Altın istemek ?

Konu sahibi anneniz illa isterim diyorsa istesin. Utanırım diye düşünmeyin.

Ben de istenmemesi taraftarıyım. Zaten. Karşı taraf da kendince bir şeyler yapmak isteyecektir. İstemekten ziyade, çocuklar için iki taraf da ellerinden geleni yapsın diyerek anneniz mesajı verebilir.

Peşinden anası değil oğlu koşsun. Bugün masraf yaptım diye ardından koşarlar; evlenince katakulli ile o altınları kadının elinden alır hadi git gidebiliyorsan derler. O kızın aklı varsa dönmez geri. Zaten ayrılmalarının müsebbibi de kaynana galiba, şöyle bakınca o anlaşılıyor. Ettiği masrafa göre kıymet bilecek adamlar ile değil, güngörmüş kıymet bilen, kimsenin aklı ile yürümeyen, sizi seven adamlar ile evlenirseniz böyle şeyler ile uğraşmazsınız.

Bizimkiler erkek tarafına bıraktı sizin gücünüz neye yetiyorsa diye hatta abim sizin şanınıza dedi taksanızda takmasanız da .. karışmadım eşimde karışmadı .bence bu aile mevzularına hiç girmeyin onlar çözsün. Sonucta anneniz bişiy isterken onlarda oba göre konusur. Yarın öbür gün size laf gelmez merak etmeyin hee densizin biri laf ederse de o zaman konuşsaydın bana niye söylüyorsun dersin. . Karışma bence

Bence ayıp. O zaman erkek ailesi de kadının ailesinden altın istesin. Her tarafta eşitliği savunuyorsak böyle durumlarda da sırf erkek olduğu için karşı tarafa böyle yükler yüklenmemeli. Herkes istediği kadar takar. Onlar size diyecek mi siz de şu kadar takın diye? Büyük ihtimalle hayır. O yüzden annenizin istekte bulunması da saçma.
Sonuçta siz bir mal veya ürün değilsiniz, insanlarla sizinle evlenmek için para veya altın vermek zorunda olmamalı. Sırf evlatları evleniyor diye analara babalara da böyle yüklenilmemeli bence. Gelenek görenek diye iki tarafı da küçük düşüren, kadını mal yerine koyup erkeği zorda bırakan saçma uygulamaların artık bitmesi gerektiğini dülünüyorum.

Vallahi ben hiçbir şey istemedim. Hatta onlara da söyledim; ben sizden böyle bir şey beklemiyorum siz de benden gelinlik beklemeyin dedim. İyi ki de öyle dedim. Kafam rahat. Hiçbir konuda söz hakları yok.

Benim ailem de bende yapabildiğiniz kadar dedik.
Onlar da öyle yaptılar.
Yazılmış ya hiç bir şey istemeyen gelinin değeri bilinmiyor diye; buradan lafım onlara iyi okusunlar.
Gayet de değerim çok iyi biliniyor.
En başta söylediği şey ve hala daha öyle olan; beni kızlarından ayırt etmiyor.
Bana gelin değil de kızı gibi davranıyor.
Ben istemedikçe o daha çok yapmak istiyor.

Her şey altın değil yani :)

Şu hayatta öğrendiğim şeylerden biri de kim daha çok altın isterse valla daha kıymetli oluyor.
Öyle düşünmeyin yahu. Ben hiç altın istemedim, eşim nikahta takmalıkta olsa bişey alalım dedi. Sade bişey beğendim kv ısrarı ile bi tık daha gösterişlisine ikna oldum. Sonradan öğrendim onuda biz ödemişiz Eşimin ailesinin bize gram masrafları olmadı, hatta nikah için yanımıza gelirken ki uçak biletlerinden, giyecekleri kıyafetlere kadar eşim aldı. Ama ben çok kıymetliyim, çünkü eşim kıymetli olmamı sağlıyor. Bir tartışma sürtüşme yaşandığında bile bana laf söylettirmiyor. Yanlış yaptığım oldu ailesine karşı, onlarla konuşurken yanlış yapana kadar onun sabrını, sınırlarını zorlayan siz oldunuz, saygı bekliyorsanız sizde saygılı davranmalıydınız diye konuşunca aramızdaki küçük pürüzleride aşmayı başardık kayın ailemle. Eşiniz için kıymetliyseniz ve bunu etrafındakilere yansıtabiliyorsa kıymetli oluyorsunuz.

