Altın istemek ?

Yok artık ya nasıl isteyebiliyorlar o kadar gram bile değil tam altın bir de. Böyleleriyle evlenen erkekleri de anlamak güç.

Ay bayılacam şimdi tam altın nedir yahu

Bizim burda da isteme adet ama ben istemedim ailem de birşey demedi zaten yörenize göre insanlar neyin ne olacağını biliyorlar çok takmadılar ama kolumu boynumu da boş koymadılar herkes elinden geleni yapar sonuçta

Yok ben mesajımda sadece kendimi yazdım, ama çevremde de çok örnek var benim gibi. Kıymetli olmak altından bağımsız bir durum demek istiyorum aslında. Ben istemediğim için kıymetliyim değil. Eşinizin ailesinde kıymetli olup olmayacağınızı eşinizin tavrı belirliyor. 1-0 önde konusunda haklı olabilirsiniz, borçsuz, cebinde parayla evlilik hayatına başlamak insanı rahatlatır. Stress falan olmaz, güzel bi durum, keşke herkes öyle rahat olsa.

Bende seninle hemfikirim. Sadece şunu demek istiyorum. Çevremde gözlemlediğim kıza ne kadar altın veriliyorsa o kadar kıymete soktukları. İstemeyense adam yerine koyulmuyor. Bence çok saçma ama durum bu.

Bizim bakış açımızla yaşamıyor o kişiler. Farklı bir kafadalar

Bizde de altın istenmez, zaten gereğini takarız.

Yalnız sizin durumunuzda bölgenizin adetleri önemli. Eğer eşinizin ve sizin ailenizin geleneklerinde altın istemek var ise birşey diyemeyeceğim.

Bu arada evliliklerin önemli bölümü boşanma ile bitiyor, insanlar tur üstüne tur bindiriyor.

“Dul” hanımlarımıza ikinci sınıf insan muamelesi sakın yapmayın gerçek hayatta, buradakinden çok daha sert tepkiler alabilirsiniz. Anneniz size öyle konuşur da çevreyle konuşurken dilini tutacak kadar akıllıdır, siz saf gibi herkes onun gibi düşünüyor sanmayın.

Altına imzamı atıyorum, harika bir yorum

İsterseniz ağırlığınca altın taksınlar, hanımın işi yok ise hazıra dağ ne kadar dayanabilir?

Bir evi kurmak kolay değil, gençlerin yeni evlerini kurabilmesi için her türlü eşya/yardım istenebilir bunda sıkıntı yok.

Ama o altınları evli çift görmeyecekse bizim altın takma geleneği amacından uzaklaşmış demektir.

Bence düğünsüz ya da altinsiz evleniverin. İki taraftan da istemeyin. Altın yerine de evi A dan Z ye düzsünler. Çamaşır kurutmasi robot süpürgesi her türlü ev eşyasını alsınlar

Altın istemediğimiz için bizi değersiz görmeyecek adamlarla evlenmiyoruz daha kolay oluyor hanımlar.
erkek olsam karşı taraf altın dediği an ayrılırdım. hakeza kendi kafama göre biriyle oldum altınla değil beni sevdiği için değer veren biriyle. Neyse zaten bu kafada olanlar anlamaz.

Aranız acilirss açılsın. Normal çok normal.
Ne kadar çok yaparlarsa o kadar kıymet veriyorlar bırak zorlaisn.

Yok artık ya nasıl isteyebiliyorlar o kadar gram bile değil tam altın bir de. Böyleleriyle evlenen erkekleri de anlamak güç.

Oturdum çarptım 390000 tl yapıyor.
Yani bölgesine göre değişmekle birlikte ucuz bir ev parası.

Bu para evli çifte mi gidecek yoksa aile oturup yerken evli çift kiralarda mı sürünecek?

Hani kız tarafı kızımızın hazır evi olsun dese çok uçuk bir talep olmasına rağmen bir nebze anlarım da (bunu ödeyebilecek kaç kişi var ki?) kendilerine istiyorlarsa erkek olarak telefondan engellerim.

Bu kadar saflığın anlamı yok

Bence birak istesin. Keşke biz de isteseymisiz ya eskiden hiç önemsemezdim ama önemli

dul olanlar bile altın ister

dul olanlar bile ister derken???
altın istemek nedir zaten orası apayrı bir açgözlülük de, bu cümle nedir pardon, aşağılar gibi?????
ayrıca DUL ne kadar avam bir kelime

Kuzenin bu kızla hala evlenmeyi düşünmüyordur umarım
Nişan kesildi yazın evleniyor Bu kız öğretmen ve çeyizinde bir çay kaşığı yok kuzenım yapsınmış ben aılemın bırcunu ödüyorum diyor. Ama ben düğüne yakın ya artık ayrılırlar ya da ılerde mutsuz olurlar sorunlar olcak diye düşünüyorum. Çünkü bızım ki soğudu sevmıyor artık 10 yıl çıktılar dıye artık herkes bılıyor laf olurmuşmuş. Elalem ne der vakası işte

Biri şu adam yerine koymamak ve deger vermemek ne oluyor aciklasin? Tam olarak kim deger verecek? Ne şekilde bir deger vermemek oluyor?

Yani normal akli başinda bir erkek neden sevdigi kadin zorla altin istemedi diye kadini ezsin, neden sevmesin????
Altin istemedi diye sevgisi mi bitiyormuş bu adamlarin?
Tam olarak ne yasiyorsunuz siz merak ediyorum cidden. Evlenirken hersey harika asiksiniz, seviyorsunuz ama altin istemedi diye kocaniz soğuyor mu? Nedir yani anlamiyorum.
Şu kadar gram altin isterim demedim, isteyen istedigi kadar takti. Eşimden yana bir ezilme, sevmeme görmedim.

islam hukukunda mehir diye bir şey var, boşanma eşin ölmesi gibi durumda kadının mağdur olmaması için.
İsteyenler genelde ona dayanarak istiyor.
Bugünkü tazminat gibi düşünün.
Eğer sizin böyle hassasiyetleriniz yoksa istiyorsanız istersiniz yok altın olsa ne olur olmasa ne olur evlenince zaten hersey ortak derseniz de istemezsiniz.
Ama adam asgari ücretli çalışan biriyse tutupta on kilo altın istemek mantıksızlık bence adam ne yapsın gücü yoksa çalsın mı ...
annenizin dediği biraz “ üzen sevilir “ mantığı
Ne kadar zora sokarsak o kadar kıymetimizi bilirler kafasını yasıyor.

Herşeyi erkek tarafına yıkmak bu oluyor demek ki.
Bencede bitirmek daha sağlıklı yoksa ileride çok kavgalar çıkacağa benziyor.

Maksimum 2 sene sonra boşanacak kuzenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…