Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Sembolik olsun diye mehir istedim.Onuda kocama geri verip borçlarımız için helal ettim gitti.Ben altınlarla paha biçilmemSevilmek daha değerli.İkincisi ise sizinle evlenecek olan şahıs sizinle karar vermesi gereken şeylere Annesiyle karar veriyorsa koca olacak kapasitesi yoktur.Her bakımdan ortada aşk görülmüyor.

Valla adamın konu sahibinin dokunulma fobisinden haberi yok bence. Kadın önceki konusunda açık açık yazmış, dini hassasiyetim yok dokunmamamın sebebi bu değil, sadece insanlara dokunmak istemiyorum diye. Cidden bu konu büyük bir problem.
Ben olsam altın düşüneceğime bunu düşünürdüm. Hiçbir erkek Antepli kız aldım, 350 gram altın taktım diye bu durumu mazur görmez. Hatta büyük bir çoğunluğu aşırı çirkinleşir. Kadın elimi tuttu taciz etti diyordu düşünün.

Tamam usuluna göre altın istenir de 350 g ne meselaaa? Hadi diyelim borç harçla aldı e evlenince o borca sen de ortak olacaksın bebeğim

Eltim Antepli, nerdeyse ciğerini söküp alacaktı bizimkilerin.
Görmemişler böyle bence genelde,benim çok yakın arkadaşım Antepli çokk da iyi durumları ama eşinden hiçbirşey istememiş ADET adı altında,ki onlarında adetiymiş normalde böyle büyük altınlar

Evlenmeyin , 2 ay sonra boşanırsınız . SAKIN !!!

Dokunulma fobisi, anne kuzusu durumu bu meselenin çok daha ötesinde, belki de bu bahanesi. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar, kültür farkından ötürü altını değer biçme olarak görüp çirkinleşenler var (çirkinleştiğimi düşünmüşlerdi oysa ki) fakat altın bizlerde gelinin fiyatı değil, ileride alınacak eve ya da arabaya yatırım olarak görülüyor. Ya da iş kuruluyor bu parayla. Evlenmeden önce masraf yokken almayan, evlendikten sonra masraflar çoğaldıgında alamaz bakış açısıyla yapılıyor. Bu devirde miktarı çok diyenler de bir gecelik düğüne 200 bin tl bayanlar olsa gerek. Ben de düğün vs istemedim mesela.

Hanımefendi durumu olan isterse 1500 Gr altın vermiş. Siz size 100 verebilirim en fazla diyen birinden 350 talep ediyorsunuz. Siz yatırım yapacaksınız diye insanlar tefecilere mi bulaşsın?

Ya neyse ne artık kapat şu konuyu
Çok çirkin mesajlar var
Artık o sizin ve nişanlınızın bileceği şey
Bizi ilgilendirmez

Hanımefendi durumu olan isterse 1500 Gr altın vermiş. Siz size 100 verebilirim en fazla diyen birinden 350 talep ediyorsunuz. Siz yatırım yapacaksınız diye insanlar tefecilere mi bulaşsın?
Bizim burada ki erkekler çalışmaya başladıktan itibaren altın biriktirmeye başlarlar, ailelerde katkıda bulunur kız istemeye gidildiğinde bu miktar hazır olur, borç vs ile alınmaz. Arada kültür farkı olduğu için elbette bizim için bu durum söz konusu olmadı. Fakat ben düğün, kına, nişan, tatil vs hiçbir şey talep etmedim, bir erkek evlenmeye karar veriyorsa en azından bir miktar birikimi olmalı diye düşünüyorum. Hiç altın istemeyip bu dediklerimin tamamını talep etsem zaten yine bu kadar masraf çıkacak. Elbette ben de çalışıyorum ben de bir takım şeylere katkıda bulunacam.

Madem bu kadar kültürünüze düşkündünüz kendi kültürünüzde. Birini bulsaydınızda adamın başını yakmasaydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…