- 20 Ekim 2020
- 10.618
- 34.800
- 548
- 25
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Nedense tüm meselenin 350 gram altın takılmayacak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu altın istemek nasıl bir görgüsüzlüktür acaba ya? Bu muhabbetler bana çok itici geliyor.Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Bence 350 gr altın isteyen bir kadınla eş olunmamali. 100 gr dahi verilmemeli. Evlilik böyle bir şey değil. Bu olsa olsa alışveriş.Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Bir de istedikleri altınların model ve gramını liste şeklinde erkek tarafına vermek.Eltim Antepli, nerdeyse ciğerini söküp alacaktı bizimkilerin.
Onlar damada takmışlar takacaklarini daha ne taksinlar kiBu devirde 350 Gr altın mı? Sizin mevcut durumdan haberiniz yok sanırım.
Siz damada kaç gram takacaksınız?
Bi Antepli tanıdığım 2 kilo altın istemişti. Ama karşıdaki de antepliydi. Böyle istekler de iki tarafta aynı gelenekten olmalı sanırım diğer türlü anlam veremiyor insan çünkü..Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Ne kadar da memur dışarılı bir gelin.Merhaba,
Bir Antepli ile evliyim.
Örf ve adetlerine aşırı bağlı(!) kayınailem, 0 (yazı ile sıfır) katkı yaptığı düğünümüzden yeni eve çıkacak kadar para kar(!) ederek çıktı.
Kendi akrabaları olsam adım gibi eminim bunu yapamazlardı. Sözde yabancı(!)ydım.
Ha, o evinin hayrını hiç göremedi, ben de onu yakınım gibi göremedim.
Zaman içinde sıfırdan başlasam da şükürler olsun benim evlerim oldu, ama onun da hep mesafeli bir gelini oldu.
Aile olmak uyanıklıkla hesapla olmuyor.
Ya da örf adet diyorsanız isteyin, şanınız yürüsün, siz buna değersiniz, ne diyeyim.
350 gram altınının olması senin elinde. İyi düşün, coğrafyanın avantajını kullan!!!Bir de istedikleri altınların model ve gramını liste şeklinde erkek tarafına vermek.Cringe şelalesi ressmen.
400e güç yetmez ondan muhtemelenBenim merak ettiğim neden 300 yada 400 değilde 350
350 de sizi ne durdurdu
Öyle, içime oturdu ama, serde bende de gurur var, "kimsenin bir şeyine ihtiyacım yok, Allah doğrudan bana versin "dedim.Ne kadar da memur dışarılı bir gelin.Düğünde gelen takılar kutuya attırılıp “Bunlar bizim taktıklarımızdı/borcumuzdu zaten.” denilip itinayla altınlara çökülmüş belli ki.
Şey dediler mi onlar bizim öndüçümüz,hepsinin yeri var.ahahahshsgsg bizim burada öyle derler de.Ne kadar da memur dışarılı bir gelin.Düğünde gelen takılar kutuya attırılıp “Bunlar bizim taktıklarımızdı/borcumuzdu zaten.” denilip itinayla altınlara çökülmüş belli ki.
Merkezde mi yaşıyorlardı? Sizin gibi çok arkadaşım vardı. Dışarılı gelinlere yutturuyorlar resmen. Yiyorsa Anteplilere yapsınlar.Öyle, içime oturdu ama, serde bende de gurur var, "kimsenin bir şeyine ihtiyacım yok, Allah doğrudan bana versin "dedim.
Kendi akrabaları olan geline bunu yapamadılar, çünkü akraba arasında söz olurdu.
Maalesef alınan eve önce haciz konuldu, sonra depremde ağır hasar aldı
Kayınvalidemden duydum onu ilk. Öndüç ne ya, ödünç mü demek istiyorsun demiştim ahskjaksŞey dediler mi onlar bizim öndüçümüz,hepsinin yeri var.ahahahshsgsg bizim burada öyle derler de.
Aynısı, ama düğüne dışarıdan gelen akrabaların yeme ve konaklamasını bizim karşılamamız da ironik oldu tabii.Şey dediler mi onlar bizim öndüçümüz,hepsinin yeri var.ahahahshsgsg bizim burada öyle derler de.
Zorla elimi tuttu, taciz mi bu diye konusu var.
Nasıl evlenmeye kadar gelmişler, anlamadım. Malum evlilik el tutmaktan çok daha ötesini içeriyor.
Adam tehlikenin farkında değil, saf gibi bayılacak altınları ahahahhahah.
Ne saçma sapan adetler yani olmayıversin 350 gr altın neyiniz eksilir,bide yerine getirilmeyen adetler demiş sizin ekonomiden haberiniz var mıMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Resmen sevdiği insana eziyet i,benimle evlenmenin bir bedeli var demek isteniyorNedense tüm meselenin 350 gram altın takılmayacak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu altın istemek nasıl bir görgüsüzlüktür acaba ya? Bu muhabbetler bana çok itici geliyor.
Adam parası varsa zaten ev araba “vs alır değil mi,zoraki 350 gr altın istemek insanları dara sokmaya ne gerek var,Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?