Onların adetlerinde sormak varsa hiç tereddüt etmeden anneniz istesin şimdi sen istemezsin ilerde kaynın varsa ona fazla fazla taktıklarında zoruna gider Birde senden önce aileye gelin gelmiş mi o na ne takmışlar bi gözlemle duruma göre isteyinArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Bizim taraflarda 1,1 buçuk kilo altın alırlar, bence annenize diretmeyin belki zor günlerinizde lazım olur
Erkek olsam vazgeçer kendıme ev alırımSizin taraflarda 1 kilogram 1000 gram etmiyor mu?
Siz ne kadara gittiniz?Walla bizde onuda ısterlermesele derlerki 30 gramdan 10 bilezik alacaksınız cevremdeki herkes boyle ıster
Hanımefendi malla alakası yok mehir konularını okuyun , ben islami olarak hakkı olduğunu söylüyorm. Değer konusuna gelince bizim toplum maalesef olaya öyle bakıyor bişey istemeyince acaba kızında bişey mi vardı da hemen verdiler vb gibi. Bu maalesef toplumumuzla alakalı.. haa konu sahibi istemezse kendi bilir tabi , ama ben islami hakkım olanı aç gözlülük yapmadan aldım çünkü bu benim hakkım , islam kadının kendine ait bir güvencesi olması için mehir şartı koymuştur, olurda eşi ortada bırakır , boşanır yada ölürse diye...Çok çağ dışı bir olay ya, annenizin düşüncelerini önemsediği bir yakını varsa söyleyin annenizi ikna etsin.
"İstemezsen basit görürler" gibi zihniyete sahip olanları hiç anlamıyorum. Onlar kendilerini maddi değeri olan bir mal olarak görüyor sanırım. Bir kadın kendisini en fazla bu kadar küçük düşürebilir.
Erkek olsam vazgeçer kendıme ev alırım
Siz mehir olarak bahsetmemiştiniz. Mehire bir şey diyemem, inanç söz konusu olduğu için yoruma kapalı ama eğer altın talep etmezsen değerin olmaz demek çok yanlışHanımefendi malla alakası yok mehir konularını okuyun , ben islami olarak hakkı olduğunu söylüyorm. Değer konusuna gelince bizim toplum maalesef olaya öyle bakıyor bişey istemeyince acaba kızında bişey mi vardı da hemen verdiler vb gibi. Bu maalesef toplumumuzla alakalı.. haa konu sahibi istemezse kendi bilir tabi , ama ben islami hakkım olanı aç gözlülük yapmadan aldım çünkü bu benim hakkım , islam kadının kendine ait bir güvencesi olması için mehir şartı koymuştur, olurda eşi ortada bırakır , boşanır yada ölürse diye...
Hanımefendi malla alakası yok mehir konularını okuyun , ben islami olarak hakkı olduğunu söylüyorm. Değer konusuna gelince bizim toplum maalesef olaya öyle bakıyor bişey istemeyince acaba kızında bişey mi vardı da hemen verdiler vb gibi. Bu maalesef toplumumuzla alakalı.. haa konu sahibi istemezse kendi bilir tabi , ama ben islami hakkım olanı aç gözlülük yapmadan aldım çünkü bu benim hakkım , islam kadının kendine ait bir güvencesi olması için mehir şartı koymuştur, olurda eşi ortada bırakır , boşanır yada ölürse diye...
Bana görmemişlik geliyor kendi aılesı bir bilezık takıp şu kadar gram istıyorum kollarımı doldurun dıyen ınsanlar ıcın oğluma beni muhatap ettiğin insanlara bak derim.Çok mantıklı. Evin değeri de artar zamanla. Fiyatı 2 katına çıkarsa evi satıp hem ev hem eş alınabilir
Siz ne kadara gittiniz?
DUL olanlar diyerek ne kadar hakaret vari bir konuşma... Kınama yaşamadan ölmez insanBence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
Şöyle diyim mehir haktır. Karşı tarafın durumundan Fazla istemek hoş olmaz. Ama bir gün boşanma konumuna gelsen eğer hiç bir masraf yapmadıysalar bitsin gitsin lafı kolay olur. Ama masraf yaptıysalar emeklerine acırlar ve oğullarının bi daha evlenme yükünü akıllarından geçirmeye tahammül edemezler. Sana değer vermezseler de mallarına kayıplarına değer vereceklerdir. Ben bunu çevremde çok gördüm. O yüzden hep derim kıymetim bilinsin isteyen düğünde acımasın (mazlumlar hariç). Deveyi diken.....diye devam eden atasözünü argo olduğu için burada bırakıyorumArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?