Altın istemek ?

Onların adetlerinde sormak varsa hiç tereddüt etmeden anneniz istesin şimdi sen istemezsin ilerde kaynın varsa ona fazla fazla taktıklarında zoruna gider Birde senden önce aileye gelin gelmiş mi o na ne takmışlar bi gözlemle duruma göre isteyin

Sevgilinle konuş, annenin tavrini bilsin ama size nasil uygunsa öyle yaparsiniz de. Annenin ablandan dolayi hassas oldugunu vs bence bilmesi ve annene karsi cephe almamasi icin olabildigince yumusak bir sekilse bu durumdan bahsedilebilirsin. Bu sebepten aranin bozulacak bir hali yok. Biz esimle boyle seyleri hep konuştuk. Ve birbirimize ne alindik ne kırıldik. Hos zaten ailem birsey istemedi. Herkes gönlünden geceni yapsin dediler. Ama abim evlenirkende gelinimiz, kuzenime 8 tane taktilar bana daha azini takmayin dedi (universite okumus meslegini eline almis bir gelin olarak bunu söyledi.) Annem ben ne takacağımı bilirim bana sayı verme gücümün yettigini takarım dedi. Onun istediklerini kat be kat fazlasini yapti. Yapacakti da zaten söylemese bile..Annemin degerini bilir veya bilmez. Ama yarin obur gün bana sunu yapmadi etmediler gibi konusmaya da hakkı kalmadı. Abime soylese ve o da annemle konussaydi bu kadar goze batmazdi belki de soyledikleri. Önceden olacaklara karsi zemin hazirlamak her zaman önemlidir. Siz de o zemini hazirlayin derim

Hanımefendi malla alakası yok mehir konularını okuyun , ben islami olarak hakkı olduğunu söylüyorm. Değer konusuna gelince bizim toplum maalesef olaya öyle bakıyor bişey istemeyince acaba kızında bişey mi vardı da hemen verdiler vb gibi. Bu maalesef toplumumuzla alakalı.. haa konu sahibi istemezse kendi bilir tabi , ama ben islami hakkım olanı aç gözlülük yapmadan aldım çünkü bu benim hakkım , islam kadının kendine ait bir güvencesi olması için mehir şartı koymuştur, olurda eşi ortada bırakır , boşanır yada ölürse diye...

Ablanızın ayrılmasının altınla alakalı olduğunu sanmıyorum anlaşamamış ayrılmıştır. Bu devirde en büyük takı güzel huydur. Güzel huylu evlat yetiştirdilerse maddi olarak yapacakları sadece destektir. Anneniz altınlarla mı kız evlendirecek damatla mı sonuçta. Bizde yeni evliyiz benimle aynı dönem yani geçen sene 5 arkadaşım evlendi hepsine benden kat kat fazla yapıldı o an bozuldum hatta anneme iste falan demiştim bi gafletle annemde ben damada güveniyorum ailesinin ne yapacağı bizii ilgilendirmez demişti. 6 aydır 7 24 aynı evdeyiz eşimle home officeten kaynaklı. Kaynanama ne kadar teşekkür etsem az güzel evlat yetiştirmişler Allah razı olsun en güzel takıları bana bu.

Siz mehir olarak bahsetmemiştiniz. Mehire bir şey diyemem, inanç söz konusu olduğu için yoruma kapalı ama eğer altın talep etmezsen değerin olmaz demek çok yanlış

Toplumumuz kim?

Yeter yahu elalem ne der diye yaşadığımız. Kim ya bu kusuru mu vardı diyenler? Neden biz hayatlarımızı ona göre yaşamak zorundayız?

İslami kısmını bilmem, siz kendiniz için de öyle uygun görmüşsünüz, eşinizle de anlaşmışsınız, bize sizinle ilgili laf düşmez.

Geri kalan bu “elalem” kısmı gerçekten herkesin sırtına yük. Şu elalem kimse, azcık çenesini kapatmayı, biz de o elalemi dinlememeyi öğrenelim biraz.

Çok mantıklı. Evin değeri de artar zamanla. Fiyatı 2 katına çıkarsa evi satıp hem ev hem eş alınabilir
Bana görmemişlik geliyor kendi aılesı bir bilezık takıp şu kadar gram istıyorum kollarımı doldurun dıyen ınsanlar ıcın oğluma beni muhatap ettiğin insanlara bak derim.

İşte bu tarz şeyler çok abartıldığı zaman adetlerimiz, geleneklerimiz diye problemlere zemin hazırlanmış oluyor.
Erkek tarafıda örnek bizim adetimiz gelin dediğin sabah kahvaltıyla gelir akşam evine döner muhabbeti yapınca bu durumda kendilerini haksız görmüyorlar malesef

DUL olanlar diyerek ne kadar hakaret vari bir konuşma... Kınama yaşamadan ölmez insan

Biz de istemedik. Kv kendisi biz dört bilezik takabiliriz dedi isin içinden cıktı. Ama biz istemedikçe her şeyden de ellerini eteklerini elimizde yok diyerek çektiler. Evleneceğimiz uzun süredir belliydi hazırlık sıfır. Yani demem o ki haddinden fazlasini istemek görgüsüzlük evet ama bence her şey bastan açık açık konuşulmalı ki herkes ne yapacağını bilmeli. O yüzden konuşulmasını mantıklı bulanlardanim ben. Sonra çiftler arada yıpranıyor

Şanınıza yakışanı yapın vs bu tip şeyler söylenebilir ama sayı vermek biraz görgüsüzlük gibi, erkek tarafına da bağlı eğer çok beleşçi moddalarsa sayı verin hak etmiştir

Şöyle diyim mehir haktır. Karşı tarafın durumundan Fazla istemek hoş olmaz. Ama bir gün boşanma konumuna gelsen eğer hiç bir masraf yapmadıysalar bitsin gitsin lafı kolay olur. Ama masraf yaptıysalar emeklerine acırlar ve oğullarının bi daha evlenme yükünü akıllarından geçirmeye tahammül edemezler. Sana değer vermezseler de mallarına kayıplarına değer vereceklerdir. Ben bunu çevremde çok gördüm. O yüzden hep derim kıymetim bilinsin isteyen düğünde acımasın (mazlumlar hariç). Deveyi diken.....diye devam eden atasözünü argo olduğu için burada bırakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…