Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Doğuluların altınla alıp veremediği ne bilmiyorum. Eşim her ne kadar orada büyümemiş olsa da Elazığ'lı, arkadaşlarının bebelerine bile altın takıyor. Biz bebek yapsak da bunun ancak yarısı bize döner diyorum dinlemiyor bana da talep etmediğim halde çok takıldı düğünde, ben kolumda boynumda gezdirmeyi sevmediğim için hepsini eve gömdük o da depremde gitti. Yani altın altın deyip durmayın bir gecede hepsi böyle gidebilir, mutlu olmaya bakın.

Sizde nasil yapiliyor altinin dışindan da baska seyler aliyorlar mi. Bizim burda kagida yazilir gerekli seyler.
benimki toplam 100 gr civaridr. Durumu olan daha fazlada yapiyor. Ama 350 gr altin takanida burda gormedim. Türkiye degil yasadigim yer

Antepliler bu altın adetinden çok çekti aslında,neden hala vazgeçmiş değiller anlayamıyorum.
Eskiden nişanda kıza araba hediye ederlerdi, nişan da bozulunca kız arabayı vermezdi. Erkek tarafı da “araba karşılığında oğğğğlumuz gezdi dolaştı sizinle oohhhhg sefası olsun” diye belaltı vururlardı. Mal mülkle evlilik bu kadar oluyor işte.

Bu arada siz Antepliyseniz anca Antepliyle evlenirseniz yaparlar onca altını. Elin Sinoplusunu alırsanız olmaz o iş tecrübeli 7 göbek Antepli benim annem. Gülüyoruz böyle gerzek adetlere ancak.

neyyy
aşiret düğünü mü yapacaksınız?
yada nişanlınız aşiret ağası mı?
yahu bu nedir ?
ben olsam gücüm yoksa sizinle yollarımı ayırırım
şu devirde bu istek makul mu?

Ne iğrenç hallere sokuyorlar kendilerini dünyalık için ya, tamam fena haldeyiz ama hala da gururumuz var, o bari bizde kalsın.

nasıl bir hesaplama yapıyorlar acaba

65 kilo ortalama x*y/100=1648915sdsljs654654dvdd sonuç 350 gram altın

Bana böyle rakamlar verilmesi hep cok garip gelmistir. Bizim orda ayip sayilir. Herkes elinden geleni yapiyor zaten öküz degilse. Öküzse vazgecme hakkina zaten sahipsin. Ben dügün gününe kadar ne takilacagini bilmiyordum bile. Tek sartim vardi Annesi babasi herhangi bir borc yapmayacak taki yaparken. (Biz borc yapmadan evlendik, o yüzden ailelerin de sadece imkanlari dahilinde birseyleri yapmasini istedik).

peki sen 350 gram altın eder misin bi aynaya falan baktın mı bari ederin bu muymuş piyasası nasıl öğrendin mi?

tamam işte ev alınınca ortaya konulur para şimdi lazım değil ki

Ayril bacım aklı başında bi erkek örf de örf diyen tutturan örf kuzusu kızların isteklerini çekemez.. o ana kuzusu sen örf adet kuzusu .. bugün 350 gr altin der yarın amca oğluma tam takacaz yengemin kaynina çeyrek takacaz örf de böyle söyle başlarsiniz

Eski konularınızı biliyorum, nişanlınızın yerinde olsam bir bileziği zor takardım heralde, temas ile ilgili sorunlarınız vardı. Bana dokunmaya imtina edecek eşe çok bile yani.
Zorla elimi tuttu, taciz mi bu diye konusu var.
Nasıl evlenmeye kadar gelmişler, anlamadım. Malum evlilik el tutmaktan çok daha ötesini içeriyor.

Zorla elimi tuttu, taciz mi bu diye konusu var.
Nasıl evlenmeye kadar gelmişler, anlamadım. Malum evlilik el tutmaktan çok daha ötesini içeriyor.
Adam tehlikenin farkında değil, saf gibi bayılacak altınları ahahahhahah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…