Selam hanımlar,
Bu cümle eşime ait. Eşim ve ben yakın tarihlerde atandık. Önceden asgari ücretliydik ve pekçok ihtiyacımızı ertelemek zorunda kalıyorduk. O ihtiyaçlarımızı karşılayacak paraları çok şükür kazanmaya başladık ama eşim her alışverişten sonra bana bu cümleyi kurmaya başladı.
Yahu bu ihtiyaç diyorum, yeterli paramız yoktu alamıyorduk, şimdi alacak imkana eriştik neden almayalım diyorum. Evdeki eşyalar yeterli diyor.
O kadar canımı sıkıyor ki bu tavrı, sözleri. İstiyor ki hemen araba alalım, yazlık alalım. yani bu kadar yıl borç ödedik, gün yüzü görmeden borç ödemeye devam edelim istiyor ama ben istemiyorum. biraz da istediğim kadar rahat para harcamak, sefa sürmek istiyorum 1 2 sene en azından.
Ekonominin durumunun farkındayım ama ben artık borç ödemek istemiyorum. 18 yıldır borç ödedim artık yeter. Keyfimce para harcamak istiyorum.Bu durumun sebebi biraz da ekonominin durumu.Adam şimdi alabileceği evi arabayı 2 sene sonra alamayacağını düşünüyor ki bir an önce almak istiyor.Siz de haklısınız tabi gönlünüzce harcayın zaten kendi paranızı kazanıyormuşsunuz
Selam hanımlar,
Bu cümle eşime ait. Eşim ve ben yakın tarihlerde atandık. Önceden asgari ücretliydik ve pekçok ihtiyacımızı ertelemek zorunda kalıyorduk. O ihtiyaçlarımızı karşılayacak paraları çok şükür kazanmaya başladık ama eşim her alışverişten sonra bana bu cümleyi kurmaya başladı.
Yahu bu ihtiyaç diyorum, yeterli paramız yoktu alamıyorduk, şimdi alacak imkana eriştik neden almayalım diyorum. Evdeki eşyalar yeterli diyor.
O kadar canımı sıkıyor ki bu tavrı, sözleri. İstiyor ki hemen araba alalım, yazlık alalım. yani bu kadar yıl borç ödedik, gün yüzü görmeden borç ödemeye devam edelim istiyor ama ben istemiyorum. biraz da istediğim kadar rahat para harcamak, sefa sürmek istiyorum 1 2 sene en azından.
Eşiniz normalde de size karşı kırıcı kelimeler kullanır mı, paraya çok önem verdiğini düşünüyor musunuz?Ekonominin durumunun farkındayım ama ben artık borç ödemek istemiyorum. 18 yıldır borç ödedim artık yeter. Keyfimce para harcamak istiyorum.
Yok demiyor. Her alışveriş sonrası ağzından bu laf çıkıyor.Erkek milleti alışverişten anlamaz. Karısının kızının alışverişini normal karşılayan adam çok azdır. Bir şey aldığınızda indirimdeydi, ucuza aldım gibi şeyler söyleyin bir sorar iki sorar sonra da "karıcığım harikasın hep hesaplı alışveriş yapıyorsun" der.
Maalesef paraya aşırı düşkün. Ona kalsa sadece borca girelim, hiç harcamayalım.Eski konularinizdan eşinizin antinkuntin düşüncelerini hatirliyorum.
Niyeyse hic guvenilir gelmiyor, kendi icinde yine bir planlar yapiyordur o.
Borcsuz hayat, kalabalik toplu taşımadan açık havaya cikmak gibidir şimdi size, oksijenli temiz hava solumanin keyfini cikarin, içinizden geldiği gibi harcayin.
Araba almak demek bir sürü masraf demek zaten. Yeter artık gözüm almıyor.O kadar haklisiniz ki bizde tam 15 senedir full borç ödüyoruz. Bu ay tam rahata erdik derkeennn erememisiz araba ek masraflar çıkarttı. Onu satıp yeni alicaz. Borç bitmiyor. Bende bazen tükeniyorum bu borçlardan.
Ne konuşturuyosun şunu ya, kes sesini de geç bildiğini yap. Çok biliyor.Selam hanımlar,
Yokken istemediğim için laf söyleyecek ortam vermedim hiç. Şimdi imkan var ama sürekli bu lafı işitiyorum. Parayı çok sever.Eşiniz normalde de size karşı kırıcı kelimeler kullanır mı, paraya çok önem verdiğini düşünüyor musunuz?
Arabanız var mı ya da almak istediği bir modelin mi hayalini kuruyor
O kadar kaba değilim de "param var harcıyorum. Sen de kendi paranı harca" diyorum :)Ne konuşturuyosun şunu ya, kes sesini de geç bildiğini yap. Çok biliyor.
Bende bıktım bende ama arabanın ustası arabayı yapacakken daha çok bozdu ya alacak ya bozduğu ve bizden aldığı parayı geri verecek. Arabanın içine etti. Mecburen bizde bı tane almak zorundayız. İstanbul gibi yerde arabasız olmuyor. Evet çok masraflı amaAraba almak demek bir sürü masraf demek zaten. Yeter artık gözüm almıyor.
O kadar kaba değilim de "param var harcıyorum. Sen de kendi paranı harca" diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?