Birikim elbette yapılır edilir ama pat diye kendinizi sıkmaya gerek yok.
Sizi biliyorum eşiniz de biraz değişik. Aileniz de malum.
Biraz kendi hayatınızı yaşayın bi soluklanın.
Senelerdir ihtiyaçları erteledim.
Biraz rahatlamak istiyorum. Dilersen sen kendi maaşına borçlan, ben 18 yıldır ertelediğim ihtiyaçlarımıza bakacağım deyin.
Mutlulukla ve huzurla harcayın
O hâlde zamanla tepkisi azalır diye düşünüyorum. Erkekler yatırım yapma odaklı oluyorlar maalesef. Düğünde takılan altınlar kadına ait olduğu hâlde, daha evlenmeden altınları neye yatıracağının hesabını yapan erkekler var
Birikim elbette yapılır edilir ama pat diye kendinizi sıkmaya gerek yok.
Sizi biliyorum eşiniz de biraz değişik. Aileniz de malum.
Biraz kendi hayatınızı yaşayın bi soluklanın.
Senelerdir ihtiyaçları erteledim.
Biraz rahatlamak istiyorum. Dilersen sen kendi maaşına borçlan, ben 18 yıldır ertelediğim ihtiyaçlarımıza bakacağım deyin.
Mutlulukla ve huzurla harcayın
O hâlde zamanla tepkisi azalır diye düşünüyorum. Erkekler yatırım yapma odaklı oluyorlar maalesef. Düğünde takılan altınlar kadına ait olduğu hâlde, daha evlenmeden altınları neye yatıracağının hesabını yapan erkekler var
ben eşi kızmasın diye tutumlu olan, kuaföre gitmeyip evde saçını boyayan, masraf olmasın diye hep aynı kıyafetleri giyen, otele para gitmesin diye aile yazlığına giden,çocuğu kreş parası gitmesin diye annesine baktıran kadınların takdir edildiğini görmedim. aslında asıl takdiri bu kadınlar hak ederken tam tersi oluyor. içinden giyinmek gezmek geliyorsa yap konu sahibi gençlik bir daha gelmiyor. evliliğiniz ömürlük olsun da boşanan kadınların en büyük pişmanlığı bu konu. keşke o kadar fedakarlık yapmasaydım cümlesi.
sizin gibi sonradan atanmış bir kuzenim var - sonradan okudu uğraştı ve atandı
40 yaşına geliyordu atandığında, okulu da sonradan okuduğu için ve 2 de çocuğu olduğu için, o zamana kadar çalışmamıştı da
ama maaşını alınca eşine "ilk maaşlarımda hesap kitap borç derdine düşmeden harcamak istiyorum" demişti çok iyi hatırlıyorum o günleri
çünkü çok azıcık bir eşyayla 2 göz eve evlenmişlerdi tüm beyaz eşyayı vs. evlenince kendileri aldılar
arabaları yoktu
mahallede ne kadar beyaz eşya bayisi mobilyacı vs var bilirdi...tek tek gezmişti pazarlık vs etmişti (memleketten istanbula evlendi gitti)
çok kısıtlı imkanlarla 14 sene geçirip atandı....
neyse eşi de nasıl istersen öyle yap dedi ve gerçekten ilk defa maaşı olması, parası olması duygusunu tattı, mutlulukla harcadı...hiç unutmam o gözlerdeki mutluluğu.
Erkeklere kalırsan hersey masraf. Kendilerine gelince lazım
Ben eksik bişey aldıysam o daha sormadan anlatıyorum onun neye lazım oldugunu ne için kullanacağımı gerizekalıya anlatır gibi anlatıyorum. Ama kendi paramı harcasam lazımdı aldım derim o kimki konuşacak