Aynen benim ailem de hic bisey istemedi onlar elinden geleni yapti bizde iyi yada kotu bi yorum yapmadik kılık kıyafet alışverişi felan olmadı hatta..ama eltimin ailesi altını kılık kıyafeti geçtim iki kasa armut 10 kilo lokum 5 kilo cay seker..nişanda kızın arkadaşlarına abiyeler kuaför masrafları..akrabalarına ic camasirindan çorabını kadar aldırdı bir günde 15 binlira harcatti ama yıllarca kv ve kp lafını yaptı her yerde..benim ailemi örnek gösterdi Allah razı olsun halden anlayan insanlar diyerek..yani durumları neye el veriyorsa onu yapsınlar sonra sizin başınıza kakarlarMerhaba. Size şöyle bir örnek vereyim. Ben evlendiğimde ailem hiçbirşey istemediler. Eşim ve ailesinden.Eşim de buna karşılık elinden geleni yaptı. Eşim yurtdışından izne gelmişti ozamanlar. Kv hep diyordu oğlumun çok parası var. Annem hep diyordu hayırını görsün. Ahlaklı olsun kızımı üzmesin yeter. Biz maddiyata önem vermeyiz. Çünkü o gelip geçiyor. Gerçi sonradan öğrendim kaynanam atıp tutmuş para konusunda. Benden 1 yıl sonra diğer kayınım evlendi. Elitimin annesi şu kadar altın istiyorum dedi. Bize şu hediyeleri alacaksınız dedi. Aradan kaç yıl geçti. Eşimin ailesi hala o konularda ailemi överler. Etlimin ailesini de hep paracı diye gömerler resmen.
Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Bence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
Kız tarafı konuşulunca durumunuz neye yetiyorsa ona göre yapılır denir başta düğün ne külfetli bişey artık bence görgüsüzlük gibi gözükür yanlış anlamayın ama aranız açılabilir zaten erkek tarafı yolu yordamı biliyordur bu devirde
Nasıl yani altını alıp ne yaptılar kiZamaninda annem gerdanlık seti 22 ayar olsun dedi. Bende biraz direttim. Sonucunda ne oldu kayin aile ile aram bozuldu, eşim nişan atmaya kalkisti. En sonunda babam gidip en ucuzunu al dedi aldim. Ama sonra kp eşimin bütün takilarini aldi. 1 tane ceyrekle geldi eşim dugunden.
Çeyrekleri aldılar bize vermediler. İstemeye geldiklerinde yarısını alcam demişti. Sonra tamamını aldıNasıl yani altını alıp ne yaptılar ki
Altın, mehir mantığıyla isteniyor. Dul olunca mehir hakkı bitmiyor ki. Bu tür geri kalmış geleneksel cümleleri kullanırsanız, sürekli gelecek nesillere aktarılacakBence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
Aşırıya kaçmadan gücünün yeteceği ölçüde istenir çok normal sende stres yapma canımArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Boşanma durumunda kadın mağdur olmasın, bir süre kendini idare edebilsin diye mehir hakkı verilmiş. Dini nikah kiyarken bazı hocalar soruyor ki arada kaynamasin, erkek sözünü versinDini nikahta para mi konusuluyor ya ??
Şey mi demek istiyor? Damadın takacagi altının borcunu ortak ödeyeceğiz evlendikten sonra. O yüzden o sayılmazAy benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.
Şöyle diyim mehir haktır. Karşı tarafın durumundan Fazla istemek hoş olmaz. Ama bir gün boşanma konumuna gelsen eğer hiç bir masraf yapmadıysalar bitsin gitsin lafı kolay olur. Ama masraf yaptıysalar emeklerine acırlar ve oğullarının bi daha evlenme yükünü akıllarından geçirmeye tahammül edemezler. Sana değer vermezseler de mallarına kayıplarına değer vereceklerdir. Ben bunu çevremde çok gördüm. O yüzden hep derim kıymetim bilinsin isteyen düğünde acımasın (mazlumlar hariç). Deveyi diken.....diye devam eden atasözünü argo olduğu için burada bırakıyorum
Şöyle diyim mehir haktır. Karşı tarafın durumundan Fazla istemek hoş olmaz. Ama bir gün boşanma konumuna gelsen eğer hiç bir masraf yapmadıysalar bitsin gitsin lafı kolay olur. Ama masraf yaptıysalar emeklerine acırlar ve oğullarının bi daha evlenme yükünü akıllarından geçirmeye tahammül edemezler. Sana değer vermezseler de mallarına kayıplarına değer vereceklerdir. Ben bunu çevremde çok gördüm. O yüzden hep derim kıymetim bilinsin isteyen düğünde acımasın (mazlumlar hariç). Deveyi diken.....diye devam eden atasözünü argo olduğu için burada bırakıyorum
Dul olan bile ne demek? İnsan dul olunca daha mı değersiz oluyor? Bu devirde bu kafa yapısını korumayı nasıl başarıyorsunuz?Bence istenir kiii ben etrafımda hic altinsiz gelin gormedim ozellikle bizde altin falan olmadan asla kız vermezlerrr dul olanlar bile altın ister tabi bu bizim gelenek ve goreneklerimiz.. hic durumu olmayan bir aile bile ne yapr ne eder altinlari almaya calısır bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?