- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
Gerçekten 2 defa okudum mesajı ve yukardaki mesajı yazanla bunları yazan nasıl aynı kişi anlayamadım.Savunmadığım için yazıyorum zaten. Mehir olayını zaten eşe göre söylüyorum.Evlilik kurulurken aile oğlununun altından kalkamayacağı için el atar ya da atmaz.
Ailenin yaptığı harcamalarada kişisine göre bakış açılarını yazdım.Öylesi de var böylesi var anlamında. Ben daha oğlunun harcamasına da başkasının harcaması gibi bakanını görmedim. Siz türkiye de yaşamıyor musunuz allah aşkına. Bende aileden de eşimden de tek birşey istemeden evlilik yaptım düğün dahi yapmadım. Ne varsa evimde eşimle benim emeğim. Yapılan fedakarlık kişisine göre yapılır bunun altını hala çizmekten vazgeçmeyeceğim.
Şöyle diyim mehir haktır. Karşı tarafın durumundan Fazla istemek hoş olmaz. Ama bir gün boşanma konumuna gelsen eğer hiç bir masraf yapmadıysalar bitsin gitsin lafı kolay olur. Ama masraf yaptıysalar emeklerine acırlar ve oğullarının bi daha evlenme yükünü akıllarından geçirmeye tahammül edemezler. Sana değer vermezseler de mallarına kayıplarına değer vereceklerdir. Ben bunu çevremde çok gördüm. O yüzden hep derim kıymetim bilinsin isteyen düğünde acımasın (mazlumlar hariç). Deveyi diken.....diye devam eden atasözünü argo olduğu için burada bırakıyorum
Başınıza gelmemiş ya da tanık olmamışsınız o yüzden anlamamanız normal. Dini nikahta düğünde ne takılacaksa o sorulur sorarken imam ailen mi sen mi takıyorsun diye sormaz. Talebiniz ne kadar diye sorar ve ne takılacaksa o söylenir. Sizin nikanızda ne şekilde soruldu bilemiyorum. Benim nikahım da da şahit olduğum nikahlarda da mehir olayı böyle gerçekleşti. Bağdaştırma yaptığım nokta burdan yol alıyor. İsteyince daha değerli olunur kişisine göre değişiyor diyorum. Fedakarlık kişisine göre değişiyor diyorum.Gerçekten 2 defa okudum mesajı ve yukardaki mesajı yazanla bunları yazan nasıl aynı kişi anlayamadım.
Konu da kızın annesi altın isteyecem diyormuş o zaman zaten mehir olmuyor bunu savunuyorsanız niye mehir haktır diyip farklı konuyu buna bağlıyorsunuz.
Ayrıca Türkiye de yaşıyorum. Düğünümüzü benim ailem ve eşimin ailesi yaptı. Bende altın istemedim ama eşimin ailesi taktılar. Ha ben istesem daha mı değerli kıymetli olacaktım
sanırım ben yazdıklarınızı anlayamıyorum.
Düğünde takılacak takıları kv ve kp taktı. Mehiri imam nikahında hoca eşime sordu. İkisi bizim için çok başka şeyler.Başınıza gelmemiş ya da tanık olmamışsınız o yüzden anlamamanız normal. Dini nikahta düğünde ne takılacaksa o sorulur sorarken imam ailen mi sen mi takıyorsun diye sormaz. Talebiniz ne kadar diye sorar ve ne takılacaksa o söylenir. Sizin nikanızda ne şekilde soruldu bilemiyorum. Benim nikahım da da şahit olduğum nikahlarda da mehir olayı böyle gerçekleşti. Bağdaştırma yaptığım nokta burdan yol alıyor. İsteyince daha değerli olunur kişisine göre değişiyor diyorum. Fedakarlık kişisine göre değişiyor diyorum.
Dini nikahta para mi konusuluyor ya ??Başınıza gelmemiş ya da tanık olmamışsınız o yüzden anlamamanız normal. Dini nikahta düğünde ne takılacaksa o sorulur sorarken imam ailen mi sen mi takıyorsun diye sormaz. Talebiniz ne kadar diye sorar ve ne takılacaksa o söylenir. Sizin nikanızda ne şekilde soruldu bilemiyorum. Benim nikahım da da şahit olduğum nikahlarda da mehir olayı böyle gerçekleşti. Bağdaştırma yaptığım nokta burdan yol alıyor. İsteyince daha değerli olunur kişisine göre değişiyor diyorum. Fedakarlık kişisine göre değişiyor diyorum.
