• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'tanda mı korkmadın be vıcdansız

Apartmanda oturan insanlardan korkuyormussunuz bir doktora gidin derim. Allah insanı daha farklı yaratmıştır ben kendimi hayvanlarla bir görmüyorum kendini öyle görenler beni ilgilendirmez. Böyle plânız çoğalan hayvanlara karsı önlem almayanlara bir tepkiniz yok ama bundan rahatsız olanlara tepkiniz var ilginç. Yasam alanı benim evimin onu mü yani saçma. İnsanlara karsı kırıcı olmadan önce bir empati yapın. Belli ki geçmişimde beni kötü etkileyn bir olayla karşılaştım ki acayip korkuyorum köpeklerden. Ne yapayım ise gitmeyin mı dışarı çıkamıyorum diyorum ama anlayana

Pardon 5 yildizli otellerinde kalmiyorlar da, geliyorlar senin evin onunde kaliyorlar. Empati yapin diyorsun ama sen neden yapmiyorsun. Kendini zavalli, kucucuk hayvanla bir mi tutuyorsun. Bir hayvandan korkmak kimseye onu oldurme hakkini vermez. Suna da eminim ki ilahi adalet burada bir gun devreye girer.

Apartmanda oturan insanlardan korkuyormussunuz bir doktora gidin derim. Allah insanı daha farklı yaratmıştır ben kendimi hayvanlarla bir görmüyorum kendini öyle görenler beni ilgilendirmez. Böyle plânız çoğalan hayvanlara karsı önlem almayanlara bir tepkiniz yok ama bundan rahatsız olanlara tepkiniz var ilginç. Yasam alanı benim evimin onu mü yani saçma. İnsanlara karsı kırıcı olmadan önce bir empati yapın. Belli ki geçmişimde beni kötü etkileyn bir olayla karşılaştım ki acayip korkuyorum köpeklerden. Ne yapayım ise gitmeyin mı dışarı çıkamıyorum diyorum ama anlayana

Hı bilirim senin gibilerin geçmişinde hep hayvanlarla ilgili kötü olaylar vardır. Benim geçmişimde de senin gibilerle ilgili kötü olaylar var, hem de onlarcası öyle bir tane falan değil. Kendini tabi onlarla bir görme, onlar kimseyi egoları için rahatsız etmiyorlar, sadece yaşayacak ve karınlarını doyuracak yerler arıyorlar.

Plansız çoğalmadan söz etmişsiniz, siz vatandaş olarak ne yaptınız bu konuda ??? Bir kısırlaştırma programına destek mi verdiniz, onlar için çalıştınız mı ne yaptınız ??

Empatiyi güçsüz olandan yana yapma hakkımı kullanıyorum, dili ve fiziksel gücü olmadığı halde, yüreği gücü olanlardan kat be kat duyguya sahip olanlardan yana...

Doktora gidilmesi gerekiyorsa kendin git arkadaşım, korkuyorsun diye gerçekten sapıyorsan rahatsızsın demektir. Korkularının tedavisi gerekir.

Cana kıymet vermeyen insan türüne lanet olsun. Masum bir canlıyı katletmek nasıl bir vicdana sığıyor anlamak imkansız.
Ne bencil bir ırkız. Dünyanın kökünü kuruttuk, tuttuk bizden başka canlı yaşamıyormuş gibi dağı bayırı istila ettik. Sonra da hayvanlar orada yaşamasın, burada yaşamasın... Peki nerede yaşasınlar? Güven içinde yaşayacakları alanlar var da rahat mı batıyor bu hayvanlara?
Akıl olarak diğer canlılardan üstünüz diye, her şeyi yapma hakkına mı sahibiz? Ne adalet anlayışı ama...

Off! İçim acıdı. Nasıl bir gaddarlık. İnsanın katil olması için ille insan öldürmesi gerekmiyor.

Evet Allah insanları daha farklı yaratmış. Kendini üstün görme züppeliği bir tek insanda var. Kuşlar insandan daha uzakları görür, köpekbalığı okyanustaki bir damla kanın kokusunu alır, ama kendini insandan üstün görmez. Allah insanı farklı yaratmışmış. Bir de sığınmaz mısınız bu masalın arkasına, deli olmak işten değil bencil insan sürüsü.

