Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

8 sene dil bilmeden nasil hayatta kalabildiniz? muazzam bir efor gerektirir boyle kapali bir hayat yasamak.

Topluma asimile olmadiklari icin gecikmis kultur soku yasiyorlar. Cok zor bir durum.

Arkadaslar konu sahibine sert ve duyarsiz sozler soylemeyin, Yurt dsidisinda izole kalmis insan pskiolojisi cok tehlikleidir, yardimci olalim ve duyarli olalim lutfen!

Aslında farkında değilsin ama genç yaşta öğrenmek daha kolay gelir eğer psikolojiniz bozuksa bunun doktoruna gidin ve oradan rapor alın aynı zamanda derdinizi de doktora anlatın sadece rapor almakla kalmayın hastalığının tedavi ettirin cunku hiç normal değil bu davranışlarıniz. Ben de yurtdışında yaşıyorum ve burda doğdum büyüdüm ama evde duruşma ben bile asosyal okuyorum dışarı çıkmak birileriyle karşılaşmak ve hele hele evrak işi hiç mi hiç ugrasmak is te mi yo rum. Biliyorsun almanyada çok devlet dairesinde evrak işi çok olur . Buda demek ki ömür boyu başkasına muhtaç olacaksın .dünya hali bilinmez belki ilerde kendi başınıza herşeyi yapmak zorunda kalacaksınız .
Başkasına muhtaç olmaktan korkmaniz gerekirken okuldan korkuyorsunuz bu gerçekten anormal bir piskolojil

Nasiii yani
Turk komsu almanca ogrenemedi diye
Alman olan mi turkce ogrenmis
Fikra gibi milletiz yav

cidden inanılmaz ama bizimkiler ogrenmemede inat edince ufak tefek kelimeler öğrenmişler. Merhaba iyi günler bir sorun mu var gibi
Ne yazık ki bazı tipler gidiyorlar ve Türk market Türk kasap ve Türk mahallesinden öteye gitmemeye yeminli gibi davraniyorlar. Bizim kuzenin yaşadığı şehirin biraz arka tarafında bildiğin Yozgati keşfettik biz.
İstememekte sevmemekte öyle haklilar ki...

Belcikada turk mahallesine gittik.

Aman Allah im kucuk Turkiye kurmuslar.

Butun levhalar turkce.

Duvarlara sprey boyayla mavi dusler vs vs yazmislar.

Dukkanlarin camina asilan yazilar turkce. Eleman araniyor gibi.

Hatta sokakta oynayan cocuklar birinine bagiriyorlar " arda kenara cekil araba geliyor" diye.

Esimle kisa sureli bir sok yasadik. Bir an dedim yok biz yurt disinda degiliz.

O ulkeye ayak uydurmak yerine oraya bir kucuk Turkiye kurmuslar resmen.

Ne almanca ogrencez almanlar turkce ogrensinler o kadar olmus onlarin ki ahahaah
Guluyorum ama tabi ki normal degil.
Tabi ki haklilar..
Ki ben zaten bu issizlik parasini sacma buluyorum.
Belli bir sure olsa tamam atiyorum 6 ay.
Sonra yok.
Ama boyle de degil bildigim kadariyla.
Bugun ulkemizde olsa yine hosuma gitmez.
Mantigi yok.
Hayatta kalmak isteyen az-cok demeyecek
Bir yerinden tutacak.
Calisanin kazandirdigi parayi calismayana vermek.. adil degil.

farkimiz tarzimiz ne sandiniz

Ben bu bölüme takıldım.Pes diyorum.

Arkadaşlar çok rıca ediyorum, hiç kimse bilemez kimin ne yaşadığını. Belki başka sorunlarıda var ne biliyorsunuz. Önyargıyı bırakın.
Konu sahibi güzel kardeşim, aynı sorunları yaşamayan insanlardan anlayış bekleme. Bilende yazıyor bilmeyende... fakat ben seni çok iyi anlıyorum. Bana özelden yazabilirsin her zaman.

Allah askina yaşamak mı lazım?
İki koca sene Almanyada işsiz kalınması çok tuhaf. Bu insanlar iki sene hazır gelen parayi yerken sorun yaşamıyor gelen kurs zorunluluğundan şikayetçi neyini anlamamış olabilirim tam olarak?
Gurbet zorsa donecek ulkeye. Hem karnım doysun hem pastam dursun demeyecek.
Hem çalışmayacak hem para yiyecek hem kursa gitmeyecek nedeni de ay ama bunalıyorum ben.
Kusura bakmayın ama bu hazirciliktir ve bu nedenle yurt dışında Turklerin adı uyanık ve tembele çıktı
Turkiyede olsa iki sene o parayi karı koca alabilirler mi? Bu iyi niyeti suistimaldir bu çalışanların vergisini çalmaktır.

