- 20 Haziran 2016
- 6.245
- 10.620
- 248
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Aaa olmaz 349 gr bile kabul edilemez boyle bir saygisizlik olur mu sonuna kadar diretinMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Kusura bakmayın da başlık parasının adını çevirip böyle şeylere dönüştürmüş gibisiniz(bazlı kadınlar). Bu adam düğün yapacak, mobilyası osu busu zaten bu devirde zor (ki ben bunların da ortak yapılmasından yanayım). Bir de 300 gr aldın takacak. Şu Gaziantep'in bana şu kadar taktılar sana şu kadar mevzularından kurtulun ya yeter. Erkeklere de yazık. Belki burada tartışma fitili ateşlemiş olacağım ama bu erkekler sizin gibi kendilerini kaz gibi yolan kadınlarla neden evleniyorlar anlayamıyorum. Bir de kendinize müslümanım diyorsunuz. Müslümanlıkta yeri yok bunların ya.Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Yanlış anlaşılmasın olanı söyleyeceğim, zihniyetimi yansıtmıyor ama, bu kadar altını da geçmişinde birkaç sevgili olan birine vermezler. Batılı gibi yaşa gez toz, evlenirken doğulu gibi evlen, hatta sadece düğün vakti doğulu gibi ol, sana altınlar takılsın evler arabalar altına çekilsin, sonra batılı gibi devam et, kaynanaya kızı baksın. He canım oldu. Nerde o bedava?Sizin gibi kızlara ayrı hastayım iş altına, ev eşyası aldırmaya düğün yaptırmaya geldiğinde gayet gelenekçi takılırken iş kayınvalide geldiğinde modern olasınız tutuyor. Antep kültürü bildiğim kadarı ile gayet gelenekçi ve gelinden aşırı hizmet bekleyen bir kültür. Madem bu kadar gelenekçi siniz o kadar altını talep ettiğiniz kayınvalidenizin nazını da çekin biraz. Yok ben bağımsız birey olacağım kayınvalide ile falan uğraşamam diyorsanız da gelenek adı altında erkek tarafını sömürmekten vazgeçin. Zaten adamın biraz aklı varsa şu devirde bunu bu kadar altını kendisi ile evlenmek için şart koşan biri ile evlenmez.
nasıl bir hesaplama yapıyorlar acaba350grami nasil belirliyorlar?
Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
ha ha haaaa bayıldım yorumadiyelim ki kukinanız altından ...bakalım 350 gram gelir mi. hadi dedik dolu dolu 350 gram altından kukinanız var bakalım 24 ayar mı. Altın tamam da bunun 14 ayarı 18 ayarı 22 ayarı var. Adam zarar etmesin sonra.
Fiyatınız 350 gr mı bu adetleri hiçbir zaman anlamayacağım. Evlenme karşılığında altın istemek ne demek karşı tarafın bütçesi neye yetiyorsa gönlünden ne kopuyorsa onu takar. Talebiniz fazla olur sonra evlendik bütün altınlarımı borç için aldı diye ağlarsınız. Ben annesinin yerinde olsam evlenmenize bile karşı çıkardım demekki para için evleniyor diye. Hz. Peygamber (sa): “En güzel evlilik külfeti en az olan evliliktir” buyurur. “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın” der.Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Sonra nurankanın yorumları neden dislike alıyor derler. İşte bundan.Zamanı geriye al ama.Hic evlenmemiş ol ki.Seyinin bir değeri olsun.
Umarım bilerek evleniyordur adam konu sahibinin birtakım sıkıntılarını. Kadın dokandırmıyo kendine ya.Adamlar da degisik.
Boyle saf adamlari nerden buluyorlar acaba?
Hemen kanmış olur demiş annesi uyarmasa bununla mücadele edecek.
Yüzbaşı diyor bir de.
Hayir suanki parayla çok uçuk para.Umarım bilerek evleniyordur adam konu sahibinin birtakım sıkıntılarını. Kadın dokandırmıyo kendine ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?