"Yaşam alanı benim evimin önü mü? " Ah yüce insan, haşa, sizin para verip oturduğunuz evinizin önünde o köpek bedava yaşayabilir mi hiç? Sizden köyden şehire göç edip de o koca koca zevksiz kalas evlerinizi dikmeden önce orası onun yaşam alanıydı hatırlatırım. Ama bunları anlayacak kafa nerdeee...Siz anca çocugunuzu mükemmel temiz tutun, çevreye deli gibi zararlı detarjanları düşünmeden kullanın, foşur foşur suyla araba yıkayın, bi tane ağaç dikmeden ölün gidin....Sen ne kattın ki bu dünyaya, bu dünyanın bir parçasını hemencecik kendi yaşam alanın ilan edersin de kimseleri sokmazsın be insanoğlu? Burada ne kadar çok derdim var konusu olmasının sebepleri çok ortada. Hayvan sevgisi yok, doğa sevgisi yok, bencilce herşeyin mükemmelini isterken zıvanadan çıkmış "insanlık" ilişkileri.

Evet Allah insanları daha farklı yaratmış. Kendini üstün görme züppeliği bir tek insanda var. Kuşlar insandan daha uzakları görür, köpekbalığı okyanustaki bir damla kanın kokusunu alır, ama kendini insandan üstün görmez. Allah insanı farklı yaratmışmış. Bir de sığınmaz mısınız bu masalın arkasına, deli olmak işten değil bencil insan sürüsü.

"Yaşam alanı benim evimin önü mü? " Ah yüce insan, haşa, sizin para verip oturduğunuz evinizin önünde o köpek bedava yaşayabilir mi hiç? Sizden köyden şehire göç edip de o koca koca zevksiz kalas evlerinizi dikmeden önce orası onun yaşam alanıydı hatırlatırım. Ama bunları anlayacak kafa nerdeee...Siz anca çocugunuzu mükemmel temiz tutun, çevreye deli gibi zararlı detarjanları düşünmeden kullanın, foşur foşur suyla araba yıkayın, bi tane ağaç dikmeden ölün gidin....Sen ne kattın ki bu dünyaya, bu dünyanın bir parçasını hemencecik kendi yaşam alanın ilan edersin de kimseleri sokmazsın be insanoğlu? Burada ne kadar çok derdim var konusu olmasının sebepleri çok ortada. Hayvan sevgisi yok, doğa sevgisi yok, bencilce herşeyin mükemmelini isterken zıvanadan çıkmış "insanlık" ilişkileri.

Daha yazacak bir şey yok, bu mesajını beğenme butonu 1000 kere çalışsa da bin kere beğensem.

Allah razı olsun

Bazı insanlar göğsünde kalp yerine başka bir şey taşıyorlar sanırım.... Vicdan kalmamış.... Yazık günah yaaa....:43:

Pardon 5 yildizli otellerinde kalmiyorlar da, geliyorlar senin evin onunde kaliyorlar. Empati yapin diyorsun ama sen neden yapmiyorsun. Kendini zavalli, kucucuk hayvanla bir mi tutuyorsun. Bir hayvandan korkmak kimseye onu oldurme hakkini vermez. Suna da eminim ki ilahi adalet burada bir gun devreye girer.

Benim hiç bir yazdığımda öldürülsün diye bir ifade yok iyi okuyun

Sizde de insan sevgisi yok anlaşılan kırıcı konuşuyorsunuz

küçüklüğümden beri kedi seven biri olamamıştım..hep ön yargılıydım..

sonra sonra bahçemizde bir sürü kedi yavrusu geldi..benim yaşam alanım diyemiyorum..bana ait ama..!

şimdi peşi sıra bir sürü yavru var bahçede..köpekler geliyor arada,evde beslediğimiz kanarya,tavuklar..börtü böcekler...

o kadar hor davranıyoruz kii..halbuki yaşamak için birbirimize muhtacız..geçmişte kaç kere köpek tarafından saldırıya uğradım

anımsamıyorum..ama sevgimden bir şeyler alıp götürmedi.insanlar bu konuda da daha acımasız maalesef...benimde bir köpeğim

zehirlenerek öldürüldü..o kadar üzülmüştüm kii..:14::14: onlar gözleriyle çok şeyler anlatır...en az insanlar kadar yaşamaya

hakları var..EN AZZZ.....

Sizde de insan sevgisi yok anlaşılan kırıcı konuşuyorsunuz

Yazımın bazı cümleleri direkt size yönelik olsa da büyük kısmı sizin gibi düşünen insanlığa yöneliktir. Ayrıca bakın yine aynısı oluyor .Bencillik. İnsan kendi kırılmasını bile önemserken diğer taraftaki canlının ölmesi konusunda ne kadar da rahat karar verebiliyor. Ben kırılırsam üzülürüm ama hayvanlar ölürse üzülmezler gibi...

bu ülkde insanları gözlerini kırpmadan öldürüyorlar kaldı ki bir köpeğe ne yapmasınlar....

