Dul olan bile ne demek? İnsan dul olunca daha mı değersiz oluyor? Bu devirde bu kafa yapısını korumayı nasıl başarıyorsunuz?
Kesin '' dul '' kadınlar ondan daha fazla altın aldı, bu hıncı nerde görsem tanırım.Siz ne kadara gittiniz?
Peşinden anası değil oğlu koşsun. Bugün masraf yaptım diye ardından koşarlar; evlenince katakulli ile o altınları kadının elinden alır hadi git gidebiliyorsan derler. O kızın aklı varsa dönmez geri. Zaten ayrılmalarının müsebbibi de kaynana galiba, şöyle bakınca o anlaşılıyor. Ettiği masrafa göre kıymet bilecek adamlar ile değil, güngörmüş kıymet bilen, kimsenin aklı ile yürümeyen, sizi seven adamlar ile evlenirseniz böyle şeyler ile uğraşmazsınız.Hııı anlıyorum. Bende Kütçe kütçe altın iste demedim herhalde iyi okuyun. Mazlumlar hariç de dedim. Mehir haktır fazlası da hoş olmaz diye söyledim. Neyini bilemediyseniz bunun. Yazımın sonraki işleyişi de paraya tapan kıymeti parayla biçenler için devam ettirdim. Daha geçen ay oğlunun nişan atmasına yaptığı masraflara ağlayan, aynı zamanda gelinini kötüleyen kız geri dönse sırf masraflar için kabul edecek kaynana gördüm. Eminim ki masraf yapmasaydı kızın peşinden bu kadar koşmayacaklardı. Bu en son gördüğüm nice ezeni nice koşanı gördüm anlayacağınız. Fedakarlık herkese yapılmaz. Kimi över kimi ezer. Ve size de iyi geceler
Çevren de sen de keşke bitseniz.Tesekkur ederim beni anladiginiz icin demek istedigim buydu cevremdeki insanlarin dusunceleri bunlar
Öyle düşünmeyin yahu. Ben hiç altın istemedim, eşim nikahta takmalıkta olsa bişey alalım dedi. Sade bişey beğendim kv ısrarı ile bi tık daha gösterişlisine ikna oldum. Sonradan öğrendim onuda biz ödemişizŞu hayatta öğrendiğim şeylerden biri de kim daha çok altın isterse valla daha kıymetli oluyor.
Ben de katılıyorum size ben bekarım ama etrafımdan gördüğüm şu karşı taraf nasıl insansa her durumda öyle davranırBenim ailem de bende yapabildiğiniz kadar dedik.
Onlar da öyle yaptılar.
Yazılmış ya hiç bir şey istemeyen gelinin değeri bilinmiyor diye; buradan lafım onlara iyi okusunlar.
Gayet de değerim çok iyi biliniyor.
En başta söylediği şey ve hala daha öyle olan; beni kızlarından ayırt etmiyor.
Bana gelin değil de kızı gibi davranıyor.
Ben istemedikçe o daha çok yapmak istiyor.
Her şey altın değil yani :)
Altınlar tekrar bana verilecek olsa bile kimse beni satamaz. Benim düşünce yapıma tamamen ters bir durum.
Ama zaten benim düşünceme göre isteme olayı da bana ters. O yüzden geleneklere bağlıysanız karşı taraf da öyleyse anneniz altın yapılmasını istediğinde karşı taraf bunu abes bulmaz bence. Zaten herkes istiyor diye.
Valla çevremde de gördüm, bdv de de okuyorum. Ben sizi anlıyorum da, buradaki temel sorun “birilerinin eline düşmek” aslında.Kimse kendini zavallı kedi yavrusu durumunda görmez. Lakin bir derdim var gurubunu açın fedakarlık yapıp sömürülmüş gelinlerle dolu. Çevrenizde görmediyseniz orada okuyabilirsiniz. Mesele Kimin eline düştüğünüz ve fedakarlık yapana ezik gözüyle bakan insanlarla mı muhatap olacağınızla alakalı. Ama gün geçirmiş insan halinden anlayan olduklarına emin iseniz benim gibi hiç bişey talep etmezsiniz. Sözü nasıl kişisine göre söylerseniz muamelemeyi de yine kişisine göre yapmak gerekir. Ya da hiç öyle bi aileye bulaşmazsınız.
Çok iyiydiDul kadın altın ister mi ya ne ayıp. Bizde dula ne altın takılır ne düğün yapılır. İlginç.
Ben de katılıyorum size ben bekarım ama etrafımdan gördüğüm şu karşı taraf nasıl insansa her durumda öyle davranır
Bizim geleneklerimize göre takılan hediyedir asla şunu al bunu al denmez ben başka insanlardan duyup şaşırmıştım böyle gelenekler varmış diye
Ben kendimden örnek vermedim. Sizin verdiğiniz örnek de genellemeye girmiyor.Öyle düşünmeyin yahu. Ben hiç altın istemedim, eşim nikahta takmalıkta olsa bişey alalım dedi. Sade bişey beğendim kv ısrarı ile bi tık daha gösterişlisine ikna oldum. Sonradan öğrendim onuda biz ödemişizEşimin ailesinin bize gram masrafları olmadı, hatta nikah için yanımıza gelirken ki uçak biletlerinden, giyecekleri kıyafetlere kadar eşim aldı. Ama ben çok kıymetliyim, çünkü eşim kıymetli olmamı sağlıyor. Bir tartışma sürtüşme yaşandığında bile bana laf söylettirmiyor. Yanlış yaptığım oldu ailesine karşı, onlarla konuşurken yanlış yapana kadar onun sabrını, sınırlarını zorlayan siz oldunuz, saygı bekliyorsanız sizde saygılı davranmalıydınız diye konuşunca aramızdaki küçük pürüzleride aşmayı başardık kayın ailemle. Eşiniz için kıymetliyseniz ve bunu etrafındakilere yansıtabiliyorsa kıymetli oluyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?