Rabbim daim eylesin 5 vakti ihlasla kılanlardan eylesin Namaz borcuyla ahirete çıkmamayı cümlemize nasip etsin inşaAllahKızlarrrrrrrr şükür çok şükür ilk namazımı kıldım RABBİM kabul etsin inşallah çok şükür çok şükür çok şükür şükür ALLAH'ım .......
Kızlarrrrrrrr şükür çok şükür ilk namazımı kıldım RABBİM kabul etsin inşallah çok şükür çok şükür çok şükür şükür ALLAH'ım .......
Amin inşallah canım hep kılmayı nasip etsin inşallah o kadar mutluyum ki anlatamam cokkkk oldu namaz kılmayalı daha doğrusu ara ara hacet namazı yada tevbe namazı kiliyordum onun dışında namaz kilmadim hiç nerdeyse cokkkk önce kıldığım aklıma geliyor şükür bugün yeniden başladım .ALLAH sizden de razi olsun inan bana siz vesile oldunuz başlamama sadece istemek yetmiyor biri hadi hadi diyip teşvik etmeli buna siz vesile oldunuz ALLAH sizinde gönlünüzde ne varsa nasip etsin inşallahRabbim daim eylesin 5 vakti ihlasla kılanlardan eylesin Namaz borcuyla ahirete çıkmamayı cümlemize nasip etsin inşaAllah
Sende başla hemen şimdi RABBİMİN kapısı hep açık,hadi kalk abdest aldın mı gerisi gelecek inşallahAllah kabul etsin...daim kılsın...
Ben de dönem dönem başlayıp bırakıyorum namazı, hep nefsime yenik düşüyorum, görevlerimi yerine getirmeyip Allah'tan yardım isteyince kendimi suçlu gibi hissediyorum, sanki işim düşünce yapıyor muşum gibi, bu düşünce çok çok kötü, Rabbim affetsin... inşallah bırakmayın namazınızı, rabbim dularınızı dualarımızı kabul etsin..
Hayır canim bekleme bikdiklerinle oku zaten akıllılık edip beklememissin rabbim şimdiden kabul etsin ve devamlı kilsinKızlar birazdan abdest alıp namaz kilicam ama utanarak söylüyorum bunu : ( ben bütün namaz sürelerini bilmiyorum acaba ezberleyene kadar beklesem mi yoksa bildiğim kadarıyla mı kilsam
Hala guncel mo topigin? Eger guncelse sohbet etmek isterim. Kokona olmanin allah in rizasini kazanmanla yada kaybetmenle uzaktan yakindan ilgisi yok. Istersen piercing tak yani..O kadar istiyorum ki namaz kılmayı, çalışıyorum açık bir bayanım (bildiğin makyajlı kokonanın tekiyim) makyajla açık halimle nasıl olacak bu işhepsini akşam eve geçince kılsam diyorum bazen o'da günah olur diye düşünüyorum. Çalışan bayanlar nasıl yapıyor namaz kılmayı
canım ben de 6 yıldır çalışıyorum senin gibiydim açıktım makyajlıydım ama içimde hep vardı Allahın rızasını nasıl kazanırım diye ailem de öyle dini yaşayan insanlar değil..sonra namaza başladım dinlediğim sohbetler kitaplar sayesinde ilk başta işyerinde cok acaba insanlar garipseyecek mi vs vesveseler vardı aldım eteğimi başörtümü abdest terliğimi başlıyorum dedim 5 vakit namaza Rabbim muvaffak etti..
