıyor da intihar etmiyor.Böyle şımarıklık görmedim.Allah güzel bir ders versin de anlasın anyayı konyayı.

İnsanlar evsiz barksız kalıyor savaşın içinde aç aç yaşamaya çalışıyor da intihar etmiyor.Böyle şımarıklık görmedim.Allah güzel bir ders versin de anlasın anyayı konyayı.
Yani bilmiyorum ev var yakında çocuğu olsa ilgilenecek var. Araba var her şey tamam. Ben otobüslerde sürünerek ise gidiyorum. Ev kira. Oğlan geçen hastalanmış zar zor izin alıp gittim. Bana babasına bir şey olsa Allah korusun yardıma koşacak kimse yok yakında da bir şey demiyoruz. Çok bunaldıgim olmadı mı oldu. Ama kendime dediğim şey bunu ben seçtim. Sebebi şu şu idi. Allah pişman etmesin. Böyle konular gerçekten beni çok kızdırıyor. Annemin dediği bu lafı çok severim. " Allah baklayı dişi olmayana verir." elimizdekiyle yetinmek o kadar kolay ki oysa... Allah hidayet versin ne diyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…