Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Konunuzu ve birkaç mesajınızı okudum. Sizde o parayı geri alacak, abinizde de o parayı verecek göz yok. Ona nerdeyse 3 yıl vermişsiniz geri ödemesi için, hala ödememiş ve pişkin pişkin konuşuyor. İnsan borcunu ödeyemese kara kara ne yapacağım diye düşünür, kimseye anlatamaz, bu adam tüm akrabalarınızı arayıp yalan yanlış şeyler anlatmış. Yani karşınızda şu anda parası olmayan gariban bir kardeş değil, paranıza konmaya çalışan bir yüzsüz var. Mahkemeye taşıyın derdim ama taşımam demişsiniz, ama bunun adı da iyi niyet değil enayiliktir haberiniz olsun.
Madem öyle bu olaydan ders çıkarın, madem hakkınız olanı sonuna kadar aramayı tercih etmeyen birisiniz bir daha gözden çıkarmadığınız parayı kimseye vermeyin

Ay valla buradakiler gözümü açtı yapamam edemem diyordum da yapacağım. Çirkefleşeceğim mecbur. Araba şu an ilanda ve sağdan soldan da borç altın almaya uğraşıyorlar. Muhtemelen annem, babam ve abim ev birliğiyle kapatırlar. Üçü de yakınlara sormuş cünkü şimdi yana yakıla arıyorlar. Bir hafta 10 gün geçsin sıkıştıracağım

Hiç kötü hissetmeyin. Tatillerde parasını yiyeceğine her ay bir gram atsaymış kenara.

Ohh çok güzel, etekleri tutuşsun da ödensin o borç.

Abinin bu durumu anana babana dahi dememesi gerekirken taa kuzene kadar söylemiş. Ne kadar ayıp ve çiğ hareketler!

Sen verdiğini geri istediğinde o an maddi durumu yeterli olmasa bile " şu an hepsini veremem ama şu kadarlık kısmını verebilirim" demesi gerekirdi. Veya kredi çekip borcunu ödeseydi. Abini sevmedim.

maalesef ana babalarda çocukları eşitlemek gibi bi huy var, bakın eşit davranmak değil eşitlemek, mesela sizin araba da tek olsun, abinle eşitlenin gibi.

hani diyoruz ya bazen kardeşim yiyip içiyo ben biriktiriyorum diye ona akıtıp sende var diyolar diye, bu da bu nesil anne babaların sorunu bence. çocukları eşit olsun diye adaletsiz davranıyorlar. şimdi mesela borç sanki abinle beraber onlarınmış gibi ödeyecekler, neden diye sormadan edemiyorum.

Yine bir erkek çocuk kayırma mevzusu. Kuzenin kim ki arıyor, ne hadsiz insanlar. Bir daha hiç bir şekilde yardım etme.

Kedili, seninle bebisler hakkinda konustugumuzu hatirliyorum, yani bi evde yeni dogmus minnak bir bebek var iken, o kisi birak alacagini istemeyi, istemeden dahi cikarip vermesi lazim.

Benimde boyle ezelden beridir alamadigim bir alacagim var ama kendisine borcu olanlar bana gelip dedikodusunu yapmaya durdugunda dedikodu yapmalarina izin vermedigim gibi borclarini odememelerinin cok ayip, korkunc,igrenc birsey oldugunu anlatiyorum, oyle konusuyorumki utanip odemek zorunda kaliyorlar, halbuki bana olan borcunu soyleyip alacaklilarindan o parayi talepte edebilirim ama yapmıyorum

Abin dönmüş borcunu odememek icin 7 duvele seni rezil etmeye durmus e bu safi kotuluk. Utanmamis mi merak ettim bunca yalani soylerken.

Evet çok ayıp ya. Aslında konu sahibi millete anlatmalıydı olan biteni ama işte, yavuz hırsız ev sahibini bastırır.

Abinde o parayı verecek göz yok araya babanı sokup sizi de kötü etmiş o parayı unut dedirtmiş sana alttan alta. Ay sinir oldum bu ailelerde işte erkek çocuk sevdası var malesef hiç demiyorlar ki kız kardeşini eşine karşı mahcup etme öde diyeceği yerde kötü olan kız çocuk oluyor. Bu da ders olsun bidaha asla asla verme.

Onu bekliyorlar gerçekten… ben kaç milyon ev borcuna girdim. Ona zerre dertlenmedi, nasıl ödeyecekler diye. Abimin 250 binlik borcuna dertlenip tansiyonları çıkıyor. Üstüne yetmiyor bana soğuk yapıyor
Hayır insan gerçekten ödeyecek durumda değilse durumunu açıklar, özür diler ama bu resmen pişkinlik. Verdiğin sözleri unut, ben veremem de sonrada git millete şikayet et. Alttan alma sakın. Ailende çok dertleniyorsa oğullarına destek olsun birlikte ödesinler borcu.

Bence borç verdiğin parayı aldıktan sonr anne babanı karşına al konuş ve madem miras hak herkese, abinde size verilmeyen şeyden hakkıymışcasına yararlanması. Aileniz sizede hakkınızk vermeli. Zaten belli ki vermeyi düşünmüyorlar ve kendi paranızı bile abinize verdirmeye çalışıyorlar. Sizde hakkınıız arayın ailem olarak beni yoksayamazsınız deyip rest çektin.

Sizin gibi kardesler kaldı mı? Benim esim hiçbir aile ferdinden borç isteyemiyor çünkü o yüzü bile vermiyorlar. Allah size cok versin siz borç vermekle doğru olanı yapmışsınız kendinizi suçlamayın ayıp eden abiniz ve aileniz.

Siz haklısınız, manipülasyona gelmeyin. Nasil çözülür bilmiyorum zor işler. Tek diyeceğim geri adım atmayın.

Ay kusura bakmayın ama anne babanız da abiniz de çok onursuz insanlar. Bankadan bilmem kaç faizle alacağı parayı sizden almış halen de lafını ediyorlar yahu. Gerekirse kötü olun alın paranızı, sizin arabanız malınız mülkünüz de babanınızı hiç ilgilendirmez. Çok aklı varsa oğluna versin.

Ayyy daral geldi.
Çünkü biz kadınlar olarak erkek kardeşlerimize para yedirmemiz lazım.sen onu kaçırıyorsun. Oğullarına tapan klasik aile.
Calisyormusun bilmiyorum ama genelde çalışınca kocan mi yesin o parayı diyip senin kazandığın parada hak iddia ediyorlar ve geri ödemek istemiyorlar.
Benimkardeslerim benden lüks yaşarlar ama görseniz annem babam için onların hep ihtiyacı var.veriver ne olur.aliver ne olacak sanki sürekli bu cümleleri duyuyorum

maalesef ana babalarda çocukları eşitlemek gibi bi huy var, bakın eşit davranmak değil eşitlemek, mesela sizin araba da tek olsun, abinle eşitlenin gibi.
Eşitlemek olsa konu sahibininde 4+1 evi olurdu kadın 2+1 ev almak için verdiği borcu istiyor daha bide annesinin arsasının ustüne yapılmış çok eşitler gerçekten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…