- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.571
- 238
Öyle ya deyince bn gldim diye gidip Almanya'da yada bska bir Avrupa ülkesinde ise öğreniyorsunuz yada otutamiyorsunuz yalnız. keşke gidebilecek imkanım olsa giderim.
Buradaki tepkiler depresyonda olmasına değil ağlamasına değil zaten. Karı koca iki koca sene işsizler ve devletin topluma kazandırmak için gonderdigi mesleki İ dil kursuna gitmek istemeyen biri var. Ama gitmezse devlet para vermiyor. hem parayı alıp hem kursa gitmemek istiyor. Sizce bu ahlaklı mi?
Turkiyede bulunan yatarak valilikten para alan Suriyeliler sinirleniuorsunuz musunuz? Aynı şey burada da geçerli tek farkla burada savaş da yok. Kendi rızasıyla gittiği ülkeye adapte olamayan ve olmakta istemeyen sadece paralarini yattığı yerden isteen bir aile bar.
Kusura bakmayın ama bu banq hiç doğru gelmiyor. Tepkini de huna. İşsizlik maaşı elbette olmalı ama çabalamayan sadece maaşı alan insanlar o maaşı çalışanlardan kesilen mvergiyle alıyorsa ve hala utanmadan yatiyorsq bu hiç hoş bir tavır değil.
Komik olan kisim kadinin calismamasinin elestirildigini sanmaniz.
Yetiskin 2 insan calismiyor ve cocuk yapmislar. Devletin baska insanlardan aldigi vergiler ile geciniyorlar. O devlete de herhangi bir hizmetleri, gonul baglari yok.
Ben boyle bir onursuz duruma dusmem, zaten o sebeple elestiriyorum. Nicin elestirdigim durumu kendim yapayim? Yazdiklarinizi tekrar okumanizi tavsiye ederim.
Yurtdisinda yasamanin eksileri ile bu durumun ne alakasi var? Once konuyu okuyun. Sizin mantiginiz ile benim size madem eksileri fazla, yurtdisinda yasamayin demem gerek.
Issizlik maasi alan cok insan var, bir tek konu sahibi mi aliyor. Bir kere cocugu var diye calismasi mecburi tutulmaz . Calismamak onun kararidir. Calissa daha iyi olur onun icin en azindan depresyona girmez , aglamaz ama belki yapamiyor bunu. Kocasina gelince 2 senedir is ariyordur bulamiyordur. Bunlari biliyor muyuz?
Is bulmak eskisi kadar kolay degil. Konu sahibi kendini ifade edemedi. Bi iki mesaj yazdi cikti. Bi anlasaydik ne oluyor ne olmuyor.
Daha iyi iste en azindan ac kalmayacak kadar para aliyorlar. Bir cocukla rezil olsalardi daha mi iyiydi.
Kimin ne zaman ne duruma dusecegini bilemezsiniz. Boyle buyuk konusmanizi tavsiye etmem. Devletten issizlik maasi almak onursuzluk degildir. Insanlara kendini aciklama firsati tanimadan pat diye yargiliyorsunuz.
Ben donme planlarimi yaptim ve zaten bu sene donuyorum. Neden dondugumu de aciklayayim. Kendi ulkelerinde yaptigim iki yuksek lisansla is bulmadigim icin donuyorum. O issizlik maasi bana tatli gelmiyor yani. Acilan yere siz gelebilirsiniz.
Nicin yurtdisina gitmek isteyip de gidemedigimi varsaydiniz anlayamadim.
Ben Turk vatandasi bile degilim. Konu da benimle ilgili degil.
Tam olarak mesajinizda yazdiginiz gibi, egitimli ve kalifiye insanlarin is bulmasi kolay degil. Ancak Almanya orneginde durust olun, kalifiye olmayan isleri bulmamaniz mumkun degil. Zaten devlet is oneriyor, isverenleri zorunlu tutuyor.
Ben Turkiye'de 10 sene calismisimdir, 2 sene issiz kaldigimda issizlik maasimi hakkim ile alirim. Cunku her ay bunun icin kendim para oduyorum. Ancak Almanya'da issizlik maasi dediginiz yardimlar diger insanlar sayesinde veriliyor.
Bu durumun neresini hakli goruyorsunuz anlamak mumkun degil.
Hay maşallah..beni annenle tanıştırsana
Bakin o dediginiz kalifiye olmayan islere bile basvurdum en azindan bos durmayayim dedim. Kendi is bulma kurumlarina gittim. Daha yasi kucukler tercih ediliyor ama ben her gecen gun paslaniyorum o yuzden ben donmeyi tercih ettim.
Yalniz konu sahibinin bir cocugu var o yuzden donmesini tavsiye edemem. Bi sekilde korkmus, bir sekilde sindirilmis . Ilac da kullaniyor galiba. Altinda yatan nedenleri bilmiyoruz. Yoksa keyfinden 8 sene dil ogrenmeyen insan yoktur bence.