yanlış anlaşılmasın insanlarıda hayvanlarıda cok severım hatta benimde bir köpeğim var ama insanları bile teredütsüz katlederken, hayvanlarda heralde hiç elleri titremiyordur hatta sapıkça eğleniyordur bile ...köpekler insanlardan bile daha dost derdini anlatsan sanki seni anlamış gibi davranıyo ben köpeğime kızmaya kıyamazken millet zehirliyor nasıl bir vicdansızlık nasıl bir öfke anlamadım

bu ülkde insanları gözlerini kırpmadan öldürüyorlar kaldı ki bir köpeğe ne yapmasınlar....

yanlış anlaşılmasın insanlarıda hayvanlarıda cok severım hatta benimde bir köpeğim var ama insanları bile teredütsüz katlederken, hayvanlarda heralde hiç elleri titremiyordur hatta sapıkça eğleniyordur bile ...köpekler insanlardan bile daha dost derdini anlatsan sanki seni anlamış gibi davranıyo ben köpeğime kızmaya kıyamazken millet zehirliyor nasıl bir vicdansızlık nasıl bir öfke anlamadım

Beni yanlis anlayan arkadaslar bu yaziyi okurlarsa beni daha iyi anlayacaklarina inaniyorum.
Ne yazık ki ülkemiz Avrupa'da sokak
hayvanları problemiyle karşı karşıya olan tek ülkedir. Çevremizde bulunan kist hidatik, Leishmania ve kuduz
taşıma şüphesi olan başıboş hayvanlar çevre kirliliğinin nedenlerinden biri olup, bunların sokaklardaki
sayısının kontrol edilebilir sınırlara çekilmesi hem insanların hem de hayvanların yararına olacaktır.
çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra sahipli/sahipsiz hayvanların kayıt altına alınıp hızlı şekilde
kısırlaştırılmasındadır

BAŞIBOS HAYVANLARIN NEDEN OLDUĞU SORUNLAR
1.ZOONOZ HASTALIKLAR
2.PSİKOLOJİK BOYUTU vs
bknz http://www.konak.bel.tr/files/veterinerlikhizmetleri/veterinerlik_rehabilitasyon.pdf

ben hayvanlar oldurulsun demiyorum. Onlem alinsin ve basibos evlerimizin onunde gezmesinler diyorum.

Benim hiç bir yazdığımda öldürülsün diye bir ifade yok iyi okuyun

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz, sizin gibi korku vs... sebeplerle hayvanlardan şikayetçi olanlar yüzünden, her yıl yaklaşık 24.000 hayvan katlediliyor

Belediyeler ya da kendini düzen sağlayıcı sanan mahalle sakinleri, hayvanları birileri göze girecek şekilde lanse ettimi çareyi öldürmekte buluyorlar

Siz barınağa alınsın diye ararsınız, gelip alırlar, her barınakta minimum 500 köpek var, sığmayanı öldürürler, ya da 50 köpeklik bir kafese kapatılıp açlıktan ölme sırasını bekler hayvan. Oysa her mahallede sessiz sedasız hayvan bakıp, ona bir lokma ekmek,biraz da su veren birileri mutlaka vardır. Onun rızkıyla oynuyorsunuz.

Şimdi sizin gibi düşünenlere neden bu kadar kızdığımı anladınız mı, siz korkar yanından geçemezsiniz; bu sizi öldürmez ama sizin sızlanmanız onu öldürür. Bunu kendi elinizle yapmanıza gerek yok, yaptırmaya sebep oluyor sizin gibi insanlar.

Yaşam alanı ve yaşam hakları konusunda bir daha düşünün derim, yazdıklarımız şahsınıza değil, bu düşüncede olan kitleye bir tepkidir.

Hangi ülke oldugunu tam hatirlayamayacagim ama bir ülkede hayvanlara zarar veren yada öldüren insanlar potansiyel katil olarak algilaniyor ve fisleniliyorlardi.
Yani bir hayvani öldüren bir insanin, bir insanida öldürebilecek potansiyelde oldugu varsayiliyor ve öyle yargilaniyordu.
Bence cok cok dogru bir karar bu.
Ülkemizede getirilse keske.

Hayvanlara zarar verilmesine ve katledilmesine tabiki karşıyız
Ama şahsen bende evimin etrafında ne olduğu belirsiz bi hayvanın
yaşamasını ve beslenmesini istemem açıkçası
Sizde evinize almamışsınız,
Madem yavruydular büyüyene kadar balkonunuzda besleseydiniz.

