- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
40 liralik kot bana ucuz geldi olsa alirim:) tesettürlü olduğum için kot yerine tunik lazim olur hep. perdesu alicam dedim çok istedim borçlar bitsin aliirm arrık dedim.:)baya isteklerim çok işte alamiyorum düşünce yüzünden.. kendime DUR demeyi öğrenmişim meğerse...iyi de bu kötü bir şey değil ki
sonuçta tüketim toplumu bize sürekli al diye dayatıyor ama almamak daha iyi
bugün girdim bir mağazaya bir kot baktım
giydim denedim fena olmadı
çok pahalı değildi 40 tl idi üstümde 120 tl lik kot var yani bütçemi de aşmaz
sonra dedim gerekli mi değil
şuan giyecek başka kotlarım da var o zaman lazım değil dedim ve bıraktım
akşama bir yere yemeğe gitsek 60 tl verirz mesela o gözüme gözükmez ama 40 tl lik kot gereksiz geldi
ya da mesela oğluma eşofman alacağım lazım olduğu kadar alırım çok alınca zaten küçülüyor derim
bir haftada yetsin zaten yıkanır der geçerim
mesela öyle süslü püslü kıyafeti yoktur çocuk ne severse onu giyer der geçerim 100 tl verip de 5 yaşındaki çocuğa ceket almam
bu arada eskiden alırdım şimdi almıyorum fikri siiz bunaltmış gibi ama gerekli olmadığı açık olan şeyleri almamk iyi bir şey
mesela evimde 10 yıldır aynı bardaklar var
3 takım daha bardak almam gerekli mi değil ama çevredekiler 2 yılda bir yeni modaya uygun bardak aldılar
sonuçta hepsi ile su içiliyor işte, benimkiler eski olsa sen su içmeyecek misin bu modaya uygun değil diye
Canim sen masallah baya tutumlusun ekonomi sayfalarinada bi ugrabende kırılırsa bantlarim... süpürgemin sapı bozulmuştu bantladim..:)
eşim de sasirdi atcaktim ben onu dedi
Bekarken aldiklarim yetiyo bana simdilik ustlerine ceket aliyorum sadeceBekarken yada evlenip henüz çocuk sahibi olmadan ne aldın aldın valla hey gidi günler
Şimdi bişey alırken 40 kere değil 1000 kere düşünüyoruz gerçekten ihtiyacımız varmı buna diye..
Bekarken çok rahattim.. ama bişey sahip olabildim.:)Bekarken yada evlenip henüz çocuk sahibi olmadan ne aldın aldın valla hey gidi günler
Şimdi bişey alırken 40 kere değil 1000 kere düşünüyoruz gerçekten ihtiyacımız varmı buna diye..
Bende öyleyim canim gida konusunda kısıtlanan ama kıyafet konusunda ayniyiz huyumuz bu değişmezMerhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
elinde harcayacak birikim varsa yap hiç çekinme ben olsam valla çekinmiycem.. ufak tefek birikimim olmali@orkidekaramel arkadaşım ben de aynı senin gibiyim.Yiyecek konusunda kısıtlamam çocuklarım var ama özellikle kendime bir tshirt bile alsam elli kere düşünürüm.Şöyle rahatça alışveriş yapanlaara çok özenirim.
Şu dönem sıkıntılarımız var ama olmadığı zamanlarda da ben hep böyleydim ama her zaman kenarda köşede param oldu.Hesabımı bildim.Ayağımı yorganıma göre uzattım bir nevi ama kimi zaman da rahat rahat torbalaarca alışveriş yapmak istiyorum.
Birikimim var ama hep işte ya sonrası diye diye bu hale geldim :) Her şeyin fazlası zararelinde harcayacak birikim varsa yap hiç çekinme ben olsam valla çekinmiycem.. ufak tefek birikimim olmalikendine ve eşine çocuklara alabilecegi birikim olmali.:) ev ihtiyaç birikimi ayri olmali hepsini ayri bir şekilde yapmak istiyorum. :)
altın veya bilezik yap tak koluna en iyisi:)Birikimim var ama hep işte ya sonrası diye diye bu hale geldim :) Her şeyin fazlası zarar
Altını da takmayı da sevmiyorum.Bankada yatırım hesabında birikim yapıyorum.Akmasa da damlıyor işte.Buna da şükür :)altın veya bilezik yap tak koluna en iyisi:)
çalışıyorum eve iki maaş... 5 bine yakın gelirimiz var çok şükür hepsi borca gidiyor.. elimize 500-600 kaliyor.. onu da yiyeceklere gidiyor..
çok şükür mal mülk sahibi olduk. inş az kaldi borç bitecek..
sabrediyorum ama bişeyi alirken çok düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?