- 5 Ekim 2020
- 14.525
- 39.617
- 548
- 36
Anlamadım 150 olan mehir 14 de bılezık ama ınan görgüsüz geliyor o kadar soğudum kızdan kendı aılesı bı bılezık takıcakmış. Çeyızıde yok kuzenım yapcakmış o aılesının borcunu ödüyormuş o yüzden 3 yıldır bır bardak almamışmış.
Evleniyor bileKusura bakma ya kuzenin ağır salakmış. Hadi o saçmaladı. Umarım ailesi saçmalamaz.
Evleniyor bilemehiri yapamaz kendıde dıyor 7 bılezık yapmıştı düğün şu bu içinde birikimi var. Ama kız işte x yaptı bılezıklerı 7 de aılesı yapıcak aılesı yapmadı sonuçta dıyor o yuzden o ne olacak bılmıyorum. Zaten soğumuştu sevmiyordu 10 yıldır liseden beri beraberler diye laf olur gezıp tozmuşlar ınsanlar bılıyor sevgililer dıye elalem kıza laf yapar dıye evleniyor.
Valla canım salonda hepsi toplandı bişey olmasın yüklü diye harika insanlardı bu sonuçların doğacağını bilemezdim. Diyorum ya illede saygı sevgi dedim . İyi halt ettim. Kimse bunu sorun olarak görmüyor Salak kocam dahi.Senin altınların kv de ne işi var ?
Ay ben o arabayı benzin döker yakardım.
Ya ben harbi salakmisim daha dank etti düşünün artıkBenim kapımın önünden geçemezlerdi.
Baya uzağa taşındık atamam dolayisiyla. Gel diyip duruyorlar. Kısmet diyorum tabikide gitmem. Gorumcelerimi hayatımdan çıkardım. Ne onlar varken evlerine ne benim evime gelemezler. Halen bişey yok edasıyla takılıyorlar. Geçen de benim herif hafife almış olsa gerek elif zamanla unutur yumuşar edasında. Babam çocuğu görmek istiyor diyor gidelim dio . Bey efendiyle onlar yüzünden boşanma arifesine geldik düşünün artık. Görüşmeme sebebim benim evimde tatile geldiler öğrenciler kafaları dağılsın dedik eğlendik tozduk. Neymiş abisiyle kavga etmişiz . Al valizine götür abini bare . Üstüme yürüyüp dövmeye çalıştılar. Dünya kadar laf ve bunlar benim herifin gözü önünde oldu. Çocuğum kucağımda idi. Buna rağmen hafife alıyor olayı sanırım.Bu yaşananlara rağmen hayatınızın her anında iseler, düşman evinizin içinde. Altın salkım ile alakası yok olayın.
Onlar ailesi, ne yapsalar affedebilir ama sizden beklememeli. İnsan ailesini en iyi kendi tanır, aynı şeyi yaşatacaklarını bile göre içlerine sokmaya çalışıyorsa canıma pek değer vermediğini düşünürüm, siz eşinizi daha iyi bilirsiniz tabi.Baya uzağa taşındık atamam dolayisiyla. Gel diyip duruyorlar. Kısmet diyorum tabikide gitmem. Gorumcelerimi hayatımdan çıkardım. Ne onlar varken evlerine ne benim evime gelemezler. Halen bişey yok edasıyla takılıyorlar. Geçen de benim herif hafife almış olsa gerek elif zamanla unutur yumuşar edasında. Babam çocuğu görmek istiyor diyor gidelim dio . Bey efendiyle onlar yüzünden boşanma arifesine geldik düşünün artık. Görüşmeme sebebim benim evimde tatile geldiler öğrenciler kafaları dağılsın dedik eğlendik tozduk. Neymiş abisiyle kavga etmişiz . Al valizine götür abini bare . Üstüme yürüyüp dövmeye çalıştılar. Dünya kadar laf ve bunlar benim herifin gözü önünde oldu. Çocuğum kucağımda idi. Buna rağmen hafife alıyor olayı sanırım.
