- 5 Nisan 2019
- 2.009
- 1.800
- 133
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Çokk eski adet demiş bir de,çok eskiyse eskide kalsın arkadaş önüne baksana değil mi birde sevdiği insanmış bırak ne hediye etmek istiyorsa etsinBence 350 gr altın isteyen bir kadınla eş olunmamali. 100 gr dahi verilmemeli. Evlilik böyle bir şey değil. Bu olsa olsa alışveriş.
Valla adamın konu sahibinin dokunulma fobisinden haberi yok bence. Kadın önceki konusunda açık açık yazmış, dini hassasiyetim yok dokunmamamın sebebi bu değil, sadece insanlara dokunmak istemiyorum diye. Cidden bu konu büyük bir problem.Ya adam tahminlerimizin ötesinde bir çakalsa ?
Evlilikte cinsel hayatın yokluğu boşanma sebebi. Ek olarak adam: "eşim beni kandırdı ve sorunundan bahsetmedi, ben onun için düğün, ev kurma vb toplam şu kadar masraf yaptım. Maddi zararımın yasal faiziyle beraber karşılanmasını; yaşadığım durum psikolojimi bozduğu için de 350 Gr altın manevi tazminat talep ediyorum vb" derse ne olacak ?
Ben yeniye kadar düzeltiyordum öndüç diyenleri ama artık teslim oldum ben de öndüç diyorum.ajshshshKayınvalidemden duydum onu ilk. Öndüç ne ya, ödünç mü demek istiyorsun demiştim ahskjaks
Ben ozrumu gereken yere bildirdim.Hayır bir de utanıp susması gerekirken sayfalarca "engin bilgilerini" anlatmaya devam etmiş
Tam onluk konu. Bıraksan sabaha kadar konuşur. Masraf var çünkü konuda.Hayır bir de utanıp susması gerekirken sayfalarca "engin bilgilerini" anlatmaya devam etmiş
Konuşuyor da zaten. Ama içi boşTam onluk konu. Bıraksan sabaha kadar konuşur. Masraf var çünkü konuda.
Ben “Kızlar çalışın, altınınızı kendiniz alın.” dediği yerde kalbimi bıraktım.Konuşuyor da zaten. Ama içi boş
Ortama ayak uydurma çabasıBen “Kızlar çalışın, altınınızı kendiniz alın.” dediği yerde kalbimi bıraktım.
Emin ol öyleleri daha kıymetli.Eltim Antepli, nerdeyse ciğerini söküp alacaktı bizimkilerin.
Adet adı altında keriz silkeleme hareketleri bunlar hep zaten.Çokk eski adet demiş bir de,çok eskiyse eskide kalsın arkadaş önüne baksana değil mi birde sevdiği insanmış bırak ne hediye etmek istiyorsa etsin
Görmemişler böyle bence genelde,benim çok yakın arkadaşım Antepli çokk da iyi durumları ama eşinden hiçbirşey istememiş ADET adı altında,ki onlarında adetiymiş normalde böyle büyük altınlarEltim Antepli, nerdeyse ciğerini söküp alacaktı bizimkilerin.
Evlenmeyin , 2 ay sonra boşanırsınız . SAKIN !!!Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Hanımefendi durumu olan isterse 1500 Gr altın vermiş. Siz size 100 verebilirim en fazla diyen birinden 350 talep ediyorsunuz. Siz yatırım yapacaksınız diye insanlar tefecilere mi bulaşsın?Dokunulma fobisi, anne kuzusu durumu bu meselenin çok daha ötesinde, belki de bu bahanesi. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar, kültür farkından ötürü altını değer biçme olarak görüp çirkinleşenler var (çirkinleştiğimi düşünmüşlerdi oysa ki) fakat altın bizlerde gelinin fiyatı değil, ileride alınacak eve ya da arabaya yatırım olarak görülüyor. Ya da iş kuruluyor bu parayla. Evlenmeden önce masraf yokken almayan, evlendikten sonra masraflar çoğaldıgında alamaz bakış açısıyla yapılıyor. Bu devirde miktarı çok diyenler de bir gecelik düğüne 200 bin tl bayanlar olsa gerek. Ben de düğün vs istemedim mesela.
Ya neyse ne artık kapat şu konuyuDokunulma fobisi, anne kuzusu durumu bu meselenin çok daha ötesinde, belki de bu bahanesi. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar, kültür farkından ötürü altını değer biçme olarak görüp çirkinleşenler var (çirkinleştiğimi düşünmüşlerdi oysa ki) fakat altın bizlerde gelinin fiyatı değil, ileride alınacak eve ya da arabaya yatırım olarak görülüyor. Ya da iş kuruluyor bu parayla. Evlenmeden önce masraf yokken almayan, evlendikten sonra masraflar çoğaldıgında alamaz bakış açısıyla yapılıyor. Bu devirde miktarı çok diyenler de bir gecelik düğüne 200 bin tl bayanlar olsa gerek. Ben de düğün vs istemedim mesela.
Bizim burada ki erkekler çalışmaya başladıktan itibaren altın biriktirmeye başlarlar, ailelerde katkıda bulunur kız istemeye gidildiğinde bu miktar hazır olur, borç vs ile alınmaz. Arada kültür farkı olduğu için elbette bizim için bu durum söz konusu olmadı. Fakat ben düğün, kına, nişan, tatil vs hiçbir şey talep etmedim, bir erkek evlenmeye karar veriyorsa en azından bir miktar birikimi olmalı diye düşünüyorum. Hiç altın istemeyip bu dediklerimin tamamını talep etsem zaten yine bu kadar masraf çıkacak. Elbette ben de çalışıyorum ben de bir takım şeylere katkıda bulunacam.Hanımefendi durumu olan isterse 1500 Gr altın vermiş. Siz size 100 verebilirim en fazla diyen birinden 350 talep ediyorsunuz. Siz yatırım yapacaksınız diye insanlar tefecilere mi bulaşsın?
Madem bu kadar kültürünüze düşkündünüz kendi kültürünüzde. Birini bulsaydınızda adamın başını yakmasaydınız.Bizim burada ki erkekler çalışmaya başladıktan itibaren altın biriktirmeye başlarlar, ailelerde katkıda bulunur kız istemeye gidildiğinde bu miktar hazır olur, borç vs ile alınmaz. Arada kültür farkı olduğu için elbette bizim için bu durum söz konusu olmadı. Fakat ben düğün, kına, nişan, tatil vs hiçbir şey talep etmedim, bir erkek evlenmeye karar veriyorsa en azından bir miktar birikimi olmalı diye düşünüyorum. Hiç altın istemeyip bu dediklerimin tamamını talep etsem zaten yine bu kadar masraf çıkacak. Elbette ben de çalışıyorum ben de bir takım şeylere katkıda bulunacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?