Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Nedense tüm meselenin 350 gram altın takılmayacak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu altın istemek nasıl bir görgüsüzlüktür acaba ya? Bu muhabbetler bana çok itici geliyor.

Bence 350 gr altın isteyen bir kadınla eş olunmamali. 100 gr dahi verilmemeli. Evlilik böyle bir şey değil. Bu olsa olsa alışveriş.

Merhaba,
Bir Antepli ile evliyim.
Örf ve adetlerine aşırı bağlı(!) kayınailem, 0 (yazı ile sıfır) katkı yaptığı düğünümüzden yeni eve çıkacak kadar para kar(!) ederek çıktı.
Kendi akrabaları olsam adım gibi eminim bunu yapamazlardı. Sözde yabancı(!)ydım.
Ha, o evinin hayrını hiç göremedi, ben de onu yakınım gibi göremedim.
Zaman içinde sıfırdan başlasam da şükürler olsun benim evlerim oldu, ama onun da hep mesafeli bir gelini oldu.
Aile olmak uyanıklıkla hesapla olmuyor.
Ya da örf adet diyorsanız isteyin, şanınız yürüsün, siz buna değersiniz, ne diyeyim.

Bi Antepli tanıdığım 2 kilo altın istemişti. Ama karşıdaki de antepliydi. Böyle istekler de iki tarafta aynı gelenekten olmalı sanırım diğer türlü anlam veremiyor insan çünkü..

Ne kadar da memur dışarılı bir gelin. Düğünde gelen takılar kutuya attırılıp “Bunlar bizim taktıklarımızdı/borcumuzdu zaten.” denilip itinayla altınlara çökülmüş belli ki.

Ne kadar da memur dışarılı bir gelin. Düğünde gelen takılar kutuya attırılıp “Bunlar bizim taktıklarımızdı/borcumuzdu zaten.” denilip itinayla altınlara çökülmüş belli ki.
Öyle, içime oturdu ama, serde bende de gurur var, "kimsenin bir şeyine ihtiyacım yok, Allah doğrudan bana versin "dedim.
Kendi akrabaları olan geline bunu yapamadılar, çünkü akraba arasında söz olurdu.
Maalesef alınan eve önce haciz konuldu, sonra depremde ağır hasar aldı

Şey dediler mi onlar bizim öndüçümüz,hepsinin yeri var.ahahahshsgsg bizim burada öyle derler de.

Merkezde mi yaşıyorlardı? Sizin gibi çok arkadaşım vardı. Dışarılı gelinlere yutturuyorlar resmen. Yiyorsa Anteplilere yapsınlar. Evet öyle bir adet var gerçekten ama aile geline altın takar, evini düzüp düğünü de yapar. Sizinkiler işine geleni almış sadece. Hayrını da görmemişler zaten.

Şey dediler mi onlar bizim öndüçümüz,hepsinin yeri var.ahahahshsgsg bizim burada öyle derler de.
Aynısı, ama düğüne dışarıdan gelen akrabaların yeme ve konaklamasını bizim karşılamamız da ironik oldu tabii.
Bir de yıllar içinde, Allah kabul etsin, evimin özAntepliler Konukevi gibi kullanılıp küçük bir STK gibi kayın ve yeğene burs bağlamak da sözkonusu.
Diyorum ya benden hiç eksilmedi, uyanıklık yapanlar da ihya olmadı.

Zorla elimi tuttu, taciz mi bu diye konusu var.
Nasıl evlenmeye kadar gelmişler, anlamadım. Malum evlilik el tutmaktan çok daha ötesini içeriyor.

Adam tehlikenin farkında değil, saf gibi bayılacak altınları ahahahhahah.

Ya adam tahminlerimizin ötesinde bir çakalsa ?

Evlilikte cinsel hayatın yokluğu boşanma sebebi. Ek olarak adam: "eşim beni kandırdı ve sorunundan bahsetmedi, ben onun için düğün, ev kurma vb toplam şu kadar masraf yaptım. Maddi zararımın yasal faiziyle beraber karşılanmasını; yaşadığım durum psikolojimi bozduğu için de 350 Gr altın manevi tazminat talep ediyorum vb" derse ne olacak ?

Ne saçma sapan adetler yani olmayıversin 350 gr altın neyiniz eksilir,bide yerine getirilmeyen adetler demiş sizin ekonomiden haberiniz var mı

Nedense tüm meselenin 350 gram altın takılmayacak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu altın istemek nasıl bir görgüsüzlüktür acaba ya? Bu muhabbetler bana çok itici geliyor.
Resmen sevdiği insana eziyet i,benimle evlenmenin bir bedeli var demek isteniyor

Adam parası varsa zaten ev araba “vs alır değil mi,zoraki 350 gr altın istemek insanları dara sokmaya ne gerek var,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…