Erkeklerin işine öyle geliyor bence. Araba onlar için evden, eşten daha önemli gibi. Prestij meselesi galiba.Eminim ki kazancınızın değerini eşiniz kadar siz de biliyorsunuz. Bu erkekler o kadar düz mantık bir odun olabiliyor ki bazen, kadının yaptığı her harcamayı boşuna olarak algılıyor.
Hiçbir kadın, hele de bütçenin yarısını karşılıyor ise, har vurup harman savurmaz.
Çok haklısınız, eşinizin tavrı çok kırıcı.
Uzun yıllar borç ödeyerek yaşamışsınız zaten, yazlık alıp ne yapacaksınız ayırca?
Senenin en fazla 15-20 günü kalabileceğiniz bir yer için dünya para ödemek çok saçma. Ayırca her sene aynı yerde tatil yapmak zorunda kalırsınız, yetmez bir sürü eş dost akraba ziyareti olur, siz yokken kullanmak isteyecek yığınla insan çıkar. Varlığı daha çok sinir bozar. Ha emekli olsanız erkenden, gidip yazın altı ay kalacak olsanız gene mantıklı ama ne bileyim, ertelediğimiz hayat da geri gelmiyor.
Eşinizin tavrına ben bile kırıldım. Siz haklısınız.
Şimdiye kadar arabamız yoktu ama yolda kalmadık. İstediğimiz her yere gittik. Ölüm kalım meselesi değildi bizim için.Bende bıktım bende ama arabanın ustası arabayı yapacakken daha çok bozdu ya alacak ya bozduğu ve bizden aldığı parayı geri verecek. Arabanın içine etti. Mecburen bizde bı tane almak zorundayız. İstanbul gibi yerde arabasız olmuyor. Evet çok masraflı ama
En azından çok çektin karıcığım, abartmadan dilediğin kadar harca dese ben zaten gerekeni yaparım. Allah gözünü doyursun ne demek?Aynen öyle birikim yapmak istiyorsa kendi geliriyle yapabilir size mi güvenmişz
"Yıllarca yeterince gözümü doyurdu Allah, şimdi tükkanın önünden bi kaçıl." de. Sanki dünyaları sermiş de bunca zaman önüne, hemen Allah gözünü doyursun. Yürü gitt.En azından çok çektin karıcığım, abartmadan dilediğin kadar harca dese ben zaten gerekeni yaparım. Allah gözünü doyursun ne demek?
Değil mi ya? Arabaların fiyatları ederinden fazla. Niye 3 5 sene daha yüklü borca girip stres yaşayayım?"Yıllarca yeterince gözümü doyurdu Allah, şimdi tükkanın önünden bi kaçıl." de. Sanki dünyaları sermiş de bunca zaman önüne, hemen Allah gözünü doyursun. Yürü gitt.
Çok doğru. Ben 2 parça kıyafet alınca Allah gözünü doyursun, kendi milyarlık borca girerken bizi düşünüyorum demesi.Sana Allah gözünü doyursun diyor ama kendi gözü yazlıklarda, arabalarda. İhtiyacınız olanı tabiki alacaksınız. Ne münasebet kazandığınız paraya da karışıyor.
eviniz var mı,bence ortalama bi araba için de uğraşabilirsiniz 2 memur olunca bi tık oluru var tabi kira dersi yoksaÇok doğru. Ben 2 parça kıyafet alınca Allah gözünü doyursun, kendi milyarlık borca girerken bizi düşünüyorum demesi.
Öfff önce g.tüne don alsın, araba da bi ara düşünülür.Çok doğru. Ben 2 parça kıyafet alınca Allah gözünü doyursun, kendi milyarlık borca girerken bizi düşünüyorum demesi.
Evet kendi evimiz. Ama araba acil ihtiyacımız değil şu an. Her yere taksiyle gidebiliyoruz ya da araç kiralayabiliyoruz.eviniz var mı,bence ortalama bi araba için de uğraşabilirsiniz 2 memur olunca bi tık oluru var tabi kira dersi yoksa
Elbette. Ortak giderleri ödedikten sonra payıma kalan parayı harcıyorum.Yani üzerinize düşen sorumluluğu yerime getirdikten sonra kazanıdığınız parayı harcarken ona hesap vermek zorunda değilsiniz bence. Yiyin için gezin gönlünüzce gençliğinizin tadını çıkarın.Bırakın o yaşlı dedeler gibi yazlık peşinde koşsun :)
ben arabasızlığın zorluklarını çok çektiğim için biraz araba alınması taraftarıyım herkesin kendi fikri ha sizde haklısınız beraber orta yolu bulunEvet kendi evimiz. Ama araba acil ihtiyacımız değil şu an. Her yere taksiyle gidebiliyoruz ya da araç kiralayabiliyoruz.
Araba öyle az masraf değil ki. Bir de güya düşük model alacakmışız, borç bitince yeni borca girip modeli yükseltecekmişiz.Öfff önce g.tüne don alsın, araba da bi ara düşünülür.
Oh misssElbette. Ortak giderleri ödedikten sonra payıma kalan parayı harcıyorum.
Daha önce de zıt düşündüğünüz konular mutaka olmuştur. Nasıl ikna oluyordu ya da orta yol buluyordunuz?O kadar kaba değilim de "param var harcıyorum. Sen de kendi paranı harca" diyorum :)
Genelde benim dediğim oluyordu çünkü en mantıklı fikirler benden çıkıyordu.Daha önce de zıt düşündüğünüz konular mutaka olmuştur. Nasıl ikna oluyordu ya da orta yol buluyordunuz?
Pinti diyemem ama ona göre ev araba yani yatırım dışında para harcamak israf.Adam karekter olarak pinti veya tutumluysa ölünceye denk bu cümleyi işiteceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?