Alışveriş yaparken 40 kere Düşünmek...

ohh maşaallah:)
bebeginiz bereketli dogmuş onlar aliyosa sen alma bari en güzeli bu

Ne güzel paranın gittiği yer belli bir şeylerin sahibi olmuşsunuz maşallah. Darısı bizim başımıza inşallah:)

Yok ıste bu aralar Biriktiremiyorum
Eskiden iyi biriktirirdim

valla bende aynı sen gıbı kırk kere dusunurdum ertelerdım
sonra baktım kı esım hıc benım gıbı yapmıyo ne ısterse neyı begenırse alıyo
ee ben nıye kendımı degersızlstıreyım kı dedım ve gordugum begendıgım bır sey oldumu hıc dusunmuyorum artık alıyorum tabı alısverıs manyagı da degılım ama eskı halimi bayagı bı degıstırdım

benim eşimde öle 40 kere fazla düşünmemek lazim demek..
ihtiyacim varda şu borçlar bitsin diye bakiyorum..
daha yeni hali aldim:)

Bende öyleyim canım bekarken düşünmeden alırdım ama aile olunca malesef öyle olmuyor evin ihtiyaçları gezme tozma yeme içme derken kıyafete fazla para kalmıyor nemalaesef ki..
Tutumlu kadın herzaman kazanır devam edin bence

Borcta yok yaşam stantardimiz yükseldi sinema tiyatro etkinliği tatil masraflari çok birde çocuk büyüdü onun masrafları çok
benimde yaşam standartlarim yükselseydi alacakmiyim bilmiyorum..
çocuk maraflari olduğu için yapamamakla haklisin..
taksitle yapın bence 1500-2000 degişen tabak tencere takimlar var onlardan alin.. t bende borçlar bitsin diye bakiyorum alicam inş.:)

Ben tabak tencere değil para istiyorum para :) biriktirmek ama olmuyor olmuyor

Kaç yıllık evlisin kaç yaşındasın bunlarda önemli... Hevesimiz geçmeden gönlümüzce harcama yapabilmeliyiz.. Evin araban oldu ama bu durum sende artık kemikleşirse sen yine 40 kez düşünmeye devam edersin.. Aldığından zevk alamaz pişmanlık duyarsın.. Bunlar olmaması için çok uzun süreli borçların altına girilmemeli...

Biraz da anneme benzettim seni.. Her şeyi mi değerlendirir bi insan annem öyleydi.. 40 yılın başı üstüne başına bir şey alırdı.. Açıkçası hiç sevdiğim takdir ettiğim bir özellik değil.. Şimdi gelmiş 50 yaşına alışverişi düşünmeden yapsa ne olacak düşünerek yapsa ne olacak... En güzel zamanlar gitti bitti. İnsan kendini yıpratmamalı böyle her şeyi düşünerek.

40i birak bi kere bile düşünsem neler başaracam da nerdeeee
Para harcamadan duramıyorum maalesef

27 yaşinda 1,5 yıllık evliyim.. evet düşünmeden harcamak istiyorum. ihtiyaca gömre ne varsa alabilmek. daha yolun başindayim
inş annen gibi uzun süre böle olmam.. borçlar bitsin.. sonra harcicam. eşimede dedim. eşarpı çok alirim bana çok lazima dokunur. ama yeni bişey aldiğinda mutlu oluyorum tabi bu lazim mi diye soruyorum kendime...

E daha gençmişsin ev borcu düğün borcu bitince harcarsın istediğin gibi... Borçlanmalar arasında ara ver ama yine de mesela ev borcu bitince hemen gidip sıfır arabaya başlama bi deşarj ol sonra başlayın.. Çabucak bitsin tüm borçlar inşallah...

amin inş.. eşim sifir arabaya takti bende yeni aldik daha diyorum.. yanaşmiyorum inanki biktim borçlardan bitsin artık... bi daha yapmıycam diyorum bilemiyorum o konuda ilerde ne olur.. az kaldi inş bitsin artık.

iyi de bu kötü bir şey değil ki

sonuçta tüketim toplumu bize sürekli al diye dayatıyor ama almamak daha iyi

bugün girdim bir mağazaya bir kot baktım

giydim denedim fena olmadı

çok pahalı değildi 40 tl idi üstümde 120 tl lik kot var yani bütçemi de aşmaz

sonra dedim gerekli mi değil

şuan giyecek başka kotlarım da var o zaman lazım değil dedim ve bıraktım

akşama bir yere yemeğe gitsek 60 tl verirz mesela o gözüme gözükmez ama 40 tl lik kot gereksiz geldi

ya da mesela oğluma eşofman alacağım lazım olduğu kadar alırım çok alınca zaten küçülüyor derim

bir haftada yetsin zaten yıkanır der geçerim

mesela öyle süslü püslü kıyafeti yoktur çocuk ne severse onu giyer der geçerim 100 tl verip de 5 yaşındaki çocuğa ceket almam

bu arada eskiden alırdım şimdi almıyorum fikri siiz bunaltmış gibi ama gerekli olmadığı açık olan şeyleri almamk iyi bir şey

mesela evimde 10 yıldır aynı bardaklar var

3 takım daha bardak almam gerekli mi değil ama çevredekiler 2 yılda bir yeni modaya uygun bardak aldılar

sonuçta hepsi ile su içiliyor işte, benimkiler eski olsa sen su içmeyecek misin bu modaya uygun değil diye

Boş ver böyle olmak daha iyi bende senin gibiyim lüzumsuz harcama yapmamış oluyoruz çok fazla.
Her şey de 40 kez düşünmek kötü bunda değil yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…