Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

yarım milyonluk altın istediğiniz farkında mısınız değilseniz kendinize gelin farkındaysanız delirmiş olmalısınız

ya tutturmuşsunuz örf adet diye. Hep derim adet denilen şey şu an ölmüş olan insanların dönemin şartlarına göre daha iyisi olmadıgı için yaptıgı bir takım şeyler. Bu kadar anlam yüklemeyin. Ayrıca gramına kadar altın işi çok bayağı değil mi ya? Böyle belirtmek bana kendini satmak gibi geliyor, aşağılayıcı bence. Bir takı/ mücevher takılır ama bunu önceden şu kadar istiyorum demek bana çok görgüsüzce geliyor. Bu kafa yapısındaysanız ve böyle saçma şeyleri takıyorsanız kendi kültürünüzden biri size daha iyi olur

350gr altın nedir ya?
Pardon da bulunmaz hint kumaşı falanmısınız?
Nereli olursanız olun farketmeksizin bu ekonomide 350gr altın alın demek şuursuzluk.
Alamayabilirler,almayadabilirler bu normal. 100gr demiş nişanlınız bence buna sükredin.
Öte yandan ailesi karşılayacaksa düğün dernek işlerini,parasını nişanlınız değil,siz değil tamamen ailesi ödeyecekse pek tabi karışırlar. Kusura bakmayın.
Karismasin kimse diyorsanız nişanlınızla siz elinizi taşın altına koyup istediğiniz nişanı,düğünü,merasimi kendiniz yapacaksınız.

Bu ekonomide o kadar altını nasıl yapsın adamlar , el insaf ...

Mucizem bi dahakine kilom kadar altın diyecem ama kış mevsimine getircem kışın kilo alıyorum yazın malum bahçe isleri kilo gidiyor

Bu kk gözlerimi açtı

40 Gr bileziğe okey deyip evlendikten sonra satıp kocasına veren ben çok beleşe evlenmişim.
Ben onu bile istemedim. Taki seti beğendiğım alındı ki bana kalsa ona da gerek yoktu esim alıyorum olmaz dedi adet vs değil,gelinlikle takmalısın kafası,annesi kardesi tabi benim ailem,akrabalarım takı taktı ama öyle şu kadar altin,bu kadar bilmemne alınacak diye konuşulmadı. Kim ne almak isterse,gücü neye yettiyse onu aldı ve taktı.
Çok şükür 13 senedir eksikliğini de hissetmedim,ben takmayı sevmesem de eşim doğum yaptığımda özel gün vs her zaman beğendiğim takıları almıştır. Mutluluk,zenginlik gram gram hesabı yapılip istenen, insanları zora,borca sokup aldirilan çil çil altından gelmiyor.
Ha takılan takılar kadında kalsın ,isterse saklasın isterse değerlendirsin,isterse aile bütçesine yatirımına eklesin ona kalsın,elinden de alinmasın buna dibine kadar katılırım ama,mal alip satar gibi altın pazarlığı sevimsiz geliyor bana.

Ben evliliğimde hiç altın istemedim taktılar ama nedir ne değildir bilmem kenarda durur.
Bilerekte istemem çünkü ne kaynanaya bakar kahrını çekerim ne yemeğini temizliğini yaparım
Kimseden bisey talep etmem kimse de benden edemez.
Yabancıların evliliği hep hoşuma gider. Borç harçla altın takmakta neyin nesidir ya.
Erkek kardeşim var inşallah yabancı gelin getirir bize

Mucizem bi dahakine kilom kadar altın diyecem ama kış mevsimine getircem kışın kilo alıyorum yazın malum bahçe isleri kilo gidiyor

Bu kk gözlerimi açtı
Yaaa paremmm insan olsun evine sahip çıkıp kıymet bilsin gerisi hikaye dicem de sen gene de gözünü açık tut ağırlığınca altın ömür boyu sermaye

Yaaa paremmm insan olsun evine sahip çıkıp kıymet bilsin gerisi hikaye dicem de sen gene de gözünü açık tut ağırlığınca altın ömür boyu sermaye
Insan olsun ama altında şıkır şıkır sarı sarı iyi olur be söyle dolu dolu

Sonuçta gocam takti gocaaammmmmm

O kimin gocası o benim gocammmm

Evde alırım araba da goca da

800 gr altın demiş ya o ne öyle

Valla kardeş o zaman Antep'ten bir damat alacaktiniz. Benzer bir olaya şahit oldum bizim adetlerimiz, aman aileme ayıp olacak, şu altın bu altın diye çocuğu bir küfe borcun altına soktular. Aman aman

Açıkcası bu tarz konulardan sonra insanların eşlerinin ailesiyle yaşadıkları sorunları üzüntüyle karşılayamıyorum. Evlenirken örf adet gelenek adı altında fırsatçılık yapılıyor, fakat evlendikten sonra eş ailesi her türlü uzak olsun, örneğin evdeki maaştan 100 tl aktarılmasın, çalışan kadınım haftada 3 gün kayınvalideye hizmet mi edeceğim deniyor..Eşimin ailesinden sadece bir birey hayatta ve eşime ve bana yaptığı bir saygısızlıktan ötürü ben kendisini ne ailemle tanıştırdık, ne nikahımda ne de başka bir süreçte kendisini dahil ettik. Şu an bırak bana takması gereken altını (kendi diğer gelinlere yaptığı gibi) geçtim, evimde 1 tane bardağı yok kendisinin. Eşim her şeyi o kadar güzel yaptı ki, ailem de aynı şekilde destek oldu. Biz gram altın için kimsenin ağız kokusunu çekmedik bugün ve çekmiyoruz da. Bunun verdiği huzuru başka şeyle kıyaslayamam.
İnsanoğlunun doğasıdır, bir şeyler talep ederken (örf adet gelenek adı altında, farketmez) günün birinde bunların da bir karşılığının sizden isteneceğini bilin.
Bir diğer konuda bu söylediğim kafatasçılık değil kesinlikle, farklı kültürlerden insanların evlenmemesi gerektiği. İnsanlar bana ne var canım olarak bakıyor; fakat bugün erkek kardeşim 350 gram altın isteyen Antepli bir aileyle çıkagelse kardeşimize saygımızdan belki susarız, fakat bir daha olumlu bir şey hissetme imkanımız olmaz o evlilik ve gelin hakkında.

Neyse ki anası dur demiş garibana. Öküz alırız o parayla ajsjalflala
Öküz evet doğru diyon. Erkek olsam ben de o kadar altını bir kukuletaya gömmem. Gider ufak çaplı bir iş kovalarım, başlangıç için fena olmaz, sonra bütün kadınlar benim zhehe.

Öküz evet doğru diyon. Erkek olsam ben de o kadar altını bir kukuletaya gömmem. Gider ufak çaplı bir iş kovalarım, başlangıç için fena olmaz, sonra bütün kadınlar benim zhehe.
Benim de oğlum var,bu adetler bitmezse moku yedik diyorum.
Allah iyilerle karşılaştırsın çoluk çocuğumuzu

O senin Antepli olduğunu biliyor idiyse sen de onun tek çocuk olduğunu biliyordun boşuna mızmızlanma para için nisanlindan ayrilacaksan da ayrıl bence de çocuk sizin gibilerden kurtulmuş olur

Erkekler kadınlara kurban olsun ve harcasınlar kafasında olan biri olmama ragmen etme ablacım be bu devirde 350 gr altın nedir el insaf?? Sizde 2 tane varda bizde 1 adet mi var çok afedersiniz. Makul olun ya. Şu ekonomik sıkıntıda insan 350 gr altın demeye utanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…