Ben de katılıyorum size ben bekarım ama etrafımdan gördüğüm şu karşı taraf nasıl insansa her durumda öyle davranır
Bizim geleneklerimize göre takılan hediyedir asla şunu al bunu al denmez ben başka insanlardan duyup şaşırmıştım böyle gelenekler varmış diye

Eğer annenizde istediği miktar kadar size altın takacaksa isteye bilir aksi halde gorgusuzlugun ve bence başlık parasi istemenin yumuşatılmış halı gibi geliyor altın istemek bana.

ya ben eski modelim ama hala burada altın isteme konusu var

kimse bizde altın ne istersiniz diye sormadı galiba

hatta formalite olarak kızı istemeye geldiler babam neyini istiyorsunuz onlar karar vermiş bana söz söylemek düşmez gibi bir şey dedi

kv anneme öbür geline 4 bilezik taktım ama burnumdan getirdi buna bir şey takmıyorum o yüzden dedi

parmağımıza takılan yüzükleri kendi maaşımla aldım anneler ilk defa takılırken gördü

kv bir şey takmadığı için annem de takmadı

hatta kv bohça vs de yapmayalım dedi

ne yapalım şimdi karalar mı bağlayalım

kv ye sorsan bana 4 bilezik taktılar bana sorsan iki

onu mu vuruşturalım

bir de ben anlamıyorum annen iyisini bilir cümlelerini yani bu kişi anne olup bir üst kuşak olduğunda neden iyisini biliyor

evlenen isteme derse istenmez olur biter neden hep bu anne ne derse o fikri

Valla çevremde de gördüm, bdv de de okuyorum. Ben sizi anlıyorum da, buradaki temel sorun “birilerinin eline düşmek” aslında.
Kadınlar az altın takıldığı veya fedakarlık yaptıkları için değil, bileğine altın bileziğini takmadığı, meslek edinmediği, çalışma hayatına hiç bulaşmadığı için zor durumda kalıyor. Karşı tarafa, özellikle de karşı tarafın ailesine minnet etmeyi bu yüzden çok yanlış buluyorum.

kimse kendini kedi yavrusu olarak görmez ama günün sonunda eğer birisi bir kişiyi “kapının önüne koyabilecek” ise çok da farkı yok demektir ve burada ne kadar altın istediğinin de önemi kalmıyor. Naapar en fazla bir sene iki sene hazırdan yer, sonra naapacak?
Dediğim gibi, ben sizi anlıyorum. Birsürü kadın da evlenmeyi kurtuluş olarak görüp o şekilde davranıyor, siz de diyorsunuz ki o kadına ona göre tavsiye verilmeli.

ben buna katılmıyorum. Konu sahibinin işini gücünü mesleğini vs bilmiyoruz. Hiçbir mesleği olmasa bile, daha nişanlısı askerdeymiş. Altın isteyin demek yerine kolunuza altın bileziğinizi takın demeliyiz.

borçla kurulan yuvanın kimseye huzur verdiğini görmedim ,

en azından kendimden biliyorum , bana herşeyi yaptılar hiç birşeyim eksik kalmadı ama tam tamına 5 sene

o yapılan düğünün kınanın fotografçının mobilyacının aklına ne geliyor herşeyini biz ödedik ,

keşke durumumuz bu deselerdi ve bizi bu kadar mutsuz etmeselerdi , 15 sene oldu halaa o günlerin kavgasını yaparım ,

Kesinlikle öyle :)
Bir de bana mantıksız gelen, illa yapılacak diye diretilmesi.
Kayın aile ya da eş bunu yapıyor, gelin de o anlık takıyor iyi güzel hoş ama durumu olmayanlar yapınca daha sonra fazlasıyla geri ödeniyor.
Gelinde sıkıntı yaşıyor, eşte ailesi de.

En güzel zamanlar hep borçla geçiyor ama sorsan bileziği var :)

Adetlere, geleneklere göre değişir ama şu kadar altın istiyorum olmazsa bu iş olmaz diyenleri çok duydum sonucunda borçtan dolayı alınan altınları geri isteyende oldu, istemeyende oldu. Evli değilim ailemden, yakın çevremden gördüğüm kadarıyla erkek tarafına siz ne kadar takabilecekseniz onu yapın yeterki onun olsun onda kalsın diyorlar. Sonuçta erkek tarafına gelinine takacak onların namı olacak.
Annene bir şey diyemiyorum isteyebilir bu tarz konuşmalar yapılıyor zaten kızın ailesine sorar ne istiyorsunuz diye o zaman konuşulur. Birde ilk çocuklarında acemi oluyorlar galiba anneler ikinciye patlıyor her şey benim annemde bir sürü şey sayıyor şimdiden.

Ben kendimden örnek vermedim. Sizin verdiğiniz örnek de genellemeye girmiyor.

Ben zaten eş tarafından kastetmedim. Nedense altın çok istenildiğinde ailelerin gözünde kıymeti artıyor.

Bende eşimden hiç istemedim. Ama isteyenleri de gördüm. Şu hayatta onlar 1_0 önde gidiyor. Tuhaf ama gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…