Issizlik maasi ne sekilde veriliyorsa verilsin .Insanlarin ac kaldiginda, issiz kaldiginda guvenecegi bir devleti olmali. Turkiye'de verilmemesi ve gelen paralarin yol yapimlarinda kullanilmasi bunun hakli oldugunu gostermez. Turkiye sistemini zaten elestiriyoruz.
Konu sahibini hakli bulmuyorum sadece kendini ifade etme hakki taniyalim diyorum.
"Sadece 2 yildir calismiyor." demesi zaten bu durumlarin cogunu aciklamiyor mu?
Mesela is arayan ve bulamayan biri sadece 2 yildir issizim der mi?
Almanya'da keyfi olarak 30 yilda bile dil ogrenmeyen cok Turk var. Hatta bununla ovunuyordu komsularim.
Yani altta yatan sebepleri de hakli goremiyorum ben. Hizmetini aldiklari ve aslinda bir ferdi olarak hizmetlerini yerine getirmedikleri, bir gonul baglari da olmayan bir devleti bu sekilde somurduklerini dusunuyorum.
Almanya'da misiniz bilmiyorum ama devlet is oneriyor. Yani konu sahibi ve esine yardim etmek yerine kendilerinin calismasini istiyorlar elbette, bu sebeple cok yardimci oluyorlar.
Arayan herkese iş var' demek biraz konuyu basite indirgemek oluyor.
Tabi ki iş var, arayan bulur da AMA kimse evde oturarak alacağı miktarı kapasitesinin altında bir iş'te çalışarak kazanmak istemiyor.
Ben çalışırım diyenleri de zerre kadar samimi bulmuyorum!
Eğri oturup doğru konuşalım, Almanya da maalesef konu Türkler olunca temkinli bir yaklaşım söz konusu. Ha buna sebebiyet veren yine bizleriz.
Türkiye de ki: yabancı sempatizanlığı' Yok Almanya da.
Bugün Almanya da işsizlik kurumu sırasın da, tabiri caizse (sizlerin değimi ile) ot gibi yaşayanlar olduğu gibi, Türkiyeden gelmiş doktorasını yapmış, kendi çapında dil öğrenmiş insanlara da rastlarsınız.
Ee hani sen çalışmak için gelmiştin, alt yapın müthişti?
Konu sahibinin konusuna istinaden yapılmış bir yorum değil tabi ki bu genel bir yorum.
İngilizler bir dili öğrenmiyorsa şayet dünyadaki hakim olması ve konuşulması gereken tek dilin İngilizce olduğuna inandıklarındadır. Onlara göre dünyadaki herkes İngilizce konuşmalıdır. Malum güneş batmayan imparatorluğun yurttaşıdır onlar. En sevdikleri şey de sömürmek olduğu için küçümsemek adına öğrenmezler sömürdükleri ülkenin dilini. Ne aptaldırlar ne de tembel... Hemen hemen hePsi 2. dil olarak Almanca, 3. dil olarak da Fransızca'yı gayet iyi konuşurlar... İngiltere'de yaşadığım için biliyorum... Sokakta İngilizce harici bir dilde bir şey sorsanız ki ben Almanca sormuştum, İngilizce sorarsan cevaplarım dedim. Yani Almanca bildiği halde İngilizce sormamı istedi. İngilizce 'de çok yeni olduğum için Almanca sormuştum bende...Dil ogrenememenin bir suc oldugunu hatta tembellik oldugunu ilk defa duyuyorum. Siz gidin onu omur boyu baska ulkelerde yasayip tek kelime yerel dili ogrenmeyen Ingilizlere sorun. Cok tuhaf, cok sert ve dar goruslu dusunceleriniz var.
Dil ogrenmek herkese nasip olmaz, muzik aleti calmak da. Gerceklik ayari lazim sizlere.
intahara meyli nerden çıkardınız anlamadım depresyon bu şekilde ortaya çıkan bir şey değildir biz bilmiyoruz ama siz herşeyi biliyor gibi konuşuyorsunuz psikolog sosyal güvenlik uzmanı ayrıca herkes yaşadığı ülkenin resmi dilini öğrenmelidir devlet hastanesindeki Suriyelileri gördünüz mü hiç?Arkadaşlar kadının psikolojik sorunları var ciddi şekilde, siz de üstüne üstüne gitmişsiniz. Yapmayın yahu, yazıktır. Depresyon ve intihar meyili olan insana sarf edeceğiniz tek söz bile ne kadar ciddi boyutlara ulaşır haberiniz var mı sizin ya? Şurada ettiğiniz bir laf yüzünden kadın intihar etse, öteki dünyada nasıl hesap vereceksiniz ya? Köprüye intihar etmek için çıkan adama arabadan kafa uzatıp "atlayacaksan atla, senin yüzünden köprüde kaldık" diyen teyzeler gibisiniz. Çok teferruatlı bilmediğiniz bir konuda bu kadar yargılayıcı olmayın, ne yaşıyorlar bilmiyorsunuz. İş arıyorlar ama engelleri mi var, adam neden işe giremiyor ne biliyorsunuz? Neden gittin, dön o zaman falan öyle kolay olsa dönerler zaten.
