Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Konu sahibi zannediyorum buradaki düşünceler konusunda az buçuk fikrin oluşmuştur
Bence yeter sana. Konuyu kapatman senin hakkında hayırlı olacaktır
Yeter kuku muhabbeti

Ah parem şimdikilerin pıttığı kesin altın ki bu kadar kıymetli utanmadan gramına kadar pazarlık yapıyolar. Bizde takılacak altının konusu bile konuşulmadı nerdeyse. Gücünüz nasıl yeterse dendi. Birbirimizi zorlamayalım diye.
Elti hanıma 100 grm diye direttiler kocası evlendikten sonra gelen takıları gidip 100 grama denkleştirmişler.
Ama böyleleri kıymetli oluyo bak

Nekadar çirkin bi adet.
Seninle evlenirim ama ederim 350 gram altın

350 Gr altın niye bende Antepliyim Konya'ya gelin geldim hiç bişey istemedim yinede altınım vardı bu altın senin evine girecek neyin örf adeti şu zamanda kolaymi bu kadar altın yapması
Bu altın sizin evinize girecek Allah'ın aşkına niye borç yapıp bu kadar altın yapsınlar bende Antepliyim hiç bir şekilde bişey talep etmedim ama yinede altınım vardı baya şaka gibisiniz cidden evin tek çocuğu diyorsunuz anasına danismasi çok doğal bana göre

Şahsen yedi sülale Gaziantep'liyiz, daha böyle bir şey görmedik.. Konu olarak dahi duymadım. Din ince bir sebepten mehiri öne sürüyor sebepte şu; Gelin boşanırsa, mağdur olmasın boşandıktan sonra ki bir yıl boyunca kendini kalkındırabilsin diye belirlenen rakamdır, imam nikahında hoca bu yüzden sorar. Olayı budur. Aşağı yukarı herkesin mağduriyet anlayışı değişir fakat bu çok eğreti ve hafif bir davranış olmuş..

Evet evet sayesinde öğrenmiş olduk kolum dolu gözükecekmiş el aleme gösteriş içinmiş kendisinin altınları 22 ayar bana gelince 8 ayar bir de 5 gr bilezik
Yani bileziğin beş gramı da mı varmış hepsini eşinizin ailesinden öğrendim o ailenin ikinci oğulları varsa umarım konu sahibi gibi biri gelir

Ya arkadaslar gercekten ben buna karsiyim benim babamda 35 gram kesti ama yanlis biz mal degiliz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…