alışveriş hastalığı malesef

Valla canım yazık günah ya..

Benim oturduğum muhitte, maddi durumu çok kötü insanlar var. Değil öyle zımbalı bot, hiç unutmuyorum çocukların ayaklarında çorap yok. Sokaktaki Suriyeli vatandaşların halini az çok görüyorsun. Afrika'daki açlığı Somali'dekilerin halini biliyorsun. Ben olsam utanırım bu kadar gereksiz para harcamaya.

Bütün ay deli gibi çalışıp, bütün paranı çul çaputa verince hiç üzülmüyor musun? İnsan sadece yiyip içmek , giyip kuşanmak, gezip tozmak için çalışmaz ki.

Yıllar sonra öyle bir pişman olursun ki. Demedi deme..

ben de size katılıyorum.
mesela 1 çizmem 1 botum var.
hatta botum tam 8 senelik! Liseye giderken almıştım taş gibi çıktılar hala da giyiyorum. Bu sene indirimden bi tane daha alırım artık şubat sonunda yarı fiyatlarına düşüyorlar. ne diye çok ihtiyacım olmayan bişeyi alayım ki..

5 parçayla değil de aylık kotayla sınırlayın. Mesela her ay sadece 200 tl harcamalıyım kıyafete gibi. Ya da her ay 200 tl kenara koyup ondan sonra istediğimi alabilirim gibi..
bu daha mantıklı geldi 5 parça deyince hemen pahalı kalıtelı olanları alıyorum ama para ayırırsam daha iyi olacak tesekkurler

Kendim konu açsam da bunları yaZardım inan.
Ben internet alışverişine kapatmayı düşünüyorum kartımı:S

Ayda 5 parça kıyafet alıcam demek ne.Her ay birşey alman gerekmez ki.Sen kendini böyle şartlandırma.Ben de alışveriş ve kıyafet düşkünüyüm.Ama ayda şu kadar alıcam demem.Giymeyeceğim şeyi almam.

Bin lira civarinda bir maasin giderler disinda kalan kismiyla her ay alinan en az dokuz on parca...

Zevkiniz ve girdiginiz ortamlar artip zenginlestikce size kalitesiz ve cirkin gorunecektir.

Neredeyse tamami 'bunu ne demeye almisim' dedirten parcalardir.

Yani siz digerlerinden de sanssizsiniz...

Cunku alisveris duskunu bircoklarinin kaliteli gardroplari vardir.

Bu da bir nevi yatirimdir sosyal ve is cevresinde yaratacagi olumlu izlenime istinaden.

Sizin ne oyle ne de boyle isinize yariyor paraniz...

Bari maasinizi aldiginiz gun paranizin dortte birini ayirin...

Bankaya yatirin ya da dovize cevirin ki para elinizden ciksin.

Simdi yazilanlari okudum da ben harcamiyormusum meger. Yaz, kış, bot, çizme, sandalet, spor, abiye tum ayakkabilarimi toplasan 10 cift ancak eder. Canta desen tum versiyonlarla 4 - 5 tane.

Hesabınıza belli bir tutarın üstü için bloke koydurun ya da kart limitinizi düşürün. İsteseniz de alamazsınız o zaman.

valla yazık bana nasıl içim sıkıldı şimdi
iyiki açmışım konuyu yoksa ipin ucu kaçıyor bende.

az biraz birikmişim var ona güveniyorum sanırım o yuzden boyleyım. artık daha dikkatli olacam

Bu sıralar bu tarz konular açılıyor. Ben kış girerken neye ihtiyacım varsa alırım, kazak, hırka…., ihtiyacım yoksa almam. Aldıysam da kış bitene kadar bir şey almam. Her ay giysiye bütçe ayrıldığını ilk defa k.k. da okudum. Bazen tabiî ki olur, ihtiyacın vardır, çalışma şartları, düğün, bayram, bazen zevk için….. alınır; ama her ay giysiye bütçe ayırmak bana mantıklı gelmiyor. Aylarca üzerime bir şey almadığım olur. Evli değilsiniz sanırım, evlenince daha tutumlu oluyor insan. Arkadaşın yazdığı gibi yıllar sonra çok pişman olursunuz.

[QUO"heytbengeldim, post: 38769630, member: 563656"]merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.

2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.

almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.

varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
[/QUOTE]
Ahh ahhh aynı dert bendede var napıcaaz bizz

aylık olarak çeyrek altında biriktirebilirsiniz.
ya da altın hesabı açtırın ya da çeyizinize bişeyler alırsınız.
Bence kıyafetleriniz az değilse her ay almaya bile gerek yok.
yani kendinizi almak zorundaymış gibi hissetmeyin:)
İhtiyacınız olan şeyleri de indirimi takip edip sezon sonu almaya çalışın.

aynı dertten müzdaribim maalesef...sabah işe gelince 1 saatim alışveriş sitelerinde gezmekle geçiyor ve bu rutine döndü artık hiç aksatmıyorum,baktıkça da mutlaka bişiler bulup alıyorum..kargocular bile dalga geçer hale geldi benle,artık hastalık haline geldiğini düşünüyorum ama frenleyemiyorum kendimi

Birde şunu deneyebilirsiniz. 1200 maaşınız. Zorunlu giderleriniz yol, yemek, fatura parasını ayırın. Mesela elinize 800 mü kalıyor. Her ay atıyorum 600 kenarı ayırın. 200 tl ile idare edin. Maaşımı harcayayım, kalanını biriktiririm derseniz, fazla birikim yapamaz, fazla alışveriş yaparsınız.

her ay alıyorum 3 gram altın internetten. ama daha fazlasını koyabılırım gereksiz yere harcıyorum.

düşününce yazdıklarınızda cok haklısınız dolabımda neden aldım ki bunu dedıgım kıyafetım çok ayrıca çok iyi markalarda değil en fazla giyebileceğim 2 3 yıl. kalıteli alıp tek parca alıp yıllarca gıymekte var iyi markalar alsam içim bu kadar yanmaz derim zaten şu marka hem kaliteli.

ay bende öyleyim söz veriyorum kendime ama yolda yürürken birden kendimi mağzada buluyorum , dediğiniz gibi ihtiyaçtan değil beğendiğim için bugün yine aynı şeyi yaptım 3 kazak 1palto ve atkı aldım sonra pişamn oluyorum niye aldım bunları diye ama iş işten geçmiş oluyor

valla yazık bana nasıl içim sıkıldı şimdi
iyiki açmışım konuyu yoksa ipin ucu kaçıyor bende.

az biraz birikmişim var ona güveniyorum sanırım o yuzden boyleyım. artık daha dikkatli olacam

Canım anlaşılan ev geçindirme derdin yok. Hazır şimdi imkanın varken koy kenara. İlerde biriktiremezsin.

valla aynen ben de öyleyim.
sonradan da gereksiz harcadığım için üzülüyorum
kredi borcumuz filan var ama şükür eşimin de benim de maaşımız olduğu için eksiye düşmedik.

ay tek değilmişim, zor kazandığı halde böyle gereksiz saçma yerlere para veren.
geleceği fazla düşünmediğimden ve bekar olduğumdan çeyiz yapacağım evlenecek adayımın olmadığı biraz şımarıklık nasıl olsa çalışıyorum diğer ay biriktiririm falan filan.

napalım artık kendimi frenlemem lazım çok begendiğim ihtiyacım olursa alacam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…