- 3 Mart 2023
- 2.528
- 7.865
- 73
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
yarım milyonluk altın istediğiniz farkında mısınız değilseniz kendinize gelin farkındaysanız delirmiş olmalısınızMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
ya tutturmuşsunuz örf adet diye. Hep derim adet denilen şey şu an ölmüş olan insanların dönemin şartlarına göre daha iyisi olmadıgı için yaptıgı bir takım şeyler. Bu kadar anlam yüklemeyin. Ayrıca gramına kadar altın işi çok bayağı değil mi ya? Böyle belirtmek bana kendini satmak gibi geliyor, aşağılayıcı bence. Bir takı/ mücevher takılır ama bunu önceden şu kadar istiyorum demek bana çok görgüsüzce geliyor. Bu kafa yapısındaysanız ve böyle saçma şeyleri takıyorsanız kendi kültürünüzden biri size daha iyi olurMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Bu ekonomide o kadar altını nasıl yapsın adamlar , el insaf ...Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Mucizem bi dahakine kilom kadar altın diyecem ama kış mevsimine getircem kışın kilo alıyorum yazın malum bahçe isleri kilo gidiyorAh parem şimdikilerin pıttığı kesin altın ki bu kadar kıymetli utanmadan gramına kadar pazarlık yapıyolar. Bizde takılacak altının konusu bile konuşulmadı nerdeyse. Gücünüz nasıl yeterse dendi. Birbirimizi zorlamayalım diye.
Elti hanıma 100 grm diye direttiler kocası evlendikten sonra gelen takıları gidip 100 grama denkleştirmişler.
Ama böyleleri kıymetli oluyo bak
Ben onu bile istemedim. Taki seti beğendiğım alındı ki bana kalsa ona da gerek yoktu esim alıyorum olmaz dedi adet vs değil,gelinlikle takmalısın kafası,annesi kardesi tabi benim ailem,akrabalarım takı taktı ama öyle şu kadar altin,bu kadar bilmemne alınacak diye konuşulmadı. Kim ne almak isterse,gücü neye yettiyse onu aldı ve taktı.40 Gr bileziğe okey deyip evlendikten sonra satıp kocasına veren ben çok beleşe evlenmişim.
Yaaa paremmm insan olsun evine sahip çıkıp kıymet bilsin gerisi hikayeMucizem bi dahakine kilom kadar altın diyecem ama kış mevsimine getircem kışın kilo alıyorum yazın malum bahçe isleri kilo gidiyor
Bu kk gözlerimi açtı
Insan olsun ama altında şıkır şıkır sarı sarı iyi olur be söyle dolu doluYaaa paremmm insan olsun evine sahip çıkıp kıymet bilsin gerisi hikayedicem de sen gene de gözünü açık tut ağırlığınca altın ömür boyu sermaye
Valla gerçekten de öyle oluyor biz baştan hata ettikNişanda bohça bile istemeyen ben böyle başlıkları görünce acaba isteseydim kocam tarafına yaranır mıydım madem para verdik değerini bilelim mi derlerdi diye düşünmeden edemiyorum
Neyse ki anası dur demiş garibana. Öküz alırız o parayla ajsjalflalaAdam tehlikenin farkında değil, saf gibi bayılacak altınları ahahahhahah.
Öküz evet doğru diyon. Erkek olsam ben de o kadar altını bir kukuletaya gömmem. Gider ufak çaplı bir iş kovalarım, başlangıç için fena olmaz, sonra bütün kadınlar benim zhehe.Neyse ki anası dur demiş garibana. Öküz alırız o parayla ajsjalflala
Benim de oğlum var,bu adetler bitmezse moku yedik diyorum.Öküz evet doğru diyon. Erkek olsam ben de o kadar altını bir kukuletaya gömmem. Gider ufak çaplı bir iş kovalarım, başlangıç için fena olmaz, sonra bütün kadınlar benim zhehe.
Hayır sultan süleymanın tacı gibi ilk katı yakut 2. katı elmas 3. katı zümrüt ile bezeli bence.Bir şey daha merak ettim. Vajinanız altından mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?