Kimse kendini zavallı kedi yavrusu durumunda görmez. Lakin bir derdim var gurubunu açın fedakarlık yapıp sömürülmüş gelinlerle dolu. Çevrenizde görmediyseniz orada okuyabilirsiniz. Mesele Kimin eline düştüğünüz ve fedakarlık yapana ezik gözüyle bakan insanlarla mı muhatap olacağınızla alakalı. Ama gün geçirmiş insan halinden anlayan olduklarına emin iseniz benim gibi hiç bişey talep etmezsiniz. Sözü nasıl kişisine göre söylerseniz muamelemeyi de yine kişisine göre yapmak gerekir. Ya da hiç öyle bi aileye bulaşmazsınız.Bir arkadaşım kedi yavrularını sahiplendirirken, almak isteyen her kimse, onun kendi istediği bir yardım kurumuna bağış yapmasını şart koşuyordu. Neden bunu yaptığını sordum, sizinle benzer bir yanıt verdi. Dedi ki, “insanlar para vermedikleri zaman kedileri kapının önüne kolayca koyuyorlar. Para verdikleri kedi kıymetli oluyor. Satışına da karşıyım, o yüzden böyle bir yol buldum”.
Söylediğiniz şey, zavallı gariban bir kedi yavrusuysanız mantıklı.
Konu sahibi, kimsenin size kedi yavrusu muamelesi yapmasına izin vermeyin. Ne kendi ailenizin, ne karşı tarafın ailesinin.
AltınDini nikahta para mi konusuluyor ya ??
Unuttuğunuz şu aılen mı sen mi dıye sormaz çünkü direk eş alır onun görevi bu bilinir. Hem burda konu mehir değil. Takı takmak. Mehir olsa ne isterse ister karşılayamayan olursada kendi sorunu ister ben karşılayamam der ayrılır ıster çalışır evlilik birliği içinde yapar. Bu arada mehiride öyle ben çok istiyorum diye değil karşı tarafın eşin durumuna göre istenir. Din size yapamayacağı kadar borç harç yaptırıp alın demıyor. Takıda da zaten mehir istenıyor ustune bı dünya altın istemek görmemişliktir. Takının amacı evlenene hedıyedır. Kv kp gönlünden ne koparsa bır altın mı bı bılezık mı ne ısterse o takılır. Eskıden herhalde ikisi birden yoktu bılıyorsunuzdur umarım.Başınıza gelmemiş ya da tanık olmamışsınız o yüzden anlamamanız normal. Dini nikahta düğünde ne takılacaksa o sorulur sorarken imam ailen mi sen mi takıyorsun diye sormaz. Talebiniz ne kadar diye sorar ve ne takılacaksa o söylenir. Sizin nikanızda ne şekilde soruldu bilemiyorum. Benim nikahım da da şahit olduğum nikahlarda da mehir olayı böyle gerçekleşti. Bağdaştırma yaptığım nokta burdan yol alıyor. İsteyince daha değerli olunur kişisine göre değişiyor diyorum. Fedakarlık kişisine göre değişiyor diyorum.
Unuttuğunuz şu aılen mı sen mi dıye sormaz çünkü direk eş alır onun görevi bu bilinir. Hem burda konu mehir değil. Takı takmak. Mehir olsa ne isterse ister karşılayamayan olursada kendi sorunu ister ben karşılayamam der ayrılır ıster çalışır evlilik birliği içinde yapar. Bu arada mehiride öyle ben çok istiyorum diye değil karşı tarafın eşin durumuna göre istenir. Din size yapamayacağı kadar borç harç yaptırıp alın demıyor. Takıda da zaten mehir istenıyor ustune bı dünya altın istemek görmemişliktir. Takının amacı evlenene hedıyedır. Kv kp gönlünden ne koparsa bır altın mı bı bılezık mı ne ısterse o takılır. Eskıden herhalde ikisi birden yoktu bılıyorsunuzdur umarım.
Ablamında kuzenimin de arkadaşımın da nikahında damada mehir sorulduğunda düğünde aile ve kendi ne takacaksa o söylendi. Bizim yörede ailede eşte ne takacaksa dini nikahta mehirde söylerler.Unuttuğunuz şu aılen mı sen mi dıye sormaz çünkü direk eş alır onun görevi bu bilinir. Hem burda konu mehir değil. Takı takmak. Mehir olsa ne isterse ister karşılayamayan olursada kendi sorunu ister ben karşılayamam der ayrılır ıster çalışır evlilik birliği içinde yapar. Bu arada mehiride öyle ben çok istiyorum diye değil karşı tarafın eşin durumuna göre istenir. Din size yapamayacağı kadar borç harç yaptırıp alın demıyor. Takıda da zaten mehir istenıyor ustune bı dünya altın istemek görmemişliktir. Takının amacı evlenene hedıyedır. Kv kp gönlünden ne koparsa bır altın mı bı bılezık mı ne ısterse o takılır. Eskıden herhalde ikisi birden yoktu bılıyorsunuzdur umarım.
