alışveriş hastalığı malesef

benimkendim içi bulduğum çözümler:
1- kredi kartını güvendiğin arkadaşına ver. bana şu tarihe kadar öldürsem bu kartı geri verme. bu şekilde harcayamazsın
2- harcamalarını hep nakit yap, fiziki para çıkışını görünce daha az alasımız geliyo
3- mağazaları gezme evde otur iş arasında dışarı çıkma. bi çıkınca ister istemez alınıyo
4- bişey beğenince eve git düşün istiyomuyum diye hala istiyosan erteesi gün al. o anlık çılgınlık ve sonrası pişmanlığı yaşamamış olursun
5- mağazalardan değil internetten al (bunda kredi kartı kullanman lazım ama). o ürün kargoya verilip sana gelene kdr hevesin biraz geçiyo ve gerçekten istemediysen iade edebiliyosn.
6-internette alışveriş sitelerini gez beğendiklerini sepete ekle ekle sonra almadan kapat :) ben çok yapıyorum
7- son olarak biriktirmede sorun yaşıyosan BORCA GİR. araba kredisi , taksitle altın vs ne olursa. maaşın yüksek değil bu nedenle para biriktirme sorumluluğun daha da fazla çünkü ilerde bnlara çok ihtiyacın olcak demektir.
mesela kredi kartından otomatik altın alma talimatı verebilirsin her ay bikaç gram altının birikir. onu da hesap özetin gelince mecbur ödemek zorundasın

Son düzenleyen: Moderatör:
evet ben çok önemi bi görüşme için acilen 59 tl ye aldığım adil ışık gömleğini 2-3 ay sonra 9.90 a gördüm outletlerde inanılmaz şeyler oluyo ama araştırmak lazım tabi sezondaki gibi mağaza şıkır şıkır seçmeye yönelik olmuyo kıyafetler birbirine girmiş ara ki bulasın:)

Geçer geçer zamanla,aldıgında maaşını ne kadar biriktireceksn annene ver altın yapsın .İstesen dahi vermesin sana bak sen birikiyor mu birikmiyr mu?

Valla 1200 maasla nasıl düşünüp taşınmadan maaşın yarısı kadar kıyafet harcaması yapıyorsun ona kafa yor. Maaşın 3000 fln ola ok diyelim 500 tl kıyafet masrafına ama senin durumunda kıyafete çalışıyorsun resmen sencede bi mantık hatası yok mu canım? Bence daha yzun vadede paramı biriktirirsen şunu yapıcam diye birsey belirle mesela daha lüks bi tatil bile olur onunla ilgişi bir küçük fotograf indşr telefonun ekranına aynı fotoyu cüzdanına da koy böylece düşünmeden alamassın illa ki o büyük hedef aklına gelexek elini vüzdanına atınca.

Açılın gerçek hasta geliyorrrr..
Sayın konu sahibesi konunu takip ediyorum bu daha başlangıç,yol yakınken dön

Bende böyleydim yeni evliyken bide çalışmıyordum belki her renk farklı model dolap bekleyen ayakkabım yazlık kışlık botlar renk renk sanatçıyım sanki hergün medya önündeyimde çantalarım vardı sayısını unuttugum gömlek jeansler neler neler sonra çoçuklar oldu bakdım bi ara devam ediyorum tamamen vazgeçtim şimdi kışlıkları yazın indirimli sezondan alıyorum diyelimki kışın küçük kızım doğduğunda gerek diye aldığım 30 liralık pantalona bi bakdım sezon sonunda 10 lira aman ne gerek var dedim kışın yazlıkları alıyorum neler lazım olur mesala kızlara 1 beden büyük alıyorum mini şortlar tişörtler streç jeansler renkli taytlar modasıda geçmiyor atıyorum kenara yazında kışlıklar indirime girdimi toplu alıyorum evcek 100/100 karlı alıi veriş yapıyorum böylelikle pahalıyada almamış oluyorum 100 liraya sezonunda 2 -3 parça alabiliyorken ben nerdeyse iki kızımın yazlık kaç çeşit tayt şortlarını alıyorum o paraya böylelikle kıyafet işini çözmüş oluyoruz gereksiz harcamada olmuyor inan kıyafete verilen paraya acıyorum ben eskiden zır deliymişim diyorum şimdi belki 3 -4 parçayla yazı bitiriyo çoçuklarım ama inanın yüzme kursları basketbol valeybol kurslarına yaz kurslarına yolluyorum onların gelişiminde bu çok önemli kıyafet parasıyla neler yapılıyormuş yaşayarak gördüm

Ben 1 parçayı zor alıyorum senın maşallahın var serdin bu muu ?