Hayir elvan siz hic bes parasiz yurt disinda mahsur kalmamissaniz bir sey bilmiyorsunuz demektir.
Onu ancak basina gelenler anlayabilir. Soylevleriniz (bana gore) hayat tecrubenizin ne kadar dar goruslu oldugunu gosteriyor.
Yurt disinda yasayan insanin psikolojisi geldigi yerin kodlarina gore degisir, kimlik konusunda cok buyuk bocalama gecirilrer hele Anadolu'nun muhafazakar kesiminde gelmislerse. En buyuk korkulari "onlar"(Almanlar) gibi olmaktir. Yani Turkluk ve kimliklerini kaybetmek. Bu bilincalti korkusunu Almanlar cok iyi bilierler ve islerine gelir cunku, onlar da Turklerin otekilesmesini cok isterler ki, sinif ayirimi olussun.
Tavsiye derim Fritz Lang'in Metropolis filmini seyredin. Yer altinda yasayan isciler ve yeryuzunde yasayan efendi irk. Almanya psikolojisi bu 20lerde yapilmis bu sessiz filme cok buyuk benzerlik gosterir. O insalarin yer altindan cikmasina izin verilmez cunku bu sistem ucuz isci edinmek icin kurulmustur. Elbette bu kadarini dusunemeyenler o sistemin icinde sikisip kalmislar icin kotu seyler soylerler.
Lutfen Turk insanini ulkelerinin en pis islerini yaptirmaya alismis ve bu sayede 2. dunya savasi sonrasi hizla toparlanmis bir sistemi anlamaya calisacaginiza oraya uyum saglayamayanlara kizmayin. Herseyin bir nedeni var. Ama bizim anlayissizligimiz ve sig dusuncelerimiza hic ihtiyac yok. Sonucta o gocmenler asimile olmanin acisini cekiyorlar (evet cok cok zor bir sey bu).

Hallo Schatz. Wir können zusammen üben.
Actigim konulara bak. Gel beraber calisalim. O konuda beni etiketle. Elimden geldigince ardim ederim. Yaninda olurum. Ben de yeni sayilirim almanyada

Bakın adapte olmayacaksa iki sen paralarına da tamah etmeyecekler.
Mutsuzlarsa doncekler yurda.
A ama pardon yurtta boş oturana iki sene devlet para vermiyor değil mi?
Bu tatlı su kurnazligidir.
Ve bunun ajite etmeye gerek yok.
Emin olun bunu onu benim ailemden yaşayanlar oldu. Adam yüksek yapmaya gittiği ülkede kalabilmek için bira satti. Ben yuksek muhendisim demedi!
Hazir yemeyi duygu sömürüsü lafları masumlastirmiyor kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu da söyleyeyim pilav,
O kuzenimin bir arkadaşı aşırı esmer olduğu için tutunamadı kariyer yapamadi ama paralarini yiyip oturmadı da. Bir sene sonunda döndü burada iş aradı buldu.
Amacı çalışmak olan çalışır
Ki orada işçi bulma iyi çalışır azimli adam işsiz de kalmaz. Ama bu çiftin niyeti sosyal devletin yardımıyla bos beles yatmak. iki sene işsiz ama kursa gitmeden para alma derdinde. Bu hiç iyi niyetli bit tutum değil.

Yabancıları canından bezdiren tembel Türkler sizlersiniz demek ki.Sorununuz depresyon veya antisosyallik değil.Siz tembelsiniz.Hicbir şey yapmak istemiyorsunuz.O kadar çok istemiyorsunuz ki ruhunuz reddediyor .Almanyada yaşayacaksınız Almanca ogreneceksiniz.Sizin gibiler italyada da var.15 yıldır orada uç çocuğu var.hala İtalyanca öğrenememiş.ogretmenler onlarla iletişim kuramiyorlar.Siz bizi temsil ediyorsunuz.Lutfen bunu da hesaba katın.Ayrica hata yapabilirsiniz,kotu telaffuz edebilirsiniz ne olacak ki.Kacmak yerine ustune gitmelisiniz.

Sadece 2 yildir calismiyomus eşin iyi azmış!!!benim annem babam orda calisip zar zor dukkan actilar biZ ekmek kasalarinin icinde buyuduk!! Ve ihtiyacımız yok diyip cocuk parasını almadı ailem ki bunu kolay kolay kimse yapmaz!! Biz orda insan gibi yasamak icin mucadele verirken siz devlete dayanıp bide mizmizlanip agliyosunuz!! Sen,kocan ve sizin gibiler ihtiyacı olan insanların hakkını yiyosunuz hic tanımadığınız insanların haklarina giriyorsunuz!!! Biz de bilirdik devlete dayanmasini!! Tembelsiniz tembel!! Turkiyede olsaydınız acliktan nefesiniz kokardi simdi çalışmadan didinmeden yasayip mizmizlanip durma kaldir poponu lutfen!!!!

Helal olsun ailenize
Cidden bu tip insanlar yüzünden Türk denilince akla uyanık, tembel ve fırsatçı tipler geliyor. Ben utanıyorum tatile gittiğimde ay hic Turke benzemiyorsunuz denmensinden. Hele orada yaşayanlar için bu imaj daha da kötü.

Benim ailem 1 kurus almadi devletten ki bizimde zor zamanimiz oldu biz kucuktuk babam hala der ekmek kasalarinin icinde buyudunuz yüzünüze un surer eğlenirdik diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…