12 senelik evliyim evlenince altın istemedim kv 3 tane burma takmıştı annemin maddi durumu olmadığı için 1 tane taktı eşimde set almıştı babalarımız vefat ikimizinde çeyizi ortak aldık ama yüzde 80 eşim aldı bende denklikten yanayım erkek tarafı diye herşeyi üzerleri e yıkmak doğru değil benceVallahi bunca yasanmisligin sonunda ben olaylara farkli bakiyorum..Sizin aileniz ne takacak size..ceyiz yaptiniz mi..meslek sahibi misiniz..anne ve babaniz dugunde bilezik takicak mi.Ben denkligin cok iyi birsey oldugu kanisindayim
Istesin vallahi istesin karisma annene. Ben ailemle kavga etmistim istemeyin erkek ailesi paralari sikismasin yoktur diye halbuki var biliyorum son mpdel arabalar yatlar katlar. Gene ailemi kotu ettim. Taktiklari uc bes bilezigide zar zor taktilar onlarida geri aldilar elimden.Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Tabi denklikten yana olursuniz herseyi erkek almis12 senelik evliyim evlenince altın istemedim kv 3 tane burma takmıştı annemin maddi durumu olmadığı için 1 tane taktı eşimde set almıştı babalarımız vefat ikimizinde çeyizi ortak aldık ama yüzde 80 eşim aldı bende denklikten yanayım erkek tarafı diye herşeyi üzerleri e yıkmak doğru değil bence
Valla canım salonda hepsi toplandı bişey olmasın yüklü diye harika insanlardı bu sonuçların doğacağını bilemezdim. Diyorum ya illede saygı sevgi dedim . İyi halt ettim. Kimse bunu sorun olarak görmüyor Salak kocam dahi.
Istenmeli, ama erkek tarafinin gücü neye yetiyorsa o kadarı istenmeli.
Bizimkilerde istemedi, sonucta ne oldu bende ablanin durumuna düştüm.
Bana düğünümde erkek tarafi durumlari oldugu halde cimriliklerinden yeteri kadar altin takmadi, utansalar takarlardi zaten milletin içinde.
O takı merasimi benim için stresli geçti, hep bizim taraf takti altini, ama bizim tarafda iyi takti onlara birakmadi.
Ve sonunda ne oldu ayrildik.
Allahdan altinlari dügün gecesi aileme vermistim onlarda kalsin diye çünkü bu konuda eşime ve ailesine güvenmiyordum.
Çok iyi etmisim çünkü sonradan
benim ailemin taktiği altinlara bile göz koydular utanmadan.
Sana tavsiyem annenle kavga etme bu konuda, ama annende gücleri neye yetiyorsa onu istesin.
Haa birde dugunde akrabalarin kizada hiç altin takmadılar vs.diye dedikodunu yaparlar.
Birde dugunde ne kadar altin takilirsa gelinin o kadar havası oluyor o da ayrı konu.
Sende
Bu denklikten yana olanlarda, yada annesi altin istemesin ayiptir vs.diye yaklaşanlarinda kesin erkek cocuklari vardır, yada erkek kardesleri vardir ondan böyle konuşuyolarTabi denklikten yana olursuniz herseyi erkek almis
Bu denklikten yana olanlarda, yada annesi altin istemesin ayiptir vs.diye yaklaşanlarinda kesin erkek cocuklari vardır, yada erkek kardesleri vardir ondan böyle konuşuyolar
Bu denklikten yana olanlarda, yada annesi altin istemesin ayiptir vs.diye yaklaşanlarinda kesin erkek cocuklari vardır, yada erkek kardesleri vardir ondan böyle konuşuyolar
Bizimkilerde istemedi, sonucta ne oldu bende ablanin durumuna düştüm.
Allahdan altinlari dügün gecesi aileme vermistim onlarda kalsin diye çünkü bu konuda eşime ve ailesine güvenmiyordum.
Çok iyi etmisim çünkü sonradan
benim ailemin taktiği altinlara bile göz koydular utanmadan.
Gelin dul olunca ne oluyor da dul olanlar bile ister diyebiliyorsunuz ?Bence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
Siz bilirsiniz.Erkek kardeşim yok ve şu an evlilik hazırlıkları yapıyorum. Bütün planlarımızı da her şeyi ikimizin karşılayacağı üzerine yaptık. Ailelerden eşya beklentimiz bile yok.
Ailem böyle bir talepte bulunacak insanlar değiller ama böyle bir şey yapsalar yerin dibine girerim.
Altın evlenen çifte destek olmak için takılır. Bunu da içinden gelen, maddiyatının elverdiği ölçüde yapar. Yapmayan da yapmaz, sorun değil.
Siz daha ilk gece altın kaçırma ihtiyacı hissettiğiniz bir adamla evlendiğiniz için ayrılmışsınız. Eşinizin, çift olarak size takılan altınları size sormadan ailesine vereceğini düşündüğünüze göre ortada güven de yokmuş saygı da.
100 bin liralık bilezik taksalardı da biterdi böyle bir evlilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?