Derdin bu mu milleti meşgul etme. Biz hiç alamıyoruz napalım

Ben 1 parçayı zor alıyorum senın maşallahın var serdin bu muu ?
derdım tabikide 1 parça 3 parça olayı değil. ihtiyacım olmadıgı halde az kazandıgım parayı saçma kıyafetlere vermem. öğle araları ne yesem diye değilde hangş mağazayı gezsem girincede illa begenıyorum birşey sonrada neden aldım ben bunu dıye dert ediyorum.

Cnm yapma ozaman almak zorunda musın :)

Merhaba
Oğlum Doğan'a kadar kıyafet falan derdim yoktu. Doğum yaptım. Ve bende kıyafet hastalığı başladı. Tabi bunda kazancımın artmasının Da etkisi var. Tekstil de gelişti. Neyse yıllarca aldım. Şu anda 20 ye yakın çizmem, 6-7 adet kaşe kabanım, sayısız elbisem kazağım eteğim kotum var.
Eskiden ben de sözler verirdim kendime. Bşr hafta birşey almayacağım diye. Ama nerde. Alırdım eve gelirsin Pişmanlık. Bakardım bakardım aldığıma. Kendi kendime söylenirdiö. Şimdi çok mu lazım su sanki ne gerek vardı diye.
Ama ben bir taraftan da az da olsa para biriktiriyordum.
Yani sürekli alıyor sürekli veriyordum. Bir elbiseyi bir kış da bir Yada 2 kere giyebiliyorum ya i sıra gelmiyordu.
Bir hün oturdum düşündüm.
Alıyorum pişman oluyorum mutsuzum
Aldığımı giyemiyorum mutsuzum
Param boşa gidiyor mutsuzum

Eeeee o zaman neden alıyorum.
Şu anda neredeyse 10 aydır ayağıma ayakkabı Çizme almadım.
Evdeki gereksizleri verdim.
Burada birikim topiklere var. Onlara katıldım. Aktif olarak takip ediyor yorum yazıyorum.
Bu aralar maddi durumumuz kötü ve ben kıyafetleri harcayamıuorum. Onlatla markete gidip alışveriş yapamıyorum.

Ben bu durumun bi hastalık olduğunu düşünüyorum.
Kendi kendine halledemezsen mutlaka doktora gitmelisin.

merhaba. bugun kesın kararımı verdim artık bu aksam güzelce dolabımı duzeltecem gormedıgımden bir şeyim yok sanıyorum.
sabah butun aılem horlayarak uyurken ben erkenden uyandım buz gıbı yollara düştüm işe gelecem dıye. aklım basıma geldı zaten zor sartlarda calısıyorum bunuda gidip saçma yerlere harcıyorum.
dedıgın gibi aslında alıyoruz mutsuz almıyoruz mutsuz giyemıyoruz mutsuz para harca mutsuz.

bende katılıyım bari birikim topiplerine olacağı yok bu işin baska turlu

Her ay maaşın yatınca ilk işin bir kısmını birikim için ayırmak olsun. Ayır derken gerçekten saklamaktan bahsediyorum.

Bankaya mı yatırırsın altın mı alırsın orasını senin bileceğin iş ama sağ sola bakmadan ilk işin bu olsun.

Ben en son geçen ay iki kazak aldım sanırım. Pahalıysa hevesim kaçıyor hiç alıcı gözle bakmıyorum.
Bu kış için bir bot aldım. Ama alana kadar zor karar verdim. Ötekiler 1 2 senelikler. Sonbahardan beri deri siyah bot almadım buna bu fiyat verilir mi diye bakıp vazgeçiyorum. Çünkü eşim ev kredisi ben ihtiyaç kredisi ödüyoruz. Gerisi evin giderleri. Bize fırsat kalmıyor yani.

Paranın kıymetini yokken anlarsan çok pişman olursun. Alamayacak duruma gelirsen depresyona girersin mazallah.

Maaşın asgari ücretten halliceymiş zaten. Yazık valla bu kadar kıyafet israfına.

Hadi bakalım bu da bi başlangıçtır.
Her zaman insanın kenarda birikmiş parası olmalı. Ver paşam diyeceğine ver köşem demeli insan.
Kıyafetin modası çok çabuk geçiyor artık. Bi kış aldığımı o kış en fazla 2 kere giyiyorum. Sonraki kış 2 kere. Daha sonraki kışa artık heves kalmıyor. Modası geçiyor. 100 tl verdiysem her giymem 25 tl.
Çok yazık çok...
Kazancımız ne olursa olsun mutlaka kenarda paramız olmalı.
Ben artık kuruş kuruş hesap yapıyrom

Bence 1 ay hiç alış veriş yapabileceğin yerlerde dolaşma. Cebinde ne kadar kalıyorsa onu değerlendir dolar falan al mesela. Bu arttıkça keyif verecek sana.

papatya cım beni buralara nasıl taşıdın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…