ohh maşaallah:)Yazik oluyor ama zaten hem kendi ailem hem esimin ailesi asiri hediye aliyorlar. Mesela yazin yazliga gidiyoruz annem ne bulsa eve dolduruyor, 2 bekar, 1 de evli cocugu olmayan gorumcem var, kendi cocuklari gibi duskunler ve nerdeyse gorup begendikleri her seyi aliyorlar, almayin yeter diyorum icimizde mi kalsin, yok cok guzeldi dayanamadik vs diye aliyorlar. Her sey üçer beşer oluyor. Mesela kis sezon sonunda seneye giysin diye 5 yas montu aldim cok da begenerek aldim, sonra bir gorumcem, bir abim almis, buyuk gorumcem de yurt disindan gondermis oldu 4 monthep boyle... neyse onlari durduramiyorum kendimi durdursam en azindan.
bende kırılırsa bantlarim... süpürgemin sapı bozulmuştu bantladim..:)Bende camasir askiliginii iyice kirilmadan atmaya kiyamiyorum..
Sag tarifin kolu kirildi iple bagladim beni idare ediyo onemli olan o
Ne güzel paranın gittiği yer belli bir şeylerin sahibi olmuşsunuz maşallah. Darısı bizim başımıza inşallah:)bende bekarken çok tutumluydum.. aldığım maaşimi anneme verirdim annemde bankaya atardi..
çok iyi biriktirmişim.. ceyizime harcadik hepsini işte evlenince saliyor borç yapıyoruz bi anda eksik çikiyor aliyoruz napalim.. araba aldik onu borcu ödüyoruz eşimin düğün borcu var ödüyor:) hepsi kısa sürede bitecek Allahin iziniyle inş. sabrediyorum hep.
altın birikiyormuşşsun işde daha çok birikir al.
tabi benimde ihtiyacim var ama yeni diye düşünüyorum.. 1,5 yıllık evliyim. benimde tava tencereye ihtiyacim vareskiyo onlar napcak hergün yemek yapıyoruz demi..
borç bitsin ondan sonra alicam.. eşime dedim alcaksin diye..
hepsiburada.coma bakiyorum çok güzel şeyler var.. KORKMAZ alicam dedim kafama koydum..
kızartma tenceresi lazim onu istiyorum misir patlatirken patates kızaritken çok lazim oluyor onu tavayla yapıyordum..
Aynen. Bende;-)ne güzel keşke ben de 40 kere düşünsem
demek borcunuz var bitince alirsin taksitle ödersin o kadar:)Yok ıste bu aralar Biriktiremiyorum
Eskiden iyi biriktirirdim
benim eşimde öle 40 kere fazla düşünmemek lazim demek..valla bende aynı sen gıbı kırk kere dusunurdum ertelerdım
sonra baktım kı esım hıc benım gıbı yapmıyo ne ısterse neyı begenırse alıyo
ee ben nıye kendımı degersızlstıreyım kı dedım ve gordugum begendıgım bır sey oldumu hıc dusunmuyorum artık alıyorum tabı alısverıs manyagı da degılım ama eskı halimi bayagı bı degıstırdım
demek borcunuz var bitince alirsin taksitle ödersin o kadar:)
Bende öyleyim canım bekarken düşünmeden alırdım ama aile olunca malesef öyle olmuyor evin ihtiyaçları gezme tozma yeme içme derken kıyafete fazla para kalmıyor nemalaesef ki..Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
benimde yaşam standartlarim yükselseydi alacakmiyim bilmiyorum..Borcta yokyaşam stantardimiz yükseldi sinema tiyatro etkinliği tatil masraflari çok birde çocuk büyüdü onun masrafları çok
benimde yaşam standartlarim yükselseydi alacakmiyim bilmiyorum..
çocuk maraflari olduğu için yapamamakla haklisin..
taksitle yapın bence 1500-2000 degişen tabak tencere takimlar var onlardan alin.. t bende borçlar bitsin diye bakiyorum alicam inş.:)
27 yaşinda 1,5 yıllık evliyim.. evet düşünmeden harcamak istiyorum. ihtiyaca gömre ne varsa alabilmek. daha yolun başindayimKaç yıllık evlisin kaç yaşındasın bunlarda önemli... Hevesimiz geçmeden gönlümüzce harcama yapabilmeliyiz.. Evin araban oldu ama bu durum sende artık kemikleşirse sen yine 40 kez düşünmeye devam edersin.. Aldığından zevk alamaz pişmanlık duyarsın.. Bunlar olmaması için çok uzun süreli borçların altına girilmemeli...
Biraz da anneme benzettim seni.. Her şeyi mi değerlendirir bi insan annem öyleydi.. 40 yılın başı üstüne başına bir şey alırdı.. Açıkçası hiç sevdiğim takdir ettiğim bir özellik değil.. Şimdi gelmiş 50 yaşına alışverişi düşünmeden yapsa ne olacak düşünerek yapsa ne olacak... En güzel zamanlar gitti bitti. İnsan kendini yıpratmamalı böyle her şeyi düşünerek.
27 yaşinda 1,5 yıllık evliyim.. evet düşünmeden harcamak istiyorum. ihtiyaca gömre ne varsa alabilmek. daha yolun başindayim
inş annen gibi uzun süre böle olmam.. borçlar bitsin.. sonra harcicam. eşimede dedim. eşarpı çok alirim bana çok lazima dokunur. ama yeni bişey aldiğinda mutlu oluyorum tabi bu lazim mi diye soruyorum kendime...
amin inş.. eşim sifir arabaya takti bende yeni aldik daha diyorum.. yanaşmiyorum inanki biktim borçlardan bitsin artık... bi daha yapmıycam diyorum bilemiyorum o konuda ilerde ne olur.. az kaldi inş bitsin artık.E daha gençmişsin ev borcu düğün borcu bitince harcarsın istediğin gibi... Borçlanmalar arasında ara ver ama yine de mesela ev borcu bitince hemen gidip sıfır arabaya başlama bi deşarj ol sonra başlayın.. Çabucak bitsin tüm borçlar inşallah...
yiyecek konusunda asla kısıtlamam.. ama kıyafet konusunda işdebazen lazim mi diye sormama sebep oluyor sürekli soruyorum kendime.. mesela ayakkabi lazim diyorum eşimede dedim.. ama her zaman giyebilecegim ayakkabi istiyorum dedim.. ayakkabi ve canta sevdalisiydim evlenmeden önce şimdi pek degil. ne oldu bilmiyorum borçlar yüzünden çok düşünür oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?