- 24 Nisan 2013
- 5.848
- 9.871
- 178
- Konu Sahibi heytbengeldim
-
ah bu kombinler..! beni de kombin yapma hevesi yoldan çıkarmıştı, çok şükür kurtuldum artık...merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.
2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.
almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.
varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
selam, geçenlerde bende benzer bir konu açtım bayağı topa tutulmuştum :) bende bir dönem neyi beğenirsem alıyordum, çünkü senelerce başkalarının kıyafetlerini giymiştim ve içimde uhde idi. Konuyu açtıktan sonra düşündüm, dolabıma baktım inceledim, şimdilik gayet yeterli bir dolabım var. Bu kış başka bir şey almama gerek yok. Yaza zaten full dolu. Belki hiç kaçırılmayacak, yatırım yapılacak derecede güzel ve kaliteli ürün bulursam alırım, onun haricinde bir şey almayı düşünmüyorum. Ben ama şöyle yapıyorum, maaşım yatınca kredi kartımı yatırır, harçlık ayırır, gerisini yok sayarım. En kesin getirisi olan vadeli hesap, biriktiriyorum...merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.
2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.
almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.
varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
selam, geçenlerde bende benzer bir konu açtım bayağı topa tutulmuştum :) bende bir dönem neyi beğenirsem alıyordum, çünkü senelerce başkalarının kıyafetlerini giymiştim ve içimde uhde idi. Konuyu açtıktan sonra düşündüm, dolabıma baktım inceledim, şimdilik gayet yeterli bir dolabım var. Bu kış başka bir şey almama gerek yok. Yaza zaten full dolu. Belki hiç kaçırılmayacak, yatırım yapılacak derecede güzel ve kaliteli ürün bulursam alırım, onun haricinde bir şey almayı düşünmüyorum. Ben ama şöyle yapıyorum, maaşım yatınca kredi kartımı yatırır, harçlık ayırır, gerisini yok sayarım. En kesin getirisi olan vadeli hesap, biriktiriyorum...
altın hesabında biriktiriyordum onuda 50 tl lazım oluyor hemen gir cepten bankaya 50 tl altın bozduruyordum sımdı biriken paramı vadeli hesaba attım boylece bozdurmam.hedefim artık aylık 5 parca kıyafet almak degıl 500 kenara atıp 200 tl kendıme harclık butun ihtiyaclarımı ordan karsılacam gencken ve bekarken birşeyler yapmam gerek. tesekkurler yorumunuz içinYapacağınız şey şu : Maaşınız gelince maaşın en az üçte birini bir yatırım hesabına vadeli olarak bağlıyorsunuz. Yani maaş gelir gelmez ondan kısıntı yapıp sonra da kalan parayla idare ediyorsunuz. Bütün ay gelen maaş harcanıp ay sonunda kalandan tasarruf yapılmaz. Kredi kartınızı da evde tutun yanınızda taşımayın gerekmedikçe de kullanmayın.
Not: Bu yöntemle çok da güzel paralar birikiyor. Ekonomiyi takip etmekten de (kısa vadeli yatırım amaçlı) büyük bir keyif alıyorum.
altın hesabında biriktiriyordum onuda 50 tl lazım oluyor hemen gir cepten bankaya 50 tl altın bozduruyordum sımdı biriken paramı vadeli hesaba attım boylece bozdurmam.hedefim artık aylık 5 parca kıyafet almak degıl 500 kenara atıp 200 tl kendıme harclık butun ihtiyaclarımı ordan karsılacam gencken ve bekarken birşeyler yapmam gerek. tesekkurler yorumunuz için
merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.
benden sana tavsiye canim PARANİ BİRİKTİR.neden buyuk yazdim ? zamaninda bende senin gibi kontrolu saglayamiyordum.sonra oyle bir an geldiki paraya ihtiyacim oldu ve tum dostlar dusman oldu.zamanin ne getirecegi bilinmez.o yuzden birikim yap.zaten az kazaniyorsun emegine aci lutfen.valla yazık bana nasıl içim sıkıldı şimdi
iyiki açmışım konuyu yoksa ipin ucu kaçıyor bende.
az biraz birikmişim var ona güveniyorum sanırım o yuzden boyleyım. artık daha dikkatli olacam
bu konuyu ben acacaktım sen acmıssın.. almadıgınıa mutsuz oluyosun dmı .. mutlaka olmalı .. aldıktan sonra hevesın kacıyo .. bende sımdı bı bota taktım ama gecen ay aldım bıraksalar her gun alısverıs yaparım ıhtıyacım mı var hayır .. para bırıktır koy kenara deselerde tamam dıyorum yıne bısey gormeyeyım alıyorum daha etıketlerını koparmadıklarım var .. hayatımızdakı eksıklerı bu sekılde mı yoluna koyuyoruz acabamerhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?