- 7 Haziran 2011
- 1.195
- 1.220
- 333
Yok artık yaAy benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.
Ay bayılacam şimdiAy benım kuzenım evlencek sözde kızın babası 150 tam altın ıstemış. Üstüne kız bana dıyor kı kuzenın kendı 7 bılezık yaptı ama kendı yaptı aılesınınde bı o kadar bilezık takması gerek dedi şaştım kaldım. Dedım sen ne takıcan bızde babam kuşağa bi bılezık takacak.İçimden kuzenime resmen sövdüm. Ben erkek olsam bu zihniyette biriyle evlenmem. Gider lüks ev alırım daha hayırlı olur.
Yok ben mesajımda sadece kendimi yazdım, ama çevremde de çok örnek var benim gibi. Kıymetli olmak altından bağımsız bir durum demek istiyorum aslında. Ben istemediğim için kıymetliyim değil. Eşinizin ailesinde kıymetli olup olmayacağınızı eşinizin tavrı belirliyor. 1-0 önde konusunda haklı olabilirsiniz, borçsuz, cebinde parayla evlilik hayatına başlamak insanı rahatlatır. Stress falan olmaz, güzel bi durum, keşke herkes öyle rahat olsa.Ben kendimden örnek vermedim. Sizin verdiğiniz örnek de genellemeye girmiyor.
Ben zaten eş tarafından kastetmedim. Nedense altın çok istenildiğinde ailelerin gözünde kıymeti artıyor.
Bende eşimden hiç istemedim. Ama isteyenleri de gördüm. Şu hayatta onlar 1_0 önde gidiyor. Tuhaf ama gerçek.
Bende seninle hemfikirim. Sadece şunu demek istiyorum. Çevremde gözlemlediğim kıza ne kadar altın veriliyorsa o kadar kıymete soktukları. İstemeyense adam yerine koyulmuyor. Bence çok saçma ama durum bu.Yok ben mesajımda sadece kendimi yazdım, ama çevremde de çok örnek var benim gibi. Kıymetli olmak altından bağımsız bir durum demek istiyorum aslında. Ben istemediğim için kıymetliyim değil. Eşinizin ailesinde kıymetli olup olmayacağınızı eşinizin tavrı belirliyor. 1-0 önde konusunda haklı olabilirsiniz, borçsuz, cebinde parayla evlilik hayatına başlamak insanı rahatlatır. Stress falan olmaz, güzel bi durum, keşke herkes öyle rahat olsa.
Valla çevremde de gördüm, bdv de de okuyorum. Ben sizi anlıyorum da, buradaki temel sorun “birilerinin eline düşmek” aslında.
Kadınlar az altın takıldığı veya fedakarlık yaptıkları için değil, bileğine altın bileziğini takmadığı, meslek edinmediği, çalışma hayatına hiç bulaşmadığı için zor durumda kalıyor. Karşı tarafa, özellikle de karşı tarafın ailesine minnet etmeyi bu yüzden çok yanlış buluyorum.
kimse kendini kedi yavrusu olarak görmez ama günün sonunda eğer birisi bir kişiyi “kapının önüne koyabilecek” ise çok da farkı yok demektir ve burada ne kadar altın istediğinin de önemi kalmıyor. Naapar en fazla bir sene iki sene hazırdan yer, sonra naapacak?
Dediğim gibi, ben sizi anlıyorum. Birsürü kadın da evlenmeyi kurtuluş olarak görüp o şekilde davranıyor, siz de diyorsunuz ki o kadına ona göre tavsiye verilmeli.
ben buna katılmıyorum. Konu sahibinin işini gücünü mesleğini vs bilmiyoruz. Hiçbir mesleği olmasa bile, daha nişanlısı askerdeymiş. Altın isteyin demek yerine kolunuza altın bileziğinizi takın demeliyiz.
Aranız acilirss açılsın. Normal çok normal.Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Yok artık yanasıl isteyebiliyorlar o kadar gram bile değil tam altın bir de. Böyleleriyle evlenen erkekleri de anlamak güç.
Bence birak istesin. Keşke biz de isteseymisiz ya eskiden hiç önemsemezdim ama önemliArkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.
Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
Eee ödeyemeyecekYok artık yanasıl isteyebiliyorlar o kadar gram bile değil tam altın bir de. Böyleleriyle evlenen erkekleri de anlamak güç.
Kuzenin bu kızla hala evlenmeyi düşünmüyordur umarımEee ödeyemeyecekAçgözlülük, görmemişlik, görgüsüzlükten bile daha ağır bir şey
dul olanlar bile altın ister
Nişan kesildi yazın evleniyorKuzenin bu kızla hala evlenmeyi düşünmüyordur umarım
Bende seninle hemfikirim. Sadece şunu demek istiyorum. Çevremde gözlemlediğim kıza ne kadar altın veriliyorsa o kadar kıymete soktukları. İstemeyense adam yerine koyulmuyor. Bence çok saçma ama durum bu.
Bizim bakış açımızla yaşamıyor o kişiler. Farklı bir kafadalar
Herşeyi erkek tarafına yıkmak bu oluyor demek ki.Nişan kesildi yazın evleniyorBu kız öğretmen ve çeyizinde bir çay kaşığı yok kuzenım yapsınmış ben aılemın bırcunu ödüyorum diyor. Ama ben düğüne yakın ya artık ayrılırlar ya da ılerde mutsuz olurlar sorunlar olcak diye düşünüyorum. Çünkü bızım ki soğudu sevmıyor artık 10 yıl çıktılar dıye artık herkes bılıyor laf olurmuşmuş. Elalem ne der vakası işte
Nişan kesildi yazın evleniyorBu kız öğretmen ve çeyizinde bir çay kaşığı yok kuzenım yapsınmış ben aılemın bırcunu ödüyorum diyor. Ama ben düğüne yakın ya artık ayrılırlar ya da ılerde mutsuz olurlar sorunlar olcak diye düşünüyorum. Çünkü bızım ki soğudu sevmıyor artık 10 yıl çıktılar dıye artık herkes bılıyor laf olurmuşmuş. Elalem ne der vakası işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?