Sonra 6 ay geçti baktım ben sadece namaz için kapanıp namazdan cıkınca başımı açarak iniyorum erkeklerin arasına Belediyede çalışıyordum o zaman..içten içe vicdan azabı vs sonra karar verdim burdan arkadaşlarımın da çok yardımı oldu kulakları çınlasın @esrazambak arkadaşımla paylaşmıştım düşüncelerimiAilem ne der ne düşünür vs çok desteğini gördüm bu konuda aklıma geldikçe dua ederim canım benim iyidir umarım
Vee ailemle konuştum tabiki istemediler başta kapanmamı ama ikna ettim ölüm var ne zaman öleceğimi bilmiyorum ve kapanmak istiyorum diye başta yadırgadılar şimdi 2 sene oldu nerdeyse hediye şal alıyorlar bana
Demek istediğim sen içten istersen Rabbim de muvaffak kılarsa başaramayacağın hiçbirşey yok şartlar ne olursa olsun ben kendi hikayemi anlattım ve ne oldu kapandıktan ve beş vakit namaza başladıktan sonra sana anlatayım hayata bakışım değişti geceleri yatarken yatsı namazını kılmamanın verdiği vicdan azabları kalktı her gören yüzün nurlanmış dedi zahiri olarak ben hala çok günahım olduğunu biliyorum ve katılmıyorum insanlara o ayrı...Kur'anı Kerim okumayı çok istiyordum ya da arapça duaları okuyamadığım için çok üzülüyordum arapça okumaya muvaffak oldum iş hayatım da normal hayatım da bereketlendi ve en önemlisi önceki halime göre Rabbimiz Teala'nın rızasına bir nebze de olsa yaklaştığımı hissettim...
Biraz uzun oldu canım ama Rabbimizin Rızasını kazanmak yolunda en önemli adım emirlerine uymak ve yasaklarından sakınmakmış ben bunu deneyimledim kendi adıma umarım bir faydam dokunur... Rabbim hapimizi Razı olduğu kullardan eylesin...
Evet canım topiğim hep güncel : ) ,sohbet edelim tabi kiHala guncel mo topigin? Eger guncelse sohbet etmek isterim. Kokona olmanin allah in rizasini kazanmanla yada kaybetmenle uzaktan yakindan ilgisi yok. Istersen piercing tak yani..
Makyajin namazina engel degil.Evet canım topiğim hep güncel : ) ,sohbet edelim tabi ki
Elbette kabul edecek olan ALLAH ama makyajla namaz kılmak benim içime sinmez, yüzümde bir karış boya ALLAH'ın huzurundayımMakyajin namazina engel degil.
Soyle ki...
Kaza namazi diye bir sey zaten yok. Yani vaktinde kilmam gerisini evde kilarim diye.. bu insan uydurmasi.
Sonra evden cikarken al abdestini. Sabah namazi kurtuldu. Oglen de cabuk geliyor belki ayni abdestle kilabilirsin.
Ha baktin olmadi makyajli yuzune abdest alirsin.
Kabul olur mu efenim? Olmaz. Ama sen niyetini sabit tutup kilmissin. Allah i anmanin sarti olmaz. Kabul edip etmeyecegini o bilir.
Bir diger ihtimal makyaj temizleme sutleri var sudan ucuz. Al onlari git wc ye bir guzel yıkan. Sonra al abdestini. Namazdan sonra da gel guzelce tekrar suslen puslen.
Ve sana KİMSENİN kendinin dahi. Senin namazin kabul olmaz demesine izin verme.
Kimse allahin katibi degil.
Neler yasadim. Ne sartlarda namaz kildim. Rabbim bilir. Allah en dogrusunu en yucesini bilir sen onun yolunda yürümek istedikten sonra.
Bak sana soyle bir sey diyeyim. Dogru oldugunu soylemiyorum kesinlikle. Ama vakti yeri geldi yazayim.
Ben insaat muhendisiyim. Sene 2002 idi. Tozun topragin icinde santiyedeyim. Ama nasil bir ruzgar esti sanki beni cagiriyor. Aglamaya başladım namaz kilmak istedim. Ne ustum basim uygun ne abdestim var ne kiblem var. Kapattim gozumu namaz kildim. Hayalen. Dualar zikirler. Hareketler bile yok. Kabul oldu mu? Zannetmem. Yaptigimin namazla alakasi yok. Ama rabbimle irtibat kurdum. Sartlari bahane edop baska sey yapmaktansa.
Simdi baska baska diyarlardayim. Attigin her kucuk adimin karsiligi geliyor. Daha yazmak isterdim ama zaten simdiden uzun olmustur..
