Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Aaa olmaz 349 gr bile kabul edilemez boyle bir saygisizlik olur mu sonuna kadar diretin

Kusura bakmayın da başlık parasının adını çevirip böyle şeylere dönüştürmüş gibisiniz(bazlı kadınlar). Bu adam düğün yapacak, mobilyası osu busu zaten bu devirde zor (ki ben bunların da ortak yapılmasından yanayım). Bir de 300 gr aldın takacak. Şu Gaziantep'in bana şu kadar taktılar sana şu kadar mevzularından kurtulun ya yeter. Erkeklere de yazık. Belki burada tartışma fitili ateşlemiş olacağım ama bu erkekler sizin gibi kendilerini kaz gibi yolan kadınlarla neden evleniyorlar anlayamıyorum. Bir de kendinize müslümanım diyorsunuz. Müslümanlıkta yeri yok bunların ya.

Siz “arkadaşıma 800 gr takıldı ben az bile istiyorum” derseniz o da “annem 100 gr yeter dedi” der. Kendi ağzınızla konuşun bari. Yani siz kendinizi 600-700 gr altına layık görüyorsunuz, ben istemiyorum ama adet böyle demeyin, dürüst olun. Karşı taraf da 100 gr yapabiliyor demek ki en fazla o da annesinin ağzıyla konuşmak zorunda kalıyor. Siz birbirinize uygun değilsiniz.

Ayrıca para isterken gelenekçi olursanız evlilikte de geleneksel olmanız beklenir. Sonra ben her akşam kv ile çay içmek istemiyorum, bir haftasonu evde kahvaltı yapamadım demek yok. 350 gr normalse bunlar da normal, yok bunlar absürtse 350 gr da absürt.

Yanlış anlaşılmasın olanı söyleyeceğim, zihniyetimi yansıtmıyor ama, bu kadar altını da geçmişinde birkaç sevgili olan birine vermezler. Batılı gibi yaşa gez toz, evlenirken doğulu gibi evlen, hatta sadece düğün vakti doğulu gibi ol, sana altınlar takılsın evler arabalar altına çekilsin, sonra batılı gibi devam et, kaynanaya kızı baksın. He canım oldu. Nerde o bedava?

Adam yerden göğe kadar haklı.
Bu zamanda böyle bir isteğe ağzım açık kaldı.
Erzurum adetleri çok ağırdır benim ailemde yedi ceddim erzurumlu babam bir tane bilezik dahi istemedi.
Ben kızımı satmıyorum dedi.
Durumunuz yeterse yapın, yetmezse ben de altın almakta yardımcı olurum dedi kayın aileme. Ki babamda aldı bana altın. Eşimi de en iyi yerden giydirdi bileklik saat ne istediyse aldı.

Şaka gibi bu genç kızlar şu an yeni evlenecek bir erkek olsam bunu baştan şart koşan birinden yıldırım hızıyla uzaklaşırdım.
Suç nişanlınızda.
Kaçsın kurtarsın kendini böyle büyük borcun altına mı girilir ya.
Durumu yoksa adamın tabii ki annesine danışacak.
Demek ki tek başına o kadar altını yapamaz.
Annesi babası yardımcı olacaksa normal.
İnşallah abiniz vardır ve bekardır, evleneceği tutarda kız tarafı 700 gr altın kemer koç başlıklı burma altın taç ister ailenizden. Bakalım o zamanda aileniz diretir mi bu konuda

Adet geleneği bu kadar önemsiyorsanız annesine sormasına da bozulmayın çünkü ana babaya danışmakta adettendir. 350 gram altın yapacaksa kadın tabi ki karışır. Eşim Sinop'lu onlarda böyle yüksek gramlar olmaz kadın şaşırmıştır haliyle... kaldı ki 350 gram zaten fazla günümüz şartlarında çok çok fazla...

Fiyatınız 350 gr mı bu adetleri hiçbir zaman anlamayacağım. Evlenme karşılığında altın istemek ne demek karşı tarafın bütçesi neye yetiyorsa gönlünden ne kopuyorsa onu takar. Talebiniz fazla olur sonra evlendik bütün altınlarımı borç için aldı diye ağlarsınız. Ben annesinin yerinde olsam evlenmenize bile karşı çıkardım demekki para için evleniyor diye. Hz. Peygamber (sa): “En güzel evlilik külfeti en az olan evliliktir” buyurur. “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın” der.

Evet 350 Gr çok. Kabul.
Ama baştan konuşulmuş, kabul edilmiş. 1/3'ünden azına ikna etmeye çalışmak da doğru değil ki? Altın son 2 ayda yükselmedi, yüksek gidiyordu zaten uzun zamandır.
Paranın değeri olmadığı için tutar çok görünüyor şu an. Yoksa 8-10 sene önce evlenen ve çok altın takamayanlar 100 Gr bandı takardı.
Yapacak bir şey var gibi görünmüyor. Aileler birbirine girecek.

Adamlar da degisik.
Boyle saf adamlari nerden buluyorlar acaba?
Hemen kanmış olur demiş annesi uyarmasa bununla mücadele edecek.
Yüzbaşı diyor bir de.
Umarım bilerek evleniyordur adam konu sahibinin birtakım sıkıntılarını. Kadın dokandırmıyo kendine ya.

Umarım bilerek evleniyordur adam konu sahibinin birtakım sıkıntılarını. Kadın dokandırmıyo kendine ya.
Hayir suanki parayla çok uçuk para.
Adam nasıl söz vermiş bu da mantıksız.
Şuan o paraya aileden bir gelir olmadıkça zor.
Kimsede uğraşmaz.
Çok Nisan atan çevremde adam var nedeni hep bu para meselesi.
Şuan çoğu da normal çalışan kadın buldu ortalama isteklerle evlendiler.
İstisnalar hariç ev kizlar özellikle aşırı bir altın peşinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…