Almanya hükümeti çalışmayan herkese işsizlik maaşı vermede bir beis görmüyorken size ne oluyor ki? Verilen para da 700 euro falan ki Almanya'da bu para 800-900 tl gibi bir şey. Öyle sırtını dayayıp rahat ettirecek bir meblağ değil. Bu ülkede de öyle kurallar olsa keşke, verdiğimiz vergiler işsizlere dönse. Çünkü yarın öbür gün kimin işsiz kalacağı belli olmaz, bugün ödediğin vergi bir işsize gider, yarın o işsiz çalışır, sen işsiz kalırsın onun vergisi sana gelir. Hiç bilemezsiniz.
Ayrıca bizim ülkemizde gelen göçmenlere zorla dil öğretmiyoruz, Almanya bunu ah zavallı Türkler bir dil öğrensinler mantığıyla değil, dayatma olarak yapıyor buram buram milliyetçilik bu. Ülkede yaşama şartı bu adamın, biz de adam gelir çatır çatır Almanca konuşur, Türkçe öğrenme zahmetine bile girmez. Ama kendi ülkesinde Almanca konuş ister.
intahara meyli nerden çıkardınız anlamadım depresyon bu şekilde ortaya çıkan bir şey değildir biz bilmiyoruz ama siz herşeyi biliyor gibi konuşuyorsunuz psikolog sosyal güvenlik uzmanı ayrıca herkes yaşadığı ülkenin resmi dilini öğrenmelidir devlet hastanesindeki Suriyelileri gördünüz mü hiç?
cok doğru bir uygulama burda da olması gerekiyor bir dolu insan oralara kapak atmak için çakma evlilikler yapıyor benim 38 yaşını geçtim diye 20 yıldır prim ödediğim halde tüp bebek tedavim yapılmıyor Suriyeliler için kaç para sağlık harcaması yapılıyor acaba sadece adaletli düşünüyoruzBaşlıkta depresyon yazdığı ve konu içinde intihar geçtiği için olabilir mi? Ya da depresyonda olan insanların intihara meyili olduğu için olabilir mi? Ayrıca gayet insani bir şey yazdım, kadın depresyonda yazısından da belli, bunu anlamak ve yorum yapmak için psikolog mu olmam gerek? Hayır ben yorum yaparken sosyal güvenlik uzmanı olmam gerek ama burada ne biçim insansınız millet vergi alıyor siz de beleşe yaşıyorsunuz diyenlerin öyle bir gereksinimi yok sanırım. Ya da ben harici işsizlik alma konusunda yorum yazan herkes sosyal güvenlik uzmanı. Ya da bu insanın devlete sırtını dayadığını söyleyen herkes bilir kişi, uzman.
Bu benim yorumum, tespitim. Yazdıklarım da hakaret de yok. Birisine asalak demeye varan yorum yazmak normal ama benim yazdıklarım anormal, evet.
Suriye'den gelen adam Türkçe öğrenir öğrenmez o kendi tasarrufu, zorlanmamak için yapar bunu ama bu zorunluluktur ile ilgili bana ülkede bir uygulama gösterir misin?Mesela Almanya'ya evlenip gidenler sınava tabi tutulur dil biliyor mu bilmiyor mu diye, bizim ülkemizde bu uygulama var da haberim mi yok?
Başlıkta depresyon yazdığı ve konu içinde intihar geçtiği için olabilir mi? Ya da depresyonda olan insanların intihara meyili olduğu için olabilir mi? Ayrıca gayet insani bir şey yazdım, kadın depresyonda yazısından da belli, bunu anlamak ve yorum yapmak için psikolog mu olmam gerek? Hayır ben yorum yaparken sosyal güvenlik uzmanı olmam gerek ama burada ne biçim insansınız millet vergi alıyor siz de beleşe yaşıyorsunuz diyenlerin öyle bir gereksinimi yok sanırım. Ya da ben harici işsizlik alma konusunda yorum yazan herkes sosyal güvenlik uzmanı. Ya da bu insanın devlete sırtını dayadığını söyleyen herkes bilir kişi, uzman.
Bu benim yorumum, tespitim. Yazdıklarım da hakaret de yok. Birisine asalak demeye varan yorum yazmak normal ama benim yazdıklarım anormal, evet.
Suriye'den gelen adam Türkçe öğrenir öğrenmez o kendi tasarrufu, zorlanmamak için yapar bunu ama bu zorunluluktur ile ilgili bana ülkede bir uygulama gösterir misin?Mesela Almanya'ya evlenip gidenler sınava tabi tutulur dil biliyor mu bilmiyor mu diye, bizim ülkemizde bu uygulama var da haberim mi yok?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?