Beni yanlis anlayan arkadaslar bu yaziyi okurlarsa beni daha iyi anlayacaklarina inaniyorum.
Ne yazık ki ülkemiz Avrupa'da sokak
hayvanları problemiyle karşı karşıya olan tek ülkedir. Çevremizde bulunan kist hidatik, Leishmania ve kuduz
taşıma şüphesi olan başıboş hayvanlar çevre kirliliğinin nedenlerinden biri olup, bunların sokaklardaki
sayısının kontrol edilebilir sınırlara çekilmesi hem insanların hem de hayvanların yararına olacaktır.
çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra sahipli/sahipsiz hayvanların kayıt altına alınıp hızlı şekilde
kısırlaştırılmasındadır

BAŞIBOS HAYVANLARIN NEDEN OLDUĞU SORUNLAR
1.ZOONOZ HASTALIKLAR
2.PSİKOLOJİK BOYUTU vs
bknz http://www.konak.bel.tr/files/veterinerlikhizmetleri/veterinerlik_rehabilitasyon.pdf

ben hayvanlar oldurulsun demiyorum. Onlem alinsin ve basibos evlerimizin onunde gezmesinler diyorum.

Tüm zoonoz hastalıkların tedavisi var, özellikle kuduz aşısı 5 yıl dayanıyor, kist türleri de basit ilaç tedavileriyle geçiyor lakin ben 15 yıldır evimde ve sokakta 300 den fazla hayvan bakmış biri olarak bu hastalıkların hiç birine yakalanmadım, ailemden de yakalanan olmadı.

Belediyeler her yıl devletten aldıkları ödenekleri kullansalar hiç bir sorun kalmıyor

Hem devlet hem halk sahip çıkmadığı zaman perişan oluyor hayvanlar, bu konuda bazı belediyeler çabalıyor, hayvanlar küpelenip alındıkları yere bırakılıyor, yine kimse mutlu değil. İlle de alınsınlar !!!

Sizden insan olarak tek ricam bir barınağa gidin, hem de hemen şimdi ; bu kan sıcakta kafeslerin içinde itilip,kakılan,pisliklerinin içinde açlıktan ölen hayvanları bir görün, bir görün ....

İnternet üzerinden alıntılayıp arkasına sığındığınız yazılar kadar kolay değil bu işler, canlı onlar, yıllardır hayvanseverler kendimizi parçalıyoruz aşılama ve kısırlaştırma için, devlet el atmıyor, insanlar hiç umursamıyor. 10 liralık parazit ilacıyla 4 kedi tedavi edilebilecekken barınaklarda ilaç bulamayıp ölüyorlar. Öyle dediğiniz gibi değil o işler ...

Son düzenleme:
Hayvanlara zarar verilmesine ve katledilmesine tabiki karşıyız
Ama şahsen bende evimin etrafında ne olduğu belirsiz bi hayvanın
yaşamasını ve beslenmesini istemem açıkçası
Sizde evinize almamışsınız,
Madem yavruydular büyüyene kadar balkonunuzda besleseydiniz.

sonunda beni anlayan birisi cikmis katiliyorum size :46::46::46::46:

Tüm zoonoz hastalıkların tedavisi var, özellikle kuduz aşısı 5 yıl dayanıyor, kist türleri de basit ilaç tedavileriyle geçiyor lakin ben 15 yıldır evimde ve sokakta 300 den fazla hayvan bakmış biri olarak bu hastalıkların hiç birine yakalanmadım, ailemden de yakalanan olmadı.

Belediyeler her yıl devletten aldıkları ödenekleri kullansalar hiç bir sorun kalmıyor

Hem devlet hem halk sahip çıkmadığı zaman perişan oluyor hayvanlar, bu konuda bazı belediyeler çabalıyor, hayvanlar küpelenip alındıkları yere bırakılıyor, yine kimse mutlu değil. İlle de alınsınlar !!!

Sizden insan olarak tek ricam bir barınağa gidin, hem de hemen şimdi ; bu kan sıcakta kafeslerin içinde itilip,kakılan,pisliklerinin içinde açlıktan ölen hayvanları bir görün, bir görün ....

İnternet üzerinden alıntılayıp arkasına sığındığınız yazılar kadar kolay değil bu işler, canlı onlar, yıllardır hayvanseverler kendimizi parçalıyoruz aşılama ve kısırlaştırma için, devlet el atmıyor, insanlar hiç umursamıyor. 10 liralık parazit ilacıyla 4 kedi tedavi edilebilecekken barınaklarda ilaç bulamayıp ölüyorlar. Öyle dediğiniz gibi değil o işler ...
Ben gayet sakinim ama siz pek bi asabisiniz internetten yapistirmisim ne olmus zaten bildigim bir seyi kaynak gostererek yazmak istedim. Bunun sebebi ise hemen karsi cikicak yalanlayacak birilerinin olma ihtimaliydi sakinlesin yahu :1:

Back
X