Bak simdi neyi birakip neyi birakmamaya karar vermek gerekiyor. Namaza icime sinmez diyorsun ama makyaji icine sindiriyorsun.Elbette kabul edecek olan ALLAH ama makyajla namaz kılmak benim içime sinmez, yüzümde bir karış boya ALLAH'ın huzurundayımyanlış geliyor bana bu düşünce o yüzden şimdilik kazaya bırakıcam namazımı (öğle ve ikindi) daha sonra adım adım makyajı bırakıcam , inşallah birgün kısmet olursa (inşallah) başımı da kapatıcam. Hâaaa niye şimdi bırakmıyorum yada bırakamıyorum makyajı bilmiyorum 13-14 yıldır makyaj yapan biriyim ben , sigara bağımlısı gibi bağımlılık yaptı bende haliyle ama bugün eyilenier sürmedim ben ve ilk adımı attım zamanla olacak hepsi inşallah : )
Canim benim ben makyajı bir anda birakamam kendimi biliyorum o yüzden zamana yayıcam herseyi adım adım ben 32 yaşındayım ve kandiller, tövbe namazı, hacet namazı hariç namaz nerdeyse hiç kılmadım. Çok şükür RABBİM'e perşembe gününden beri kılıyorum, bu benim için RABBİM'e doğru attığım bir adım ben hızlı adımlarla gidersem çabuk yorulacağım belki geri döneceğim o yüzden sağlam adımlarla ilerlemek istiyorumBak simdi neyi birakip neyi birakmamaya karar vermek gerekiyor. Namaza icime sinmez diyorsun ama makyaji icine sindiriyorsun.
Bununla ilgili iki ayet var kuranda. Sureleri de ayet nolarino da bilmiyorum. Bakabilirsin sen..
-iyi olani ne ile degistiriyorsunuz
-allah in boyasindan daha iyi hangi boyadir
Aliskanliklardan vazgecmek zordur. Ama namazi terketmenin vebali cok buyuk. Bir de ben hep seyi dusunurum. (Kizmazsin umarim) bugün vefat etsen mesela.. yuzunde boya ile mi gideceksin ote yana. Gassal mi deniyordu. Seni yikayacak yugcak. Ve sen namaz kilmadan gitmiş olacaksin. Nasil vereceksin hesabi?
Bunlar rahatsiz edici ama onemli sorular. Yavas yavaş olacak bir sey degil ki namaz cok onemli bir sey.
Seytan zaten namaz kilma demez hic biliyor musun. Simdi biraz uyu sonra kilarsin. Simdi gencsin gez sonra kolarsin. Su tv programi bitsin oyle kilarsin vb vb.
Ama topigin amacindan da cikmamak lazim. Allah rizasi sadece namazda degildir.
Guler yuzlu olmakta iyilik yapmakta ve dua etmektir. Her ne yapiyorsan onun rizasi icin yapmanda.
Ornegin... erken kalkmak istiyorum, ibadet etmek icin. Kilo vermek istiyorum sunnet oldugu icin. Yuruyorum. Allah rizasi icin allah dostlsriyla bulusmak icin vb vb.. gününün her anina yayabilirsin
Kızlar çok şükür namazımı kılıyorum 2 gündür ama bazı şeyler kafama takılıyor; bugün işe gittim öğleden sonra iznim vardı kullandım o nedenle öğle ikindi namazını evde kılabildim ama pazartesi işe baslıycam o zaman nasıl kılacağım (açık ,makyajlı biriyim ben. Biraz önce annem de işte nasıl kılacaksın dedi cevabım yok .
2.de unuttuğum süreleri ezberliyorum namaz sürelerini, namaz da unutuyorum geri ezberledigim süreleri, az önce yatsı namazını kıldım ve inanılmaz ter içinde kaldım çünkü ezberimde olan şeyleri unutuyorum suphanekeyi unuttum ya(güler misin Ağlar mısın)
Mesnevi var bende ama çok ayrıntıya Dalarak anlatmış o yüzden okurken konudan kopuyorum bazen,Mesneviyi okumakla ALLAH rızasını bagdastiramadim sadece ruhi olarak etkileyebilir insanı . Bir de Mesnevideki kıssaların gerçek olup olmadığını bazen düşünmüyor değilimBi de bu tavsiyelerle birlikte, hz. Mevlana'nın Mesnevisini de okumanızı tavsiye ederim. Günümüze en yakın Türkçe Rahmetli Şefik Can'ın tercümesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?