- 1 Nisan 2021
- 1.609
- 1.495
- 83
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Bunu herkes merak etti ama söyle dedi 800 gr istenirdi eskidenBenim merak ettiğim neden 300 yada 400 değilde 350
350 de sizi ne durdurdu
Dünde ben aynı soruyu sordum aslında 800 Gr mista ekonomik şartlardan indirim yapmış sağolsunMerak ettim sizi 350 de durduran neydi? Neden 300 veya 400 değil?
Ah parem şimdikilerin pıttığı kesin altın ki bu kadar kıymetli utanmadan gramına kadar pazarlık yapıyolar. Bizde takılacak altının konusu bile konuşulmadı nerdeyse. Gücünüz nasıl yeterse dendi. Birbirimizi zorlamayalım diye.Altının ucuz olduğu zamanlarda bile ailemiz altın pazarlığı yapmadı
Vay be boşa gittik
Bide bunun pazarlığı nasıl yapılıyor nasıl deniyor
Niye 100 gram değil de 350 gram
Ben utandım valla yazık ya yazık
Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Ocak ayında açılmış konu. 8 ay sonra düğün ve altın konusu...Adam tehlikenin farkında değil, saf gibi bayılacak altınları ahahahhahah.
bennnnnBana 50 gr taktılar. Benden ucuza giden olmamıştır bence
350 Gr altın niye bende Antepliyim Konya'ya gelin geldim hiç bişey istemedim yinede altınım vardı bu altın senin evine girecek neyin örf adeti şu zamanda kolaymi bu kadar altın yapmasıMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Bu altın sizin evinize girecek Allah'ın aşkına niye borç yapıp bu kadar altın yapsınlar bende Antepliyim hiç bir şekilde bişey talep etmedim ama yinede altınım vardı baya şaka gibisiniz cidden evin tek çocuğu diyorsunuz anasına danismasi çok doğal bana göreMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Altının sekiz ayarı mi varmış o da cimriymis ama yaHerhalde en bedavaya giden benim hiçbir şey istemedim siz ne uygun görürseniz onu alın dedim 8 ayar aldı geldi bana
Evet evet sayesinde öğrenmiş olduk kolum dolu gözükecekmiş el aleme gösteriş içinmişAltının sekiz ayarı mi varmış o da cimriymis ama ya
Yani bileziğin beş gramı da mı varmış hepsini eşinizin ailesinden öğrendimEvet evet sayesinde öğrenmiş olduk kolum dolu gözükecekmiş el aleme gösteriş içinmişkendisinin altınları 22 ayar bana gelince 8 ayar bir de 5 gr bilezik
Beterin beteri varmışbennnnn
kayınpederim 2 tane hediyelik bilezik taktı, onu da eşim kartıyla almış, evlenince eşimin asgari ücreti ve benim işsizlik maaşımla biz ödedik
İki gelinede aynısını yaptı, iki oğlu daha var tek duam o dişli birisi çıksınYani bileziğin beş gramı da mı varmış hepsini eşinizin ailesinden öğrendimo ailenin ikinci oğulları varsa umarım konu sahibi gibi biri gelir
Ya arkadaslar gercekten ben buna karsiyim benim babamda 35 gram kesti ama yanlis biz mal degilizMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Aminİki gelinede aynısını yaptı, iki oğlu daha var tek duam o dişli birisi çıksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?