Kendim için istemedim, zira kendi ailemde eşimin aileside öyle karakterde insanlar değiller, ellerinden geleni yaptılar. Ama kendi kızı ve kız kardeşi için altın listesi veren , damat ve ailesi iş size gelince, altın istemek görgüzsüzlük moduna giriyorsa kusura bakmayın ikili oynuyordur ve siz o aileden ve o kocadan çekersiniz. Zira kendileri yapınca adet, siz isteyince görgüsüzlük deme haklarını kendi kızlarından altın isteyince kaybetmişler. Bence annenize karışmayın, erkek arkadaşınızda birşey derse, yengene kız kardeşine gelince adet olan, bana gelince neden olmuyor dersin açık açık. Zira bu hayat bana kimse için aşırı fedakarlık yapmamayı öğretti, boşverin annenizin kalbini kırmayın. İlerde kalbi kırılıp mahçup olmasın diye annenizin kalbini kırdığınız eşiniz, sırf kendi ailesinin keyfi için sizin gönlünüzü kırdığında kendinizi salak gibi hissedersiniz.Evet var onlarda bu adet. Yani kendi kizi için istemiş. Diger gelinin babası ellerine liste vermiş hatta. O kadar degliz sukur ama istemese annem gucunuzun yeteni yapın dese daha iyi olacak
Ay benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.Mehir icin olasi bir ayrilik durumunda yasam standardini bozmadan seni 3 ay idare edecek para demislerdi. Yani buna denk gelen altin.
Bozulmaz yasam standardim kendime yetiyorum demistim. Hoca tovbe estagfurullah cekmeye baslamisti
Mehiri bir miktar anlarim. Kadin erkek esitligine inaniyorum ama kadinin dogum yaptigi emzirdigi doneme denk gelen bir ayrilikta magdur olabilir.
Ama 150 gram 300 gram vs altin istemek bana cok ayip geliyor. Satiyor gibi kadini. Tövbe.
Nikah akittir, yani bir nevi hukuki bir sözleşme islam hukukunda, erkek kadını eşi olarak alırken yani nikah kıyılacağı sırada boşanma halinde ödeyeceği tazminatı kadınında rızası ile belirlemek ve evlilik süresi içinde o bedeli kadına ödemek zorundadır, bu bedel ödenmeden boşanma geçerli olmaz. Bu kadının kendini satması değil, evlilik birliği içinde kendini maddi olarak güvenceye almasıdır. Modern hukuktaki boşanırken maddi manevi tazminat ya da nafaka talep etmekten farklı değildir, hele kendini para karşılığı satmak hiç değildir. Ama günümüzde böyle olduğu yönünde yanlış bir algı var.Dini nikahta para mi konusuluyor ya ??
Ay benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.
Bende anneme demiştim altın konusunda miktar söyleme diye babam isteme zamanında 20tane bilezikte yapsan 2 tanede yapsan kendi oğluna yapıyorsun gücün neye yetiyorsa yap dediArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Beni ne irite etti yahu oğlu 7 bılezık yapmış ha aıle yapmış ha kendı ne fark eder yapılmış ama yok aılesıde ayrı yapıcak demesı gerçekten soğuttu. Kızı severdım ama artık tuhaf geliyor akıllı öğretmen bir kız birde yani meslektaşımdan soğudum. Arayıp muhabbet ederken böyle şeyler demesi babasının o kadar ev kadar para istemesi ayrı şok etti. Birde çeyızıne bır bardak dahı almamış. Bana kendı dıyor x alsın ben aılemın borcunu ödüyorum. Bızımkıde ayrı kerız hem kızı sevmıyorsun soğumuşsun sırf yıllarca sevgılı oldu bırakmak olmaz kafasıyla mutsuz bir evliliğe gidiyorBüyük konusmamak lazim ama ben de erkek olsam evlenmem. Bir oglum var böyle bir sey istese karsi taraf hic sicak bakmam.
Begendigi seti almak, istedigi gibi dugunu yapmak, mobilyalarini begendigi sekilde almak isterim cunku icinde kalmasin. Oglum 4 yasinda ama simdiden her seyi hazir bir ömür calismasa 3 cocugu olsa özel okullariyla beraber yetecek birikim yaptim. Yesinler gezsinler eglensinler. Ama bu paragözlük veya ne bileyim daha da igrenci kendini satmak gibi geliyor. Gercekten mide bulandirici.
Annem evlenecegim adamdan altin isteyecek, sevgilimde kosa kosa gidip altini getirecek.Neden? Benimle evlenebilmek icinArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?