- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
- Konu Sahibi heytbengeldim
-
birinde zımbalı bot gördüm dur bende bir bakayım çok güzelmiş dedim aldım diğer botuda hangi psikolojiyle aldım bilmiyorum işten çıkınca değiştircem. sabredebılırsem 2 gun bekleyecem bundan sonra
öncelikle para iadesi yapılıyor söyliyim dedim.
şimdi biraz sert girişeyim de dürteyim sizi, kızmayın bana
1200 zaten çok bir para değil dediğiniz gibi. anladığım kadarıyla sizden para bekleyen de yok. fırsatınız varken neden ayda 500-600 kenara atmıyorsunuz? yarın öbürgün sıkıştığınızda 100 tl bile ilaç gibi gelir. tesitiyi akarken doldurmak lazım.
2 bot ne demek, yapmayın Allah aşkına? ben kış başından beri bot almak istiyorum ama bi açtım dolabımı evet, siyah kısa botum yok ama her renkten çizmem var. kırdım dizimi oturdum yerime, kış dediğin zaten 3-4 ay. bota vereceğim 100-150 tl ile neler yaparım.
bence bunu düşünün onu alacağıma şunu yaparım filan. bir de mesela kıyafet almak yerine kitap alsanız, sinema-tiyatro filan daha verimli olur size. hayatı güzel yaşamak kıyafet almak değil ki, başka şeylerden çıkarın tadını.
bir arkadaşım vardı. takı alırdı kendine. altın, gümüş. hem kullanırdı, hem yatırım olurdu. bu da bir çözüm.
ve son olarak çok klasik ama şahane çözüm. borca girin. kendinize bir şey alın. ne bileyim çeyiz seti, altın bilmemnesi, araba filan. hem uzun süreli doğru düzgün bir şeye sahip olursunuz hem de onun borcundan ıvır zıvıra sıra gelmez.
bu daha mantıklı geldi 5 parça deyince hemen pahalı kalıtelı olanları alıyorum ama para ayırırsam daha iyi olacak tesekkurler5 parçayla değil de aylık kotayla sınırlayın. Mesela her ay sadece 200 tl harcamalıyım kıyafete gibi. Ya da her ay 200 tl kenara koyup ondan sonra istediğimi alabilirim gibi..
Ayda 5 parça kıyafet alıcam demek ne.Her ay birşey alman gerekmez ki.Sen kendini böyle şartlandırma.Ben de alışveriş ve kıyafet düşkünüyüm.Ama ayda şu kadar alıcam demem.Giymeyeceğim şeyi almam.merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.
2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.
almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.
varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
valla yazık bana nasıl içim sıkıldı şimdiValla canım yazık günah ya..
Benim oturduğum muhitte, maddi durumu çok kötü insanlar var. Değil öyle zımbalı bot, hiç unutmuyorum çocukların ayaklarında çorap yok. Sokaktaki Suriyeli vatandaşların halini az çok görüyorsun. Afrika'daki açlığı Somali'dekilerin halini biliyorsun. Ben olsam utanırım bu kadar gereksiz para harcamaya.
Bütün ay deli gibi çalışıp, bütün paranı çul çaputa verince hiç üzülmüyor musun? İnsan sadece yiyip içmek , giyip kuşanmak, gezip tozmak için çalışmaz ki.
Yıllar sonra öyle bir pişman olursun ki. Demedi deme..
her ay alıyorum 3 gram altın internetten. ama daha fazlasını koyabılırım gereksiz yere harcıyorum.Bin lira civarinda bir maasin giderler disinda kalan kismiyla her ay alinan en az dokuz on parca...
Zevkiniz ve girdiginiz ortamlar artip zenginlestikce size kalitesiz ve cirkin gorunecektir.
Neredeyse tamami 'bunu ne demeye almisim' dedirten parcalardir.
Yani siz digerlerinden de sanssizsiniz...
Cunku alisveris duskunu bircoklarinin kaliteli gardroplari vardir.
Bu da bir nevi yatirimdir sosyal ve is cevresinde yaratacagi olumlu izlenime istinaden.
Sizin ne oyle ne de boyle isinize yariyor paraniz...
Bari maasinizi aldiginiz gun paranizin dortte birini ayirin...
Bankaya yatirin ya da dovize cevirin ki para elinizden ciksin.
valla yazık bana nasıl içim sıkıldı şimdi
iyiki açmışım konuyu yoksa ipin ucu kaçıyor bende.
az biraz birikmişim var ona güveniyorum sanırım o yuzden boyleyım. artık daha dikkatli olacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?